Retrozápas a vyvěšení dresu Hamrlíka. Zlín se přidá k oslavám 80 let TELH

Foto: www.hokej.zlin.cz

12. ledna 2017, 17:09

Václav Jáchim

Tipsport extraliga si připomíná 80. narozeniny, jednotlivé kluby při této kluby nachystaly pro fanoušky speciální akce. Období oslav končí v pátek, kdy se přidají také hokejisté Zlína. Na Zimním stadionu Luďka Čajky nastoupí domácí proti hradeckému Mountfieldu v redrodresech (na snímku je představuje Ondřej Veselý), připomenou počáteční roky tamního hokeje pod názvem SK Baťa Zlín. Navíc bude také oceněn Martin Hamrlík, jedna z největších osobností historie zlínského klubu.

Ke slavnosti na počest někdejšího skvělého obránce a nyní trenéra týmu dojde před začátkem utkání, pod střechu arény bude vyvěšen Hamrlíkův dres s číslem 41. "Datum oslav nebylo vybráno náhodně, neboť přesně na den slaví zlínský hokej osmdesát osm let od svého vzniku. 13. ledna 1929 sehrálo tehdejší mužstvo SK Baťa Zlín první historické utkání se Sokolem Kroměříž. Díky vstřícnosti marketingové agentury BPA a partnerů Tipsport extraligy odehrajeme celý zápas v retro dresech bez reklam, které připomenou počáteční léta zlínského hokeje," připomíná na klubových stránkách marketingový manažer Tomáš Melzer.

Unikátní událostí bude také vyvěšení dresu Martina Hamrlíka. Bývalý vynikající obránce strávil ve Zlíně 19 extraligových sezon, sehrál 970 utkání nejvyšší soutěže a nastřílel 152 branek. Hamrlík se podílel na historicky prvním zlínském titulu v sezoně 2003-04, třikrát byl členem týmu, který v extralize obsadil druhou příčku. Martin Hamrlík byl třikrát nejproduktivnějším bekem soutěže, slavnosti na jeho počest se zúčastní synové Lukáš a Matouš i bratr Roman Hamrlík, který trvale žije v Montrealu.

Také on je hrdým odchovancem zlínského klubu. V nedávném rozhovoru pro hokej.cz během MS dvacetiletých přiznal, že se do rodného města vždycky rád vrací. Roman na dálku s Martinem konzultují dění v hokejovém Zlíně, bratrovi drží přes Atlantik palce v trenérské práci. "Ze začátku s tím měl trošku nervy, ale myslím, že to zvládá dobře. Brácha má hráčům co říci. Může jim předat zkušenosti a stanovit nějaký systém, který by měli dodržovat. No a pak musí doufat, že borci přijdou a zápas odmakají na sto procent. Je to rozdíl v porovnání s tím, jak ve Zlíně trénoval mladé. Extraliga je asi trošku o stresu," připomněl Roman Hamrlík.

Slavnostní podvečer a retroutkání doplní medailonek Martina Hamrlíka, na kostce nad ledem uvidí fanoušci také vzpomínkové video, které připomene historii 80 let Tipsport extraligy. Klubové výročí zase podrobně zmapuje rozšířený klubový zpravodaj, o přestávkách dojde na soutěže a na další doprovodný program. Jak zlínský klub uvádí na svých stránkách, zápasu s Mountfieldem bude přítomen Tomáš Baťa (v podání herce Gustava Řezníčka), jenž osobně předá cenu pro vítěze soutěže Šťastné sedadlo.

Se slavnou osobností se budou moci zájemci vyfotit ve fotokoutku na jižní tribuně za sektorem stání. "Tam bude i fotograf, který po utkání umístí snímky na web, aby si je fanoušci mohli stáhnout v lepší kvalitě. Tomáš Baťa bude ztvárněn hercem Městského divadla ve Zlíně Gustavem Řezníčkem z divadelní hry Tomáš Baťa, živý," doplnil Tomáš Melzer. Připomeňme, že retrodresy, ve kterých nastoupí hráči PSG Zlín, se budou dražit na obchodním portálu Aukro.cz. Dražba začne v pátek 13. ledna od 20 hodin a potrvá týden. Slavnostní utkání PSG Zlín – Mountfield HK v pátek startuje od 17:30 hodin.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz