Přesun na Slovensko padl, Vsetín touží po postupu do WSM Ligy

Foto: hc-vsetin.cz

24. května 2016, 12:21

Adam Bagar

Hokejisté Vsetína budou také v příští sezoně 2016-17 působit ve druhé hokejové lize, přesun na Slovensko definitivně padl poté, co kluby tamní nejvyšší soutěže zamítly možnost rozšíření extraligy o zahraniční týmy. „Tahle varianta definitivně padla. Vsetín bude v příští sezoně hrát druhou ligu a usilovat o to, abychom sportovní cestou postoupili do WSM Ligy,“ potvrzuje pro hokej.cz vsetínský jednatel Daniel Tobola.

Zástupci slovenských klubů doporučili představenstvu společnosti Pro Hokej, která extraligu řídí, aby nepřijala žádnou z nabídek zahraničních účastníků týkající se příští sezony 2016-17. Informaci potvrdil ředitel Richard Lintner pro slovenský web hokejportal.sk. „To znamená, že v příštím roce nebude v extralize žádný zahraniční tým,“ potvrzuje bývalý obránce zámořské NHL a mistr světa z roku 2002.

Vsetín však přímo s vedením nejvyšší slovenské soutěže nejednal. „Nás se tohle téma netýká, proto se k tomu nechci vyjadřovat. Pokud se to týká jednotlivých klubů, musí to komunikačně vyřešit konkrétní klub. My jako řídí orgán jsme řešili nabídky z Polska a Maďarska,“ přiznává Lintner. Šestinásobný český šampión jednal s Piešťany, ve hře bylo jak odkoupení licence, tak provázání klubů. I tohle padlo.

Vsetínský kapitán Vaněk: Na Lapač patří WSM Liga, do třetice to vyjde »

„Je to tak, tahle varianta definitivně padla,“ přiznává vsetínský jednatel Daniel Tobola s tím, že  Valaši budou nadále působit ve třetí nejvyšší soutěži, odkud se pokusí postoupit. „Chceme sportovní cestou postoupit do WSM Ligy, k tomu teď bude směřovat všechno naše úsilí. Asi všichni tady cítíme, že přichází čas se sportovně posunout nahoru,“ doplňuje jednatel finalisty východní skupiny druhé ligy.

„Ale tím neříkám, že bychom přesun na Slovensko už úplně zatrhli. Třeba se k této myšlence v průběhu sezony zase vrátíme,“ doplňuje Tobola s tím, že udělal maximum, aby se slovenská extraliga na Lapači hrála. Teď se ale soustředí na postup do druhé nejvyšší české soutěže, do níž už čtyřikrát za sebou postoupil právě klub z východu. Po Havířovu, Prostějovu, Přerovu či Frýdku-Místku je na řadě Vsetín.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz