Rytíř Skuhravý pomůže Energii, Olomouc získala Zubra Ference

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

Po Denisu Kindlovi nebo Antonínu Pechancovi, kteří se zapojili do kádru třineckých Ocelářů, se v elitní tuzemské soutěži představí další vypadnuvší hráči z play off WSM Ligy. Zatímco vedení karlovarské Energie se dohodlo na další spolupráci s kladenským útočníkem Václavem Skuhravým, olomoucký dres oblékne důrazný přerovský obránce Jakub Ferenc. Oba kluby o tom informovaly na svém webu.

Vedení Energie se s Kladnem dohodlo na převzetí hráčských práv do 30. dubna 2016. Nic tak nebrání tomu, aby se bývalá opora Západočechů už v sobotu zapojila do přípravy lázeňského týmu, který velmi dobře zná. Útočník Václav Skuhravý, který v letošním ročníku WSM Ligy nasbíral 45 bodů, sehrál v karlovarském dresu dlouhých třináct sezon a jeden start zaznamenal i v probíhajícím ročníku. Další pak přidá v nedělní domácí partii s Litvínovem.

Ta bude další prověrkou před blížícími se boji o udržení mezi elitou. „Tým během posledních čtrnácti dní absolvoval náročnou přípravu, která je zaměřena na cíl udržet zde extraligu. Hráči absolvovali přípravný kemp na Božím Daru, kde jsme se snažili skloubit všechny typy příprav na ledě i mimo něj. Především jsme chtěli, aby mužstvo týden strávilo společně bez vnějších vlivů a připravilo se i týmově na náročný závěr sezony,“ hlásí Miroslav Vaněk.

Olomoucká posila v tomto ročníku nasbírala 116 trestných minut

V úplně odlišné situaci je tentokrát Olomouc, která se po třech sezonách vyhnula psychicky náročným barážovým bojům a postoupila rovnou do čtvrtfinále play off s Plzní. Do něj může naskočit také šestadvacetiletý zadák Jakub Ferenc, který na Hané působil už během přípravy na aktuální extraligový ročník. Nakonec však oblékl dres Přerova, kde kromě 14 bodů zapsal navrch 116 trestných minut, čímž potvrdil svou pověst důrazně bránícího hráče.

„Ty trestné minuty naskákaly hlavně na začátku sezony, kdy mě rozhodčí ještě asi neznali, a tak jsem dostal za pár zákroků asi třikrát trest do konce utkání,“ culí se Ferenc, který si váží zájmu Hanáků. „Byl jsem rád, když Olomouc zavolala, a beru to asi jako určitou odměnu za celou sezonu v Přerově, která se myslím povedla,“ říká. Mora tím reaguje na marodku, vždyť pouze v zadních řadách si už letos nezahrají Alex Rašner s Tomášem Valentou.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz