První extraligová výhra? Konečně! září Pavelka. Chválí ho také Bednář

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

21. listopadu 2017, 21:15

Adam Bagar

Hradecký fantom Patrik Rybár v našlapaném programu odpočíval a jen zahříval místo na střídačce. Mezi tyče se ve Vítkovicích překvapivě postavil brankář Jaroslav Pavelka, jenž po velmi špatném začátku svůj tým podržel a slavil premiérové vítězství v Tipsport extralize. "Konečně jsem se dočkal, jsem za to hodně moc rád," přiznává po parádním obratu z 2:3 na 6:3.

"Začátek však byl pro mě hodně těžký. Po dlouhé době jsem si mohl zachytat extraligu a hned jsem dostal dvě rychlé branky. Ale naštěstí mě to nepoložilo. Snažil jsem se to hodit za hlavu a taky tam byly nějaké situace, kterými jsem se chytil," prozrazuje čtyřiadvacetiletý brankář, který si trošku vyčítal hlavně druhou trefu z hole Rostislava Olesze.

Vítkovický útočník spíš jenom nahazoval puk do brankoviště, ale s pomocí Vydareného a Pavelky skóroval. "Přesouval jsem se a bohužel si to tečoval do branky," mrzí gólmana, který ale při několika dalších situacích svůj tým podržel. Spoluhráči mu v první části vůbec nepomohli, nakopla je až za nepříznivého stavu 2:0 dlouhá přesilovka pět na tři.

Dostat doma šest gólů? To je moc, ví Marek Hrbas

"To bylo hodně důležité, že jsme ještě do přestávky dali gól na 2:1 a byli tak pořád v zápase," pokyvuje Jaroslav Pavelka, který pomáhá prvoligovému Vsetínu. V extralize odchytal po dost dlouhé době celý zápas, v aktuální sezoně dokonce premiérový. A při parádní formě jedničky Patrika Rybára, jenž vládne extraligovým gólmanům, to měl těžké.

"Na to jsem vůbec nekoukal. Patrik má fantastickou formu, drží kluky každý zápas. Ale já jsem se to snažil hlavně užít, to je celé," líčí Pavelka, který od druhé třetiny viděl výrazný posun v hradecké hře. "Zlepšili jsme pohyb, i naše hra už byla lepší. Naštěstí jsme dali góly, odskočili a pak už si to v závěru zkušeně pohlídali," těší hradeckého brankáře.

"Patrik má fantastickou formu, drží kluky každý zápas. Ale já jsem se to snažil hlavně užít."

Mountfield udělil domácím lekci z produktivity, nakonec slavil vítězství 6:3. "Jsem spokojený. Prodloužili jsme šňůru výher na pět zápasů a získali důležité body z Vítkovic, které se dotahují na čtyřku. Takže jsme jim trošku odskočili, což je dobře," hlásí po své první extraligové výhře. "Potěší to, ale jsem rád hlavně za to, že jsme vyhráli," zdůrazňuje.

Pochvalu si Jaroslav Pavelka vysloužil také od kapitána Jaroslava Bednáře, který se v zápase blýskl dvěma góly. "Nastoupil zrovna do televizního zápasu, což na jeho psychiku jistě nebylo lehké. My jsme mu v první dvacetiminutovce nepomohli, ale on pak výbornými zákroky chytil mraky vítkovických šancí. Odvedl výbornou práci," chválí ho Bednář.

Sestřih utkání HC VÍTKOVICE RIDERA – Mountfield HK

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz