S Kadaní trénují Mrázek nebo Kůs. Vypomoci by měli i Osmík a Havel

Foto: Petr Kozelek

Kadaň je na ledě. Přestože oproti loňsku omladí, trenéru Jaroslavu Beckovi se hlásila i zkušená jména – kromě Jakuba Trefného navrátilci Jaroslav Mrázek a Jaroslav Kůs.

„Ještě jednáme s jedním útočníkem seniorského věku, který by dodal týmu kvalitu a zkušenost,“ poodhalil pro skkadan.cz Beck. Onou akvizicí nebude Vojtěch Kubinčák, který by měl pokračovat v Mostě.

Další posílení mužstva bude záviset na Chomutovu a Karlových Varech, partnerských týmech Trhačů. „Z extraligy může aktuální kádr doplnit trojice obránců a pět až šest útočníků,“ nastínil Beck.

Mezi nimi by mohli být i loňští tahouni Jakub Chrpa a Nicolas Hlava. Ze druhé nejvyšší německé soutěže by se měl do chomutovské organizace vrátit dvaadvacetiletý Radek Havel, který má dvoucestnou smlouvu. Statný a důrazný obránce odehrál v minulém ročníku za Fischtown Penguins 41 zápasů a zapsal 16 bodů (8+8).

„Z extraligy může aktuální kádr doplnit trojice obránců a pět až šest útočníků.“ 

S týmem už trénují Denis Šimek, Ondřej Šafář a Tomáš Kvapil, tedy obránci Karlových Varů, kteří loni hostovali v Jihlavě a v Kvapilově případě ve Frýdku-Místku. „Je tady skupina hráčů z Energie, kteří budou ještě doplněni dalšími. Ti jsou zatím členy širšího kádru Karlových Varů, kde trénují. Podle výkonnosti jednotlivých hráčů uvidíme, jak proces výběru dopadne,“ řekl Beck v rozhovoru s Jiřím Novotným.

Z plzeňské juniorky přišli na zkoušku zadák Jan Walter a produktivní slovenský forvard Šimon Petráš. Útok oživí také Martin Osmík, který odehrál v uplynulé sezoně za Energii 32 extraligových zápasů (2+4). 

Nejvýraznějšími posilami mají být 30letý obránce Jaroslav Mrázek a jeho jmenovec Kůs. Oba hráli za Kadaň už loni, sezonu však dokončili v extralize – první jmenovaný v Chomutově (celkově 21 zápasů, 0+5), o čtyři roky mladší útočník Kůs v Karlových Varech (51 utkání, 5+23).

„Ještě jednáme s útočníkem seniorského věku, který by dodal týmu kvalitu a zkušenost.“

Končí naopak Danko Deveri, který upřednostnil angažmá v zahraničí (Kitzbühel, alpská hokejová liga), a Martin Sloboda, jemuž nebyla prodloužena smlouva. Hostování vypršelo Kamilu Charouskovi, který zřejmě posílí Most.  

První přípravné utkání odehrají Severočeši 4. srpna právě proti Mostu.   

Jaroslav Kůs.

Jaroslav Kůs. | Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

Tým SK Kadaň v přípravě

Brankáři: Michal Danylec, Tadeáš Dvořák, Štěpán Lukeš

Obránci: Lukáš Blaha, Václav Cestr, Robert Černý, Antonín Drobný, Tomáš Kvapil, Jaroslav Mrázek, Šimon Szathmáry, Ondřej Šafář, Denis Šimek, Jakub Trefný, Jan Walter

Útočníci: Darek Hejcman, Adam Kellerstein, Jaroslav Kůs, Aleš Macháček, Petr Macháček, Martin Osmík, Šimon Petráš, Tom Ringler, Martin Strunz, Martin Šťovíček, Jiří Tupý, Dominik Vaněk, Radek Veselý, Lukáš Vrána, František Wágner

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz