Profesionální trenéři mládeže ČSLH působí už v 65 klubech

Foto: Karel Švec, cslh.cz

Počet klubů, v nichž působí profesionální trenéři mládeže řízení a financovaní ČSLH, rozšířily před touto sezonou HC Turnov 1931, HC Baník Sokolov, HC BBSS, HC Domažlice, HC Poděbrady, HC Stadion Vrchlabí, HC Uherské Hradiště, HHK Velké Meziříčí, HK Klášterec nad Ohří, SHKM Hodonín, OLH Spartak Soběslav a TJ Jablonec nad Nisou.

Profesionální trenéři ČSLH tak už působí v 65 klubech, tedy téměř v polovině oddílů, které se výchově mládeže věnují. V roce 2014 zajišťoval ČSLH profesionální trenéry mládeže pro 20 a v roce 2015 pro 53 klubů. Před letošní sezónou se do výběrového řízení přihlásilo dalších 46 oddílů, z nichž bylo vybráno 12. Vzhledem k velmi dobrým zkušenostem bude ČSLH v projektu pokračovat i v nadcházejícím období a v letech 2015-2018 do něj chce investovat téměř 60 milionů korun.

"Práce profesionálních trenérů mládeže se už projevila v nárůstu počtu klubů, které obsazují žákovské soutěže."

Projekt je určen pro kluby mimo hlavní město Prahu a obě nejvyšší soutěže, Tipsport extraligu a WSM Ligu. Profesionální trenéři mládeže, kteří musí vlastnit minimálně druhou nejvyšší licenci, se v nich věnují metodickému řízení trenérů přípravek a žákovských družstev, vedení alespoň jednoho z týmů, výchově prostřednictvím her, náborovým aktivitám, stejně jako kurzům bruslení pro mateřské nebo základní školy. ČSLH hradí jejich mzdy a zajišťuje pro ně metodické materiály, odborné vzdělávání i materiální vybavení.

O zařazení klubu do projektu rozhoduje řada kritérií, mimo jiné počet družstev v soutěžích minihokeje až starších žáků, poměr registrovaných hráčů k počtu obyvatel, kvalifikace navrženého trenéra, spolupráce se základními a mateřskými školami nebo spádovost oblasti, v níž oddíl působí.

Skvělá zpráva pro český hokej: Počty žákovských družstev a hráčů rostou »

„Práce profesionálních trenérů mládeže se už projevila v nárůstu počtu klubů, které obsazují žákovské soutěže, stejně jako v rozšíření členské základny,“ uvedl prezident ČSLH Tomáš Král. „Počet družstev v soutěžích mladších a starších žáků vzrostl v posledních letech téměř o třetinu a kurzů bruslení se vloni zúčastnilo 8 700 dětí, z nichž 1 500 se v klubech zaregistrovalo. Vzhledem ke spoluúčasti municipalit navíc projekt přinesl v poslední sezóně do českého mládežnického hokeje doplňkových téměř deset miliónů korun z místních rozpočtů.“

V souvislosti s projektem uspořádal ČSLH ve středu 25. srpna 2016 schůzku, které se zúčastnili starostové, místostarostové a další zástupci měst, jednatelé a mládežničtí trenéři nově zařazených klubů. Na schůzku navázal odborný seminář profesionálních trenérů mládeže, věnovaný mimo jiné hrám na ledě, nácviku techniky bruslení, sportovní psychologii, správě aplikace Coach Manager nebo náborovému projektu „Pojď hrát hokej“.

Profesionální trenéři mládeže v malých klubech

Sezona 2014-15:

HC Boskovice, HC Čerti Ostrov, HC Frýdek-Místek, HC Frýdlant, HC Klatovy, HC Krnov, HC Ledeč nad Sázavou, HC Náchod, HC Slovan Louny, HC Světlá nad Sázavou, HCM Slavoj Český Krumlov, HK Lev Slaný, Hokej Uherský Ostroh, SHK Opočno, SK Třebechovice pod Orebem, TJ HC Varnsdorf, TJ Lokomotiva Česká Třebová, TJ Spartak Žebrák, TJ Sušice, TJ Tatran Sedlčany.

Sezona 2015-16:

HC Berounští Medvědi, HC Českobudějovičtí Lvi, HC Děčín, HC Hlinsko, HC Chrudim, HC Kroměříž, HC Lomnice nad Popelkou, HC Lvi Břeclav, HC Meteor Třemošná, HC Podblanicko Benešov, HC Rebel Nejdek, HC RT TORAX Poruba, HC Slezan Opava, HC Stadion Cheb, HC Strakonice, HC Tábor, HC Valašské Meziříčí, HCM Jaroměř, HCM Warrior Brno, HK Kralupy nad Vltavou, HK Kroměříž, HK Mladí Draci Šumperk, HK Nový Jičín, SC Kolín, SK Černošice, SK Karviná, SKLH Žďár nad Sázavou, TJ Lanškroun, TJ Loko Veselí nad Lužnicí, TJ Slavoj Velké Popovice, TJ Slovan Moravská Třebová, VHK Vsetín, VSK Technika Brno.

Sezona 2016-17:

HC Turnov 1931, HC Baník Sokolov, HC BBSS, HC Domažlice, HC Poděbrady, HC Stadion Vrchlabí, HC Uherské Hradiště, HHK Velké Meziříčí, HK Klášterec nad Ohří, OLH Spartak Soběslav, SHKM Hodonín, TJ Jablonec nad Nisou.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz