Rolinek: Pardubické nákupy mají hlavu a patu, vyhlížím lepší sezonu

Foto: Jan Hrabal, hcpce.cz

29. června 2016, 13:39

Jan Hrabal

Ač loňský ročník dokončilo Dynamo na dvanáctém místě a až v posledním utkání play out se zachraňovalo před pádem do baráže, tak fanoušci Pardubic prokazují obrovskou věrnost klubu s půlkoněm v erbu. Permanentky jsou v Tipsport areně stále žádaným zbožím, což kvitují také hráči A týmu, jimž v tomto týdnu končí suchá fáze letní přípravy. „Máme velkou radost, že fanoušci nám věří a doufají stejně jako my v lepší sezonu. Velmi jim děkujeme!“ tvrdí kapitán Tomáš Rolinek.

Obměna v pardubickém kádru je poměrně početná. I průvan v kabině a posílení týmu na stěžejních pozicích stojí za zájmem o sezonní lístky. „V rodině jich máme máme více, všichni chodí fandit. Tričko, které fanoušci obdrží k permanentce, se nám velmi líbí,“ pokračuje zkušený útočník.

Jak vnímáte pardubické publikum?
Po posledním utkáním jsme formou transparentu všem fanouškům poděkovali za podporu v celé sezoně a podporu v ní. Zájem o sezonní vstupenky je velký, za to jsme všichni rádi. Svědčí to o velké věrnosti našich fanoušků. Nákupy nových tváří mají hlavu a patu, všichni kluci jsou charakterově výborní. Vyhlížíme sezonu s tím, že bude skvělá z naší strany.

Zmínil jste nákupy nových hráčů. Tím posledním byl příchod útočníka Petra Hubáčka…
Jednoduše řečeno: tento nákup je skvělý, povedl se! Petr je hodný kluk, skvělý do party, má výborný charakter. Hokejista je vynikající, bruslařsky velmi kvalitní. Pět let hrál ve Finsku, nároky, co se týče bruslení, jsou zde vysoké. Věřím, že svou rychlost, kterou nezapomněl, a pohodu přenese k nám.

Navíc v posledních letech byl asistentem kapitána v Jyväskylä. To také o něčem svědčí, že?
To je jasné, to jste řekl dobře! Pokud cizinec získal ‚céčko‘, nebo ‚áčko‘, tak to něco znamená a je to veliká pochvala pro hráče. Petr si ji zasloužil. Nyní jej máme tady a všichni věříme, že nám pomůže k úspěchu v nové sezoně.

Letní příprava je takřka minulostí. Nyní vás čeká krátká dovolená a v polovině července jdete na led s tím, že hned začátkem srpna vás čeká kvalitně obsazený turnaj v Hradci Králové…
Zápasy, které nás čekají před startem Tipsport extraligy, budou velmi kvalitní. Je důležité, že nás nečekají žádné ‚pouťáky‘, které nás jinak příliš neprověří. Na nejbližší turnaj, který jste zmínil, se velmi těším. Kontinentální hokejová liga je spolu se švédskou nejvyšší soutěží nejkvalitnější v Evropě a čeká nás opravdu náročná prověrka hned na začátku přípravy. Doufám, že s nimi odehrajeme výborná utkání a Mountfield Cup vyhrajeme.

Určitě stále sledujete KHL, kde jste dříve působil…
To je jasné. Omsk patří k top týmům, Ufa také, chtějí koupit Radulova, tak to by se jim povedlo. Peníze tam jsou, gubernátoři nejen těchto dvou klubů hokej podporují. Vedení klubu tak má dostatek peněz, aby nakoupili kvalitní hráče a hráli na špici.

Dynamo vyhlíží Ligu mistrů. Co říkáte na soupeře, které východočeského zástupce vyzvou?
Bude to těžké stejně jako vloni. Letos nás čekají švédský mistr a německý vicemistr… My se ale díváme dopředu, budeme se bít o to, abychom postoupili. Hrajeme Ligu mistrů třetím rokem, do play off jsme se zatím neprobojovali, budeme se snažit, aby nám to vyšlo. Ano, máme náročnou skupinu, ale chceme-li postoupit, musíme porazit každého.

Celé Pardubice se dívají na novou sezonu s přáním, aby byla lepší. Povede se to?
Mám lepší pocity jak vloni. Před rokem se hodně mluvilo a moc nedělalo, letos činy a nákupy mají hlavu a patu. Určitě jsem pozitivní, věřím tomu, že se sezona nebude opakovat. Všechno se ale ukáže až na ledě.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz