Prvoligový prosinec: Stach sbíral 2,625 bodu. Bílek dal za pět kol 12 gólů!

Foto: rytirikladno.cz

Nad výkony kladenského dua Stach-Bílek lze jen žasnout. Dařilo se ale i ostatním hráčům WSM Ligy. Pojďme se v tradičním měsíčním přehledu zaměřit na ty, kteří zaujali redakci hokej.cz nejvíce.

Hráč měsíce podle hokej.cz

David Stach (Rytíři Kladno), 2+19
Tohle druhá nejvyšší soutěž dlouho nepamatuje! Tolik bodů jako letos David Stach sbíral naposledy Václav Prospal během výluky v National Hockey League.

Třiadvacetiletý centr Rytířů si podmanil WSM Ligu - v osmi prosincových kolech nasbíral fenomenálních jednadvacet kanadských bodů. Naposledy nebodoval 28. listopadu v zápase se Slavií. Vydrží mu forma i do nového roku? Pokoří 88bodový rekord výše zmíněného Prospala?

Foto: Benyho galerie

Komu dalšímu se dařilo? 

Vítězslav Bílek (Rytíři Kladno), 12+4
Na začátku uplynulého měsíce se Vítězslav Bílek trápil a svou sérii bez gólu protáhl na šest zápasů. Jenže v posledních pěti prosincových kolech předvedl něco neuvěřitelného - dal hned dvanáct branek! Dvě trefy zaznamenal v utkáních s Havířovem, Ústím nad Labem a Šumperkem, hattrickem se pak blýskl proti Litoměřicím a Přerovu. Po 36 kolech WSM Ligy tak má na svém kontě už 36 branek a k překonání rekordu Patrika Finka a Jaroslava Roubíka mu schází pouhé tři trefy. K dispozici přitom bude mít, pokud mu vydrží zdraví, ještě šestnáct utkání! 

Dařilo se i jeho kladenským spoluhráčům - Patrik Machač si držel bilanci jednoho bodu na zápas (5+3), stejně tak jako kapitán Václav Skuhravý (5+4) a Jan Rudovský (3+7). Častěji se začal prosazovat i Tomáš Pitule.

Matouš Venkrbec (LHK Jestřábi Prostějov), 7+5
Prostějov bude na prosinec vzpomínat jen v tom nejlepším. Dokázal napravit tragickou listopadovou bilanci a ve všech osmi prosincových duelech bodoval. Porazil Slavii, Jihlavu, vyhrát dokázal i na ledě Ústí nad Labem či Havířova. Jestřábi mohou děkovat Matouši Venkrbcovi, který má skvělou formu. Hodně bodů sbírali i Michal Dragoun (5+7) a Jiří Cetkovský (4+8).

Rok Pajič (ČEZ Motor České Budějovice), 7+2
Týmem měsíce byl webem hokej.cz vyhlášen Motor. I díky výborným výkonům jednotlivců - ať už Slovince Roka Pajiče nebo Tomáše Nouzy (7+5), Davida Kuchejdy (4+4) a mnoha dalších.

Jaroslav Roubík (HC Slovan Ústí nad Labem), 7+8
Jaroslav Roubík má nakročeno k druhé sedmdesátibodové sezoně v řadě. Klobouk dolů!

Matěj Pekr (SK Horácká Slavia Třebíč), 4+5
Třebíč, která se vyznačuje defenzivním stylem hry, se spoléhá především na produktivitu elitní formace Erat-Dolníček-Pekr. Pekr s Eratem v prosinci bodovali devětkrát, kapitán Dolníček sedmkrát.

Jakub Čech (SK Kadaň)
Nedávná posila Kadaně Jakub Čech odchytal za Trhače pět prosincových utkání a pomohl k vítězstvím nad Prostějovem, Třebíčí, Mostem a Jihlavou. Výbornými výkony si dokonce řekl o šanci v extraligovém Chomutově.

Tomáš Fořt (Salith Šumperk), 4+3
Rychlý útočník je nejproduktivnějším hráčem týmu, který bude v nadcházejících týdnech bojovat o záchranu s Mostem a Benátkami nad Jizerou.

Tým měsíce podle hokej.cz

ČEZ Motor České Budějovice
O dobrých výkonech Prostějova byla řeč výše, ve skvělé formě je i Motor. Ten z osmi prosincových zápasů prohrál jediný, v přerovské MEO Aréně. Ve zbylých duelech už ale dominoval a dával průměrně téměř pět gólů na zápas. Zkouška ohněm ale teprve přijde - v příštím týdnu na Motor čekají souboje s Kladnem a Jihlavou, vedoucími mužstvy WSM Ligy.

Takto vypadaly retro dresy Motoru, respektive AC Stadionu, v zápase proti Slavii.

Takto vypadaly retro dresy Motoru, respektive AC Stadionu, v zápase proti Slavii. | Foto: Pavel Kacerovský, hcmotor.cz

Překvapení měsíce podle hokej.cz

Jakub Babka (ČEZ Motor České Budějovice)
Před sezonou byl v pražské Slavii nechtěný a odešel do Českých Budějovic. V mateřském celku začal 23letý útočník pozvolna, v prosinci se však zařadil mezi tahouny. V osmi duelech dal čtyři branky a na stejném počtu se podílel asistencí.

Foto: Pavel Kacerovský, hcmotor.cz

Zklamání měsíce podle hokej.cz

HC Slavia Praha
Ze strany Slavie to zatím není ono. Z osmi prosincových duelů vyhrála jen tři. Zejména domácí porážky s Kadaní a s Havířovem musí svěřence Milana Razýma mrzet. Sešívaným, kteří jsou momentálně čtvrtí, tak v tabulce odskočily týmy Kladna, Jihlavy a Českých Budějovic.

Hráči měsíce

Září: David Stach (Rytíři Kladno)
Říjen: Marek Račuk (SK Kadaň)
Listopad: David Honzík (HC Dukla Jihlava)
Prosinec: David Stach (Rytíři Kladno)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz