První posily z NHL! K národnímu týmu se připojí Chytil s Chlapíkem

Foto: Karel Málek, Juniorský hokej

10. dubna 2018, 13:07

Adam Bagar

Trenérský štáb v čele s Josefem Jandačem odkryl první dvě jména posil z NHL pro přípravu na MS v Dánsku. K českému národnímu týmu se už příští týden připojí mladí útočníci Filip Chytil z New Yorku Rangers a Filip Chlapík z Ottawy. Po úterním dopoledním tréninku to uvedl asistent trenéra Václav Prospal.

„Oba jsou to mladí kluci a mají zájem poprat se v přípravě o místo na šampionát. Během sezony pendlovali mezi farmou a NHL, v níž většinu zápasů odehráli spíš až ke konci základní části," hlásí Václav Prospal na adresu mladíků.

„Nedá se říct, že by měli místo na MS jisté."

„Očekávám od nich, že do týmu přinesou energii, nadšení a kreativitu. Věřím, že ukážou zdravou konkurenci a poperou se o místo na MS. Nedá se říct, že by ho měli jisté," dodává jeden z asistentů trenérského štábu kouče Josefa Jandače.

Kteří další hráči ze zámoří by mohli reprezentaci posílit? »

Dvacetiletý Filip Chlapík i o dva roky mladší Filip Chytil v aktuální sezoně zapsali své premiérové starty v NHL. Chlapík sehrál za Senators 20 zápasů s bilancí 1+3, Chytil v devíti utkáních v dresu Rangers nasbíral o jednu asistenci méně (1+2).

„Letos je spousta hráčů, kterým se nechtělo reprezentovat. Cítili se unavení nebo měli zdravotní problémy, kvůli kterým nemohli přijet. Otevírá se šance pro mladší generaci, což nám může i pomoct," soudí nový lodivod prvoligového Motoru.

„Otevírá se šance pro mladší generaci, což nám může i pomoct."

K Chytilovi a Chlapíkovi se postupně jistě připojí další borci ze zámoří, trenérský štáb situaci sleduje. „Kluci, kteří nám potvrdí zájem a chuť reprezentovat, musejí navíc projít výstupními prohlídkami. Nechci teď házet jména," uzavírá Prospal.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz