Prohra nezkazila úspěch. Karviná postupuje do semifinále Ligy mistryň!

Závěrečný duel základní skupiny Ligy mistryň se hokejistkám Karviné vůbec nevydařil. Vídeň prokázala velkou kvalitu, zvítězila 7:1 a stala se jasným vládcem turnaje. Českého zástupce to ale bude mrzet jenom chvilku – i z druhého místa totiž postupuje dál! Na začátku prosince zamíří na semifinále do Nižného Novgorodu, kde ho čeká domácí SKIF, slovenský Poprad a znovu i rakouská Vídeň.

Poslední zápas sliboval parádní vyvrcholení turnaje, málokdo ale čekal, že skončí tak jednoznačným rozdílem. Efektivnější Vídeň sice vedla už od druhé minuty, nicméně první třetina rozhodně nebyla ze strany domácích hokejistek marná.

Těsně před polovinou střetnutí ale přišel zlom. Rakušanky skórovaly dvakrát v rychlém sledu, vedly 4:0 a na Karvinou padla těžká deka. Zvlášť proti tak kvalitnímu soupeři, který má v evropské soutěži obrovské zkušenosti. Po páté brance přepustila Barbora Dvořáková své místo Kateřině Bečevové, ještě před přestávkou ale skórovala Vídeň pošesté.

Český tým dřel naplno, ve třetím utkání mu už ale pochopitelně síly nezbývaly. Na střely vyhrál 41:37! Nakonec se ujal aspoň jeden pokus, který v předposlední minutě dostala za záda rakouské brankářky Katka Kaplanová.

Hokejistky Karviné tedy souboj o první příčku skupiny B nezvládly, jako třetí nejlepší tým z druhých míst ale rovněž postupují dál. To znamená – cíl splněn! Na domácí půdě nabraly novou porci zkušeností, mnohem víc jich čeká v semifinálové skupině. Tam už by se postup rovnal velkému překvapení, ale proč by to nemohlo vyjít?

Od města mají dvojnásobné české šampionky slíbené letenky a jako cílová destinace na nich bude stát: Nižnij Novgorod. Tak hodně štěstí v další reprezentaci České republiky!

S.K. KARVINÁ - ŽENY – EHV SABRES VÍDEŇ 1:7 (0:2, 0:4, 1:1)

Branky a nahrávky: 59. Kaplanová – 2. Hoviová (Spurlingová), 13. Meixnerová (Prenová), 29. Prenová (Boultonová, Kantorová), 30. Boultonová (Spurlingová, Ullrichová), 34. Kantorová (Meixnerová, Prenová), 39. Ullrichová (Wittichová, Hanserová), 58. Wittichová (Hoviová)

S.K. Karviná - ženy: Dvořáková (34. Bečevová) – Brotánková, Kovářová, Výtisková, Hudečková, Zíková, Duroňová, Světinská – Gápová, Kaplanová, Přibylová – Walicová, Lédlová, Sadilková – Křupková, Solničková, Kytková.

Lekce z produktivity. Třetí místo bere Osvětim

Zbývající dva účastníci karvinské skupiny, kteří už byli ze hry o postup venku, si to mezi sebou rozdali o třetí místo. A dalo se čekat, co rozhodne – hlad po gólech a střelecká jistota. Tyhle parametry měla na své straně jednoznačně Osvětim.

Střelecký poměr 35:37, výsledek 2:7. Bracknell musel litovat hlavně druhé třetiny, ve které nevyužil řadu gólových šancí, naopak Polky trestaly nekompromisně. Ve třetí části sice hru rozkouskovala řada vyloučení, ale Osvětim si vítězství vzít nenechala. Dirigovaly ho nejnebezpečnější hráčky Pozniewská (2+3) s Czaplikovou (2+2).

„Jsme rády, že se nám podařilo dosáhnout aspoň na třetí místo. Abych řekla pravdu, chtěly jsme být druhé. Ale Karviná a Vídeň byly zkrátka silnější než my,“ přiznává kapitánka Katarzyna Frackowiaková. Její tým se zvedl po úvodním patnáctigólovém debaklu od Vídně, pak potrápil českého mistra a nakonec dosáhl na tři body.

Unia zavítala na Ligu mistryň vůbec poprvé, hlavně tak sbírala zkušenosti. „V domácí soutěži se nám každým rokem dařilo končit v tabulce výš. Byly jsme třetí, pak druhé, a loni jsme vyhrály,“ ohlíží se útočnice, která se pouští i do srovnání polské a české ligy. „Několik let zpátky tam byl velký rozdíl, ale teď už se s Českem můžeme srovnávat,“ myslí si Frackowiaková.

Důkazem budiž i sobotní bitva s Karvinou, která nedostala vůbec nic zadarmo. „Sehrály jsme hodně dobrý zápas. Klidně jsme mohly i vyhrát, ale chybělo nám štěstí. Proti Bracknellu už jsme ho měly,“ přiznává kapitánka týmu, kterému na jaře vychytala titul česká gólmanka Blanka Škodová. Tu měla shodou okolností letos Karviná připravenou jako trojku.

Osvětim každopádně svůj křest zvládla se ctí. Zdá se, že na evropské scéně bude mít co nabídnout. „Možná jsme byly i trochu nervózní, přece jenom je to mezinárodní turnaj. Ale předvedly jsme, co v nás je,“ věří opora polských mistryň, které to do Česka měly přes hranice kousek. „Cítily jsme se jako doma,“ dodává s úsměvem Katarzyna Frackowiaková.

BRACKNELL QUEEN BEES – UNIA OSVĚTIM 2:7 (1:2, 0:3, 1:2)

Branky a nahrávky: 15. Girdlerová (Laneová, Adamsová), 50. Ganneyová (Laramee-Paquetteová) – 8. Frackowiaková (Wieczoreková), 16. Czapliková (Pozniewská, Bielasová), 22. Frackowiaková (Strzelecká), 24. Bielasová (Pozniewská), 29. Pozniewská (Czapliková), 54. Czapliková (Pozniewská, Bielasová), 58. Pozniewská (Czapliková).

Nejlepší hráčky podle direktoriátu turnaje

Brankářka: Victoria Vigilantiová (EHV Sabres Vídeň)

Obránkyně: Regan Boultonová (EHV Sabres Vídeň)

Útočnice: Anna Meixnerová (EHV Sabres Vídeň)

Konečná tabulka skupiny A (Ankara)

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. HK Poprad (SVK) 3 3 0 0 0 17:3 9
2. Aisulu Almaty (KAZ) 3 2 0 0 1 28:2 6
3. Mileniyum Ankara (TUR) 3 1 0 0 2 6:20 3
4. HCS Csikszereda (ROU) 3 0 0 0 3 3:29 0

Konečná tabulka skupiny B (Karviná)

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. EHV Sabres Vídeň (AUT) 3 3 0 0 0 30:5 9
2. S.K. Karviná - ženy (CZE) 3 2 0 0 1 12:10 6
3. Unia Osvětim (POL) 3 1 0 0 2 12:22 3
4. Bracknell Queen Bees (GBR) 3 0 0 0 3 4:21 0

Konečná tabulka skupiny C (Liepaja)

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. Herlev Hornets (DEN) 3 3 0 0 0 21:5 9
2. Laima Riga (LAT) 3 1 1 0 1 6:5 5
3. Jordal Oslo (NOR) 3 1 0 1 1 6:12 4
4. SAD Majadahonda (ESP) 3 0 0 0 3 5:16 0

Konečná tabulka skupiny D (Bolzano)

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. Bolzano Eagles (ITA) 3 3 0 0 0 21:1 9
2. HC Neuilly sur Marne (FRA) 3 2 0 0 1 17:8 6
3. Marilyn Budapešť (HUN) 3 1 0 0 2 9:10 3
4. Gric Záhřeb (CRO) 3 0 0 0 3 4:32 0

Skupiny druhého kola, 5.–7. prosince 2014

Skupina E (Nižnij Novgorod, Rusko): SKIF Nižnij Novgorod, HK Poprad (Slovensko), EHV Sabres Vídeň (Rakousko), S.K. Karviná - ženy (Česko)

Skupina F (Lugano, Švýcarsko): HC Lugano, ESC Planegg (Německo), Herlev Hornets (Dánsko), HC Neuilly sur Marne (Francie)

Skupina G (Linköping, Švédsko): Linköpings HC, Espoo Blues (Finsko), Bolzano Eagles (Itálie), Aisulu Almaty (Kazachstán)

Finálový turnaj se uskuteční 20.–22. února 2015, místo konání bude teprve určeno. Zúčastní se ho vítězové skupin druhého kola a nejlepší tým z druhých míst.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz