Propast je stále velká, ale věřím, že z kluků spadla deka, říká kouč Rohlík

Foto: hcdynamo.cz

29. září 2016, 13:21

Adam Bagar

Ačkoli se nadále krčí na chvostu extraligové tabulky, už se jim dýchá mnohem lépe. Hokejisté Pardubic po změnách na hráčských a trenérských postech zabrali, skvěle otočili duel s Piráty a pomýšlejí na skalp dalšího favorita, hvězdami nadupané Komety. „Musí nám být jedno, zda se střetneme s Brnem, Spartou nebo jinými soupeři. Naším cílem je bodovat,“ velí pardubický trenér Pavel Rohlík.

„Věřím, že po úterním vítězství v Chomutově z kluků spadla deka z pěti proher,“ hlásí Rohlík. Pardubice pod Krušnými horami ztrácely už dva góly, ale nakonec ohromnou bojovností urvaly dva body za divoký triumf 6:5 po prodloužení a zvedly si sebevědomí. To budou potřebovat proti suverénnímu Brnu, které bodovalo ve všech sedmi střetnutích nového ročníku. „Na soupeře se chystáme. Věnovali jsme se agresivnímu napadání, přechodu středního pásma, hráli jsme na malém prostoru,“ popisuje Rohlík.

"S přispěním fanoušků bychom měli tvrdit muziku a přehrát Kometu v hledišti i na ledě."

Ten společně s Michalem Mikeskou, Karlem Beranem a šéftrenérem Vladimírem Martincem převzal tým a čeká ho další těžká zkouška. „Nám ale musí být jedno, jestli se utkáme s Kometou Brno, Spartou Praha nebo jinými soupeři. Věřím, že úterní znovuzrození týmu nám pomůže i v domácím zápase. Ta propast je nadále velká, takže naším cílem je bodovat,“ zdůrazňuje Pavel Rohlík. Při pohledu na tabulku se nelze divit, vždyť Východočeši se krčí až na samém chvostu s pouhými dvěma body na kontě.

„Zapracovali jsme na organizaci hry směrem k pátečnímu soupeři. Jestli budeme dodržovat taktické porady, můžeme být konkurenceschopní,“ doufá Rohlík, který nechystá žádné zásadní změny v pardubických formacích. „Sestava, která dohrávala utkání v Chomutově, by měla zůstat. Jen přemýšlíme nad složením čtvrté pětky,“ potvrzuje generální manažer pardubického klubu, který bude spoléhat na své příznivce. „Očekáváme hodně fanoušků v Tipsport areně.“ Tu dál navštěvuje kolem sedmi tisíc diváků.

Hubáčkovy šmudly: Za 18 let kariéry jsem nedal takový gól, teď hned dva »

„Bude to souboj na ledě i v hledišti. Rád bych požádal naše fanoušky, ať nám v pátek přijedou fandit. Kluci v Chomutově ukázali, že jsou bojovníci a nevzdají se ani za nepříznivého stavu. S jejich přispěním bychom měli tvrdit muziku a přehrát Kometu v hledišti i na ledě. Budeme se snažit hrát aktivněji než venku, více na kotouči a diktovat tempo hry, samozřejmě s ohledem na hru soupeře,“ hecuje Rohlík před atraktivní bitvou. „Chystáme navrch nový program spojený s instalací multimediální kostky.“

K lepším výsledkům Dynama mají pomoct také moderní statistiky. „Oslovila nás společnost, která pracuje pro Bayern Mnichov nebo Real Madrid a z každého utkání nám dodává obsáhlý soubor podrobných statistik. Máme tak dokonalý přehled o každém hráči a celkovém systému hry. Hráčům všechno věšíme na nástěnku, aby měli veškeré informace i o sobě a věděli, na čem by měli ještě zapracovat. Takový servis je nezbytný nejen pro trenéry, ale hráči tím získávají zpětnou vazbu o své hře,“ pokyvuje.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz