<

První gól a rovnou vítězný! Moc mě to těší, září Rubner. Koho chválí Gulaš?

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

11. ledna 2018, 8:07

Jan Picka

Hráči plzeňské Škody přivítali v předehrávce 49. kola na domácím ledě Vítkovice, opakoval se nepříliš vzdálený souboj, ve kterém hráči Ridery slavili výhru 3:0. O týden později upekli Západočeši odplatu, když svého soka porazili také o tři góly, a sice v poměru 4:1. Premiérovou a zároveň vítěznou trefu si připsal devatenáctiletý útočník Marek Rubner. Domácí během duelu dokázali zužitkovat hned tři přesilové hry, hostující celek se během přesilovky také prosadil, byla to nakonec jediná trefa Vítkovic.

Indiáni mají v tabulce solidní náskok na prvním místě, nebojí se tedy do fungujícího celku stále více a více zabudovávat mladé hráče z úspěšné juniorky a staršího dorostu. V letošní sezoně už slavil premiérový gól v Tipsport extralize obránce Lukáš Kaňák, v předminulém kole se proti Kometě prvně trefil i Jakub Pour. A proti Vítkovicím to dokázal rovněž Marek Rubner. Příspěvek do kasy mladého forvarda rozhodně nemine. „Levné to určitě nebude, už tam nějaké náznaky byly, takže to bude zajímavé. Puk jsem dostal a asi si ho doma vystavím na poličku,“ prozrazuje Rubner.

Svou premiérovou trefu popisoval mladý útočník, který v prvním týmu Plzně dostává mnoho šancí, chodí například i bránit přesilovky soupeřů, velice skromně: „Těší mě to, když jsem se trefil, tak se mi ulevilo. Jarda Kracík to skvěle vybojoval za brankou, poslal to na mě a já jsem se s tím snažil co nejrychleji otočit. Pak už jsem to chtěl hlavně trefit směrem na branku. A že to byl vítězný gól? Tak to mě samozřejmě hrozně moc těší.“ Spolupráci ve čtvrtém útoku, kde bojuje po boku Jaroslava Kracíka a Jakuba Poura, si Rubner celkově velmi pochvaloval.

Kracík: Skoro jako play off. Dobře, že jsme se nenechali vylučovat

Dalším hrdinou Plzně byl Milan Gulaš. Prakticky nezastavitelný vůdce indiánské ofenzivy a lídr kanadského bodování celé ligy si proti Ostravanům připsal tři body, totéž se mu povedlo i v minulém střetnutí proti Tygrům z Liberce. Gulaš si pochvaloval hlavně zlepšenou hru v početních výhodách: „Přesilovky se nám poslední dobou moc nedařily, ale dneska jsme to prolomili, což bylo hrozně moc důležité, obrovsky nám to pomohlo. Hlavně od druhé třetiny nás to hodně nakoplo, utkání získalo skvělý náboj, mělo už to nádech play-off.“

V prvním utkání roku 2018 zavítali Plzeňští právě na led Vítkovic, které bránu zavřely, indiáni se nedokázali ani jednou prosadit. Sice svého soka několikrát zatlačili, ale ostravští hokejisté se prezentovali opravdu pevnou defenzivou. „Z herního projevu to dnes bylo stejné, ale ten rozdíl byl, že jsme proměňovali šance. Jsem moc rád, že jsme byli trpěliví, nenechali jsme se strhnout. Dnes to byl parádní výkon, podle mě jsme měli navrch, také jsme skvěle hráli dozadu, Míra Svoboda nás moc podržel – jako už obvykle,“ chválí celý tým Milan Gulaš.

„Levné to určitě nebude, už tam nějaké náznaky byly, bude to zajímavé. Puk jsem dostal a asi si ho doma vystavím na poličku.“

Na přetřes přišlo také srovnání mezi juniorskou ligou a extraligou, otázka samozřejmě mířila na Marka Rubnera. „Bylo pro mě dobré, že se týmu daří, líp se mi do toho naskakovalo, než kdybychom hráli dole. Pro nás mladé hráče je to určitě lehčí. Zatím se dá všechno stíhat, ale hráči jsou na úplně jiné úrovni, jsou hlavně rychlejší, musel jsem se s tím v prvních zápasech trochu sžívat,“ prozrazuje plzeňský bojovník. Další šanci k předvedení se v extralize dostanou nejen západočeští mladíci na ledě Zlína, kam se indiáni vydají k pátečnímu utkání.

Sestřih utkání HC Škoda Plzeň - HC VÍTKOVICE RIDERA 4:1

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz