Přestupy ve WSM Lize: Markovič a Mikulík zůstávají ve Slavii

30. dubna 2016, 18:21

Marek Hedbávný

ČLÁNEK PRŮBĚŽNĚ AKTUALIZUJEME. Jaromír Kverka se stane posilou Slavie. Přerov ohlásil očekávaný návrat Karla Pláška, opouští jej naopak Filip Stoklasa. Nedaleký Prostějov získal Jiřího Půhoného, Lubomíra Korhoně a Ondřeje Fialu. České Budějovice se vytáhly příchodem slávistického střelce Miloslava Čermáka. Podle očekávání s Frýdkem-Místkem trénuje Petr Kanko.

Pro toto přestupové období se s vámi loučíme. Další přestupové novinky už naleznete v samostatných článcích. Děkujeme.

18:28 LANDSHUT: Jeslínek do Německa
Bývalý útočník Jihlavy nebo Chomutova Michal Jeslínek ve 37 letech mění angažmá. Zatímco loni působil ve Francii, v příští sezoně oblékne dres Landshutu. Tedy týmu hrajícího třetí nejvyšší německou soutěž.

15:25 RAVENSBURG: Křesťan je volný
Radek Křesťan, rodák z Opavy, skončil v Ravensburgu, týmu z druhé nejvyšší německé soutěže. V cizině strávil dlouhých třináct sezon, vrátí se zpátky do Česka?

15:25 ČESKÉ BUDĚJOVICE: Na zkoušku přichází Tomáš Rousek
Více ZDE.

17:12 PŘEROV: O smlouvu zabojují Školoud a Zbořil
Šanci probojovat se do sestavy Přerova dostanou obránce Mikuláš Zbořil a útočník Petr Školoud. Oba loni působili převážně ve druhé lize. 

11:30 SLAVIA: Zůstávají Mikulík a Markovič
I v další sezoně budou ve Slavii působit Jaroslav Markovič s Milanem Mikulíkem. První jmenovaný byl v základní části se 41 body třetím nejproduktivnějším slávistou, přínos Mikulíka pak rostl hlavně v play off a baráži.

17:22 SLAVIA: Pražané oznámí nové posily
V úterý 14. června ohlásí Slavia dva nově podepsané zkušené hráče.

20:12 TRENČÍN: Bohunický zpátky na Slovensko
Po konci v Českých Budějovicích se obránce Lukáš Bohunický upsal Trenčínu.

18:16 NOVÉ ZÁMKY: Semorád odchází na Slovensko
Jan Semorád, bývalý útočník Chrudimi, Havlíčkova Brodu, Šumperka nebo Jihlavy, se stal posilou Nových Zámků, které postoupily do nejvyšší slovenské soutěže. Loni hrál za Zvolen. V Nových Zámcích působí také Kamil Brabenec a Václav Čížek.

17:40 SLAVIA: Posily potvrzeny
Pražané oficiálně oznámili příchody Mihy Štebiha, Jaromíra Kverky, Romana Chlouby, Marka Drtiny, Jana Pohla a Jiřího Ryse. Na zkoušku přicházejí Václav Jankovský a Martin Kadlec. V Edenu naopak nepokračují Tomáš Micka (ukončil kariéru) a Pavel Kolařík.
Více ZDE.

15:47 SLAVIA: Sešívaní potvrdili Drtinu
Mluvilo se o tom dlouho, teď je vše definitivně potvrzené i ze strany samotného klubu. Slavii posílí obránce Marek Drtina.

16:11 PŘEROV: Posilami Šnajnar a Vágner
Na hostování z Komety přicházejí do Přerova obránci Lukáš Vágner a Rostislav Šnajnar. Oba působili na Hané také loni. Už dříve z Brna dorazili útočníci Filip Dvořák a Tadeáš Král. 

15:54 SLAVIA: Spekulace ohledně posil
Slavia zatím posily tají, o to více je spekulací. Novými hráči by se mohli stát Jiří Rys, Antonín Dušek, Martin Kadlec, Michal Poletín nebo Michal Dragoun. Už dříve hokej.cz informoval o možném příchodu Romana Chlouby, Jana Pohla, Marka Drtiny, Jaromíra Kverky a Mihy Štebiha.  

13:36 ÚSTÍ NAD LABEM: Posilami Doležal, Kasík a Poulíček
Více ZDE

16:33 ČESKÉ BUDĚJOVICE: Pomůže Gulaš Motoru?
Útočník Milan Gulaš v rozhovoru pro hokej.cz přiznal, že vzhledem k pozdějšímu startu švédské Elitserien zvažuje pro začátek sezony (měsíc září) působení v Čechách. V úvahu teoreticky připadají i České Budějovice. Jedna varianta se rýsuje, moc bych si ji přál. Ale teď o tom nelze mluvit, nic není domluvené."

16:12 PŘEROV: Z Komety přicházejí Král a Dvořák
Spolupráce Přerova s extraligovým Brnem bude pokračovat i v příští sezoně. Klub dnes odtajnil dvě jména – Tadeáše Krála a Filipa Dvořáka. Další dvě pak zveřejní v pondělí.

13:15 MOST: Písařík do Francie
Český hokej bohužel opouští šikovný Pavel Písařík. Dvaadvacetiletý útočník, který loni pendloval mezi Litvínovem a jeho farmou v Mostě, odchází do Francie. Bude hrát za Štrasburk tamější nejvyšší soutěž.

12:42 HRADEC KRÁLOVÉ: Knotek zůstává
Návrat Tomáše Knotka na Kladno se nekoná. Šestadvacetiletý centr nakonec pokračuje v Hradci Králové.

11:15 TŘEBÍČ: Na zkoušce Huňa
S Horáckou Slavií se připravuje slovenský útočník Jozef Huňa. Devatenáctiletý mladík hrál loni v Benátkách nad Jizerou, kde ve 29 zápasech získal sedm bodů. Zážitkem a velkou hokejovou zkušeností pro něj byla účast na mistrovství světa juniorů.

11:12 LITOMĚŘICE: Ofenzivu Stadionu vyztuží veterán Pletka
Litoměřice se pochlubily zajímavou posilou. Přichází bývalý reprezentant, extraligový šampion s Plzní a hokejista se zkušeností z NHL Václav Pletka. Více ZDE.

22:07 VSETÍN: Ostrčil zřejmě zůstane ve Vsetíně
Obránce Radim Ostrčil bude v příští sezoně pravděpodobně oblékat dres Vsetína. Jako jeden ze zástupců se účastnil klubové akce na den dětí.

16:23 PROSTĚJOV: Dvořáček nepřijde
Podle informací prostějovského Večerníku měli Hanáci zájem také o Davida Dvořáčka. Z jeho příchodu ale nakonec sešlo. 

16:22 PROSTĚJOV: Do tréninku se zapojil Matis
Další posilou Hanáků by se mohl stát slovenský útočník Matúš Matis. Třiadvacetiletý Slovák loni působil v nižší švédské soutěži, v sezoně 2014/2015 nastupoval v Košicích (64 zápasů, 24 bodů). Informaci přinesl vecernikpv.cz.

16:20 PROSTĚJOV: Zachar dal přednost studiu
David Zachar, oblíbenec prostějovských fanoušků, nabídku Jestřábů nepřijal. Chce se věnovat studiu. Pokračovat bude ve druhé lize. Informaci přinesl vecernikpv.cz.

16:15 FRÝDEK-MÍSTEK: Novou tváří Zahradníček
Přípravu s Frýdkem-Místkem zahájil devatenáctiletý obránce Jan Zahradníček. 180 centimetrů vysoký hokejista loni působil v třinecké juniorce, seniorské ostruhy pak sbíral v Novém Jičíně. 

16:12 PŘEROV: Na testech Ižacký
O smlouvu v Přerově zabojuje Jakub Ižacký. Dvaadvacetiletý útočník byl v loňské sezoně velmi produktivní – za druholigový Jičín nastřádal 40 bodů (20+20) ve 35 zápasech.

15:54 TŘEBÍČ: Na zkoušku přichází Stehlík
Dalším hráčem, který zabojuje o smlouvu v Horácké Slavii, je Ondřej Stehlík. Statný útočník má zkušenosti z prvoligového Rebelu, v posledních dvou sezonách hrál za brněnskou Techniku. Třebíč dále oficiálně potvrdila příchody Richarda Kristla a Radima Zohorny (viz ZDE).

15:47 JIHLAVA: Posilami Říha a Kajínek
Do Jihlavy přicházejí obránci Jiří Říha a David Kajínek. Loni působili v Benátkách nad Jizerou, občas vypomohli Liberci. Více ZDE.

15:45 PŘEROV: Smlouvu podepsal Blinka
Dalším hráčem, který bude pokračovat v dresu Přerova i v příští sezoně, je Matěj Blinka. Pětadvacetiletý útočník se loni potýkal se zraněním (30 zápasů, 2+0), letos se chce prosazovat častěji.

0:20 PROSTĚJOV: Horčička v Prostějově končí, parťákem Neužila Kantor
Jestřábi už znají brankářskou dvojici. K Jakubu Neužilovi přibyl Pavel Kantor, v uplynulé sezoně hráč Vítkovic. Více ZDE.

19:07 KDO MŮŽE ZMĚNIT DRES?
V novém působišti se v příští sezoně mohou objevit i další hráči. Například o ústeckého Jana Kloze byl zájem odjinud, Tomášové Drtil a Sedlák zase koketují s myšlenkou opustit Šumperk a pokračovat v některém z prvoligových týmů. Smlouvu na příští ročník zatím nemá ani Luboš Horčička. O jeho služby stojí Prostějov i nadále, ke stvrzení jeho pokračování u Jestřábů ale zatím nedošlo a možná ani dojít nemusí. 

19:00 KDO SI HLEDÁ ANGAŽMÁ?
Prvoligové kluby mají stále z čeho vybírat, otázkou však je, kde na níže uvedené hráče (pokud si v tichosti nenašli angažmá) najít finance. 

Brankáři: Petr Matoušek, Jiří Švihálek, Hynek Kůdela a další

Obránci: Jiří Říha, David Kajínek, Lukáš Kříž, Martin Parýzek, Václav Kolářik, Michal Gutwald, David Roupec, Petr Šenkeřík, Pavel Mojžíš, Matič Podlipnik, Jakub Bartoň, Petr Štindl a další

Útočníci: Michal Dragoun, Michal Švihálek, Roman Maliník, Jan Káňa, Aleš Staněk, Václav Pletka, Vít Jonák, Marek Melenovský (zvažuje konec kariéry), Pavel Mrňa, Marek Prokš, Jan Kolář, Tomáš Pitule, David Dvořáček, Vojtěch Šilhavý, Pavel Kašpařík, Zdeněk Bahenský, Jakub Čuřík a další

13:14 OLOMOUC: Vošvrda bude chytat v Německu
Brankář Tomáš Vošvrda po svém konci v Olomouci opouští Českou republiku. Jeho novým působištěm se podle všeho stane Bayreuth Tigers. O odchodu do německé DEL2 informoval na svém Twitteru.

11:40 TŘEBÍČ: Na hostování přichází talentovaný útočník Zohorna
Do Horácké Slavie jde z Komety Brno dvacetiletý Radim Zohorna. Na Vysočině působil už loni. 
Více ZDE

11:39 ČESKÉ BUDĚJOVICE: Motor s případným posílením počká
Jihočeši by rádi dotáhli příchod Martina Mazance, další posily však během následujících měsíců neplánují. „Dohodli jsme se s vedením, že rozehrajeme sezonu se současným kádrem a v jejím průběhu uvidíme, jaké jsou naše možnosti. Věříme, že aktuální tým je dostatečně silný,“ uvedl pro hcmotor.cz Antonín Stavjaňa, hlavní trenér ambiciózního mužstva. 

16:37 PROSTĚJOV: Rudovský podepsal Prostějovu
Další velkou posilou Jestřábů se stal Jan Rudovský. S týmem už se několik dnů připravuje, o čemž už hokej.cz informoval, teď je k velké úlevě fanoušků vše definitivně a papírově vyřešené. „O Honzu jsme usilovali již před loňskou sezonou, ale nakonec zůstal v Kladně. Letos se nám povedlo dotáhnout jednání do konce. Očekáváme, že zvedne efektivitu především při přesilových hrách a bude schopen rozhodovat v klíčových momentech zápasu," uvedl pro lhkjestrabi.cz sportovní manažer Jiří Vykoukal.

12:52 SLAVIA: V Edenu končí Kašpařík a Bahenský
Krom Miloslava Čermáka a Tomáše Krále už fanoušci Slavie v sešívaném dresu neuvidí veterány Pavla Kašpaříka a Zdeňka Bahenského. Otazník visí i nad několika dalšími hráči.
Více ZDE

12:14 PŘEROV: Novotný i nadále Zubrem
Obránce Martin Novotný se dohodl s Přerovem na nové smlouvě. Sedmadvacetiletý zadák loni stihl vinou zranění jen 32 utkání, v nich si ale vedl dobře, získal deset bodů a vysloužil si prodloužení kontraktu.

13:33 KLADNO: Lukáč míří do Švédska
Jednatřicetiletý Michal Lukáč, který působil v týmu Kladna, se vrací do Švédska. Právě odsud se defenzivní specialista před pěti lety odebral k Rytířům. Jeho novým působištěm se stal Grästorps, tým ze třetí nejvyšší švédské soutěže.

12:57 TŘEBÍČ: Polodna bude hrát v Anglii
Zkušený centr Petr Polodna, který loni působil v Horácké Slavii (47 zápasů, 24 bodů), odchází podle předpokladů do zahraničí. Nevrací se do Polska, ale míří za kanál La Manche za deštivým anglickým počasím. V Basingstoke, týmu z druhé nejvyšší soutěže zvané EPIHL, se potká s Tomášem Karpovem. 

18:17 FRÝDEK-MÍSTEK: Přípravu se Slezany zahájil i Kanko
Hokejisté Frýdku-Místku odstartovali společnou část přípravy na nadcházející prvoligovou sezonu. Nováčkovi WSM Ligy se hlásil Petr Kanko, loňský tahoun Havířova. Jediným hráčem, který s jistotou nebude pokračovat, je obránce Pavel Kowalczyk. Nejproduktivnější bek rysů z postupové sezony ukončil kariéru. 

Petr Kanko na tréninku Frýdku-Místku.

Petr Kanko na tréninku Frýdku-Místku. | Foto: Mario Schüler, hcf-m.cz

21:38 TŘEBÍČ: Švec zabojuje o místo v Energii
Marek Švec, který hrál loni za Třebíč, jež o něj projevila zájem i pro tuto sezonu, se zatím na Vysočinu nevrátí. Zapojil se do přípravy s Karlovými Vary a pokusí se vybojovat místo v sestavě. Podobně jsou na tom Tomáš Kvapil, Jakub Flek a Lukáš Vrána.  

21:37 KLADNO: Skuhravý podepsal ve Varech
Václav Skuhravý, kapitán Rytířů v loňské sezoně, se vrací do Karlových Varů.  

21:18 PŘEROV: Pala pokračuje
Zubři se dohodli na nové smlouvě s obráncem Radomírem Palou. Jednatřicetiletý odchovanec byl u postupu i loňské skvělé sezony Přerova, v níž ve 39 zápasech zaznamenal jedenáct bodů). 

21:13 JIHLAVA: Na hostování přichází Stoklasa, na zkoušku Pulkrab a Kondratěv
Více ZDE.

12:02 ČESKÉ BUDĚJOVICE: Čermák mění Slavii za Motor
Nejproduktivnější útočník Slavie z loňské sezony, Miloslav Čermák, se stane posilou Českých Budějovic. Více naleznete v chystaném článku na webu hokej.cz. „Chodí tady neuvěřitelné návštěvy, na to se těším úplně nejvíc, až nás požene naplněná hala," uvedl devětadvacetiletý křídelník pro hcmotor.cz.

18:21 HAVÍŘOV: AZetu opět pomůže útočně naladěný obránce Peslar
Třiadvacetiletý zadák Jakub Peslar bude v Havířově působit i v příštím ročníku. Přichází na roční hostování. Loni za Slezany naskočil ke dvanácti duelům, většinu sezony strávil v Porubě.

18:18 HAVÍŘOV: Punčochář odchází do Francie
Dvaatřicetiletý obránce Petr Punčochář, který hrál loni za Slavii a následně za havířovský AZ, bude v příští sezoně působit v Brianconu, hrajícím druhou nejvyšší francouzskou soutěž. 

16:53 PROSTĚJOV: Další akvizicí Hanáků zkušený Lubomír Korhoň
Více ZDE

21:58 PROSTĚJOV: Posilou Hanáků Jiří Půhoný
Prostějov netroškaří. Další útočnou akvizicí se stal Jiří Půhoný. Třiadvacetiletý křídelník hrál loni za Šumperk, kde ve 37 zápasech zaznamenal třináct branek a dvanáct asistencí. V minulosti nastoupil k šestatřiceti extraligovým utkáním za Pardubice. „Patří do kategorie nevyužitého potenciálu. Věřím, že při jeho hokejových dovednostech, správné sportovní morálce a přístupu, přetaví své dovednosti v to, aby se v následujících sezonách stal stálým hráčem základní sestavy Dynama. Záleží jenom na něm, kam se dokáže posunout," uvedl pro lhkjestrabi.cz sportovní manažer Jiří Vykoukal.

11:50 KLADNO: Mensator odchází do Freiburku
Jednatřicetiletý brankář Lukáš Mensator bude chytat druhou nejvyšší německou soutěž. Upsal se Freiburku. 

12:53 PŘEROV: Goiš, Popelka a Kovařík potvrzeni
Zubři si smluvně pojistili služby tří útočníků – oblíbence fanoušků Jiřího Goiše a dvojice zlínských forvardů Michala Popelky a Lubomíra Kovaříka

13:05 BENÁTKY: Přichází Kočí. Odchází šestice hráčů
Více ZDE

14:57 KLADNO: Další posilou Petr Ulrych. Na zkoušku přichází Hluchý
Více ZDE

15:41 JIHLAVA: V Dukle pokračuje obránce Vlastimil Bilčík
Ranař Vlastimil Bilčík podepsal s Jihlavou roční smlouvu. Čtyřiadvacetiletý obránce přišel do Dukly v lednu výměnou za Matiče Podlipnika. Ten podle hcdukla.cz v Třebíčí pokračovat nebude. „Po tom, co jsme tady minulou sezonu dokázali, jsem chtěl jít určitě zpátky do Dukly. I přes nějaké menší problémy s Třebíčí a Kometou se vše vyřešilo a jsem rád, že tady můžu být,“ uvedl pro klubové stránky Bilčík.

14:57 KLADNO: Eberle zůstává v Olomouci
Útočník Jan Eberle bude i v příští sezoně působit v extralize. Kmenový klub z Kladna se dohodl s Olomoucí na ročním hostování. 

18:58 PROSTĚJOV: Jestřábi ulovili vicemistra EBEL Ondřeje Fialu
Více ZDE

13:04 BENÁTKY: Pletka v Benátkách končí, kariéru ale uzavřít nechce
Na farmě Liberce už v příští sezoně zřejmě nebude pokračovat Václav Pletka. Kariéru však končit nehodlá. Šestatřicetiletý útočník odehrál za Benátky nad Jizerou 28 utkání, v nichž získal 22 bodů. Sezonu zahájil na Kladně, kde v osmi utkáních vstřelil jednu branku.

12:59 JIHLAVA: Zůstávají Anděl a Březina
Dukla se dohodla na pokračování spolupráce s dvěma nadějnými odchovanci – Lukášem Andělem a Davidem Březinou. Klub naopak opustí talentovaný junior Ondřej Najman, kterého si vyhlédla Mladá Boleslav. 

17:45 ŠUMPERK: Gewiese odchází do Francie
Po sestupu draků opouští Českou republiku. Spolehlivý obránce Petr Gewiese se odebral do Francie.

21:20 MOST: Dotknou se novinky v Litvínově Mostu?
Verva dnes oznámila aktuální podobu kádru. Chybí v něm například brankář Řehoř a obránci Chaloupka se Skleničkou. Roman Pšurný se vrací do Přerova, jak již bylo avizováno. V širším kádru Litvínova, což je důležité pro farmářský tým v Mostě, jsou Havlíček, Hora, J. a M. Havelkovi, I. Řehoř, Stříbrný, Smolka, Kučera, Chlapík, Mráz, Mical, Reichel, Spěšný, Šimeček a T. Doležal. 

10:20 PŘEROV: Chmelíř zůstává
Se Zubry zahájil přípravu, teď podepsal smlouvu. 32letý obránce Lukáš Chmelíř nasbíral v 51 zápasech loňské sezony 26 bodů.

21:48 PŘEROV: Plášek potvrzen
Jednání dospěla do zdárného konce. 42letý Karel Plášek dohraje kariéru v mateřském Přerově. Jistě ho také láká představa zahrát si se synem, který nastupuje v tamější mládeži.  

15:07 KLADNO: Repe dál Rytířem
Tak tato zpráva fanouškům zpříjemnila slunečné středeční odpoledne. Jurij Repe bude hájit barvy Kladna i v příští sezoně, přestože měl nabídky z extraligy. Jednadvacetiletý obránce, který před časem pomohl Slovinsku k návratu do elitní světové skupiny, má za sebou vydařený rok. Ve 39 zápasech základní části nasbíral 20 bodů a udělal další výkonnostní skok. 

22:17 SLAVIA: Jaromír Kverka odchází na hostování do Slavie
Dalším hráčem Energie, který byl poslán na hostování do WSM Ligy, konkrétně do Slavie, je šikovný Jaromír Kverka mladší. Čtyřiadvacetiletý útočník, jenž vynahrazuje podprůměrnou výšku (173 centimetrů) šikovností, loni nastupoval převážně v Kadani. Té pomohl k poklidné záchraně a postupu do play off třiadvaceti kanadskými body ze 39 zápasů. Informaci přinesly oficiální klubové stránky Karlových Varů.

22:15 KLADNO: Další posilou Rytířů mladý útočník Zikmund
Zatím do Kladna přicházeli hráči ve středním či starším věku, mladá krev je však také potřeba. Proto Rytíři upekli hostování Ladislava Zikmunda. Jednadvacetileté křídlo má za sebou angažmá v zámoří nebo několik startů za Košice. 181 centimetrů vysoký útočník loni táhl karlovarskou juniorku a krom toho vypomáhal Sokolovu, kde dal v 15 zápasech sedm branek. Další už bude přidávat na hostování v Kladně. Informaci přinesly oficiální klubové stránky Karlových Varů.

22:15 PŘEROV: Běhal pokračuje v Přerově
Dres Zubrů bude i nadále oblékat obránce Jiří Běhal. Informoval o tom jeho kmenový klub z Karlových Varů.

14:41 PROSTĚJOV: Jestřábi ulovili obránce Zadražila
Mateřská Jihlava s ním už nepočítala, a tak se třiadvacetiletý Vojtěch Zadražil upsal Prostějovu. „O Vojtu jsme stáli už během loňské sezony, ale Jihlava ho neuvolnila. Podařilo se to až letos. Vojta je určitě hráč s velkým potenciálem. Je to další pravák do obrany, který by měl vylepšit naše defenzivní řady," uvedl pro lhkjestrabi.cz sportovní manažer Prostějova Jiří Vykoukal. Podle webového portálu vecernikpv.cz by měl Hanáky posílit i útočník Lubomír Korhoň. Otázkou je jen jeho zdravotní stav.

13:15 JIHLAVA: Mrňa je v kontaktu s Vrchlabím
Po odchodu z Dukly se důrazný útočník Pavel Mrňa poohlíží po jiných klubech. V kontaktu je i s Vrchlabím, kde zahájil letošní ročník, než se odebral na předem avizované angažmá v zámoří.

10:04 ČESKÉ BUDĚJOVICE: S Motorem trénuje Mazanec. Kolmann a Mikyska odchází
Dalo se to čekat – Josef Mikyska s Petrem Kolmannem neodolali vábení z extraligového Liberce a po roce se s Motorem loučí. Novou posilou by se naopak mohl stát statný zadák Martin Mazanec. „Martin má od Chomutova svolení s námi začít trénovat, pokud o jeho služby neprojeví zájem Chomutov, je Motor připraven k dohodě," uvedl pro hcmotor.cz generální manažer Stanislav Bednařík. O Mazance měli Jihočeši zájem už před přestupovou uzávěrkou, tehdy však k dohodě s jeho klubem nedošlo. Letos se spekulovalo o návratu do Kadaně, nakonec má ale před sebou velkou výzvu v podobě postupu do extraligy s Motorem.

19:36 PROSTĚJOV: Jiří Hozák Jestřábem
Náhradou za Jakuba Illéše, který bude bojovat o místo v sestavě Vítkovic, má být Jiří Hozák z pražské Sparty. Devatenáctiletý útočník, který narostl do výšky 193 centimetrů, má zkušenosti ze zámoří a loni táhnul sparťanskou juniorku – ve 48 zápasech nasbíral 57 bodů. Nakoukl i do Tipsport extraligy.

18:58 Hráči bez angažmá
Angažmá zatím nemají například: Jakub Bartoň, Matič Podlipnik, Lukáš Mensator, David Dvořáček, Tomáš Pitule, Michal Švihálek, Marek Prokš, Vojtěch Zadražil, Pavel Mrňa, Pavel Mojžíš, David Roupec, Jan Káňa, Jakub Čuřík, Aleš Staněk nebo Michal Dragoun.

18:53
Informace z Frýdku-Místku, Mostu, Kadaně a Benátek nad Jizerou zatím nejsou známy. V případě Frýdku se spekuluje o příchodech Denise Kindla, Jurije Repeho, Jakubu Kanii, Martina Lojka nebo Petra Kanka. V souvislosti s Kadaní se mluví o Vojtěchu Kubinčákovi, Radku Havlovi, Martinu Mazancovi nebo Jaroslavu Mrázkovi.

18:48 LITOMĚŘICE: Přehled

18:42 PŘEROV: Přehled

18:29 PROSTĚJOV: Přehled

18:22 JIHLAVA: Přehled

18:13 SLAVIA: Přehled
Hráči označení hvězdičkou ještě nebyli definitivně potvrzení klubem.

18:08 HAVÍŘOV: Přehled

17:56 MOTOR: Přehled

17:48 ÚSTÍ N/L: Přehled

17:41 KLADNO: Přehled
Hráči s otazníkem u odchodů nebyli ještě oficiálně potvrzení svým novým klubem.

17:39 TŘEBÍČ: Přehled
Horácká Slavia už také nemůže počítat s Rostislavem Malenou, který ukončil kariéru. Hráči označení hvězdičkou ještě nebyli definitivně potvrzení klubem.

16:07 SLAVIA: Pražané oznámí posily až 23. května
Fanoušci Slavie si na novinky z A-mužstva počkají do startu letní přípravy. „Řada hráčů bude mít smlouvy až od 1. června, takže bychom chtěli dát posily na vědomí koncem května, kdy bude mužstvo začínat letní přípravu. Každopádně jsme pracovali na kádru a se spoustou vyhlídnutých hráčů jsme se domluvili, aby se k nám připojili v červnu nebo v červenci a jsme přesvědčeni, že mužstvo bude lepší než uplynulou sezonu," uvedl manažer Luděk Bukač pro hc-slavia.cz. Dále se vyjádřil k Mihu Štebihovi: „Od nás z klubu nikdo s Mihou Štebihem během baráže nemluvil. Dostali jsme v březnu nebo v dubnu od agentů list volných hráčů na příští rok a agentovi jsme signalizovali, že to je hráč, který nás zajímá a je to eventuálně hráč, o kterého bychom měli zájem. Ale doposud jsme smlouvu nepodepsali, není to tedy tak, jak píše pan Ščerban, že byla uzavřena během baráže."

14:05 PORUBA: Ve hře je rozdělení WSM Ligy na dvě skupiny
Druholigová Poruba zvažuje odchod do Polska. Nelíbí se jí čtyřskupinový model třetí nejvyšší soutěže. Ve hře je ale i rozšíření WSM Ligy. „Apelujeme také, aby se už vyhlásilo na další sezonu rozdělení první ligy na moravskou a na českou skupinu s určitou formou vzájemné konfrontace. Už tak je v první lize dost moravských klubů, dokonce i mezi tamějšími týmy jsou signály, aby se takto hrálo. Jednak by se snížily náklady a za druhé by byla vyšší atraktivnost. Představa prvoligových týmů Havířova, Prostějova, Přerova, Vsetína, Poruby, Jihlavy, Třebíče a Frýdku-Místku dává tušit velice kvalitní soutěži," uvedl pro hcporuba.cz Pavel Hinner, generální manažer klubu. K tomuto tématu se hokej.cz v blízké době vrátí. 

13:20 KLADNO: Zajíc odchází do Pardubic
Podle informací kladenského Deníku se nadějný obránce Josef Zajíc dohodl na smlouvě s Pardubicemi. Osmnáctiletý reprezentant a syn známého otce odehrál za Rytíře 38 zápasů a získal 12 bodů.

12:23 JIHLAVA: Melenovský zvažuje konec kariéry
Marek Melenovský, 39letý útočník Jihlavy, přemýšlí nad odchodem do hokejového důchodu. Přiznal to v rozhovoru pro iDnes.cz. „Parta je tu výborná, všechno bylo super. Ale holt tam byly jiné vlivy. Jak bych to správně vystihl... Těžko se mi o tom mluví. Ale nesedlo mi to, co se týče atmosféry. Za těchto podmínek bych nemohl pokračovat." Melenovský zvažuje i odchod do jiného klubu. „Možnost, že bych v Dukle pokračoval jako hráč, je nulová," uvedl v rozhovoru s Janem Salichovem. Na stole má nicméně nabídku pracovat pro Jihlavu v jiné pozici.

12:12 PŘEROV: Pšurný se připojí k Přerovu
Roman Pšurný by měl i v příští sezoně hájit barvy Zubrů. „Po krátkém oddechu po baráži o extraligu by se měl připojit ke kádru," uvedl pro hokejprerov.cz hlavní trenér Petr Dočkal . „Kmenoví hráči Komety Brno, kteří u nás v loňské sezóně působili, začali po dohodě klubů přípravu doma v Brně. My s nimi i nadále počítáme a věříme, že podle dohody se k nám připojí při nástupu na led, tak ať jsou opět platnými členy našeho kádru."

11:59 JIHLAVA: Čachotský se vrací do Dukly
Další známá hokejová tvář míří do WSM Ligy. Tomáš Čachotský se po roce stráveném ve Zlíně upsal Jihlavě. Nájezdový specialista patří k ikonám druhé nejvyšší soutěže. Čtyřiatřicetiletý útočník v ní odehrál 583 zápasů a získal 484 kanadských bodů. V nedávno skončené sezoně pomohl Zlínu 20 body z 54 utkání.

17:53 PŘEROV: Zubři zahájili přípravu i s Karlem Pláškem
Na prvním tréninku se trenérům Dočkalovi a Kudělkovi hlásil i veterán Karel Plášek. O definitivním potvrzení příchodu 42letého útočníka se stále jedná. Stejně tak jako v případě Romana Pšurného. Kdo další trénoval? Brankáři Jiří Slovák a Jakub Grigárek, z obránců pak Jakub Grof, Jakub Ferenc, Lukáš Chmelíř, Martin Novotný, Radomír Pala, Jiří Běhal a Mikuláš Zbořil. Dále útočníci Tomáš Sýkora, Marek Sikora, Milan Procházka, Jiří Goiš, Michal Popelka, Lubomír Kovařík, Matěj Blinka, Šimon Kratochvíl a Petr Školoud.

17:07 SLAVIA: Vašíček jde do Košic
Fanoušci Slavie by ho rádi viděli zpět v sešívaném dresu, důrazný zadák Jiří Vašíček však odchází na Slovensko. Upsal se Košicím. 

14:18 TŘEBÍČ: Horáckou Slavii posílí Jan Milfait
Novou tváří třebíčského klubu se stal Jan Milfait. Čtyřiadvacetiletý útočník má za sebou životní sezonu. V Šumperku, kde nastupoval po boku Tomáše Fořta a Daniela Vrdlovce (později pak Jana Káni), nasbíral 41 kanadských bodů (12+29). Dalších sedm nasbíral v play out, k záchraně draků však jeho produktivita nevedla. Po sestupu Šumperka obdržel nabídku od Třebíče, jeho návrat do Havlíčkova Brodu se tak odkládá.

14:16 TŘEBÍČ: Na Vysočině pokračují Čejka i Petelin
Horácká Slavia dotáhla do konce příchody obětavého obránce Václava Čejky a slovinského mladíčka Luka Petelina. Oba podepsali v Třebíči nové smlouvy.

21:08 KLADNO: Bílek posílí slovenský Martin
Letos společně se svým parťákem Davidem Stachem lámal prvoligové rekordy, nyní odchází na Slovensko. Vítězslav Bílek, autor 45 branek, posílí Martin. Nejde tak do neznámého prostředí, v klubu působil už v závěru sezony 2014/2015.

18:23 KLADNO: Skuhravý zřejmě zůstane v Karlových Varech
Energie chce udržet svou legendu Václava Skuhravého. Zájem je oboustranný, v příští sezoně tak Skuhravý dres Kladna, zdá se, neoblékne.

16:43 ČESKÉ BUDĚJOVICE: Fillman druhým Kanaďanem v historii Motoru
Defenzivu Českých Budějovic vyztuží Mitch Fillman. Pětadvacetiletý obránce, který vyrostl do výšky 191 centimetrů a nebojí se shodit rukavice, hrál uplynulý rok ve francouzské nejvyšší soutěži. Ve 26 zápasech základní části nastřádal sedmnáct bodů. „Zjišťovali jsme si na něj informace z mnoha zdrojů, Aleš Kotalík kontaktoval i kanadského kouče Barryho Smitha, který si Fillmana přivedl v minulé sezoně do Francie, a reference jsou velmi pozitivní. Hraje celoplošný hokej, je to výborně fyzicky vybavený pravák, věříme, že přinese do mužstva důraz a odhodlání, které je pro Kanaďany typické," uvedl pro hcmotor.cz generální manažer Stanislav Bednařík. Angažmá na jihu Čech Fillmanovi doporučoval i Andrew Ference, historicky první hráč země javorového listu, který si zahrál za Motor.

16:20 SLAVIA: Král jde do Chomutova
Brankář Tomáš Král, který závěr loňské sezony strávil ve Slavii, se upsal Chomutovu. Znamená to, pokud by se nestal jedničkou, že ho v příští sezoně uvidí také fanoušci v Kadani?

16:15 ČESKÉ BUDĚJOVICE: Motor ohlásí kanadskou posilu
Jihočeský celek, který převzal Antonín Stavjaňa, dnes odtajní první akvizici. Přijde kanadský hokejista.

16:05 HAVÍŘOV: Korím opět v AZetu
Na roční hostování příchází do Slezska zlínský obránce Karol Korím. Dvaadvacetiletý Slovák loni za Havířov sehrál 45 zápasů, v nichž nasbíral na obránce velmi dobrých 25 bodů. Nedařilo se mu jen v produktivitě, přínosný byl i při jiných herních činnostech.

15:50 KLADNO: Povrzeny další posily
Je to oficiální - Jiří Burger, Petr Tenkrát, Matěj Pekr a Jiří Cetkovský budou v příští sezoně působit v týmu Kladna. „Věk sám o sobě mě absolutně nezajímá. Zajímá mě kondice, um a přístup. Jak Petr Ton, tak Jiří Burger s Petrem Tenkrátem jsou ve všech těchto ohledech na špičkové úrovni. Těší nás, že mají chuť hrát v Kladně. Budou pro nás velkým přínosem,“ uvedl pro rytirikladno.cz jednatel a trenér Pavel Patera.

13:20 TŘEBÍČ: Do přípravy se zapojil Kadlec
S Horáckou Slavií trénuje třiadvacetiletý útočník Jakub Kadlec. Přichází na zkoušku. V minulosti hrál za Jihlavu nebo Havlíčkův Brod, poslední dvě sezony působil ve 2. lize.

11:47 JIHLAVA: Obránce Štebih odchází
Jak bylo avizováno, Duklu opustí slovinský zadák Miha Štebih. Má nakročeno do Slavie, zbývá však dořešit formu protihodnoty. „Podle mých informací měl Miha zřejmě podmínky smlouvy domluvené během baráže. Existuje přitom pravidlo, že pokud probíhá soutěž, tak by se s hráči nemělo vyjednávat. Tím spíše, když Slavia byla naším soupeřem v baráži,“ uvedl Bedřich Ščerban pro hcdukla.cz. „Tu informaci jsem se dozvěděl pozdě. Jinak by Miha nehrál v zápasech proti Slavii. Těžko se musí hrát proti soupeři v baráži, když máte nastupovat další ročník v jeho dresu.“ 

11:45 ÚSTÍ NAD LABEM: Dalecký posilou Slovanu
Už v loňské sezoně se Jan Dalecký objevil na severu Čech, v rámci hostování z Kladna. Nyní se tam vrací. Po svém konci v týmu Rytířů má pomoci nahradit několik odcházejících opor. 

23:10 ÚSTÍ NAD LABEM: Roubík zůstane. Stejně tak Hes a Bernad
Fanoušci Slovanu se mohou i příští sezonu těšit na um legendárního Jaroslava Roubíka. Z Mladé Boleslavi by měli opět hostovat obránci David Bernad a Matěj Hes. Nejasno zatím panuje okolo Jana Kloze. S ním se vedení Ústí nad Labem sejde v nejbližší době. Informace potvrdil pro ústecký Deník jednatel Slovanu Vladimír Evan.

23:05 ÚSTÍ NAD LABEM: Slovan je dohodnutý s Vrdlovcem, Moučkou a Husákem
Odcházející hráče je potřeba nahradit. Významnou posilou do ofenzivy se stane Daniel Vrdlovec, nájezdový specialista ze Šumperka. Obranu vyztuží donedávna prostějovský čahoun Patrik Husák. Konkurencí gólmanů Soukupa s Volkem bude Jan Dlouhý. Z Pardubic pak přijde mladý útočník Jaroslav Moučka. Informace potvrdil pro ústecký Deník jednatel Slovanu Vladimír Evan.

22:58 ÚSTÍ NAD LABEM: Úspěšný kádr dozná velkých změn
Tým, který dosáhl velkého úspěchu a dovedl Slovan do semifinále, se rozutekl. Jiří Kuchler ukončil kariéru a stal se šéftrenérem kladenské mládeže. Ondřej Holomek je na zkoušce ve Zlíně. Jak již bylo avizováno, Petr Tenkrát s Davidem Tůmou jdou do Kladna, Smetana do Litoměřic a Pohl do Slavie. Informace potvrdil pro ústecký Deník jednatel Slovanu Vladimír Evan.

22:55 SLAVIA: Pražané získali Jana Pohla
Obranu Slavie vyztuží Jan Pohl, nejproduktivnější obránce Ústí nad Labem v letošní sezoně. Pětadvacetiletý hokejista odehrál za Slovan 46 utkání a nasbíral skvělých 39 bodů. Informaci potvrdil pro ústecký Deník jednatel Slovanu Vladimír Evan.

21:58 KLADNO: Rytíři mají Tenkráta
Dres s rytířem na hrudi po roce oblékne Petr Tenkrát. Informace potvrdil pro ústecký Deník jednatel Slovanu Vladimír Evan. Brzy devětatřicetiletý útočník strávil loňský ročník v Ústí nad Labem, kde v 50 zápasech nasbíral 34 bodů a pomohl Slovanu k největší senzaci prvoligové sezony. Za sebou má angažmá v NHL nebo čtyři účasti na mistrovství světa seniorů. Tenkrát je sedmým třicátníkem v kladenské sestavě. Dalšími jsou Hanuljak (31 let), Hořava (30), Ptáček (41), Ton (42), Burger (38) a Cetkovský (32). Poslední dva jmenovaní ještě nebyli potvrzeni Kladnem, měla by to být ale jen formalita. Přijít by navíc mohli i Tomáš Kaberle (38) nebo Jan Kolář (35). 

20:10 Litoměřice: Jak už Stadion avizoval, trenér Miloš Říha mladší bude moci využít služeb dvacetiletého obránce Matěje Bažanta. Nyní došlo k oficiálnímu potvrzení jeho příchodu. Stejně jako Jebavý hrál za Litoměřice už v závěru loňské sezony, když přišel ze Šumperka. 182 centimetrů vysoký zadák má také zkušenosti z pardubické mládeže nebo z americké GMHL. 

16:36 Litoměřice: Třetí oficiálně potvrzenou posilou Litoměřic, po Matúši Paločkovi a Ondřeji Smetanovi, se stal Jiří Jebavý. Sedmadvacetiletý obránce působil ve Stadionu již v závěru loňské sezony, jinak nastupoval ve Vrchlabí. Jebavý má za sebou několik extraligových sezon ve Slavii, v první lize hrával za Beroun či Havlíčkův Brod. 

14:08 Přerov: V Přerově zůstává Jakub Ferenc. Ke dvoumetrovému obránci by měli brzy přibýt další hráči. Už předtím se Zubrům smluvně zavázali Tomáš Sýkora a Jakub Grof.

13:10 Jihlava: Dukle sezona skončila teprve nedávno, už teď je ale jasné, s kým do příští sezony nepočítá. Jde o tři odchovance: Marka Prokše, Ondřeje Malce a Vojtěcha Zadražila. „V Dukle nebudou pokračovat ani Pavel Mrňa a Martin Parýzek,“ uvedl pro oficiální klubové stránky jednatel Bedřich Ščerban. Zůstávají naopak Richard Diviš a Tomáš Kaláb. Ve hře je návrat Tomáše Čachotského, který se nezapojil do přípravy se Zlínem. Otazník pak visí nad srdcařem Jiřím Dobrovolným. „Nabídli jsme mu uplatnění opce, ale respektujeme, že chce vše napřed probrat s rodinou.“

9:10 Kladno: Rytíři potvrdili příchody Tona, Petra Hořavy, Hanuljaka a Tůmy. Brankářskou trojkou bude Jan Ilašenko z Řisut. „Věříme, že Petr Ton bude rozdílovým hráčem, který dokáže především v play off zlomit vyrovnané zápasy na naši stranu. Umí být ve správný čas na správném místě a jsem přesvědčený, že Kladnu strašně moc pomůže,“ uvedl pro rytirikladno.cz trenér a jednatel Pavel Patera.

20:05 Litoměřice: Druhou akvizicí Litoměřic se stal útočník Matúš Paločko. Pětadvacetiletý Slovák přichází z Popradu, kde ve 35 zápasech zapsal 21 kanadských bodů. V sezoně 2014/2015 byl s 25 brankami nejlepším střelcem Popradu a odehrál dvě utkání za slovenskou reprezentaci. Oznámení dalších posil si klub nechá na zítra. Dnes fanoušky rozhodně navnadil.

18:40 Litoměřice: Překvapení! První posilou Stadionu je vysoký obránce Ondřej Smetana. Loni byl tahounem nedalekého Ústí nad Labem – ve 45 zápasech základní části nasbíral 20 bodů.

16:27 Kladno: V týmu Rytířů bude pokračovat Jakub Strnad. Čtyřiadvacetiletý útočník v letošní sezoně odehrál 42 zápasů s bilancí 5+6.

12:05 Prostějov: Sedmatřicetiletý Aleš Holík se stává posilou Prostějova, kam zamířil formou ročního hostování ze Šumperka. Produktivní zadák patří k nejlepším obráncům na přesilové hry, na Hané má nahradit Marka Drtinu. „Pravák nám loni chyběl. Aleš má s první ligou hodně zkušeností a věříme, že je předá do týmu. Je to starší hráč a měl by fungovat jako taková spojka mezi trenéry a kabinou, aby kabina fungovala stejně dobře jako v minulé sezoně," sdělil pro lhkjestrabi.cz Jiří Vykoukal, sportovní manažer klubu.

10:38 Litoměřice: Se Stadionem začnou letní přípravu obránci René Piegl se Štěpánem Havránkem a útočníci Petr Beránek, Aleš Krátoška, Patrik Miškář, Lukáš Nedvídek a Radek Pilař. Vzhledem k velké konkurenci v obranných řadách Mountfieldu (Martin Bača, Jindřich Barák, Zdeněk Čáp, Stanislav Dietz, Peter Frühauf, Blaž Gregorc, Filip Hronek, Martin Pláněk, Karel Plášil, Martin Štajnoch a René Vydarený) mohou před startem sezony přijít další zajímavá jména.

0:00 WSM Liga: Sezona 2015/2016 právě skončila a přestupové okno je znovu otevřené. 

Spekulace a další informace

20:11 SLAVIA: Ve čtvrtek má Slavia zveřejnit posily
Fanoušci Slavie nemůžou na zítřejší den dospat. Vedení klubu totiž přislíbilo odtajnění novinek z kádru. Situace v hlavním městě přestupovým děním znovu pořádně zahýbe.   

17:05 JIHLAVA: Kořenář zřejmě odejde do zámoří
S Jihlavou podepsal profesionální smlouvu, nakonec se však, zdá se, rozhodne pro odchod do zámoří. Josef Kořenář byl draftován do USHL a v září začne trénovat s Lincoln Stars. 

22.52 HAVÍŘOV: Kurovský zvažuje odchod do zámoří
Mládežnický reprezentant a útočník AZ Havířov Daniel Kurovský o své budoucnosti zatím nemá jasno. Ve hře je nicméně jeho odchod do zámoří. Připustil to v rozhovoru pro hc-havirov.cz.

19:50 KLADNO: Miura draftován do USHL
Juki Miura, nejlepší střelec nedávno skončené sezony juniorské extraligy, byl draftován do USHL, prestižní juniorské soutěže v zámoří. V patnáctém kole jeho jméno vyřklo vedení Waterloo Black Hawsk.

19:26 TŘEBÍČ: Trenér Sobotka k možnému posílení
V rozhovoru pro iDnes.cz se Martin Sobotka, nově jmenovaný trenér Horácké Slavie, vyjádřil k možnému posílení mužstva: „Máme pohromadě osu týmu i vytipované hráče, které bychom chtěli. Uvidíme, co z toho dopadne. Času na posílení bude ještě relativně dost,“ uvedl. „Muselo by to být eso, abychom ho vzali do přípravy hned.“

19:03 KADAŇ: Fanoušci Trhačů si na informace musí počkat
Novinky z dění v kádru Kadaně zatím klub komentovat nebude. Spekuluje se však o příchodech Vojtěcha Kubinčáka, Martina Mazance, Radka Havla nebo Jaroslava Mrázka.

18:25 KARLOVY VARY: Energie bude spolupracovat s Kadaní i Jihlavou
I v příští sezoně budou Karlovy Vary posílat své mladé hráče do Kadaně, případně Jihlavy.

17:20 ČESKÉ BUDĚJOVICE: Takhle se bije nová posila Motoru

17:00 KLADNO: Pekr už se hlásil v novém působišti


16:52 SLAVIA: Sešívaní zveřejní posily ve středu nebo ve čtvrtek
Slavia odhalí detaily tvořícího se kádru ve středu, případně ve čtvrtek. Až budou dořešeny všechny potřebné náležitosti.

15:21 JIHLAVA: O Lojka má zájem nejen Třebíč, ale i Jihlava
O Martina Lojka, vytáhlého zadáka, který si zahrál v NHL, se krom Horácké Slavie zajímá i jihlavská Dukla. Ve hře je také jeho působení ve Frýdku-Místku, farmy Třince, který drží Lojkova hráčská práva. Informaci přinesly stránky Žďáru nad Sázavou, kde třicetiletý zadák loni působil. Plameny se musí vyrovnat i se ztrátou dvou dalších opor – útočník Petr Štěpánek odchází do Velké Británie, Michal Kaňka pak ukončil svoji skvělou kariéru.

14:50 KLADNO: Pekrův přestup na spadnutí
Další posilou Rytířů by se měl stát Matěj Pekr. Kladno v něm získává kanonýra, který má potenciál nastřílet přes dvacet branek. Osmadvacetiletý útočník naposledy působil v Olomouci, odkud hostoval v Horácké Slavii.

23:58 TŘEBÍČ: Kristl míří do Třebíče
Podle informací hokej.cz se Richard Kristl dohodl s Třebíčí. Ve 24 zápasech za druholigové Klatovy nasbíral ohromujících 53 bodů, skóroval i v extralize. Ve WSM Lize, v barvách Litoměřic a právě Horácké Slavie, odehrál 20 zápasů s bilancí 7+5. V Třebíčí nastupoval po boku Romana Erata a Davida Dolníčka v první formaci, tam bude zřejmě jeho místo i v sezoně nadcházející.

20:35 LITOMĚŘICE: Stadion otestuje Veselého a Šťastného
Na zkoušku do Litoměřic přichází útočníci Jan Veselý a Tomáš Šťastný. „Veselý je velmi talentovaný hráč, v ročníku 1994 patřil možná k nejlepším hráčům v České republice. Loni hrál v Kolíně druhou ligu, kde byl nejlepší hráč. Zkusíme ho a uvidíme, jak se to vyvine,” uvedl pro oficiální klubové stránky Miloš Říha, trenér kališníků. Šťastný (*1992) byl už třetím rokem oporou Vrchlabí, letos se pokusí posunout na vyšší level. Dokážou si vybojovat smlouvu? Budou Vánoce v Litoměřicích Štastné a Veselé? 

19:10 PŘEROV: Dostálek bude mít střídavé starty do Přerova
Vlastimil Dostálek se stal posilou Komety, jak už hokej.cz informoval, neznamená to však, že ho fanoušci v dresu se zubrem viděli naposledy. Do Přerova má vyřízeno střídavé hostování. „Sešli jsme se s panem Zábranským, řekl jsem mu, jestli by to šlo v Přerově. Nechtěl jsem do Třebíče, v Přerově jsem hokejově vyrůstal, mám tam kamarády a lidi mě tam mají rádi. Pan Zábranský mi nijak nebránil. Určitě mě fanoušci ještě uvidí i v přerovském dresu," uvedl pro Deník.

17:50 ČESKÉ BUDĚJOVICE: Mikyska s Kolmannem váhají
České Budějovice zahájily přípravu na příští ročník. Prozatím bez Josefa Mikysky a Petra Kolmanna, kteří mají na stole nabídku z Liberce. Zda se rozhodnou pokračovat na jihu Čech, nebo se vrátí k úřadujícímu mistrovi, není známo. Klub i nadále vede jednání s obráncem Lukášem Křížem. Krom drobného doplnění mužstva chystá Motor ojedinělý festival Motorfest. Výtěžek z akce, za kterou stojí fanoušci, půjde na mládežnický hokej v Českých Budějovicích. 7. května v Budvar Aréně zahrají Kryštof, Michal Hrůza nebo Wohnout.

16:30 ŠUMPERK: Gewiese by měl pokračovat v Šumperku
Dres draků by měl i nadále oblékat Petr Gewiese. Klub, který na jaře sestoupil do 2. ligy, o tom informoval na svém Facebooku.

14:52 PROSTĚJOV: S Jestřáby trénuje Jan Rudovský
V pondělí zahájili přípravu Jestřábi. S týmem se připravují i Jan Rudovský, Jakub Šlahař nebo Tomáš Protivný, alespoň to lze zatím vyčíst ze snímků z prvního tréninku. Dotáhne Prostějov příchod Jana Rudovského, se 49 body třetího nejproduktivnějšího Rytíře letošní sezony, do konce?

13:40 SLAVIA: Podepíše Štebih Slavii?
Slavia Praha má po Marku Drtinovi údajně zájem i o jihlavského obránce Miha Štebiha. Čtyřiadvacetiletý Slovinec patřil druhou sezonou k nejlepším zadákům soutěže. V základní části letošního ročníku zaznamenal 19 bodů, dalších osm přidal v play off. 

12:23 KLADNO: Další spekulace z Kladna
V souvislosti s obávaným střelcem Matějem Pekrem se hovoří zejména o Kladnu. S ním je spojované i jméno Tomáše Knotka, který skončil v Hradci Králové. Šestadvacetiletý útočník má ale extraligové ambice, takže vše ukážou až další týdny.  

12:20 PARDUBICE: V Dynamu končí několik hráčů. Zamíří do WSM Ligy?
Smlouvu na příští ročník nemají v Pardubicích například Michal Šeda, Jaroslav Moučka, Patrik Poulíček nebo Jan Starý. Všichni zmiňovaní už v minulosti první ligu hráli, vrátí se do ní, nebo odejdou jinam?

11:35 KLADNO: Bílek na Slovensko?
Vítězslav Bílek by měl po rekordní sezoně, ve které dal 45 branek, zamířit na Slovensko. Zatím se však jedná o nepotvrzenou spekulaci. Stejně tak jako v případě Brendona Nashe, jehož budoucnost by mohla být spjatá s působením v Německu. 

11:31 PŘEROV: Dostálek oficiálně hráčem Komety
Vědělo se to už dlouho, nyní je vše definitivně potvrzeno. Nadějný útočník Vlastimil Dostálek mění Přerov za brněnskou Kometu. Zubrům tak odchází střelec sedmadvaceti branek.

11:28 PROSTĚJOV, ČESKÉ BUDĚJOVICE: Motor a Jestřábi zahájili přípravu
Letní dril už zahájili také hráči Českých Budějovic a Prostějova. Zda se na prvním tréninku hlásily nové tváře zatím není známo.

11:27 KLADNO: Kaberle skončil v Kometě, vrátí se domů
Čekalo se to – Tomáš Kaberle po roce opouští Brno. Momentálně má být v zahraničí, s Kladnem je však ve spojení. Vrátí se domů? Velkým lákadlem by mohl být bratr František, nově jmenovaný asistent trenéra Rytířů.

11:25 KLADNO: Prozatímní soupiska 
Rytíři mají na soupisce tyto hráče: Miroslav Hanuljak, Lukáš Cikánek, Jan Ilašenkom Petr Hořava, Martin Kehar, František Ptáček, David Růžička, Patrik Machač, Tomáš Redlich, Jakub Strnad, Petr Ton, David Tůma. O smlouvu se poperou junioři Matyáš Zelingr, František Matula, David Bunda, Daniel Kružík a Petr Havlůj. Brzy by se měl definitivně stvrdit příchod Jiřího Burgra. Spekuluje se i o Jiřím Cetkovském nebo Janu Kolářovi. 

7:54 SLAVIA: Robinson si bere čas na rozmyšlenou
Kanadský útočník Nathan Robinson zatím neví, kde bude v příští sezoně působit. Ve hře zůstává i jeho pokračování v České republice. 

23:16 JIHLAVA: Smlouvu s Duklou prodloužili dva hráči
V Jihlavě budou v příští sezoně pokračovat dva hráči z loňského úspěšného kádru. Jejich jména klub odhalí v pondělí. 

19:10 LITOMĚŘICE: Stadion zveřejní další posilu
Severočeši avizovali příchody minimálně čtyř hokejistů. Jméno prvního z nich, Ondřeje Smetany, už bylo odkryto. Ještě dnes představí druhou tvář, a to kolem osmé hodiny.

18:23 PROSTĚJOV: Jestřábi chystají změny
Prostějov by svou sestavu rád vyztužil o pět až šest útočníků, dále pak o dva nebo tři obránce. „Co do kvalit posil jsem maximálně spokojen a věřím, že budou spokojení i fanoušci. Jirka Vykoukal udělal velký kus práce," uvedl pro lhkjestrabi.cz Jaroslav Luňák, generální manažer. Vedení klubu je v kontaktu se slovinskými zadáky, Jiří Cetkovský pak odchází za lukrativnějším angažmá. Hovoří se zejména o Kladnu.

14:45 PROSTĚJOV: Vykoukal sledoval v Katovicích potenciální posily
Sportovní manažer Jestřábů Jiří Vykoukal byl na inspekční cestě v Katovicích, kde se konalo mistrovství světa divize I. Už předtím skautoval na Slovensku a v Polsku. „Některá jednání o hráčích jsou pod úroveň a připadají mi naprosto stupidní. Poohlížím se tak i po cizincích, protože jsou pro nás v porovnání s českými hráči výhodnější. Nemusíte se s nikým dohadovat a nikoho přemlouvat. Sice jsem pořád zastáncem, aby tady hráli čeští hokejisté, ale postupem času docházím k tomu, že vás ten systém stejně donutí, abyste do zahraničí sáhl," uvedl v nedávném rozhovoru pro hokej.cz.

14:06 SLAVIA: Sešívaní dnes zřejmě jména akvizic neprozradí
Fanoušci Slavie si na odhalení nových tváří ještě počkají. Článek o posilách pravděpodobně vyjde začátkem příštího týdne. 

14:04 PROSTĚJOV: Další drak na Hanou? 
Do Prostějova má po Aleši Holíkovi namířeno ještě jeden hráč Šumperka. Dotáhnou Jestřábi přestup do konce?

13:38 ČESKÉ BUDĚJOVICE: Motor dnes žádné posily neoznámí
České Budějovice prvního května nové akvizice neohlásí. Žádný přestup totiž není definitivně dotažený. Motor má nicméně v hledáčku několik cizinců.  

13:04 KLADNO: Příchod do Kladna by měl ohlásit Petr Hořava
Po dvou letech se schyluje k návratu Petra Hořavy do Kladna. Třicetiletý zadák loni působil v Přerově, předloni pak v Anglii. „Sezona se hodnotí podle play off, a to nám krutě nevyšlo. Takže teď sháníme typy do play off," uvedl Pavel Patera, jednatel klubu a hlavní trenér.

11:31 SLAVIA: Král opouští Slavii i Hradec. Má nabídku z extraligy
Brankář Tomáš Král se rozhodl na vlastní žádost ukončit smlouvu v Hradci Králové. Třiadvacetiletý gólman, který závěr letošní sezony strávil ve Slavii, dostal jinou extraligovou nabídku, údajně z Chomutova. V Litoměřicích by tak měl pravidelně chytat jeden z dua Jaroslav Pavelka–Patrik Rybár. Pavelka působil na severu Čech už loni a nevedl si vůbec špatně. Dvaadvacetiletý Slovák Rybár přišel do Mountfieldu z Piešťan a popere se s Ondřejem Kacetlem o pozici jedničky. 

11:23 PROSTĚJOV: Kam s Dragounem?
Sparta Praha zveřejnila informace o kádru pro příští sezonu. Zmínila se i o Michalu Dragounovi, který hrál letos také za Prostějov. Na Hané pokračovat nebude, chce působit blíže domovu. „Michalu Dragounovi skončilo ve Spartě hostování z Kladna, ovšem u něj by měla spolupráce střídavých startů v případě potřeby platit i v příštím ročníku." Teď zbývá zodpovědět otázku, odkud střídavé starty bude mít. Nejblíže by to měl do Kladna.

10:54 OLOMOUC: Zamíří Pekr a Vošvrda do první ligy?
Na Hané zřejmě skončí útočník Matěj Pekr, který nepřijal nabídku smlouvy. Bude zajímavé sledovat, kam kanonýr jeho kvalit zamíří. To samé platí o brankáři Tomáši Vošvrdovi, jenž v Olomouci už s jistotou končí a hledá si angažmá, kde bude pravidelně chytat. Zůstane v tuzemsku? 

10:50 KLADNO: Posílí Rytíře i Cetkovský a Kolář?
Rodící se kladenskou soupisku by mohli brzy rozšířit další třicátníci – Jiří Cetkovský a Jan Kolář. První jmenovaný (32 let) letos ožil doma v Prostějově, Kolář (35) zase na hostování v jihlavské Dukle. 

0:56 SLAVIA: Chlouba sešívaným?
Zajímavou posilu může získat pražská Slavia. Mluví se o Romanu Chloubovi, který před časem skončil v Chomutově. Pětadvacetiletý útočník letos nastupoval jak za Piráty, tak na farmě v Kadani. Za tu stihl 22 zápasů, v nichž dal deset branek a na dalších patnácti se podílel asistencí.

0:14 KLADNO: Vítkovická legenda Burger se vrací domů
Po patnácti sezonách ve Vítkovicích Jiří Burger opět oblékne dres mateřského klubu. Osmatřicetiletý centr se stane posilou Kladna, které hledá náhradu za odcházejícího Davida Stacha.

0:11 KLADNO: David Tůma mění Slovan za Rytíře
Před pár týdny společně s parťáky z Ústí nad Labem oddálil kladenský sen, teď se ho David Tůma pokusí přiblížit. Čtyřiadvacetiletý útočník se upíše Rytířům. 

0:01 KLADNO: Petr Ton míří na Kladno
Rytíři znají první posilu pro příští sezonu. Není jí nikdo jiný než Petr Ton. 42letý kanonýr hrál za Kladno naposledy v sezoně 1997/1998. V extralize, včetně play off, odehrál 937 zápasů a dal 391 branek. 

22:40 PROSTĚJOV: Jestřábi krouží nad Lubomírem Korhoněm
Jedním z hráčů, které má Prostějov ve svém hledáčku, je sedmatřicetiletý útočník Lubomír Korhoň. Rodák z Olomouce působil předešlé čtyři sezony ve Velké Británii a dlouhodobě patřil k nejlepším a nejproduktivnějším hráčům tamější EPIHL. Za Prostějov už v minulosti hrál, v druholigové sezoně 2012/2013, kdy v 9 zápasech nastřílel deset branek. 

18:21 KLADNO: Hanuljak by měl posílit Rytíře
Kladno sice akvizice oznámí až po otevření přestupového okna, na veřejnost se přesto dostalo jméno gólmana, který má vytvořit dvojici s Lukášem Cikánkem. Pomoci do extraligy má Rytířům Miroslav Hanuljak, který po sedmi letech skončil v Chomutově. Jednatřicetiletý brankář už postup do nejvyšší soutěže dvakrát zažil, pod tlakem by tedy nebyl poprvé.

18:21 SLAVIA: Tůma do Edenu nejde. Odchází do jiného prvoligového týmu 
Podle iDnes.cz měl David Tůma namířeno do pražské Slavie, šlo však o mylné informace. Web hokej.cz zjistil, že kanonýr, který nastupoval v Ústí nad Labem, podepsal jinému prvoligovému týmu.

18:21 KLADNO: Dočká se Kladno přestupové bomby?
„Myslím si, že prvního května všichni uvidí, že to v Kladně s postupem myslíme vážně," řekl pro Sport5 Pavel Patera, jednatel a trenér Rytířů Kladno. Mezi fanoušky se spekuluje například o příchodech Tomáše Kaberleho, Petra Tenkráta nebo Jiřího Burgra. Petr Ton, který skončil v Kometě, naznačil, že s rozhodnutím o své budoucnosti ještě vyčká. Ve hře by mohl být i návrat Michala Dragouna, který odmítl smlouvu od Prostějova, protože chce hrát blíže domovu.

18:21 TŘEBÍČ: Horácká Slavia jedná s Kristlem a Havlem
Richard Kristl, dvacetiletý útočník patřící Plzni, v rozhovoru pro hokej.cz uvedl, že o jeho služby jeví zájem Třebíč. V Horácké Slavii dokončil sezonu, zaujal a klub by ho chtěl udržet. „Nějaké telefonáty proběhly, z jejich strany zájem určitě je. Uvidím, jak to dopadne." Tým z Vysočiny koketuje i s Lukášem Havlem, který letošní ročník strávil v Moravských Budějovicích. Jeho působení je otázkou dalšího jednání s Třincem. Mezi fanoušky se pak spekuluje o příchodu obránce Martina Lojka, bývalého svěřence trenéra Martina Sobotky ze Žďáru nad Sázavou. Horácká Slavia vlastní hráčská práva na Jakuba Čuříka, jenž skončil v Prostějově. U hokeje by rád zůstal, ale zároveň má nabídku civilního zaměstnání.

18:21 LITOMĚŘICE: Stadion ohlásí čtyři nové hráče. Jsou to zajímavá jména, říká Tvrzník
„V příštím týdnu oznámíme minimálně čtyři nové hráče. Doufám, že budou posilami v pravém slova smyslu. Můžu naznačit, že jsou to zajímavá jména jak pro nás, tak pro fanoušky," uvedl sportovní manažer Litoměřic Daniel Tvrzník. Stadion si s předstihem pojistil Aleše Pavlase, Jaroslava Kallu, Jakuba Šulce nebo Davida Švagrovského. Ve hře je pokračování Zdeňka Doležala. Smlouvy naopak nemají Tomáš Horna nebo Jan Berger.

18:21 ŠUMPERK: Dva prvoligové celky chtějí Aleše Holíka
Několika hráčům ze sestupujícího Šumperka přistály na stole nabídky odjinud. Karel Plášek jedná s mateřským Přerovem, o Aleše Holíka mají zájem dva prvoligové celky. Sháňka jistě bude i po Danieli Vrdlovcovi a Petru Gewiesem, kteří patří k nadprůměrným prvoligovým hokejistům. Platné smlouvy mají Marek Haas a obránci Sedlák s Drtilem, s jistotou však o jejich setrvání v Šumperku hovořit nelze. Severomoravané počítají s mladými útočníky Hrochem a Ostřanským a jsou v kontaktu s brankářem Zelenkou.

18:21 KADAŇ: Získá Kadaň Vojtěcha Kubinčáka?
V rozhovoru pro televizi Sport5 se trenér Kadaně Jaroslav Beck zmínil, že by v kádru uvítal zkušeného forvarda Vojtěcha Kubinčáka. O jeho služby má však zájem i Most, kde Kubinčák v předešlých dvou ročnících působil. V brzké době by také mělo být jasno, zda se do Kadaně vrátí Radek Havel, Martin Mazanec a Jaroslav Mrázek. Na stole pak leží plán farmy pro dvě extraligová mužstva – Chomutov a zároveň Karlovy Vary.

Který tým získá Aleše Holíka, jednoho z nejlepších obránců na přesilové hry ve WSM Lize?

Který tým získá Aleše Holíka, jednoho z nejlepších obránců na přesilové hry ve WSM Lize? | Foto: hokej.zlin.cz

Dosavadní přehled přestupových novinek z WSM Ligy

Třebíč – Petr Polodna v Třebíči končí, míří do zahraničí. Novou smlouvu nepodepsali ani Matič Podlinik a zkušený zadák Jakub Bartoň, který v loňském ročníku laboroval se zraněním. Kariéru ukončil Rostislav Malena.

Havířov – AZet zahájil přípravu s navrátilcem ze Zlína Janem Marunou. Naopak pokračovat nebudou Roman Maliník, Petr Matoušek a Martin Mazanec, kterým nebyla nabídnuta smlouva. Hostování skončilo Petru Punčochářovi, Karolu Korímovi, Jakubu Peslarovi, Tomáši Gřešovi, Pavlu Sedláčkovi a Danielu Štumpfovi. Zůstávají Václav Meidl nebo Marek Kalus, Havířov navíc jedná s odchovancem Danielem Semanem. Na zkoušku přicházejí Dominik Matula, Radek Pořízek a Samuel Ollender. „Zájem jsme měli také o Davida Klimšu a Martina Piechu, ale oba chtějí hrát ve Frýdku. Zde bude záležet na dohodě klubů,“ uvedl pro hc-havirov.cz manažer Patrik Rimmel.

České Budějovice – Lukáš Květoň zůstane motorákem i v příští sezoně. Útočník, jehož lze jen těžko odstavit od puku, přestupuje na jih Čech z Chomutova. Klub naopak opouští Michal Švihálek a Lukáš Kříž, kteří se nedohodli na nové smlouvě. Motor dále neměl zájem o Lukáše Bohunického.

Jihlava – V Dukle bude pokračovat útočník Josef Skořepa, stejně tak jako Alexandr Grebeňjuk, Filip Seman, Michal Důras, Jiří Dobrovolný, Tomáš Kaláb, Lukáš Jícha a Jakub Škarek. Smlouvu nově podepsal nadějný gólman Josef Kořenář. Jihlava by se ráda domluvila i s Lukášem Sáblíkem.

Prostějov – Druhý nejproduktivnější zadák WSM Ligy Marek Drtina mění Prostějov za pražskou Slavii. U Jestřábů nebudou působit ani Pavel Mojžíš, Dominik Rudl a Jakub Čuřík, kterým klub neprodloužil smlouvu. Michal Dragoun nabídku kontraktu nepřijal, chce hrát blíže domovu.

Kladno – Na Kladně dojde k další obměně kádru: nejlepší střelec extraligy juniorů Juki Miura odešel i přes zájem klubu do zámoří, David Stach posílí Plzeň a nové smlouvy odmítli Bílek, Zajíc a Rudovský. Klub už dále nepočítá s Tomášem Pitulem, Davidem Dvořáčkem, Michalem Lukáčem, Vojtěchem Šilhavým, Arťomem Těrnavským, Václavem Koláříkem a Martinem Čurdou. Smlouvy nemají ani Michal Gutwald, Jan Dalecký, Jakub Strnad, Denis Kindl, Jurij Repe, Brendon Nash, Lukáš Mensator a Václav Skuhravý. Trenér a jednatel klubu Pavel Patera nicméně potvrdil, že s posledním jmenovaným je stále v kontaktu.

David Stach se po rekordní sezoně, v níž zaznamenal fenomenálních 91 bodů, upsal Plzni.

David Stach se po rekordní sezoně, v níž zaznamenal fenomenálních 91 bodů, upsal Plzni. | Foto: Josef Poláček, rytirikladno.cz

Čtěte rozhovory s prvoligovými manažery:

MOST: » Liga v Mostě zůstane, říká Slavíček. Chce zapracovat na návštěvnosti
HAVÍŘOV: » Rimmel: Jednáme se Semanem. Laco zůstává, Meidl s otazníkem
MOTOR: » O Straku máme zájem, říká Bednařík. Na návrat Kutláka to nevypadá
TŘEBÍČ: » Horší časy nepřicházejí, říká Čapek. Třebíč propojí herní systém s Brnem
PŘEROV: » Je důležité, aby zůstal Klimeš, ví Svoboda. Jedná s Pláškem
PROSTĚJOV: » Vykoukal otevřeně o rozhodčích a systému: Nutí brát cizince
ÚSTÍ N/L: » Čaloun: Děti mají sportovat, ne čučet do mobilu a trávit dny na Facebooku
KLADNO: » Patera: Sháníme typy do play off. To letošní nám krutě nevyšlo
LITOMĚŘICE: » Parta mě strašně zklamala, říká Tvrzník. Spousta věcí se musí změnit

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz