Roth předčasně končí v Rusku, vymění Novosibirsk za Třinec?

Foto: hcocelari.cz

13. října 2015, 14:23

Václav Jáchim

Loni odešel na první zahraniční angažmá, Vladimír Roth si vybral ruský Novosibirsk a na východní frontě velice rychle zdomácněl. Zajímavou etapu teď ale předčasně a náhle končí, byť možná jen dočasně. Jak uvedly stránky Sibiru, český zadák se v týmu loučí po vzájemné dohodě. Prý se tak stalo z jeho iniciativy. "Je to pravda, Vláďa se tak rozhodl kvůli rodinným důvodům," řekl hokej.cz zástupce hráče Pavel Maršoun.

Událost je to čerstvá, ústecký odchovanec a později zadák Slavie by za normálních okolností hrál za Novosibirsk dál. Jenže rodinné okolnosti situaci mění. "Vláďa se z osobních příčin rozhodl v klubu skončit," připomněl Maršoun. Podle dostupných zpráv nejde ale o definitivní verzi, spolupráce má být jen přerušena. Jinými slovy - Roth by se mohl do klubu v budoucnu ještě vrátit.

Teď se ovšem obránce s reprezentačními zkušenostmi vrací do vlasti, bude také řešit další kariéru. Nabízí se jednoduchý závěr - Roth by se bezpochyby hodil Třinci, za který ještě na jaře úspěšně nastupoval. "Situaci řešíme, návrat k Ocelářům je jednou z variant. Víc bych to nekomentoval, protože vyřizujeme detaily a jednáme," doplnil hráčův zástupce. Roth má v Třinci přerušený kontrakt.

Finalista posledního play off se v Tipsport extralize dostal do potíží. Jednak výsledkových, po nedělní prohře se Spartou klesl v průběžném pořadí na desátou příčku. jednak zdravotních. Trenéři Kalous a Varaďa neměli v Praze k dispozici osm hráčů základního kádru, z obránců byli na marodce Lukáš Galvas a Josef Hrabal. Je jasné, že případný nástup Rotha by velmi prospěl. Z hlediska defenzivy, ale také s ohledem na produktivitu a efektivitu přesilových her.

Po předchozím ročníku Roth původně koketoval s nabídkou z Omsku, pak si plácl s Novosibirskem a na nové štaci obstál. Pětadvacetiletý bek, jenž měl podle stránek KHL smlouvu až do 30. dubna 2017, sehrál 18 soutěžních utkání, vstřelil dva góly a přidal tři nahrávky. "Vláďa byl v podstatě top obránce týmu, hrál velmi dobře. Ale občas nastanou nečekané situace. Z rodinných důvodů opouští Sibir, přiletí domů a pak rozhodneme, co bude dál," doplnil závěrem Pavel Maršoun.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz