Problém pro Spartu, zranil se Hlinka. Mimo hru i Procházka, návrat hlásí Volek

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

Už mají jistý postup do play off Ligy mistrů, hokejisté Sparty se mohou v klidu chystat na start Tipsport extraligy bez ohledu, jak dopadne jejich poslední souboj v základní skupině CHL na ledě Färjestadu. Pražané přesto řeší určité komplikace, mimo hru je totiž Jaroslav Hlinka (na snímku). Jak uvádí klubový web, sparťanský kapitán utrpěl zranění v dolní části těla a čeká ho operace.

Zatím poslední duel sehráli Pražané v pátek doma proti polskému Krakovu, kdy Hlinka nastoupil a vytvořil útočné trio společně s dvojicí Dominik Uher – Miroslav Forman. V nejbližší době ovšem bude nejzkušenější hráč mužstva chybět. "Jarda Hlinka v tomto týdnu podstoupí lehčí operační zákrok v dolní polovině těla. Není to nic vážného, ale doba rekonvalescence bude mezi dvěma až pěti týdny,“ uvedl Jiří Kalous, kouč a sportovní manažer klubu.

Aktuálně je jisté, že mistr světa nestihne start nejvyšší soutěže. Tipsport extraliga pro Spartu vypukne 9. září ve Vítkovicích, tehdy by měl tým koučovat hlavní trenér Jiří Kalous, který ale poté odletí s reprezentací na Světový pohár a mužstvo dostanou na povel asistenti Zdeněk Moták s Jiřím Vebrem. Na marodku navíc zamířil také jiný ofenzivní hráč Martin Procházka. "U něj čekáme na výsledky podrobných vyšetření, ale také to asi bude trvat několik týdnů, než bude v plné síle zpátky," doplnil Kalous.

Vedení klubu reaguje na situaci příchodem Dominika Volka, jenž už ve Spartě před časem hrál, ovšem po minulé sezoně mu skončila smlouva. Syn někdejší sparťanské legendy Davida Volka strávil uplynulý ročník na hostování v Benátkách nad Jizerou a v Prostějově. Během letní pauzy usiloval o uplatnění v Mladé Boleslavi, nakonec znovu rozšíří kádr Sparty. Aktivita Pražanů tím nekončí. "Samozřejmě i nadále sledujeme trh a případné další posílení v útoku nevylučuji. Tým, který máme, je ovšem stabilizovaný a půjdeme s ním do startu extraligové sezony,“ uzavřel Jiří Kalous.

Sparta se dnes představí v pražském derby na Slavii, v Edenu půjde do hry talentovaný jihlavský brankář Jakub Škarek. Člen úspěšné reprezentační osmnáctky má ve Spartě vyřízené střídavé starty. Proti červenobílým by se měl představit i zmíněný Dominik Volek. Poslední střetnutí před začátkem Tipsport extraligy podstoupí Sparta v neděli 4. září, kdy uzavře základní skupinu CHL na hřišti švédského Färjestadu. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz