Reichel je na kempu nováčků Winnipegu. S farmou Jets bude hrát AHL

Foto: Klára Petrásková

28. června 2018, 14:36

Václav Jáchim

Byl žhavým adeptem na úspěch v draftu, ovšem Kristian Reichel nakonec čekal marně. Během dvoudenní akce v Dallasu se jeho jméno u žádného klubu NHL neobjevilo, nicméně odchovanec litvínovského hokeje smutnit nemusí. Účastník dvou posledních šampionátů dvacetiletých má totiž o dalším angažmá jasno. "Kristian podepsal smlouvu s farmou Winnipegu," potvrzuje hráčův tatínek Robert Reichel.

Dohoda proběhla záhy po draftu. "Stačilo nějakých 30 minut – a bylo hotovo," potvrzuje olympijský vítěz z Nagana. Kristian Reichel na draft osobně necestoval, výběry týmů sledoval na dálku u internetu. "Dost ho zklamalo, že neuspěl, na druhou stranu pak ale mohl jako volný hráč jednat s kýmkoli. Když to nedopadlo ve třetím nebo čtvrtém kole, říkali jsme si, že se nic neděje. Aspoň se otevřely další možnosti," připomíná Reichel starší.

Elitní český útočník ročníku 1998 zamířil do organizace Winnipegu, kde Kristiana znali z minulého roku. "Před sezonou tam absolvoval kemp nováčků. V klubu tím pádem o Kristianovi věděli, znají jeho přednosti. V juniorce Red Deeru hrál dobře, povedly si mu dvacítky v Buffalu. Zástupci Jets ho celou dobu sledovali," připomíná Kristianův otec.

Foto: Klára Petrásková

Ovšem to samé i další týmy. "Nabídek se sešlo hodně. Zájem projevilo nějakých deset klubů, po skončení draftu to bylo fakt rychlé," říká Reichel starší. Jelikož jeho syn neprošel draftem, byl na tom z hlediska další budoucnosti možná nakonec ještě lépe. "Jednání absolutně nic neomezovalo. Zvažovali jsme pro a proti. Vyslechli jsme si týmy, které se ozvaly. A vyšel z toho Winnipeg," popisuje asistent trenéra Miloše Říhy u české reprezentace.

Kristian Reichel potí hned odletěl do Kanady. "Tento týden je na kempu nováčků Jets. V klubu už to zná, příští rok bude hrát s farmou nižší AHL. Pro Kristiana to bude další posun v kariéře," dodává Robert Reichel. Aktuální kemp probíhá do pátku, z českých nadějí ho absolvuje také jiný útočník Michael Špaček. "Kristian se poté vrátí domů a bude pokračovat v přípravě tak, aby byl v co nejlepší formě na další sezonu," uzavírá Reichel starší.

Kristian Reichel.

Kristian Reichel. | Foto: Jan Čech, Karlovarský deník

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz