Rusové neunesli finále, myslí si Jágr. Jako nejužitečnější hráč se necítil

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

19. května 2015, 17:25

Adam Bagar

Světový šampionát v Praze a Ostravě je minulostí, ale snad každý na něj bude ještě pořádně dlouho vzpomínat. Fantastičtí fanoušci, nový divácký rekord, maskoti Bob a Bobek nebo dále zářící Jaromír Jágr, který převzal cenu pro nejužitečnějšího hráče turnaje a nechyběl ani v All Star týmu MS 2015. "Necítil jsem se jako nejužitečnější hráč MS. Hlasovalo tam dost českých novinářů a přišlo mi, že neznali žádná jiná jména, tak tam napsali mě," směje se Jágr.

Po bramborovém zklamání oznámil definitivní konec reprezentační kariéry a zdá se, že tentokrát ho už opravdu nikdo a nic nezlomí. "Myslel jsem, že už loni jsem stoprocentně rozhodnutý, ale během roku došlo k určitým situacím, že jsem ještě byl určitými lidmi nahlodaný a začal o tom přemýšlet, ale jen kvůli toho, že je to v Praze. Tohle bylo poslední MS," potvrzuje Jaromír Jágr.

Ten si překvapivě nechal uniknout finálový souboj Kanady s Ruskem. "Musím se přiznat, že jsem nekoukal. Výsledek však byl jednoznačný, což asi nikdo nečekal. Rusko přijelo v silném složení a osobně jsem čekal vyrovnaný duel a myslel jsem si, že rozhodnou gólmani. Před zápasem bych se přiklonil spíš na stranu sborné," přiznává třiačtyřiceiletý hokejista, jenž se v tomto mýlil.

Kanaďané v play off dominovali. Dělali si na ledě, co chtěli

"Znovu se ukázala kvalita Kanaďanů, kteří celý turnaj hráli to, co potřebovali. Pak dominovali i v play off. Dělali si se svými soupeři, co chtěli," pokyvuje uznale Jágr, který odsuzuje závěrečný trapas Rusů, kteří předčasně opustili hokejovou scénu! "Je tam únava a frustrace, ale ať se stane cokoliv, musí respektovat soupeře a na ledě zůstat až do konce. Rusové to neunesli," ví Jágr.

Legendárního útočníka ani tolik nepřekvapil obrovský zájem fanoušků, kteří plnili oba stánky i na méně atraktivní utkání. "To, že byl vyprodán každý zápas Kanady mě vzhledem k tomu, kolik tady přijelo skvělých hráčů v čele s Crosbym, ani moc nepřekvapilo, ale zájem byl obrovský také o ostatní zápasy," těší Jágra. "Češi tak dokázali, že hokej milují, což se vědělo už před MS."

Bob a Bobek? Nevšímal jsem si jich a soustředil se na hru

Nedílnou součástí skvělé atmosféry byli oba maskoti. Bob a Bobek zaujali malé i velké. A z mnoha stran proudily hlasy, že byli vůbec nejlepšími maskoty v historii. "Musím přiznat, že jsem si jich vůbec nevšímal a soustředil se pouze na hru. My jsme měli Boba a Bobka na hotelu. Ti byli jediní, kterých jsem si všiml," přiznává Jaromír Jágr, jenž nevnímal ani sázkařskou horečku.

Češi během domácího turnaje prosázeli více než miliardu. "Nepamatuji, že bych někomu dával rady. Akorát před šampionátem mě požádal nějaký kluk, abych po brance zasalutoval s tím, že si na to vsadil v kursu 6:1. Já jsem na to pak během hry úplně zapomněl. Ale vracet mu to samozřejmě nebudu," usmívá se pozitivně naladěný Jágr během úterní akce na Žižkovské věži.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz