Ráno pitval švába, pak syn známého otce svedl Hokejovou bitvu

Foto: Filip Fryml

Pátý ročník Hokejové bitvy, turnaje pražských vysokých škol, opět zvýšil laťku. Do holešovické Tipsport Areny totiž zavítalo přes 4 500 diváků! „Atmosféra se třeba s druhou ligou nedá srovnat. Bylo tady pětkrát víc lidí. Tolik jich už v životě nezažiju," netajil se Jiří Kadlec, student České zemědělské univerzity a hráč druholigového Kolína.

Hokejová bitva, projekt pražských studentských organizací, se konala už popáté. Stejně jako loni ji opanovala Univerzita Karlova, druhé skončilo ČVUT, třetí VŠE a na posledním místě ČZU.

Reportáž z Hokejové bitvy:
» Z přednášky do Hokejové bitvy. V souboji univerzit si zahrála i známá jména 

Dvěma porážkám České zemědělské univerzity nezabránil ani Jiří Kadlec, jeden z nejznámějších účastníků turnaje.

21letý forvard je hráčem druholigového Kolína, kde působí společně se svým nestárnoucím otcem. Jiří Kadlec starší, jenž je i ve 44 letech stále produktivní, toho v nejrychlejší kolektivní hře dokázal opravdu hodně a je ikonou tří klubů - mateřských Kozlů, Mladé Boleslavi a Hradce Králové. V nejvyšší soutěži si sice nikdy nezahrál, v první lize je však nezpochybnitelnou legendou. 

Foto: Jan Kobzáň, nymbursky.denik.cz

„Jsem poprvý na rozhovoru, tak to bude možná trošku kostrbatý," začal interview Kadlec. „V Kolíně mi to vždycky posílali a já to udělal doma," dodal 166 centimetrů vysoký útočník, jenž podobu se svým otcem nezapře. Nejen rysy v obličeji, ale také výškou postavy. 

Co na ČZU vlastně studujete?
„Aplikovanou ekologii na Fakultě životního prostředí."

A byl jste dnes (27. října, pozn. autora) poctivě ve škole?
„Jojo, byl. Na zoologii jsme pitvali švába (smích). A pak jsme ještě měli... Jéžiš, co jsme to vlastně měli. Jo, základy vodního hospodářství."

„Hokejová bitva? Byla tvrdší než druhá liga."

Co říkáte na atmosféru Hokejové bitvy? 
„Atmosféra se třeba s druhou ligou nedá srovnat. Bylo tady pětkrát víc lidí. Tolik jich už v životě nezažiju."

Přišel se podívat i váš táta?
„Nene, táta se podívat nebyl. Bohužel na to neměl čas."

Jak probíhala skladba týmu?
„Měli jsme výběrový trénink, kam přišlo asi pětadvacet kluků. Z nich kouč, učitel tělocviku, který to má už pár let na starosti, vybral osmnáct vyvolenejch."

„Na afterparty se nezdržím. Zítra se hraje druhá liga, tak to nebudu přehánět."

Dá se nějak porovnat tempo hry třeba s 2. ligou?
„Tak druhá liga je rychlejší, bylo tady i víc nepřesností. Ale zas to bylo podle mě tvrdší. Dělají to diváci, kteří to vyženou do vyšších obrátek."

Teď vás čeká afterparty. Asi je dobře, že je zítra státní svátek, že?
„No sice je afterparty, ale třeba já se tam moc nezdržím, protože zítra se hraje druhá liga (úsměv). Máme doma Žďár, tak to nebudu přehánět."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz