Rus Potajčuk v Dynamu pomůže Draisaitlovi, kdysi hrál za Spartu

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

29. ledna 2016, 13:14

Adam Bagar

Novým asistentem pardubického trenéra Petera Draisaitla se stane bývalý útočník pražské Sparty Andrej Potajčuk, který se má na východě Čech hlásit už o víkendu. Informaci přinesl iSport.cz. „Jsem rozhodnutý. Zrovna si vyřizuju víza. Jakmile je budu mít hotové, sedám na letadlo. V sobotu nebo v neděli bych měl dorazit do Pardubic,“ přiznává Potajčuk pro server deníku Sport.

Pětačtyřicetiletý Andrej Potajčuk naposledy působil jako trenér kazašské Karagandy v ruské VHL. Dříve trénoval dokonce v Kontinentální lize, v moskevském Spartaku a Petrohradu jako asistent českého trenéra Miloše Říhy staršího nebo jako hlavní kouč a generální manažer v Chanty-Mansijsku. Teď odchází do míst, která dobře zná. Mezi tuzemskou elitou působil už v letech 1994 až 1997.

Potajčuk tehdy hájil barvy pražské Sparty a patřil k oblíbencům tamních fanoušků. Teď si na svou stranu pokusí natáhnout také příznivce Pardubic. S Dynamem byl ostatně v kontaktu už mnohem dříve při hledání posily. „Mluvili jsme s Dušanem Salfickým o několika hráčích, eventuálních posilách pro Pardubice,“ přiznává jeden z účastníků světového šampionátu 1996 v rakouské metropoli.

"Nabídka mě překvapila, ale dlouho jsem neváhal."

V době jednání však ještě zdaleka netušil, že se stane asistentem nově dosazeného lodivoda Petera Draisaitla. „Nabídka mě překvapila, ale dlouho jsem neváhal a přijal ji,“ hlásí Potajčuk, který východočeské město velmi dobře zná. „Byl jsem tam několikrát na návštěvě u Miloše Říhy,“ vypráví nový Draisaitlův pomocník. „Petera také znám, párkrát jsme se potkali v Praze,“ usmívá se.

Andrej Potajčuk ve své bohaté kariéře působil kromě Sparty také ve finských klubech Oulu, Pori, Hämeenlinna a doma v Rusku si zahrál za Křídla Sovětů, Voskresensk, Mytišči nebo Novokuzněck. V posledních letech bývalý útočník nižšího vzrůstu pracoval jako televizní spolukomentátor u přenosů ruské KHL. Teď před ním stojí nová výzva, bude německo-ruská spolupráce úspěšná?

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz