S Čechy do Kodaně – 5. díl: Kde se během MS dobře najíst?

10. dubna 2018, 14:44

hokej.cz

Chystáte se podpořit naše hokejisty na květnovém MS v dánské Kodani? Nebo o tom aspoň uvažujete? Možná vám při rozhodování pomůže něco, co tady ještě nebylo! Unikátní kompletní průvodce pro české fanoušky, který vám ukáže nejen krásy dánské metropole, ale také řadu užitečných rad! V pátém díle se zaměříme na to, kde se během MS můžete dobře najíst a ochutnat místní speciality.

Do dánské metropole se můžete dopravit hned několika způsoby, jak jsme vám ukázali v prvním díle. Teď už v Kodani jste a víte, že se jízda načerno nevyplácí a že nejideálnějším pomocníkem pro přepravu je jízdní kolo, čemuž jsme se věnovali ve druhém díle. Na kole můžete vyrazit i na některé z turistických lákadel, ta jsme si představili ve třetím díle. Náplň volného času mimo zápasy našich hokejistů vám přiblížil čtvrtý díl. A teď se s našimi průvodci ve videu dozvíte, kam v Kodani vyrazit za kulinářskými zážitky.

S Čechy do Kodaně – 1. díl: A jedeme! aneb Cesta na květnové MS »

V dánské metropoli se mísí kuchyně celého světa a pokud si chcete opravdu dobře vybrat, můžete vyrazit na ostrůvek Paper Island, který v květnu 2018 opět otevře své brány. My jsme pro vás byli natočit, jak to na místě plném nepřeberných chutí vypadá a co všechno můžete ochutnat.

Možná ale máte raději klidnější prostředí – v tom, případě doporučujeme slavné dánské bufety, kde můžete za poplatek sníst prostě vše, co dokážete. Vyjde vás to na 200 až 300 korun a o jídlo nouze rozhodně není. A pokud jste milovníci grilování, stačí nakoupit maso a uhlí a můžete využít přímo na ulici jeden z veřejných grilů. To je skutečně unikátní zážitek.

S Čechy do Kodaně – 2. díl: Jak se pohybovat ve městě? Zkuste kolo »

Když budete chtít trochu povzbudit, vyzkoušejte dánské kavárny. Ty najdete dokonce i v pojízdné formě také přímo na ulicích. Dánové jsou velcí milovníci kávy a kvalita tohoto nápoje této pověsti odpovídá. Ke kávě si můžete dát typickou dánskou sladkost – vafli v čokoládě. I tu jsme pro vás vyzkoušeli.

S Čechy do Kodaně – 3. díl: Co navštívit během MS? Třeba park Tivoli »

Příště už pro všechny české fanoušky vyzkoušíme přímo halu, ve které naši hokejisté odehrají květnové mistrovství světa. Nahlédnete s námi do zákulisí příprav na MS a uvidíte, jaký je v Royal Areně pěkný výhled nebo na kolik vás při zápasech vyjde pivo.

S Čechy do Kodaně – 4. díl: Relax na MS? Nyhavn, fotbal i Baltské moře

Při natáčení jsme spolupracovali jak s organizátory, tak i městem, díky čemuž jsme se dostali do zajímavých míst včetně zákulisí arény. Věříme, že vám tento průvodce dá ucelený přehled o vaší cestě a pomůže vám při rozhodování, zda Čechy na MS podpořit. Seriál připravil web Hokej.cz se společností eSports.cz ve spolupráci s BPA, Střída sport a CCM.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz