<

Radim Vrbata už má jasno, z Arizony se stěhuje na Floridu

1. července 2017, 21:10

Václav Jáchim

Ta zády nechal vynikající sezonu, dalo se tušit, že Radim Vrbata dostane po otevření trhu s volnými hráči v NHL spoustu nabídek. Podle dostupných zdrojů se odchovanci hokeje v Mladé Boleslavi sešlo víc variant, skvělý bruslař a střelec si nakonec vybral návrh Floridy. Mistr světa 2005 uzavřel s Panthers roční smlouvu, podle stanice TSN mu zajistí 2,5 miliónů dolarů.

Když se Vrbata rozhodoval před rokem, zvolil návrat do Arizony, kde se mu potom náramně dařilo. Organizace mu seděla, zažil v ní nejlepší roky zámořské kariéry. Juniorský mistr světa 2001 se během uplynulého ročníku připomněl 55 kanadskými body. Chlapík, který 13. června oslavil 36. narozeniny, válel jako za mlada.

Sám nedávno přiznal, že hlavně potřeboval cítit důvěru. "Do Arizony jsem se vracel po dvou letech ve Vancouveru. První sezona byla dobrá, druhá ne – z důvodů, o kterých vím. Já si byl jistý, že jsem během jednoho léta nezapomněl hrát hokej. Tušil jsem, že pokud půjdu někam, kde mi dají prostor, mohlo by to být zase jako dřív. Z tohoto pohledu se to potvrdilo. Mám radost," pochvaloval si.

Vynikající rok dal tušit, že bude žádaným zbožím. Nejprve to ale vypadalo na pokračování u Coyotes. "S vedením jsme v kontaktu jsme, jednání proběhla. Čekalo se na draft, pak bylo jasné, že se všechno pohne," říkal Vrbata na vyhlášení ankety Zlatá hokejka. Jenomže zkušený útočník se s Kojoty nakonec nedomluvil, šel tedy na trh volných hráčů. A jen krátce po jeho otevření už má jasno.

Vrbata zvolil nabídku Floridy, podepsal roční kontrakt na 2,5 miliónů dolarů (bonusy mu mohou zajistit dalších 1,25 miliónů) a doufá v další parádní sezonu. U Panthers by mu to mohlo sedět, organizace stále prochází určitou obměnou, její vedení dobře ví, proč o Vrbatu stálo. Pravda, mluvilo se třeba také o Bostonu nebo Chicagu, nakonec z toho ale pro českého útočníka vyšlo stěhování na východní pobřeží Spojených států. Florida bude pro někdejšího reprezentanta sedmým klubem NHL, slavnou ligu hraje od podzimu 2001.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz