Růžičkův zubař předpověděl zlato

20. května 2005, 9:57

Pavel Bárta

Budoucnost se dá přepovídat různými způsoby. Z karet, z kávy, výkladem snů. Stomatolog František Hudec předpověděl český triumf na mistrovství světa ve Vídni podle zubu Radima Vrbaty. Vycházel ze sedm let staré příhody, která předcházela zlaté olympiádě v Naganu i dalších událostí, které následovaly. Tehdy za ním zašel Vladimír Růžička, že má potíže s předním řezákem. Češi pak olympiádu vyhráli. Vrbata měl před šampionátem také s jedničkou. A znovu z toho bylo zlato.

Vrbatovi se po střetu v přátelském utkání uvolnil přední zub. Bylo nutné ho fixovat, a tak vyhledal pomoc dr. Hudce.

"Když jsem si před turnajem vzpomněl na Růžičku a říkal Radimovi, že vyhrajeme, smál se," vzpomíná zubař. "Potom mi sám napsal a dal mi za pravdu. Výsledky hovoří zcela jasně."

Existují svědci na to, že o českém triumfu ve Vídni mluvil František Hudec s neochvějnou jistotou už po přátelském utkání s Finskem v Litvínově. Do začátku šampionátu tehdy zbývalo osm dní. Do finále třiadvacet.  

Podle snáře znamenají zdravé zuby potěšení. Vytržený zub nebo jeho ztráta naopak může přinést ztrátu nebo odloučení. Špatné zuby prý znamenají nemoc. Přesněji se však o zubech snář nezmiňuje.

František Hudec ví své. Když onehdy v Naganu postoupil český tým přes Kanadu do finále olympijského turnaje, poslal Růžičkovi pozdravný fax, v němž mu jeho jedničku připomněl.

Stejný Vladimír Růžička, už nikoli jako hráč, nýbrž trenér, se u Hudce zastavil i před poslední olympiádou v Salt Lake City. Dělal tehdy asistenta Josefu Augustovi.

"Tentokrát ho však trápil jiný zub. Hokejisté pak vypadli ve čtvrtfinále.Stejně tak za mnou loni přišel Radek Dvořák. Byla to šestka, skončili jsme taky už ve čtvrtfinále. Měl jsem tušení předem. Stejně jako letos," uzavírá s úsměvem František Hudec.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz