Přestupy ve WSM Lize: Krejčí posílil Vary, Kovařík pokračuje v Přerově

23. května 2017, 13:14

Marek Hedbávný

Prvního května začalo v českých hokejových soutěžích přestupové období. Z dění ve WSM Lize jsme přinášeli aktualizovaný textový přenos.

23. květen 13:14
Mistrovství světa je u konce, další přestupové zpravodajství z WSM Ligy proto bude probíhat tradiční formou v samostatných článcích. Děkujeme za sledování.

23. květen 13:12 – Balán do Energie
Karlovy Vary – Krátce po příchodech brankáře Filipa Novotného a obránce Daniela Krejčího hlásí Karlovy Vary další akvizici. Tentokrát do útoku: z Vítkovic dorazil Stanislav Balán

22. květen 21:43 – Brod o Milfaitovi stále jedná
Havlíčkův Brod – Vrátí se šikovný útočník Jan Milfait po dvou letech v Šumperku a v Třebíčí zpátky do Havlíčkova Brodu? Hovoří se o tom několik dní, jasno ovšem stále není. Klub o jeho případném angažmá pořád jedná.

22. květen 21:42 – Udrží Havlíčkův Brod Endála?
Havlíčkův Brod – Květen už se pomalu chýlí ke konci, Lukáš Endál ale stále nemá jasno o příštím angažmá. „O jeho budoucnosti se nadále jedná. Osobně jsem stále přesvědčen, že ho v týmu udržíme," uvedl pro bkhb.cz předseda havlíčkobrodského hokeje David Kozlík.

22. květen 12:40 – Balán je bez angažmá
Ostrava – Útočník Stanislav Balán nebude pokračovat ve Vítkovicích, kde strávil poslední dvě sezony. „Na základě vzájemné domluvy o ukončení smlouvy opouští kádr,“ sdělil klub. Jednatřicetiletý centr po povedené sezoně 2015/16 nasbíral v uplynulém ročníku během 35 zápasů pouhé čtyři body (2+2). Zůstane v extralize, nebo zamíří do WSM Ligy?

22. květen 12:34 – Kovařík pokračuje v Přerově
Přerov – Zubři se dohodli na nové smlouvě s Lubomírem Kovaříkem. Třiadvacetiletý útočník loni za Přerov odehrál 57 zápasů s bilancí 6+9. Mihl se i v extraligovém Zlíně.

22. květen 12:30 – Krejčí posilou Energie
Karlovy Vary – Po Filipu Novotném zamířilo na západ Čech další známé jméno: Daniel Krejčí. Pětadvacetiletý obránce hrál v minulé sezoně na mladoboleslavské farmě v Benátkách (16 zápasů, 2+6) a ročník dokončil ve Zvolenu (39 utkání, 8+15).

Do Karlových Varů přišel na roční hostování ze Slavie. V případě postupu Energie do nejvyšší soutěže má ve smlouvě klauzuli, kterou se jeho kontrakt automaticky prodlouží o jeden rok. 

„Daniel by nám měl především pomoci v přesilových hrách, jedná se o konstruktivního hráče, velmi dobrého bruslaře, který odehrál poslední dvě sezony ve Zvolenu, kde se mu bodově velmi dařilo. Daniel měří 190 cm, a jelikož náš tým nepatří výškovým průměrem k nejvyšším, jsme rádi, že jsme získali hráče, který má pro hokejového obránce ideální parametry,“ uvedl pro hokejkv.cz generální manažer Miroslav Vaněk.

20. květen 19:30 – Arnošt povede karlovarské juniory
Karlovy Vary – Loňský trenér Prostějova Pavel Arnošt zamířil na západ Čech – stal se novým koučem karlovarské juniorky. 

20. květen 12:47 – Velecký zůstává v Německu
Německo – Bývalý útočník Jihlavy, Šumperka nebo Havířova Michal Velecký pokračuje ve třetí nejvyšší německé soutěži. Jen mění tým – místo v Essenu bude hrát za Lipsko.

19. květen 19:54 – Příchod Groha potvrzen
Prostějov – Jestřábi dnes oficiálně potvrdili roční hostování nadějného gólmana Dominika Groha z Mladé Boleslavi, o kterém jsme informovali včera. „Dominik tak doplní Jakuba Neužila, který bude v následující sezóně brankářskou jedničkou,“ řekl na klubových stránkách sportovní manažer Jiří Vykoukal.

19. květen 19:51 – Co bude se zkušeným obráncem Protivným?
Prostějov – Aleše Holíka Jestřábi udrželi a navíc přivedli Marka Drtinu, otázkou je ale další pokračování Tomáše Protivného. „Nevím, jaká je jeho aktuální situace. Byli jsme v kontaktu, jenže zastavení dalších příchodů se týká i Tomáše,“ uvedl pro vecernikpv.cz sportovní manažer Jiří Vykoukal. Protivného jméno se mezi fanoušky skloňuje především s nedalekým Přerovem. 

19. květen 19:48 – Nouza a Divíšek do Prostějova?
Prostějov – Sportovní manažer Jiří Vykoukal pro vecernikpv.cz přiznal, že Jestřábi měli políčeno na zkušené útočníky Tomáše Nouzu (loni Motor) a Tomáše Divíška (loni Most). Otázkou ale je, jak bude vypadat další podpora od města a kraje. Prostějovské vedení proto prozatím další přestupy zastavilo.

Tomáš Nouza.

Tomáš Nouza. | Foto: Pavel Kacerovský, hcmotor.cz

19. květen 16:33 – Brankář Novotný podepsal ve Varech
Karlovy Vary – Po konci smlouvy ve Spartě našel Filip Novotný angažmá o soutěž níž. Šestadvacetiletý brankář podepsal v Karlových Varech jednoletý kontrakt s roční opcí, platnou v případě postupu Energie do extraligy. K týmu se připojí v pondělí. „Filip je výborný brankář v optimálním věku, od kterého si slibujeme, že vytvoří spolu s Tomášem Závorkou silnou brankářskou dvojici,“ uvedl na klubovém webu generální manažer Miroslav Vaněk. Novotný nahradí Davida Honzíka, jenž putoval po stejné trase opačným směrem.

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

18. květen 15:29 – Groh do Prostějova
Prostějov – Sportovní manažer Mladé Boleslavi Luděk Bukač v rozhovoru pro Deník uvedl, že brankářská trojka Dominik Groh bude v příští sezoně sbírat zkušenosti na hostování v prvoligovém Prostějově. Groh je hráčem ročníku narození 1998 a má zkušenosti z mládežnických reprezentací.

18. květen 10:57 – Frolo podepsal se Vsetínem
Vsetín – Potvrzeno: jednání s pětatřicetiletým obráncem Tomášem Frolem dopadla dobře a Valaši hlásí další velkou posilu. „Jsme rádi, že se Tomáš vrací zpět po letech na Lapač. Je to vsetínská osobnost, jak na led, tak do kabiny. Je stoprocentní profesionál. Tomáše navíc baví trénování, bude nám tedy pomáhat s mládeží přímo na ledě,“ uvedl pro hc-vsetin.cz jednatel VHK ROBE Daniel Tobola.

18. květen 10:39 – Češi, kteří zůstávají v zahraničí
V minulých dnech se dohodli na prodloužení kontraktů tito čeští hokejisté: Filip Landsman, David Turoň, Roman Maliník, Richard Bordowski (Polonia Bytom, Polsko), Štěpán Novotný (Nové Zámky, Slovensko), Aleš Ježek (Poprad, Slovensko), Zbyněk Hampl (Nice, Francie) nebo Aleš Padělek (Peterborough, Velká Británie).

18. květen 10:12 – Hráči v přípravě Frýdku-Místku
Frýdek-Místek – Dalším novicem ve Frýdku je devatenáctiletý útočník Tomáš Rousek, který přichází na zkoušku z Opavy. Vedení jedná s dalšími hráči a jejich jména zveřejní poté, co budou tato jednání dotažena.

Jak tedy vypadá aktuální podoba frýdecko-místeckého týmu?

Brankáři: Lukáš Daneček, Jan Hlaváč.

Obránci: Jan Zahradníček, Jan Bartko, René Piegl, David Janiczek, Ondřej Hrachovský, David Stránský.

Útočníci: Rostislav Martynek, Vít Christov, Tomáš Franek, David Klimša, Jan Sonnek, Tomáš Rousek, Michal Kvasnica, Adam Flok.

Foto: Michal Návrat, hcf-m.cz

18. květen 10:07 – Do Frýdku čtyři třinečtí junioři
Frýdek-Místek – Do přípravy s Frýdkem-Místkem se zapojili obránci David Janiczek s Ondřejem Hrachovským a útočníci Adam Flok a Michal Kvasnica. Do prvoligového týmu se přesouvají z třinecké mládeže.

18. květen 10:04 – Kdo se přesunul z Frýdku do Třince?
Frýdek-Místek – Frýdecko-místecký kádr prozatím opouštějí obránci Jakub Matyáš, Marian Adámek, Michal Roman a útočníci David Cienciala, Michal Kovařčík, Ondřej Kovařčík, Miloš Roman a Marek Růžička. Všichni se přesunuli do partnerského Třince, kde zabojují o místo v sestavě. Hokej.cz zpravil o změnách v kádru jednatel HC Frýdek-Místek Martin Kurajský.

18. květen 10:00 – Štebih a Jaroš končí ve Frýdku
Frýdek-Místek – V kádru loňského úspěšného nováčka nepokračují slovinský obránce Miha Štebih a útočník Tadeáš Jaroš.  

Miha Štebih.

Miha Štebih. | Foto: Kateřina Czyžová, hcf-m.cz

17. květen 22:28 – Rufer je bez angažmá
Frýdek-Místek – Ve Frýdku-Místku končí kromě obránce Jakuba Kanii také Adam Rufer. Pětadvacetiletý útočník loni za farmu Třince sehrál 24 utkání (3+10).

17. květen 19:28 – Kváča by si mohl zachytat i za Jihlavu
České Budějovice – Talentovaný gólman Motoru Petr Kváča by mohl mít vyřízené střídavé starty do extraligové Dukly. „Postavené je to tak, že se opravdu může stát, že by se Petr v průběhu příštího ročníku v nějakém časovém úseku v bráně Jihlavy objevil,“ uvedl pro MF DNES generální manažer Motoru Stanislav Bednařík. Otázkou je, zda se situace nezměnila po příchodu norského brankáře Voldena do Jihlavy.

17. květen 19:11 – Bílek v Litoměřicích potvrzen
Litoměřice – Jak jsme avizovali, do Stadionu se vrací kanonýr Vítězslav Bílek. Loni působil ve slovenské extralize (většinu času ale strávil na marodce). Do Martina odešel po životní sezoně 2015/2016, ve které vytvořil prvoligový rekord v počtu gólů během základní části (45). Tehdy hrál za Kladno. V Litoměřicích už působil v ročníku 2014/2015 a dal 34 gólů.

„S Víťou jsme se domluvili na roční smlouvě s opcí. Je to typ hráče, který nám v minulých sezonách chyběl. Je to střelec, což potvrzoval i v uplynulých letech. Nechceme hrát na posledních místech tabulky, s čímž souvisí i jeho příchod," uvedl pro hclitomerice.cz generální manažer Jan Fišera.

Foto: lhkjestrabi.cz

17. květen 15:25 – Kania končí ve Frýdku
Frýdek-Místek – Šestadvacetiletý obránce Jakub Kania nebude pokračovat v kádru Frýdku-Místku. V uplynulé sezoně získal 22 bodů.

17. květen 15:20 – Krejčík opouští Prostějov
Prostějov – Další šokující zpráva! S Jestřáby se loučí produktivní útočník Lukáš Krejčík (v minulém ročníku 45 bodů). Smlouvu ukončil z rodinných důvodů. „Lukáš nás poprosil o ukončení smlouvy z důvodu rizikového těhotenství jeho manželky. Hledali jsme různé alternativy, ale nakonec jsme se rozhodli Lukášovi vyjít vstříc. Je spousta věcí, které jsou více než sport a tahle je jedna z nich. Lukášovi děkujeme za odvedenou práci a přejeme mu i jeho paní hodně štěstí ve sportovním i osobním životě,“ uvedl pro lhkjestrabi.cz sportovní manažer Jiří Vykoukal.

17. květen 15:08 – Bílek zpátky do Litoměřic?
Litoměřice – Dámy a pánové, přestupové pecky nekončí! Litoměřice by dnes večer mohly představit zvučnou posilu. S největší pravděpodobností kanonýra a rekordmana WSM Ligy Vítězslava Bílka.

17. května 15:05 – Doležal do Slavie
Praha – To jsou dneska zprávy! Do Slavie přichází Zdeněk Doležal, v uplynulé sezoně tahoun Ústí nad Labem. Doležal si v minulé sezoně v dresu Slovanu připsal v 56 zápasech 45 bodů. Doležal byl čtvrtým nejproduktivnějším hráčem uplynulé základní části WSM Ligy a s dvaceti brankami zároveň čtvrtým nejlepším střelcem.

17. květen 15:03 – Zikmund pokračuje na Kladně
Kladno – Rytíři se dohodli s útočníkem Ladislavem Zikmundem na nové roční smlouvě s jednoletou opcí. V minulé sezoně pomohl Kladnu 19 body v 50 zápasech.

17. květen 14:53 – Kaut do Kladna
Kladno – Rytíři získali posilu z extraligových Pardubic, odkud přichází osmadvacetiletý Tomáš Kaut. V minulé sezoně získal poctivý centr v 68 extraligových zápasech devět kanadských bodů. Prvoligoví fanoušci si mohou Kauta pamatovat z Třebíče nebo Šumperka. 

17. květen 14:50 – Dukla našla gólmana
Jihlava – Dnes už extraligová Dukla vyřešila starosti s obsazením brankářského postu po odchodu Miroslava Svobody – Jihlavu posílí norský reprezentant Lars Volden.

17. květen 14:47 – Kdo by mohl nastupovat v Benátkách?
Benátky nad Jizerou – Pojizeřané na klubových stránkách odhalili kádr, který by měl 22. května naskočit do přípravy. Nechybí v něm krom dříve avizovaných Petra Kolmanna a Daniela Špačka například šikovný útočník Josef Mikyska. Předběžnou soupisku Benátek najdete ZDE.

17. květen 14:39 – Psota zřejmě zamíří do Benátek
Benátky nad Jizerou – Poslední dva roky bavil kličkami a skvělým bruslením třebíčské fanoušky, teď se zřejmě Matěj Psota vrátí do liberecké organizace, odkud na Vysočinu přicházel. Benátky nad Jizerou jej totiž dopsaly na soupisku, která by měla být liberecké farmě v příští sezoně k dispozici. Třiadvacetiletý Psota získal v uplynulé základní části 19 bodů.

17. květen 14:35 – Galamboš posílil Motor
České Budějovice – České Budějovice představily další posilu, která by jim měla pomoci k návratu do extraligy. Na jih Čech míří urostlý 27letý centr Peter Galamboš, který většinu kariéry spojil s rodným Martinem. České soutěže si už vyzkoušel v sezoně 2012/13, kdy působil v Liberci a Benátkách nad Jizerou. Na kontě má desítku startů za slovenskou reprezentaci. V minulém ročníku získal v barvách Martinu za 63 zápasů 34 kanadských bodů (10+24). „Je to typ centra, jaký nám chyběl. Vesměs máme na tomto postu spíš technické hráče, Galamboš by měl uplatnit své centimetry, zejména ve hře před brankou," uvedl pro hcmotor.cz trenér Antonín Stavjaňa.

16. květen 21:45 – Heinrich do Komety. A Třebíče?
Třebíč – Ofenzivu Horácké Slavie by měl podle informací Juniorského hokeje vyztužit Aleš Heinrich, který přestoupil po dvou sezonách v jihlavské mládeži do brněnské Komety. V minulém ročníku byl nejproduktivnějším juniorem Dukly (50 zápasů, 22+36) a nastupoval i za reprezentaci. Jedná se o hráče ročníku narození 1998. 

16. květen 18:39 – Nedorost má ve smlouvě klauzuli o hostování v extralize
České Budějovice – Václav Nedorost by se v průběhu příští sezony mohl objevit i v nejvyšší soutěži. „Ve smlouvě mám klauzuli, že mohu někde hostovat do konce ledna," řekl Nedorost pro ceskobudejovicky.denik.cz. „Třeba ji využiju. Zhruba v půlce září ale čekáme narození třetího potomka, takže to chci být stoprocentně tady. Smlouvu mám tady a jsem hráč Motoru. I kdybych skutečně odešel, tak jednatřicátého ledna jsem zpátky. Ať se děje, co se děje."

16. květen 18:34 – Zamíří Půhoný do Šumperka?
Šumperk – Web sumpersky.rej.cz přišel s informací, že Draci oslovili útočníka Jiřího Půhoného. Ve hře je prý i příchod některého z gólmanů Vsetína či obránce Hodonína.

16. květen 17:21 – Najde Dukla gólmana na MS?
Jihlava – Jihlavský kouč brankářů Petr Jaroš je momentálně na mistrovství světa v Paříži, kde trénuje gólmany národního týmu. V rozhovoru pro hcdukla.cz připustil, že by některý z brankářů, který nyní chytá na světovém šampionátu, mohl zamířit do Jihlavy. Ta totiž stále hledá parťáka k Jakubu Škarkovi. „Dokázal bych si to představit. Je to i možné a nebo hodně blízko,“ připustil Jaroš.

16. květen 15:34 – Novotný se do Jihlavy zřejmě nevrátí
Jihlava – Je odchovancem Dukly, je bez angažmá a Jihlava hledá brankáře. Jméno Filipa Novotného se proto s posílením extraligového nováčka často skloňuje. Jenže Novotný pro MF Dnes uvedl, že žádná nabídka z Dukly dosud nepřišla. „A popravdě, návrat domů teď ani v plánu nemám. V Čechách bych ale zůstat chtěl. Uvidíme, jak to nakonec dopadne. Jasno bych měl mít zhruba do čtrnácti dnů,“ řekl gólman se zkušenostmi z KHL pro iDnes.cz. 

16. květen 14:35 – Chovan by se rád vrátil na Slovensko
České Budějovice – Motor možná opustí klíčový útočník Michal Chovan. Trenér Českých Budějovic Antonín Stavjaňa v rozhovoru pro iDnes.cz uvedl, že Chovan projevil zájem o návrat do Zvolena.

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

16. květen 14:29 – Švaříček do Francie?
Praha – Podle interních informací webu eliteprospects.com se obránce Filip Švaříček rozloučí s Kobrou Praha a zamíří do druhé nejvyšší francouzské soutěže. Má se upsat týmu Mont-Blanc. Do stejného klubu zřejmě zamíří i jeho spoluhráč z univerzitního týmu Univerzity Karlovy Petr Hučko.

16. květen 14:27 – Kafka posílil Košice
Slovensko – Po zisku mistrovského titulu s Banskou Bystricí se někdejší mladoboleslavský útočník Petr Kafka stěhuje do Košic. 27letý český útočník nastřílel v loňské sezoně 22 gólů a přidal 25 asistencí. 

16. květen 14:25 – Chábera do Francie
Francie – Třiatřicetiletý brankář Jan Chábera bude chytat v nejvyšší francouzské soutěži, na spolupráci se dohodl se Štrasburkem. Chábera, jenž poslední dva roky strávil ve slovenském Trenčíně, má na kontě více než tři stovky extraligových startů. Postupně si zahrál za České Budějovice, Mladou Boleslav, Plzeň, Spartu a Kladno.

15. květen 22:06 – Budějovice potvrdily Puchera
Moravské Budějovice – Potvrzeno: dvaačtyřicetiletý útočník Peter Pucher bude po odchodu ze Znojma nastupovat za druholigová Žihadla!

15. květen 18:07 – Bombic asistentem Stavjani
České Budějovice – Dosud byl kondičním trenérem Motoru, teď bude také asistentem Antonína Stavjani u A-týmu. František Bombic se jako bývalý zadák bude zaměřovat především na obránce. Dalším Stavjaňovým asistentem je Martin Štrba.

15. květen 18:03 – Gába pokračuje v Budějovicích
České Budějovice – Motor se dohodl na dalším angažmá s gólmanem Davidem Gábou. Zda bude pokračovat i Ondřej Bláha, není jasné. Smlouvy už mají mladíci Petr Kváča a Jiří Patera. „Víme ale, že je o Jiřího Pateru zájem v zámoří a je možné, že bude draftován," řekl Antonín Stavjaňa pro hcmotor.cz. 

15. května 16:36 – Horčička končí v Přerově
Přerov – Příchod Juraje Šimbocha do Přerova zároveň znamená, že se Hanáci po roce loučí s veteránem Lubošem Horčičkou. Předsezonní posila z nedalekého Prostějova měla v základní části takřka 93% úspěšnost zákroků. „O dalších brankářích do našeho týmu vedeme jednání," uvedl pro hokejprerov.cz sportovní manažer Pavel Hanák.  

15. května 16:30 – Šimboch se vrací do Přerova, střídavé starty má do Zlína
Přerov – Velkou posilu do brankoviště hlásí Zubři, na roční hostování z Třince totiž přichází Juraj Šimboch. V minulé sezoně chytal za Frýdek-Místek a vychytal hned pět čistých kont. „Je skvělé, že se nám Juraje podařilo angažovat. Při svém minulém působení tady zanechal velmi dobrý dojem a byl velkým oblíbencem fanoušků. Věříme, že bude velkou posilou a naváže na své výborné výkony. Jsem rád, že se nám podařilo dohodnout na podmínkách smlouvy, kterou jsme podepsali na rok. V rámci spolupráce se Zlínem jsme se zároveň dohodli na jeho střídavých startech do extraligy," řekl pro hokejprerov.cz sportovní manažer Pavel Hanák. 

15. květen 12:31 – Energii povede Pešout
Karlovy Vary – Po konci Jana Tlačila převzal A-tým Energie loňský trenér mistrovské Komety Martin Pešout. Jako asistenty si vybral Tomáše Marišku a Pavla Kněžického.

15. květen 9:35 – Švarc do Prostějova
Prostějov – Poprvé v kariéře si WSM Ligu zahraje Milan Švarc. Jednadvacetiletý útočník přichází do Prostějova z Plzně. V minulé sezoně hrál jak za indiány (10 zápasů, 0+1), tak za druholigové Klatovy (42 utkání, 24+35). „Milana jsme sice v akci neviděli, ale jdou na něj velice dobré reference z Plzně. Je to další mladý ambiciózní hokejista, který doplní náš tým. Doufám, že bude mít obrovskou chuť pracovat a nadále se ve své hokejové kariéře zlepšovat,“ uvedl pro lhkjestrabi.cz sportovní manažer Jiří Vykoukal.

14. květen 15:51 – Kolmann a Špaček zůstávají v Benátkách
Benátky nad Jizerou – Jedni z mála zkušených hokejistů v kádru Benátek budou v příští sezoně obránce Petr Kolmann a útočník Daniel Špaček

14. květen 15:50 – Bude pokračovat benátecká spolupráce se Spartou a Boleslaví?
Benátky nad Jizerou – Benátky zůstávají libereckou farmou. „V těchto dnech se jedná o tom, zda spolupráce bude pokračovat také v případě Mladé Boleslavi i pražské Sparty. Je možné, že budeme spolupracovat pouze s jedním z těchto klubů," řekl pro klubové stránky ředitel benáteckého hokeje Jan Slivka. Připomínáme, že jistou formu spolupráce s Mladou Boleslaví už ohlásilo Ústí nad Labem.

14. květen 15:45 – Benátky opouštějí Kočí a Víšek
Benátky nad Jizerou – Kromě Jana Plodka, který se stal kustodem Bílých Tygrů, se s A-týmem Benátek nad Jizerou loučí také obránce Václav Kočí a Jan Víšek. „Jan Víšek si zřejmě bude shánět nějaké angažmá. Situaci kolem Václava Kočího neznám," uvedl pro hokejbenatky.cz ředitel klubu Jan Slivka.

Václav Kočí.

Václav Kočí. | Foto: Martin Kurfiřt

13. května 20:21 – Motor zlákal kanadského forvarda
České Budějovice – Mitch Fillman bude mít v kabině Motoru krajana. Z francouzské nejvyšší soutěže přichází třicetiletý útočník Tim Crowder (187 cm, 88 kg). S Fillmanem mimochodem v sezoně 2015/2016 hrál v jednom mužstvu (Amiens). „Opět jsme si na něj sháněli informace hned od několika zdrojů a všechny se shodují. Je to důrazný hokejista s výbornou střelou a takový nám přesně zapadá do koncepce," uvedl pro hcmotor.cz generální manažer Stanislav Bednařík. 

Crowder hrál posledních pět let ve Francii. V minulé sezoně získal v barvách Amiens ve 42 zápasech 33 bodů (18+15). Předtím působil v ECHL a v univerzitní NCAA. „Z Francie přišli do Motoru už Jakub Suchánek a Mitch Fillman a my věříme, že i do třetice bude tohle povedený transfer. Ve třiceti letech je Crowder v ideálním věku," věří Bednařík.

13. května 17:17 – Dlouhý zůstává ve slovenské extralize
Slovensko – Bývalý hokejista Slavie či Komety Radek Dlouhý pokračuje ve slovenské extralize. Pětatřicetiletý útočník ovšem mění Martin za Duklu Trenčín. 

13. května 11:51 – Kolarz zůstává v Polsku
Polsko – Třicetiletý obránce Michael Kolarz, jenž dříve působil v Havířově či v Českých Budějovicích, pravděpodobně setrvá v týmu GKS Tychy. S polským vicemistrem se zapojil do letní přípravy.

13. května 11:47 – Babincev se vrací do vlasti
Most – Ruský útočník Semjon Babincev, který se v uplynulé sezoně mihl v extraligovém Litvínově a prvoligovém Mostě, míří zpátky do vlasti. Dvaadvacetiletý mladík se dohodl na dvoucestné smlouvě s Amurem Chabarovsk, kde by se měl potkat s českým zadákem Janem Kolářem a útočníkem Markem Kvapilem.

13. května 0:06 – Přehled VHK ROBE Vsetín

12. května 23:55 – Přehled SK Trhači Kadaň

12. května 23:44 – Přehled AZ Havířov

12. května 23:34 – Přehled HC Stadion Litoměřice

12. května 23:22 – Přehled HC Benátky nad Jizerou

12. května 23:15 – Přehled LHK Jestřábi Prostějov

12. května 22:58 – Přehled HC ZUBR Přerov

12. května 22:48 – Přehled HC Frýdek-Místek

12. května 22:30 – Přehled HC Slovan Ústí nad Labem

12. května 22:15 – Přehled SK Horácká Slavia Třebíč

12. května 22:04 – Přehled HC Slavia Praha

12. května 21:46 – Přehled Rytíři Kladno

12. května 21:34 – Přehled ČEZ Motor České Budějovice

12. května 21:21 – Přehled HC Energie Karlovy Vary

12. května 19:47 – Prokeš a Jáchym na zkoušku do Motoru
České Budějovice – Letní přípravu zahájí v pondělí s Motorem i dvě staronové tváře: obránce Miloslav Jáchym a útočník Radek Prokeš. Oba loni působili v jiných prvoligových mužstvech: Prokeš hostoval v Benátkách nad Jizerou (51 zápasů, 6+14), Jáchym hrál za Frýdek-Místek (20 utkání, 1+4).

12. května 19:44 – Benátky mění trenéra
Benátky nad Jizerou – Jiří Čelanský končí po dvou letech na střídačce Benátek nad Jizerou. Klub dnes oznámil jméno jeho nástupce: je jím bývalý hokejista Písku, Ústí nad Labem či Liberce Jiří Kudrna. Pro Kudrnu se bude jednat o první trenérské angažmá v profesionálním hokeji, dosud vedl mládežnické celky Bílých Tygrů. Kudrnovi budou pomáhat dosavadní asistenti Antonín Nečas s Vladimírem Čermákem.

12. května 13:05 – Aktuální soupiska Komety
Brno – Novinky z Brna zajímají ve WSM Lize především fanoušky Třebíče či Přerova. Jak to vypadá s brněnským kádrem?

Brankáři: Marek Čiliak, Karel Vejmelka, Lukáš Dostál, Pavel Jekel, Lukáš Klimeš.

Obránci: Tomáš Bartejs, Ondřej Němec, Michal Gulaši, Jozef Kováčik, Filip Král, Tomáš Malec, Tomáš Dujsík, Dalimil Mikyska, Jan Štencel, Peter Trška, Lukáš Vágner, Libor Zábranský mladší.

Útočníci: Martin Dočekal, Filip Dvořák, Roman Dymáček, Lukáš Nahodil, Marcel Haščák, Tomáš Havránek, Jan Hruška, Jan Káňa, Alexandre Mallet, Martin Nečas, Tomáš Svoboda, Martin Zaťovič, Radim Zohorna, Hynek Zohorna, Leoš Čermák, Vojtěch Němec.

Konec hráčských smluv: Kamil Brabenec, Tadeáš Král.

V jednání: Jakub Krejčík, Martin Erat, Tomáš Vincour.

Odchází: Marek Kvapil, Tomáš Vondráček, Rostislav Šnajnar.

12. května 12:59 – Dujsík se vrací do Komety
Brno – Mistrovská Kometa, která spolupracuje s Třebíčí, potvrdila příchody Lukáše Nahodila, Tomáše Svobody i obránce Tomáše Dujsíka (loni Karlovy Vary). Smlouvu prodloužil Leoš Čermák. Končí naopak veterán Kamil Brabenec.

12. května 12:16 – Sýkora pokračuje v Přerově
Přerov – Třetí sezonu v mateřském Přerově přidá osmatřicetiletý útočník Tomáš Sýkora. Kapitán Zubrů odehrál v minulém ročníku vinou zranění jen 44 zápasů (7+13). „Jsme samozřejmě rádi, že se nám podařilo s Tomášem dohodnout na další sezonu. Jako Přerovák a kapitán týmu je důležitým článkem mužstva jak na ledě, tak i v kabině, kde by měl předávat zkušenosti mladým. Po komplikovaných zdravotních problémech by již měl být v pořádku, proto doufáme, že mu zdraví vydrží a bude platnou součástí našeho týmu,“ uvedl pro hokejprerov.cz sportovní manažer Pavel Hanák.

12. května 11:54 – Do Motoru přichází Martin Novák
České Budějovice – Novou posilou Českých Budějovic se stal osmadvacetiletý útočník Martin Novák. V minulé sezoně byl oporou Prostějova (52 bodů v 56 zápasech). Prvoligoví fanoušci si ho jistě pamatují i z Litoměřic. „Sledovali jsme ho celou minulou sezonu, je to šikovný hráč, pravák a je v ideálním hokejovém věku. To jsou hlavní důvody, proč jsme se rozhodli ho angažovat," řekl pro hcmotor.cz generální manažer Stanislav Bednařík. Novák podepsal v Motoru smlouvu na rok s následnou opcí.

12. května 11:51 – Gřegořek se zapojil do přípravy Motoru
České Budějovice – Jak jsme avizovali, s Motorem bude trénovat bývalý mistr světa. Jméno je to ale nečekané – po dvou letech se chce k hokeji vrátit obránce Petr Gřegořek. „Petr nás požádal, zda by nemohl zkusit přípravu s týmem, že by se chtěl pokusit o návrat k hokeji. My mu tuhle šanci rádi dáme," uvedl pro hcmotor.cz generální manažer Stanislav Bednařík.

Gřegořek zažil v Českých Budějovicích možná nejlepší období kariéry. Právě díky výkonu na jihu Čech si vysloužil nominaci na památné MS 2010, které překvapivě vyhrála česká reprezentace. Gřegořek odehrál na slavném turnaji 9 zápasů a dal jednu branku. Naposledy působil v Liberci. Povede se mu restart kariéry a posílí prvoligový Motor?

Petr Gřegořek.

Petr Gřegořek. | Foto: hcbilitygri.cz

12. května 11:30 – Dvořáček posilou Prostějova
Prostějov – Jestřábi oznámili jméno první útočné akvizice: přichází někdejší mládežnický reprezentant David Dvořáček. Čtyřiadvacetiletý forvard má zkušenosti ze Sparty, Litoměřic, Kladna a loni hrál za Havířov (54 zápasů, 11+16). „David je podle mého názoru velice perspektivní hráč. Především je to skvělý bruslař, jenž je výborný v osobních soubojích jeden na jednoho, a který je velice dobře kondičně připravený. Je to přímočarý hokejista, který má určitě více než jen prvoligové ambice. Budeme s ním pracovat tak, aby byl pro mužstvo přínos,“ uvedl pro lhkjestrabi.cz sportovní manažer Jiří Vykoukal.

David Dvořáček.

David Dvořáček. | Foto: Josef Poláček, rytirikladno.cz

11. května 22:41 – Kdo v kádru Kadaně zatím chybí?
Kadaň – Na soupisce Trhačů oproti minulé sezoně nejsou například obránce Dominik Tejnor nebo útočníci Jaroslav Kůs, Darek Hejcman či Bohumil Slavíček. Proč v kádru Kadaně chybí a zda je možnost jejich setrvání, klub v tiskové zprávě nezmínil.

11. května 22:14 – Aktuální kádr Trhačů
Kadaň – Kadaň už nebude farmou Karlových Varů, nadále ale spolupracuje s Chomutovem. Jaké je složení kádru, jehož část už začala se suchou přípravou?

Brankáři: Tadeáš Dvořák a Michal Danylec. 

Obránci: Jakub Trefný, Robert Černý, Lukáš Blaha, Václav Cestr, Patrik Lidák, Marcel Hlaváček a Tomáš Běhula. 

Útočníci: Roman Chlouba, Jakub Chrpa, František Wágner, Ton Ringler, Josef Rindoš, Tomáš Adámek, Jiří Tupý, David Kohút, Vojtěch Krejčiřík, Martin Tůma, Aleš Macháček, Martin Strunz a Jan Müller.

Zdroj: skkadan.cz.

Jakub Trefný.

Jakub Trefný. | Foto: Petr Kozelek

11. května 22:09 – Kadaň mění vedení
Kadaň – Du funkce výkonného ředitele Trhačů se po roce vrací jedna z prvoligových ikon Stanislav Mikšovic. Nahradil Milana Kašpárka.

11. května 22:06 – Staronovou posilou Kadaně Müller
Kadaň – Do přípravy s Trhači se zapojí pětadvacetiletý univerzál Jan Müller. Statný hokejista už v Kadani působil v letech 2014 až 2015. Poté hrál v zahraničí a závěr loňské sezony strávil ve Slavii (7 zápasů, 1+1).

11. května 22:04 – Chlouba a Trefný pokračují v Kadani
Kadaň – V kádru Trhačů zůstávají loňské opory: šestatřicetiletý obránce Jakub Trefný a kanonýr Roman Chlouba.

11. května 21:12 – Mládežnický exreprezentant Abdul jde do Popradu
Slovensko – Vsetínský odchovanec Jindřich Abdul, který hrál také za Znojmo či Třebíč, podepsal smlouvu s účastníkem slovenské extraligy Popradem. Jednadvacetiletý útočník ho zaujal skvělými výkony v druholigovém Prešově, kde loni ve 30 zápasech získal 55 bodů.

11. května 19:57 – Harantovo pokračování v Energii vyloučeno není
Karlovy Vary – Další zpráva z Karlových Varů: v Energii skončila smlouva sedmatřicetiletému obránci Tomáši Harantovi, který získal v minulé sezoně dohromady 17 bodů. „Aktuálně si obě strany daly čas na rozmyšlenou o jeho dalším případném angažmá," napsal klub na svůj účet na Facebooku.

11. května 18:17 – Kdo zahájí přípravu s Karlovými Vary?
Karlovy Vary – Nováček WSM Ligy má první trénink před novou sezonou naplánovaný na 15. květen. Kdo se bude dosud neznámým trenérům hlásit? 

Brankáři: Závorka, Kuchař.

Obránci: Sičák (na fotce), Rohan M., Kvapil, Weinhold, Šafář, Rulík, Tomeček J.

Útočníci: Beránek, Gríger, Flek, Rohan T., Kverka, Gorčík, Vachovec, Kohout, Harkabus, Skuhravý, Davídek, Osmík, Zadražil.

V tiskové zprávě HC Energie Karlovy Vary dále stojí, že se Henri Tuominen připravuje individuálně ve Finsku a k týmu se připojí 15. července. Tomáš Rachůnek doléčuje zranění a k týmu by se měl připojit 1. června. O tohoto hráče je velký zájem z extraligy a je možné, že do konce května do některého extraligového klubu odejde. Petr Stloukal dostal od karlovarského klubu nabídku a zhruba do týdne by se měl rozhodnout. Má také nabídky z extraligy.

Vedení by mužstvo rádo posílilo o jednoho brankáře, dva až tři obránce a jednoho až dva útočníky.

V těchto dnech probíhají intenzívní jednání o obsazení postu hlavního trenéra, který následně rozhodne o svých asistentech, se kterými bude chtít spolupracovat. Ihned po nástupu do funkce (měl by nastoupit již v pondělí 15. května) začne hlavní trenér úzce spolupracovat se sportovním manažerem na doplnění a posílení hráčského kádru.

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

11. května 17:43 – Také Tomeček končí ve Varech
Karlovy Vary – Dalším hráčem, který nepokračuje v Energii, je útočník Vojtěch Tomeček. Získal ho dosud nejmenovaný extraligový tým.

11. května 16:55 – Kapitán Skuhravý zůstává
Karlovy Vary – Do přípravy s Energií opět naskočí veterán Václav Skuhravý.

11. května 16:53 – Kverka se vrací do Varů
Karlovy Vary – Šikovný útočník Jaromír Kverka po roce opouští Slavii. Není překvapení, že se do přípravy zapojí s Energií. Právě odtud v Edenu hostoval.

11. května 16:00 – Duda skončil ve Freiburgu
Německo – Svérázný útočník Radek Duda nebude pokračovat v druholigovém německém Freiburgu (letos 53 bodů v 53 zápasech). Klubu oznámil, že má lukrativní nabídku odjinud. Kam zamíří?

11. května 15:47 – Honzík a Dvořák do Sparty
Karlovy Vary – Energie ztrácí po sestupu dvě opory: brankáře Davida Honzíka a reprezentačního beka Tomáše Dvořáka. Sparta tyto hráče dnes představila jako nové posily.

11. května 15:12 – Györi jde do MOL Ligy
Znojmo – Bývalý útočník Sparty, Tábora a loni Znojma (36 zápasů, 1+4) Marek Györi odchází do maďarského týmu Fehérvári Titánok (sídlí v Székesfehérváru), který působí v mezinárodní MOL Lize.

11. května 11:44 – Slovan bude mít nakonec společnou přípravu
Ústí nad Labem – Hokejisté Slovanu zahájí letní přípravu 15. května. „Nakonec jsme se rozhodli od experimentu individuální přípravy odstoupit a mužstvo se začne připravovat společně. Do přípravy se zatím zapojí tito hráči: Dlouhý, Volke, Husák, Zdvořáček, Loukota, Brož, Vágner, Roubík, Melka, Vrdlovec, Navarra, Macek, Merta, Amirov," uvedl pro klubové stránky jednatel Jiří Zdvořáček.

11. května 11:35 – Kam zamíří obránce Růžička?
Kladno – Je mu 29 let, až teď poprvé změní (na celou sezonu) seniorské angažmá. David Růžička se s Kladnem nedohodl na podmínkách smlouvy a zamíří jinam. „Nabídky na přestup jsem dostal a jedna je velmi konkrétní i zajímavá. Jenom z pověrčivosti o nich nechci teď mluvit. Po všech stránkách si nepohorším," uvedl pro vasekladno.cz Růžička. V uplynulém ročníku získal včetně play off 24 bodů.

11. května 11:19 – Bývalý mládežnický reprezentant Klimíček je bez angažmá
Francie – Někdejší obránce Havířova či Znojma Jiří Klimíček skončil ve francouzském Épinalu (38 zápasů, 4+9).

11. května 11:07 – S Motorem má trénovat bývalý mistr světa
České Budějovice – Jihočeši v pondělí zahájí letní přípravu. Zasáhnout by do ní měl i jeden bývalý mistr světa! 

10. května 20:17 – Melka prodloužil se Slovanem
Ústí nad Labem – Dnešní den je na přestupové novinky bohatý. Další zprávu oznámilo Ústí nad Labem: Slovan se dohodl na prodloužení smlouvy s útočníkem Antonínem Melkou. V uplynulé sezoně zaznamenal během 46 duelů 27 kanadských bodů.

10. května 19:23 – Žálčík posílil Jihlavu
Jihlava – Spekulace potvrzeny: útočník Lukáš Žálčík se stal novou posilou Dukly. S dnes už extraligovým klubem podepsal roční smlouvu s dvouletou opcí. Šestadvacetiletý útočník s výborným bruslením hrál loni za Motor (18 zápasů, 3+3) a Prostějov (32 utkání, 14+13).

10. května 17:17 – Stoklasa odchází do Polska
Litoměřice – V minulé sezoně hrál Filip Stoklasa za Jihlavu a Litoměřice (celkem 19 bod§ v 58 zápasech), v té nadcházející bude šestadvacetiletý útočník působit v polské nejvyšší soutěži. Stoklasa dnes podepsal jednoletou smlouvu s týmem TMH Polonia Bytom.

10. května 16:27 – Podlipnik zůstává ve Francii
Francie – Slovinský reprezentant a někdejší obránce Jihlavy a Třebíče Matic Podlipnik pokračuje ve francouzské nejvyšší soutěži. Mění ovšem tým – z Lyonu odchází do Épinalu.

10. května 16:05 – Vrátí se Milfait do Havlíčkova Brodu?
Havlíčkův Brod – Horácká Slavia zatím Jana Milfaita nepodepsala, a tak je možné, že se šikovný útočník vrátí do mateřského Havlíčkova Brodu. Pro iDnes.cz o tom hovořil šéf Bruslařského klubu David Kozlík. Milfait v minulé sezoně v barvách Třebíče získal 17 bodů ve 49 zápasech.

10. května 15:51 – Talentovaný útočník Jašek jde do Liberce
Liberec – Loňská opora Frýdku-Místku a juniorský reprezentant Lukáš Jašek bude v kariéře pokračovat v extraligovém Liberci. S klubem se dohodl na dvouleté smlouvě s roční opcí.

10. května 15:00 – Malina pokračuje v Přerově
Přerov – Po Lukáši Chmelířovi a Mikuláši Zbořilovi si Zubři pojistili služby dalšího beka – Ľubomíra Maliny. Pětadvacetiletý Slovák přišel na Hanou loni z Popradu a za Přerov odehrál 51 zápasů s bilancí 2+8.

10. května 14:30 – Vsetín plánuje rozpočet okolo dvaceti milionů
Vsetín – Valaši mají po postupu do WSM Ligy nemalé ambice. Musí tomu odpovídat i finanční zázemí. „Ve druhé lize jsme měli rozpočet 10,5 milionu korun na A-tým, v první ho chceme navýšit na 18 až 20 milionů, což je průměr soutěže,“ řekl pro iDnes.cz jednatel Daniel Tobola.

10. května 14:28 – Pokračování Čecha a Mojžíše s otazníkem
Vsetín – Postupový kádr Vsetína možná opustí i veteráni Filip Čech s Pavlem Mojžíšem. Jejich setrvání ve VHK ROBE je stále otázkou. Další matador Radim Kucharczyk by měl naopak pokračovat. Napsala to MF DNES.

10. května 14:26 – Ve Vsetíně končí i Hrazdira
Vsetín – Krom Jakuba Čuříka, Vladimíra Luky, Jana Kolaříka a Štěpána Jeníka, o jejichž odchodech ze Vsetína jsme už psali, si WSM Ligu za VHK ROBE nezahrají ani obránci Richard Kobylík, Michal Stuchlík a útočník David Hrazdira. Informace přinesla MF DNES.

10. května 13:53 – Holík zůstává Jestřábem
Prostějov – Prostějov udržel zkušeného ofenzivního beka Aleše Holíka. „Aleš je zkušený hráč, který toho má hodně za sebou, takže věřím, že nám může v obraně opět pomoci. V loňské sezoně měl výborný start, po kterém ale následoval špatný úsek v období Vánoc. Na konci sezony však hrál opět velice dobře. Pevně doufám, že si ten výpadek, který měl loni okolo Vánoc, letos nezopakuje a bude pro náš mančaft velkým přínosem,“ uvedl pro lhkjestrabi.cz sportovní manažer Jiří Vykoukal. Holík je skvělý při přesilovkách, při kterých využívá tvrdé rány. Před nedávnem se do Prostějova navíc vrátil další výborný ofenzivní obránce – Marek Drtina.

10. května 8:25 – Žálčík do Jihlavy?
Jihlava – V Prostějově už pravděpodobně nebude pokračovat útočník Lukáš Žálčík. Spekuluje se o jeho odchodu do Dukly. Šestadvacetiletý útočník s výborným bruslením hrál loni za Motor (18 zápasů, 3+3) a Jestřáby (32 utkání, 14+13).

10. května 8:23 – Diviš pokračuje v Dukle
Jihlava – Extraligový nováček dnes zveřejní jméno dalšího hráče, který v týmu zůstává i pro příští ročník. Podle fotky je jasné, že se jedná o útočníka Richarda Diviše. V minulé sezoně získal v 75 zápasech 34 bodů.

9. května 22:33 – Kdo zahájil s Valachy přípravu?
Vsetín – Na prvním tréninku před sezonou 2017/2018 se Jiřímu Dopitovi a Luboši Jenáčkovi hlásili:

Brankáři: Petr Hromada, Michal Šurý

Obránci: Ondřej Holomek, Tomáš Frolo, Michal Žák, Martin Janáček, Jiří Weintritt, Radim Ostrčil, Michal Hryciow

Útočníci: Tomáš Vávra, Lukáš Finsterle, Martin Podešva, René Kajaba, Vojtěch Šilhavý, David Vítek, Ondřej Slováček, Dominik Pokorný, Adam Hořanský.

9. května 22:29 – Frolo trénuje se Vsetínem
Vsetín – Nováček WSM Ligy dnes zahájil přípravu na nový ročník. Na prvním tréninku nechyběl ani pětatřicetiletý obránce Tomáš Frolo, který skončil v Litvínově. „S ním by kvalita a zkušenost v obraně určitě stoupla, ale uvidíme na kolik je s vedením dohodnutý. Je to výborný kluk do kabiny, takže bychom byli hodně rádi, kdyby tady působil," uvedl pro hc-vsetin.cz trenér Luboš Jenáček. Frolo je dvojnásobným extraligovým šampionem a na kontě má bezmála sedm stovek utkání v naší nejvyšší soutěži.

Foto: hokej-litvinov.cz

9. května 15:05 – Kapitán Dobrovolný končí v Jihlavě
Jihlava – Oficiálně jeho odchod Dukla ještě nezveřejnila, sedmatřicetiletý obránce Jiří Dobrovolný ale v rozhovoru pro iDnes.cz přiznal, že už o něj Jihlava zájem nemá. Uvažuje proto o konci kariéry. „Už nemám chuť nikam jinam cestovat. Myslel jsem, že bych se tady ještě popral o místo, když už se nám povedlo vybojovat extraligu, jenže jsem nedostal šanci," řekl pro MF DNES. V minulém ročníku odehrál kvůli zranění jen 34 zápasů (bez získaného bodu).

9. května 14:46 – Kdo s Litoměřicemi netrénuje?
Litoměřice – Z loňského kádru se zatím do přípravy se Stadionem nezapojili například: brankář Filip Šindelář, obránce Jakub Šulc nebo útočníci Marek Loskot, Filip Hanták, David Švagrovský, Filip Stoklasa či Milan Valášek.

Marek Loskot se v létě pokoušel prosadit do sestavy Slavie. Nakonec zamířil do Ústí nad Labem a sezonu dokončil v Litoměřicích (26 utkání, 11+9).

Marek Loskot se v létě pokoušel prosadit do sestavy Slavie. Nakonec zamířil do Ústí nad Labem a sezonu dokončil v Litoměřicích (26 utkání, 11+9). | Foto: Vojtěch Cermánek, hclitomerice.cz

9. května 14:41 – Aktuální kádr Litoměřic
Litoměřice – Letní přípravu začali s Litoměřicemi v tomto složení:

Brankář: Martin Michajlov

Obránci: Aleš Pavlas, Jiří Jebavý, Ondřej Smetana, Dominik Málek, Matěj Bažant, David Šesták, Jan Strejček

Útočníci: Jaroslav Kalla, Josef Stříbrný, Jaroslav Šimeček, Ivan Řehoř, Pavel Zajan, Pavel Miškář, Radek Pilař, Ondřej Sýkora, Vojtěch Kulda, Martin Havelka.

9. května 14:37 – Stadion posílili hráči Litvínova
Litoměřice – Litoměřice dnes začaly přípravu na novou sezonu. Novými tvářemi jsou obránci David Šesták, Jan Strejček a útočníci Jaroslav Šimeček, Ivan Řehoř, Josef Stříbrný a Martin Havelka. Všichni hráli v minulé sezoně za Most. Z hostování v Ústí nad Labem se pak vrátil zadák Dominik Málek

9. května 13:25 – Valášek je bez angažmá
Litoměřice – Stadion zřejmě opustí čtyřiadvacetiletý útočník Milan Valášek. V minulé sezoně dal ve 33 zápasech solidních devět gólů, a byl tak čtvrtým nejlepším střelcem týmu. Nyní si hledá nové působiště.

9. května 12:46 – Vsetín zahájil letní přípravu
Vsetín – Nováček WSM Ligy se už připravuje na novou sezonu. V realizačním týmu zůstávají Jiří Dopita a Luboš Jenáček. Další informace zveřejní klub později.

9. května 12:44 – Bača posílí Košice
Slovensko – Loňský obránce Slavie Martin Bača se zapojil do přípravy se slovenským extraligovým celkem HC Košice. 

9. května 12:35 – Pucher míří do druhé ligy
Moravské Budějovice – Druholigová Žihadla jsou blízko získání veterána Petera Puchera. „Do konce týdne bychom měli dotáhnout některé věci. V podstatě jde už ale jen o detaily. Takže ano, měl bych tam hrát,“ uvedl pro MF DNES Pucher. 42letý centr hrál posledních šest let v EBEL za Znojmo.

Foto: Libor Duchoň, hcorli.cz

8. května 20:13 – Meidl je bez angažmá
Třicetiletý útočník Václav Meidl nebude pokračovat v třetiligovém německém Halle. Uplynulou sezonu začal v Havířově, pak přešel do Manchesteru (EPIHL) a dokončil ji právě v Halle. Teď znovu změní angažmá.

8. května 15:10 – Skončí Plodek s hokejem?
Benátky nad Jizerou – Novým kustodem Bílých Tygrů se stal osmatřicetiletý Jan Plodek. Znamená to, že už nebude pokračovat jako hráč v Benátkách nad Jizerou? V minulé sezoně získal ve 34 zápasech 25 bodů.

7. května 11:40 – Škarek se do zámoří nechystá
Jihlava – Talentovaný sedmnáctiletý brankář Jakub Škarek zůstává v Dukle. „Jsem rád, že nemusím nikam pryč. Že můžu být doma s rodinou v prostředí, na které jsem zvyklý. Navíc mám v Jihlavě smlouvu," řekl v rozhovoru pro iDnes.cz.

7. května 11:34 – Důras končí v Jihlavě
Jihlava – Zkušený útočník Michal Důras si za Duklu extraligu nezahraje. Dnes ho jako novou posilu představil Štrasburk, tým z nejvyšší francouzské soutěže. V uplynulé sezoně získal v 66 zápasech 32 bodů.

6. května 16:58 – Ulrych mění Kladno za Jihlavu
Jihlava – Po Janu Zdráhalovi a Jakubu Suchánkovi si Dukla vyhlédla ve WSM Lize i statného beka Petra Ulrycha (195 cm, 97 kg). V minulé sezoně patřil k pilířům kladenské defenzivy a v 56 zápasech získal čtrnáct bodů. Předtím hrál za Liberec, respektive jeho farmu v Benátkách nad Jizerou.

6. května 16:24 – Pardubice získaly Vondráčka
Pardubice – Kometu opouští útočník Tomáš Vondráček. Odchovanec třebíčského hokeje se dohodl na víceleté smlouvě s Pardubicemi. V minulém ročníku hrál nejen za Kometu, ale i za Plzeň a právě Horáckou Slavii.

6. května 11:07 – Češi by měli v Osvětimi pokračovat
Polsko – Brankář Michal Fikrt, obránci Lubomír Vosátko s Jakubem Šaurem a útočníci Jan Daneček, Ondřej Kasperlík a Martin Kasperlík zřejmě zůstanou v kádru Osvětimi (nejvyšší polská soutěž) i nadále.

6. května 11:03 – Blinka se ve Francii stěhuje
Francie – Někdejší přerovský útočník Matěj Blinka mění třetiligový francouzský klub Wasquehal za druholigový Dunkerque.

5. května 20:09 – Ve Vsetíně končí čtveřice hráčů
Vsetín – Po postupu do WSM Ligy ve Vsetíně končí obránce Štěpán Jeník a útočníci Vladimír Luka, Jakub Čuřík a Jan Kolařík

5. května 20:05 – Vsetín ohlásil čtyři příchody
Vsetín – Valaši získali první čtyři posily! Jsou to odchovanci a útočníci Radim Hruška (loni Žilina), Martin Podešva (Znojmo), Ondřej Slováček (Poruba) a obránce Ondřej Holomek (Zlín/Havířov).

5. května 17:52 – Jihlava a Znojmo prý jednají s Petrem Hubáčkem
Jihlava – Podle informací MF Dnes je extraligová Dukla v kontaktu s mistrem světa z roku 2010 Petrem Hubáčkem. Minulou sezonu strávil v Pardubicích a jeho pokračování v Dynamu je otázkou. Smlouvu s Východočechy zatím nepodepsal. Spekuluje se proto, že by mohl zamířit k mladšímu bratrovi Radkovi do Jihlavy. Podle iDnes.cz je ale pravděpodobnější Hubáčkův odchod do Znojma.

Foto: Jan Jedlička, hcdynamo.cz

5. květen 17:49 – Uloví Žďár hráče z Jihlavy?
Žďár nad Sázavou – Poté, co byli součástí postupového mužstva Dukly, mohou útočníci Lukáš Jícha a David Březina zamířit k druholigovým Plamenům. „Jak Lukáše, tak i Davida velmi dobře známe. A rozhodně bychom byli rádi, kdybychom je získali. Ale je jasné, že bude taky hodně záležet na tom, jestli třeba nedostanou nabídku z vyšší ligy," uvedl pro iDnes.cz generální manažer Žďáru Miloslav Šimon.

5. květen 17:47 – Zůstane Endál ve druhé lize?
Havlíčkův Brod – Výkony má na lepší soutěž, přesto je možné, že zkušený útočník Lukáš Endál nadále zůstane ve druholigovém Havlíčkově Brodě. „Jsme s ním zatím domluveni tak na osmdesát procent,“ uvedl pro iDnes.cz předseda výkonného výboru Bruslařského klubu David Kozlík.

5. květen 16:59 – Kladno jednalo se Skrbkem
Kladno – Rytíři přiznali, že vedli jednání s obráncem Pavlem Skrbkem. Jak je ale známo, Skrbek posílil Znojmo (viz níže).

5. květen 15:26 – U Rytířů končí i Tenkrát, Ptáček a Růžička
Kladno – V prvoligovém Kladně nebudou kromě Jiřího Burgra pokračovat ani další veteráni: Petr Tenkrát s Františkem Ptáčkem. Loučí se také dlouholetý kladenský bek David Růžička. „Vedení klubu předložilo Jiřímu Burgerovi, Petru Tenkrátovi a Davidu Růžičkovi nabídku nové smlouvy, na které se ovšem s hráči nedohodlo. Velmi jim děkujeme za odvedené služby a upřímně jim přejeme hodně štěstí v soukromém i sportovním životě. Poděkování a stejné přání směřuje i k Františku Ptáčkovi, kterého klub s nabídkou nového kontraktu na příští ročník neoslovil," uvedl pro rytirikladno.cz tiskový mluvčí Vít Heral. Dosud není známo, kam povedou jejich další kroky.

5. květen 15:23 – Burger po roce opouští Kladno
Kladno – Druhou sezonu v mateřském Kladně veterán Jiří Burger nepřidá. Loňský kapitán Rytířů se s klubem nedohodl na nové smlouvě. V minulé sezoně získal 50 bodů v 62 zápasech. 

Foto: Luboš Vácha

5. května 14:52 – Aktuální kladenská soupiska
Kladno – Jak tedy po dnešních informacích vypadá kádr Rytířů?

Brankář: Lukáš Cikánek

Obránci: Petr Hořava, Martin Kehar, František Matula, Jurij Repe, Petr Štindl, Matyáš Zelingr

Útočníci: Jan Kloz, Adam Kubík, Patrik Machač, Matěj Pekr, Tomáš Redlich, Jakub Strnad, David Tůma

5. května 14:48 – U Rytířů pokračují čtyři hráči z loňského kádru
Kladno – Středočeši oficiálně potvrdili setrvání Matěje Pekra. Nové smlouvy podepsali také brankář Lukáš Cikánek, obránce Petr Hořava a útočník Jan Kloz.

5. května 14:44 – Štindl posílil Kladno
Kladno – Novou tváří v kladenském týmu je obránce Petr Štindl. Sedmadvacetiletý obránce hrál v minulé sezoně za Nové Zámky a poté za Prostějov (20 zápasů, 2+2). Má za sebou také angažmá v Kometě nebo v Třebíči. V roce 2015 byl v širším kádru mistrovského Litvínova.

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

5. května 14:23 – V Energii končí deset hráčů
Karlovy Vary – WSM Ligu v barvách Karlových Varů si nezahrají obránci Václav Benák, Martin Rýgl, Denis Šimek (odchod do slovenské extraligy), Marek Baránek (Litvínov) a Tomáš Dujsík (Brno). Z útočníků odcházejí Denis Kindl (Plzeň), Antonín Dušek, Milan Mikulík, Lukáš Vrána a Pat Mullane.

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

5. května 14:18 – Slavia boj o extraligu nevzdává
Praha – Milan Razým zůstává trenérem Slavie a v rozhovoru pro klubové stránky řekl: „Chtěli bychom tým zkvalitnit a letos nebo alespoň v horizontu dvou let zabojovat o postup do extraligy. Cestu nám ukázala Jihlava. Viděli jsme, že když tým táhne za jeden provaz a je v něm dobrá parta, může bojovat o extraligu i bez velkých jmen."

5. května 14:16 – Jihlava zítra oznámí novou tvář
Jihlava – Extraligový nováček v sobotu potvrdí příchod dalšího obránce. Kdo to bude?

5. května 14:13 – Goiš je hráčem Přerova
Přerov – Sedmadvacetiletý útočník Jiří Goiš pokračuje u Zubrů. Tentokrát dokonce jako kmenový hráč – Přerov ho totiž získal ze Zlína na přestup. V minulé sezoně nasbíral 21 kanadských bodů. Znám je především svým důrazem a nebojácnou hrou.

4. května 20:09 – Do Prostějova přichází Drtina
Prostějov – Velkou posilu do zadních řad získali Jestřábi. Na Hanou se totiž vrací Marek Drtina. V Prostějově působil v sezoně 2015/2016 – v 56 zápasech dal 12 gólů a přidal 23 asistencí. Minulý ročník zahájil ve Slavii a dokončil v Nových Zámcích ve slovenské extralize. „Známe jeho kvality a přednosti. Doufáme, že naváže na výkony, které u nás v předloňské sezóně předváděl,“ řekl pro lhkjestrabi.cz sportovní manažer Prostějova Jiří Vykoukal.

Foto: Lubomír Tesař, lhkjestrabi.cz

4. května 20:05 – Frolo do Vsetína?
Vsetín – Další spekulace z Valašska: jedná klub s obráncem Tomášem Frolem? Pětatřicetiletý Slovák skončil v Litvínově a ke Vsetínu, kde odehrál několik extraligových sezon, má stále vřelý vztah. Před dvěma lety do vsetínské nemocnice přivezl pohár, který získal s Litvínovem.

4. května 18:24 – Jak to bude se spoluprácí Slovanu s Litvínovem?
Ústí nad Labem – Ústecký trenér Miroslav Mach se v rozhovoru pro Deník zmínil i o případné spolupráci s nedalekým Litvínovem: „Od nich jsme dostali seznam hráčů, kteří by k nám mohli jít, ale bylo to nic moc. Byli tam kluci, kteří loni nastupovali za Most, Bílinu nebo Klášterec. Ještě s nimi budeme jednat. Možná využijeme někoho na střídavé starty, které já ale nemám rád. Nechceme jít cestou jako loni, kdy jsme v nejdůležitější části sezony přišli o Bernada s Poulíčkem, jenž si stáhly mateřské kluby. Takže když už střídavé starty, tak třeba během sezony a ne v play off." 

4. května 18:20 – Do Ústí zamíří až sedmička hráčů Mladé Boleslavi
Ústí nad Labem – Spolupráce mezi Slovanem a Bruslařským klubem bude zřejmě užší, než tomu bylo v uplynulých sezonách. „K základní kostře zkušených hráčů se připojí šest až sedm mladíků z Mladé Boleslavi a věřím, že budou dobří. Luděk Bukač by si tam přece nenechával juniory, kteří neumí hrát hokej. Věřím, že spolupráce s Mladou Boleslaví bude více než dobrá," uvedl pro ustecky.denik.cz trenér Miroslav Mach.

4. května 18:13 – Nouza ještě nikam nepodepsal
České Budějovice – Po konci v Motoru se kanonýr Tomáš Nouza ještě nedohodl s jiným klubem. „Ještě to opravdu není konkrétní, ale může se stát, že se budu potkávat jako soupeř s Motorem," řekl pro ceskobudejovicky.denik.cz. 

4. května 16:33 – Vodný a Šeda bez angažmá
Znojmo – Na konci března bylo oznámeno, že Znojmo nepočítá s útočníky Michalem Vodným a Janem Šedou. Dosud není známo, kam povedou jejich příští kroky. Oba v minulosti v první lize působili. Vrátí se do ní?

4. května 16:29 – Koho může zlákat Vsetín?
Vsetín – Valaši zatím žádné informace o kádru pro příští sezonu nezveřejnili. Je tedy čas na spekulace. V tomto článku už padla jména Ondřeje Holomka, Jiřího Kučného nebo Petra Kuboše. Mezi další vsetínské odchovance, kteří by se mohli vrátit a pomoci klubu ke stabilizaci ve WSM Lize, patří například Robin Kovář (loni Velká Británie), Martin Podešva (skončil ve Znojmě) nebo Radim Hruška (loni Žilina). V souvislosti se Vsetínem padlo i jméno produktivního beka Aleše Holíka, který hrál loni za Prostějov, ale na jeho soupisce pro příští sezonu dosud není.

4. května 16:21 – Vrátí se Kuboš do Vsetína?
Vsetín – Co mají Jaroslav Kristek, Štefan Žigárdy a Petr Kuboš společného? Mimo jiné to, že pocházejí z Moravy. Nepřekvapilo by proto, kdyby některý z nich po konci v GKS Tychy zamířil k nováčkovi WSM Ligy. Sedmatřicetiletý Kuboš je navíc vsetínským odchovancem.

4. května 16:14 – Kristek, Kuboš a Žigárdy končí v GKS Tychy
Polsko – Nové angažmá si hledají brankář Štefan Žigárdy, obránce Petr Kuboš a útočník Jaroslav Kristek. Stejně jako trenér Jiří Šejba skončili v extraligovém polském klubu GKS Tychy.

4. května 15:22 – Zůstane Šilhavý ve Vsetíně?
Vsetín – Server vasekladno.cz uveřejnil rozhovor s útočníkem Vojtěchem Šilhavým. Říká v něm mimo jiné: „Ve Vsetíně skončilo jedno období a začíná nové. Zatím nevím, jestli se mnou počítají. Jsem v Kladně, chvíli si od hokeje odpočinu, pak se začnu připravovat individuálně." Dvaadvacetiletý forvard patřil k hlavním oporám VHK ROBE – po 55 utkáních uplynulé sezony měl bilanci 29+17.

4. května 15:08 – Slavia chtěla Suchánka
Praha – Donedávna obránce Českých Budějovic Jakub Suchánek v rozhovoru pro iDnes.cz přiznal, že měl namířeno do pražské Slavie: „V užším kontaktu jsem byl nejvíc se Slavií, kde jsme byli už skoro domluveni. Nicméně pak do toho vstoupila Dukla a vidina, že bych si mohl zahrát extraligu, byla samozřejmě silnější motivací. Proto jsem se nakonec domluvil s panem Ščerbanem.“

4. května 15:03 – Říha má namířeno do Polska
Polsko – Podle informací polských médií je šestatřicetiletý útočník Lukáš Říha blízko návratu do tamější nejvyšší soutěže. Měl by se stát staronovou posilou Osvětimi. Poslední tři sezony strávil na Slovensku v druholigové Detve. Fanoušci z WSM Ligy si ho mohou pamatovat z dresu Prostějova – ve 44 zápasech sezony 2006/2007 získal famózních 70 bodů. Svérázný útočník poté zářil na Slovensku.

4. května 13:26 – Seman zůstává v Dukle
Jihlava – Jednatřicetiletého útočníka Filipa Semana čeká první kompletní extraligová sezona. Jihlava mu po postupu do nejvyšší soutěže nabídla jednoletou smlouvu s dvouletou opcí. Seman dával letos spoustu důležitých gólů a i díky němu byla Jihlava v prodloužení tak úspěšná.

4. května 11:25 – Heřman prodloužil s Motorem
České Budějovice – Motor se dohodl na dalším angažmá s devětadvacetiletým pracantem Martinem Heřmanem. Důrazný útočník, který je v okolí brankoviště velmi nebezpečný, podepsal roční smlouvu s roční opcí. Heřman tak v Českých Budějovicích přidá už čtvrtou sezonu. V té minulé získal v 62 zápasech 31 bodů (11+20).

3. května 19:08 – Litoměřičtí u reprezentace
Litoměřice – Hlavní trenér Stadionu Miloš Říha mladší bude zároveň asistentem Václava Varadi u reprezentace do devatenácti let. Generální manažer Litoměřic Jan Fišera pak bude u "devatenáctky" dělat manažera.

3. května 18:50 – Juráň je bez smlouvy
Třebíč – Marcel Juráň sice s Horáckou Slavií trénuje, kontrakt ale zatím nepodepsal a jeho pokračování v klubu je tedy otázkou. V minulé sezoně jednadvacetiletý útočník pendloval mezi mateřskou Třebíčí (26 zápasů, 1+1) a druholigovým Žďárem nad Sázavou (26 utkání, 2+11).

3. května 18:45 – Král do Třebíče
Třebíč– Už dříve jsme informovali, že jednadvacetiletý útočník Tadeáš Král netrénuje s Přerovem. Nyní je známo, že se zapojil do přípravy Třebíče. Král je hráčem Komety a v týmu Zubrů sbíral zkušenosti ve dvou prvoligových sezonách. V té poslední získal ve 49 zápasech pět bodů.  

3. května 16:59 – Kdo z loňského kádru zatím se Slavií netrénuje?
Slavia – V aktuálním kádru Slavie nejsou: Ronald Knot (Ml. Boleslav), Jan Pohl (Znojmo), Tomáš Andrlík, Martin Bača, Václav Pletka, Jiří Rys, Petr Beránek, Jiří Půhoný, Jan Müller nebo Jaromír Kverka. Vrátí se poslední jmenovaný do Karlových Varů?

3. května 16:35 – Šafránek nebo Holý zůstávají ve Slavii
Slavia – O místo ve slávistické sestavě bude bojovat také obránce Tadeáš Hejda (loni Vrchlabí). O příchodu dalších dvou hráčů sešívaní jednají. Jaké je tedy složení současného kádru?

Brankáři: Dominik Frodl, Patrik Polívka

Obránci: Jindřich Barák, Tadeáš Hejda, Jan Holý, Jaroslav Kasík, Pavel Kolařík, Jan Novák, Antonín Růžička, Dominik Valík

Útočníci: Aleš Furch, Denis Heldák, Václav Jankovský, Martin Kadlec, Zdeněk Kubica, Václav Krliš, Ondřej Kopta, Lukáš Nedvídek, Martin Ondráček, David Šafránek, Martin Šagát, Tomáš Šmerha, Petr Tejral.

Pavel Kolařík (vlevo) a Jan Novák (vpravo).

Pavel Kolařík (vlevo) a Jan Novák (vpravo). | Foto: Instagram HC Slavia Praha

3. května 16:32 – Barák rozšířil slávistickou defenzivu
Slavia – Pětadvacetiletý obránce Jindřich Barák je slávistickým odchovancem, až letos ho ale zřejmě čeká první kompletní sezona v tamějším áčku. Minulou sezonu strávil v Litoměřicích – ve 42 zápasech získal patnáct bodů.

3. května 16:29 – Kolařík pokračuje v kariéře
Slavia – V říjnu oslaví 45. narozeniny, přesto se dohodl se Slavií na nové smlouvě. Obránce Pavel Kolařík bude možná nejstarším hráčem celé WSM Ligy.

3. května 16:26 – Ondráček je znovu sešívaným
Slavia – Návrat do Edenu hlásí devětadvacetiletý útočník Martin Ondráček. V minulé sezoně působil v Litoměřicích. Ve 49 zápasech dal 11 gólů a přidal 12 asistencí.

3. května 16:24 – Slavii posílili exlitoměřičtí Nedvídek a Kopta
Slavia – Spolupráce mezi Slavií a Hradcem má pro příští sezonu první výsledky: novými posilami se stali útočníci Lukáš Nedvídek a Ondřej Kopta. Oba v uplynulém ročníku pendlovali mezi Mountfieldem a Litoměřicemi. Nyní přicházejí do Slavie na hostování s možností střídavých startů zpět do Hradce. Nedvídek loni pomohl Stadionu dvanácti góly z 34 zápasů a Kopta získal ve 40 utkáních 21 bodů.

3. května 16:18 – Trenéry Třebíče jsou nadále Sobotka a Barvíř
Třebíč – Realizační tým Horácké Slavie zůstává stejný jako v minulé sezoně, ve které se "bílé hvězdy" umístily na pátém místě. Hlavním koučem je tedy Martin Sobotka a jeho asistentem Jaroslav Barvíř.

3. května 15:31 – Prostějov začne přípravu příští týden, změny nezveřejnil
Prostějov – Hokejisté z blízkého okolí Prostějova začnou společnou letní přípravu 9. května. Povede ji nový kondiční trenér David Skřivánek (někdejší prostějovský obránce). „Ostatní hráči se připravují individuálně s tím, že každý týden posílají reporty z tréninků,“ uvedl pro lhkjestabi.cz sportovní manažer Jiří Vykoukal. „Já osobně jsem zastáncem toho, že hráči nejsou pouze loutky, kterým se má přesně říkat to, co mají dělat. Především to musí být oni sami, kteří se budou chtít zlepšovat a zaměřit se na své slabé stránky. Pokud to ti hráči neumí, tak s nimi bude vždycky problém. Hráčům proto neustále opakuji, ať si váží toho, že můžou hrát hokej a že musí sami hledat činnosti, ve kterých se chtějí zlepšit k tomu, aby jejich kariéra byla úspěšnější. Není to pouze o tom, co jim naordinuje trenér. Hráči musí sami přemýšlet nad tím, co při tréninku dělají a především proč to dělají," dodal pro klubové stránky.

3. května 15:24 – Kalus bude bojovat o místo ve Vítkovicích
Havířov – Důrazný útočník Marek Kalus, který v posledních dvou sezonách hájil barvy mateřského AZ, se pokusí probojovat do základní sestavy extraligové Ridery. Právě proto se nezapojil do přípravy s Havířovem. V uplynulé základní části zaznamenal pětadvacet bodů.

3. května 14:22 – Hübl jde za Pöpperlem do Německa
Pardubice – V minulé sezoně brankář Litvínova, partnerského Mostu a pak Pardubic Jaroslav Hübl vytvoří v německém Fischtownu (DEL) gólmanskou dvojici s Tomášem Pöpperlem.

3. května 13:43 – Litoměřice jednají se svazem o spolupráci
Litoměřice – Ve WSM Lize se možná chystá revoluční věc. „V současné době se intenzivně jedná s Českým svazem ledního hokeje ohledně spolupráce při výchově hokejistů pro reprezentační tým do 20 let. Dá se tak předpokládat, že se v sestavě Litoměřic objeví zajímaví hráči, kterým budou vytvořeny výborné podmínky pro jejich další hokejový a osobnostní rozvoj," stojí na klubových stránkách Litoměřic.

Foto: Vojtěch Cermánek, hclitomerice.cz

3. května 13:41 – Na střídačce Stadionu pokračují Říha a Tvrzník
Litoměřice – A-mužstvo Stadionu i nadále povedou Miloš Říha mladší a Daniel Tvrzník.

3. května 13:40 – Litoměřice budou spolupracovat s několika extraligovými týmy
Litoměřice – Stadion zahájí přípravu 9. května. Hlásit by se měli také mladíci z Litvínova, Hradce Králové a možná i Sparty Praha, se kterou probíhají jednání.

3. května 13:37 – Litoměřice si pojistily opory
Litoměřice – První novinky ze Stadionu: nové smlouvy mají zkušený útočník Jaroslav Kalla a obránci Ondřej Smetana, Aleš Pavlas a Jiří Jebavý. Pokračuje také brankář Martin Michajlov.

3. května 13:18 – Mucha pokračuje v Motoru
České Budějovice – Z WSM Ligy teď přichází jedna zpráva za druhou. České Budějovice se právě dohodly na ročním prodloužení smlouvy se zkušeným slovenským obráncem Jánem Muchou. „Na Jánka Muchu je spolehnutí i v krizových okamžicích, má už velké zkušenosti, a mohou tak vedle něj nastupovat i mladí hráči, které má co naučit. Jsme proto rádi, že bude v mužstvu pokračovat," řekl pro hcmotor.cz generální manažer Stanislav Bednařík. Mucha odehrál v minulé sezoně 44 utkání (2+9).

3. května 13:14 – Koncern Holoubek podpoří Energii stejnou částkou
Karlovy Vary – Podpora od hlavního partnera – Koncernu Holoubek – zůstává pro Energii stejná i po pádu do WSM Ligy. „Požádáme všechny naše partnery, aby nám alespoň pro jednu sezonu zachovali stejnou přízeň jako v loňské sezoně, a dali nám možnost extraligu vybojovat zpět. Do Karlových Varů extraliga patří, jsme krajské město, máme nádhernou moderní arénu s vynikajícím zázemím pro lední hokej. Ke sportu patří úspěch i neúspěch, my jsme si bohužel v loňské sezoně zažili tu druhou část. Nicméně v žádném případě nic nevzdáváme, management klubu spolu se mnou bude tvrdě pracovat na tom, aby se extraliga do Karlových Varů vrátila,“ uvedl pro hokejkv.cz majitel klubu Karel Holoubek.

3. května 13:09 – Tlačil končí na střídačce Varů
Karlovy Vary – Po sestupu do WSM Ligy se vedení Energie rozhodlo obměnit realizační tým. Na pozici hlavního kouče proto nepokračuje Jan Tlačil. Jméno jeho nástupce není dosud známo. „Honzovi Tlačilovi je třeba poděkovat za odvedenou práci, nebyl vůbec v lehké situaci, mužstvo bylo mladé a skládalo se v podstatě až během sezony. V letošní baráži na sebe narazila čtyři výkonnostně naprosto stejná mužstva a baráž patřila k nejvyrovnanějším v historii. Bohužel dopadla pro náš klub neúspěšně, a proto se vedení klubu rozhodlo pro změnu na postu hlavního trenéra,“ uvedl pro hokejkv.cz sportovní manažer Jaromír Kverka.

Foto: Pavel Mazáč, isport.cz

3. května 13:02 – Třebíč chtěla Pekra, nevyšlo to
Třebíč – Horácká Slavia jednala s Matějem Pekrem, jak už jsme ale v pondělí napsali, vousatý kanonýr pokračuje u Rytířů. „Nešlo o peníze, tam jsme Matějovi předložili srovnatelnou nabídku, on se však rozhodl bojovat o místo na Kladně. U nás by měl určitě větší prostor ve hře, ale to už je jeho rozhodnutí, které musíme respektovat. Dveře k nám určitě zavřené nemá,“ řekl pro hstrebic.cz generální ředitel třebíčského klubu Karel Čapek.

3. května 12:44 – Suchánek do Jihlavy
Jihlava – Druhou extraligovou posilou Dukly je 195 centimetrů vysoký bek Jakub Suchánek, který v předcházejících třech sezonách působil v Českých Budějovicích. Za ročník 2015/2016 ho fanoušci vyhlásili nejlepším hráčem Motoru, letos byla jeho role v týmu skromnější. V 51 zápasech přesto získal solidních dvacet bodů.

3. května 12:39 – Jekel, Wasserbauer nebo Čejka zůstávají v Třebíči
Třebíč – Horácká Slavia v úterý začala přípravu na nadcházející sezonu. S týmem trénují (budou trénovat):

Brankáři: Dominik Svoboda, Roman Šoustal, Pavel Jekel

Obránci: Václav Čejka, Lukáš Hort, Jiří Wasserbauer, Karel Svoboda (jun. HST), Tomáš Kaláb, David Sedláček

Útočníci: Roman Erat, David Dolníček, Richard Kristl, Lukáš Paták, Jan Wasserbauer, Silvester Kusko, Radim Nejedlý (jun. HST), Robin Caha (jun. HST), Ondřej Malec, Jakub Kadlec, Josef Huňa, Petr Kratochvíl (jun. – Kometa), Tadeáš Král (jun. Kometa), Radim Ferda (jun .Kometa – odchovanec HST), Tomáš Mlynář (jun Kometa – odchovanec HST), Matěj Novák (jun Kometa – odchovanec HST), Marcel Juráň

Zdroj: hstrebic.cz.

3. května 12:26 – Milfaitovi a Nikovi Třebíč zatím nenabídla smlouvy
Třebíč – Nejisté je také pokračování obránce Jána Nika a útočníka Jana Milfaita. Horácká Slavia jim podle klubových stránek zatím nenabídla smlouvy. Niko v minulé sezoně patřil do prvních dvou obranných dvojic a v základní části získal hned devatenáct kanadských bodů. Nevysoký šikula Milfait měl bilanci 7+9. 

3. května 12:22 – Lojek trénuje individuálně, jeho angažmá v Třebíči je otevřené
Třebíč – Letní přípravu s Horáckou Slavii nezačal statný obránce Martin Lojek. Zatím se připravuje individuálně. Zda v Třebíči přidá druhou sezonu, je otevřené. Bek se zkušenostmi z NHL získal v minulém ročníku pět asistencí.

3. května 12:19 – Zůstane Psota v Třebíči?
Třebíč – Zda bude šikovný útočník Matěj Psota, který umí kličkami zamotat hlavu kterémukoliv obránci WSM Ligy, pokračovat na Vysočině, není jasné. Podle webu hstrebic.cz stále jedná s mateřským Libercem, odkud v Třebíči hostoval. Uplynulou základní část zakončil s devatenácti body.

3. května 12:13 – Čech s Přibylem končí v áčku HST, klubu pomůžou jinak
Třebíč – Po více než deseti sezonách se s A-týmem Třebíče i profesionální hráčskou kariérou loučí útočník Martin Čech a univerzál Milan Přibyl. Oba pokračují v třebíčské organizaci na jiných pozicích: Čech bude šéfrenérem sportovních tříd a jako trenér pomůže staršímu dorostu. Přibyl se stal novým kondičním koučem Horácké Slavie.

„Jsme rádi, že oba kluci u nás budou pokračovat a jsou dalšími z řady odchovanců, kteří se zapojí do práce v klubu. Oba se budou i nadále vzdělávat, budou klubem vysíláni na různé semináře a školení, aby zde získané poznatky mohli přenášet do své práce,“ řekl pro hstrebic.cz generální ředitel klubu Karel Čapek.

Čech byl v sezoně 2008/2009 s osmnácti brankami nejlepším střelcem týmu a výrazně pomohl Třebíči k udržení první ligy. Několik let byl také kapitánem Horácké Slavie. S druhou nejvyšší soutěží se loučí po 557 zápasech.

Přibyl patřil k nejdůraznějším a pro soupeře nejnepříjemnějším forvardům v soutěži (viz bodyček níže). V první lize dokonce odehrál ještě o pár utkání víc než Čech. Přibyl mohl nastupovat na pozici obránce i útočníka. 

3. května 11:59 – Rozhovor s Kristlem
Třebíč – Redakce hstrebic.cz přinesla interview s Richardem Kristlem, který podepsal s Třebíčí novou smlouvu. Hovoří mimo jiné o zájmu Jihlavy.

3. května 11:38 – Zachar pokračuje v Porubě
Poruba – Jeden z nejlepších hráčů druhé ligy David Zachar pokračuje v Porubě. WSM Ligu si v minulosti zahrál za Prostějov.

3. května 11:20 – Šlahař posilou PřerovaPřerov – Pikantní přesun na trase Prostějov – Přerov. Zubři získali útočníka Jakuba Šlahaře! „Rozhodlo to, že Přerov znamená bližší cestu ke Zlínu. Mým snem je vrátit se do extraligy. A jak mi naznačil Zlín, který vlastní má hráčská práva, i pan Hanák (sportovní manažer Přerova – pozn. redakce), mezi oběma kluby funguje užší spolupráce. Takže věřím, že cesta přes Přerov pro mě bude tou nejvhodnější, abych se ve Zlíně znovu podíval od extraligy,“ vysvětlil na klubových stránek Přerova Šlahař. V minulé sezoně získal u rivala v Prostějově ve 44 zápasech 25 bodů (11+14).

Foto: Lubomír Tesař, lhkjestrabi.cz

3. května 10:17 – Ižacký do MaďarskaPřerov – Zubři se ho snažili udržet, útočník Jakub Ižacký ale vyslyšel vábení ze zahraničí. Dnes jej jako novou posilu představil maďarský Dunaújváros, který je účastníkem mezinárodní MOL Ligy. Ižacký ve 46 zápasech uplynulé sezony zaznamenal 12 bodů (6+6).

3. května 9:40 – Dynamo hledá uplatnění pro mladíkyPardubice – Extraligové Dynamo hodlá najít angažmá v dospělé soutěži pro několik mladíčků: brankáře Milana Kloučka, obránce Josefa Horyny nebo útočníky Denise Kusého, Miroslava Rohlíka, Tomáše Pipka, Jakuba Martince či Martina Krajňáka. V úvahu by mohly připadat jak prvoligové týmy, tak druholigový Kolín, se kterým loni Pardubice spolupracovaly.

3. května 9:35 – Kadaň ladí hráčský kádr i realizační tým
Kadaň – Po pádu Karlových Varů do WSM Ligy v Kadani sešlo z plánované farmy Pirátů i Energie. Klub momentálně dolaďuje složení soupisky a obsazení trenérských postů. Bližší informace budou zveřejněny později.

2. května 23:43 – Kolář si hledá angažmá
Rakousko – Loňský tahoun Jihlavy a někdejší hráč Pardubic Jan Kolář skončil v Zell am See (rakouský tým působící v Alpské hokejové lize). Kolář za něj sehrál 33 zápasů s bilancí 11+31. Kam povedou kroky šestatřicetiletého útočníka nyní?

2. května 22:42 – Jak ovlivní zrušení sestupu přestupovou uzávěrku v lednu?
Leden je daleko, ale protože máme rádi hokej a s ním i přestupové dohady, spekulujme nyní o tom, co se stane během posledního dne přestupů – 31. ledna. Dá se očekávat, že týmy, které budou na dně tabulky, nabídnou své hráče konkurenci. Sestup jim totiž nehrozí. Před play off tedy možná dojde k zajímavým obměnám kádrů. Třeba na tento aspekt myslí týmy už teď a ovlivňuje to současné přestupové dění.

2. května 21:48 – Jaké změny oznámí Litoměřice?
Litoměřice – Během středečního dne by měl některé novinky o kádru ohlásit severočeský Stadion. 

2. května 21:44 – Kadlec na zkoušku do Třebíče
Třebíč – Stejně jako minulé léto se s Horáckou Slavií připravuje útočník Jakub Kadlec. V uplynulé druholigové sezoně získal v barvách Drtičů ve 45 zápasech výborných 56 bodů (29+27). „Kuba podepsal zkušební smlouvu v Třebíči a v srpnu se dozvíme, zda na zkoušce uspěl, nebo nikoliv. Pokud neuspěje, jsme domluveni, že bude hrát v příští sezoně u nás," uvedla pro shkhodonin.cz předsedkyně klubu Jana Gajošová. Loni si čtyřiadvacetiletý Kadlec místo v třebíčském kádru nevybojoval, co letos?

2. května 21:16 – Expísecký forvard Suja pojede na MS
Slovensko – Před pěti lety hrál první ligu za Písek, před třemi za Litoměřice – teď je útočník Jakub Suja v nominaci Slovenska na mistrovství světa. V Košicích totiž zažil životní ročník.

2. května 20:29 – Přestupová bomba ve Frýdku: přichází Martynek
Frýdek-Místek – Tak to je posila jako hrom. Farma Třince získala Rostislava Martynka! Čtyřiatřicetiletý útočník bude předávat zkušenosti nadějným Ocelářům. Posledních pět sezon strávil v Litvínově a byl i u mistrovského titulu. V loňském ročníku ho skolila nemoc. Za Vervu proto odehrál jen 22 zápasů (3+4) a rozehrával se i v Mostě (5 utkání, 3+2). Nyní se – po sedmi letech – vrací do třinecké organizace. Právě tam s hokejem začínal.

Rostislav Martynek se v minulé sezoně po nemoci rozehrával v Mostě. Nastoupil do pěti prvoligových zápasů (3+2).

Rostislav Martynek se v minulé sezoně po nemoci rozehrával v Mostě. Nastoupil do pěti prvoligových zápasů (3+2). | Foto: Facebook HC Most

2. května 20:21 – Kam se bude stěhovat Technika?
Brno – Ve stejném rozhovoru na webu hctechnika.cz hovoří sportovní manažer Vlastimil Odehnal o variantách přesunu klubu do jiného města: „Mohlo by to být město v okolí třiceti kilometrů od Brna, ale uvidíme. Zatím jsme se s někým bavili, ale čekáme na přesné vyjádření. Dále jsme uvažovali o Alpské lize (SAHL - Sky Alps Hockey League), což je druhá nejvyšší soutěž v Rakousku, ale také je to o penězích a jestli nás tam oni budou chtít. Také se může stát, že rok nic hrát nebudeme a poté půjdeme do toho Rakouska, protože se to bude těžko stíhat. Bohužel se Technika dostala do takové situace, peníze nejsou, na SAHL by sponzoři slyšeli asi více než na druhou ligu. Na nás chodí pár lidí, když přijde více lidí, tak je jich většina z tábora soupeře. Společně jsme se rozhodli, že v podstatě není pro koho hrát, protože hokej se hraje zejména pro fanoušky. Naši sponzoři jsou zejména přátelé klubu a tím letošním přístupem, který předvedla velká část těch mladých, je od sponzorování Techniky odradili. Na severu Moravy a v jiných ekonomicky silných klubech berou kluci normálně plnohodnotnou výplatu, dřív to tak bylo i u nás, ale sehnat peníze je složité. Jinde mají kluby podporu v tom, že mají ledy, díky městu zdarma, nebo za symbolický poplatek. My platíme za led plnou cenu, nemáme žádné úlevy. Prozatím neházíme flintu do žita, bojujeme o to, aby i v příští sezóně hrála Technika důležitou roli na hokejové mapě."

2. května 20:18 – Technika na 99 % nebude hrát druhou ligu
Brno – Na klubových stránkách Techniky Brno dnes vyšel rozhovor se sportovním manažerem Vlastimilem Odehnalem. Říká v něm: „Sezonu jsme hráli s nižším rozpočtem, letos by se sehnalo ještě méně peněz, město nás takřka nepodpoří, máme malou diváckou základnu, takže i příjmy ze vstupného jsou minimální. Naznalo se, že za těchto podmínek nebudeme druhou ligu hrát. Shodli jsme se, že druhá liga není špatná soutěž, ale je spíše pro menší města, třeba pro Hodonín, který má velikou podporu města, chodí jim tam hodně lidí, takže mají i příjem ze vstupného. My nechceme hrát pouze s mladými, protože bychom hráli opět dole, což logicky nechceme. Došli jsme tedy k názoru, že na 99% nebudeme v Brně hrát druhou ligu. Ve hře jsou různé varianty, například, že bychom hráli někde v okolí Brna, ale tam je to složité. Nebo uvažujeme o hře mimo republiku."

2. května 20:12 – Opustí Technika druhou ligu?
Facebooková stránka onlajny.com přišla s informací, že je ve hře odchod Techniky Brno do zahraniční soutěže.

2. května 19:46 – Gewiese se vrací na Moravu
Šumperk – Po roce ve francouzské nejvyšší soutěži (Mylhúzy, 31 zápasů, 7+11) se čtyřiadvacetiletý obránce Petr Gewiese vrací k Drakům, se kterými v sezoně 2015/2016 spadl do druhé ligy. Z Francie na Moravu míří také někdejší olomoucký útočník Jakub Lehečka. I on se upsal Šumperku. Aktuální soupiska Draků na příští druholigový ročník vypadá takto: 

Brankáři: Lukáš Dusík, René Svoboda
Obránci: Tomáš Sedlák, Petr Gewiese, Jakub Řezáč, Petr Procházka
Útočníci: Michal Vymazal, Daniel Vachutka, Lukáš Králík, Milan Ostřanský, Daniel Hroch, Vladimír Cink, Jakub Lehečka

2. května 18:34  Zajíc je Orlem
Znojmo – Po skončení hostování z Kladna nezamíří nadějný bek Josef Zajíc zpátky do WSM Ligy, ale do zahraniční EBEL. Také jeho dnes jako novou akvizici představilo Znojmo.

Foto: Benyho galerie

2. května 18:25 – Halász se upsal Orlům
Znojmo – Brankářskou dvojici Znojma vytvoří s Markem Schwarzem loňský gólman Mladé Boleslavi či Benátek nad Jizerou Tomáš Halász.

2. května 18:18  Šnajnar a Pohl do EBEL
Znojmo – Dalšími obránci, kteří se upsali Znojmu, jsou dvacetiletý Rostislav Šnajnar (Přerov, 49 zápasů, 2+5) a ofenzivní šikula Jan Pohl (Slavia. 48 utkání, 9+17).

2. května 18:15  Skrbek jde do Znojma
Znojmo – Osmatřicetiletý bek Pavel Skrbek se stal posilou Znojma. Do Kladna se tedy nevrací. Poslední tři ročníky byl hráčem Olomouce, trápila ho ale zranění. Kvůli nim odehrál v sezoně 2016/2017 jediné utkání. V 85 extraligových zápasech v dresu Mory získal skvělých 47 bodů. Má zkušenosti z NHL, reprezentace a ve švédské Elitserien odehrál přes 500 utkání.

2. května 17:26  Vlček zůstává v Motoru
České Budějovice – Jeden z objevů letošní sezony WSM Ligy Filip Vlček pokračuje v Českých Budějovicích. Do Motoru přišel v průběhu ročníku z Písku.

2. května 17:17  Sedlák zůstává Drakem
Šumperk – Produktivní bek Tomáš Sedlák pokračuje ve druhé lize. Opět bude patřit k tahounům Šumperka.

2. května 17:14  Dusík do Šumperka
Šumperk – Někdejší (2012 až 2015) brankářský náhradník Horácké Slavie Lukáš Dusík podepsal smlouvu s druholigovými Draky.

2. května 15:50 – Novotnému se Jihlava zatím neozvala
Jihlava – Dukla hledá po odchodu Miroslava Svobody do Plzně brankáře. Krom Davida Honzíka se hovoří i o Filipu Novotném, který je jihlavským odchovancem a právě skončil ve Spartě. „Mně osobně se Dukla neozvala. A jestli třeba mému agentovi ano, tak o tom v tuhle chvíli nic nevím,“ řekl Novotný pro iDnes.cz.

2. května 15:46 – Co spojení Rob a Dukla?
Jihlava – Nouza zřejmě Jihlavu neposílí, u Luboše Roba je to ale možné. „Nějaké možnosti se řeší, ale nechci to zatím víc konkretizovat,“ uvedl pro iDnes.cz talentovaný centr, který skončil v Českých Budějovicích. 

2. května 15:40 – Na příchod Nouzy do Jihlavy to nevypadá
Jihlava – Jeden z nejnebezpečnějších střelců WSM Ligy Tomáš Nouza je po konci v Českých Budějovicích bez angažmá. Pro iDnes.cz ale vyvrátil, že by jednal s Duklou. 

2. května 15:37 – Jihlava projevila "určitý zájem" o Honzíka
Karlovy Vary – O karlovarského gólmana Davida Honzíka je zájem v extralize. Ve hře je zřejmě i Jihlava, kde působil v sezoně 2015/2016. „Ano, Jihlava určitý zájem projevila, ale není sama. Konkrétní však zatím být nemůžu. Navíc mám ve Varech smlouvu až do dubna příštího roku,“ uvedl pro iDnes.cz Honzík.

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

2. května 15:03 – "Velmi zajímavé jméno" do Přerova?
Přerov – Manažer Přerova Pavel Hanák pro klubové stránky naznačil, že ZUBR chystá příchod "jednoho velmi zajímavého jména". „Doufám, že se podaří brzy dotáhnout a bude pro fanoušky příjemným překvapením.“ 

2. května 14:55 – Posily zatím ZUBR nezveřejnil
Přerov – Přípravu pod vedením Kamila Přecechtěla zahájilo 21 hráčů. Už dříve klub informoval o podpisech smluv s Lukášem Chmelířem, Mikulášem Zbořilem a Karlem Pláškem. Další jména Přerov ani dnes nezveřejnil. „Se spoustou hráčů jsme teď už dohodnuti na smlouvách, ale ještě řešíme administrativní věci, jako je hostování či střídavé starty. Postupně budeme všechno zveřejňovat," řekl pro hokejprerov.cz sportovní manažer Pavel Hanák. S A-týmem se každopádně připravují někteří přerovští junioři: Jakub Metelka, Pavel Tomaník a Adam Horký.

2. května 14:50 – Šnajnar nebo Ižacký končí v Přerově
Přerov – Zubři dnes zahájili letní přípravu. „Novou smlouvu jsme nenabídli Janu Zahradníčkovi a Luku Petelinovi, kteří tady dohrávali sezónu. Z Přerova odešel i brankář Jiří Slovák a v našem klubu již dále nebudou působit Rostislav Šnajnar, Tadeáš Král a bohužel také Jakub Ižacký. O něj jsme měli zájem, ale rozhodl se pro nabídku ze zahraničí,“ uvedl pro hokejprerov.cz sportovní manažer Pavel Hanák. 

2. května 14:37 – Střelec Kristl pokračuje v Třebíči
Třebíč – Útočník Richard Kristl zůstává v Horácké Slavii. Hovořilo se o zájmu Jihlavy, která Kristla kontaktovala, nakonec ale nadějné křídlo pokračuje ve WSM Lize. Pro Třebíč je to výborná zpráva – v minulé sezoně dal v 51 zápasech 21 gólů a byl nejlepším kanonýrem týmu. Bojoval také o korunu pro krále střelců celé soutěže.

Richard Kristl.

Richard Kristl. | Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz

2. května 14:14 – Repe na MS
Kladno – Obránce Kladna Jurij Repe (s Rytíři se dohodl na smlouvě i pro sezonu 17/18) pojede se slovinskou reprezentací do Paříže. Pokud se vejde do zápasové sestavy, zahraje si i proti České republice. Českobudějovičtí hráči Žiga Pavlin a Rok Pajić v nominaci chybí.

Foto: Josef Poláček, rytirikladno.cz

2. května 13:53 – Třinec trénuje
Třinec – Oceláři dnes měli první trénink před novou sezonou. Zúčastnili se ho gólman Šimon Hrubec, obránci Marian Adámek, Tomáš Linhart, Bohumil Jank, Jakub Matyáš, Michal Roman a útočníci Martin Adamský, David Cienciala, Erik Hrňa, Michal Kovařčík, Ondřej Kovařčík, Rostislav Marosz, Jiří Polanský, Daniel Rákos a Marek Růžička. Další hráči se do přípravy zapojí později. O změnách v kádru dosud Třinec neinformoval. Dění u Ocelářů se dotýká především jejich farmy ve Frýdku-Místku. Také tam zatím novinky pro příští ročník známy nejsou. Jisté ale je, že Antonín Pechanec usiluje o smlouvu v Olomouci. 

2. května 13:32 – Situace ve Slavii
Praha – Hokej.cz přišla do emailu tisková zpráva od ČSLH. Stojí v ní mimo jiné: „Výkonný výbor ČSLH vzal na vědomí, že klub HC Slavia Praha uhradil závazky vůči několika hráčům a ČSLH jako řídícímu orgánu soutěže v termínu, který mu byl stanoven dne 13. 4. 2017. Vzhledem k tomu, že od uvedeného data, kdy proběhlo poslední jednání výkonného výboru, uplatnili svoje pohledávky vůči klubu HC Slavia Praha další hráči, stanovil výkonný výbor ČSLH pro jejich vypořádání termín 6. 6. 2017. V případě, že k uvedenému datu vypořádány nebudou, bude výkonný výbor postupovat v souladu s platnými řády ČSLH."

2. května 13:25 – Mladá Boleslav začala přípravu i s Bernadem
Mladá Boleslav – Jak bylo zmíněno, další pokračování rozdílového obránce Davida Bernada v Ústí nad Labem je závislé na tom, zda si vybojuje místo v základní sestavě Mladé Boleslavi. Pokud ne, je možné, že bude ve Slovanu pokračovat.

Ústí nad Labem avizovalo, že s Bruslařským klubem navázalo spolupráci. Je tedy reálné, že někteří z hráčů, kteří se ode dneška připravují s Mladou Boleslaví, se v průběhu sezony objeví v dresu Slovanu. Kdo trénuje?

Brankáři: Groh Dominik, Růžička Jan

Obránci: Bernad David, Hanzlík Jan, Hrdinka František, Knot Ronald, Kotvan Oldrich, Kurka Jiří, Mlčoch Marek, Němeček David, Pastor Tomáš, Říha Jiří, Stříteský Matěj, Uřídil František

Útočníci: Knotek Tomáš, Kousal Pavel, Látal Martin, Lenc Radan, Mrázek Petr, Musil Pavel, Musliu Kroni, Najman Ondřej, Orsava Jakub, Pabiška Lukáš, Pacovský Dominik, Planý Jakub, Volf Lukáš, Žejdl Lukáš

Tomáš Hyka odjíždí s národním týmem na mistrovství světa a jeho zapojení do přípravy tak bude samozřejmě zpožděné. Individuální přípravu absolvuje v zámoří brankář Brandon Maxwell, k týmu se připojí až v posledním červencovém týdnu. Jakub Klepiš je v rekonvalescenci. Davida Šticha a Petra Vampolu klub řeší, připravují se prozatím individuálně.

2. května 12:56 – Vsetín oznámí změny později
Vsetín – Nováček WSM Ligy zatím novinky o kádru nezveřejní. „Jednáme a pracujeme. Až bude vše podepsané, zveřejníme to. Asi až ke konci týdne ale budeme vědět víc," řekl pro hokej.cz sportovní manažer VHK ROBE Radim Tesařík.

2. května 12:32 – Třebíč začala letní přípravu
Od úterý se na novou sezonu připravují také hráči Horácké Slavie. Bližší informace přinese klub ve středu. Z fotografie z tréninku je zřejmé, že s mužstvem opět trénuje všestranný útočník Silvester Kusko. Mezi fanoušky pak vyvolalo debatu prohlášení generálního ředitele HST, Karla Čapka, že Třebíč jedná s jedním "hodně zajímavým jménem". Koho má na mysli? 

2. května 12:11 – Kdo trénuje s Kladnem?
Kladno – Krom Pekra začali s Rytíři přípravu gólman Lukáš Cikánek, obránce Petr Hořava nebo mladíci Vincent Keszi, Petr Patyk či Krešimir Schildhabel. Informace včetně fotografií přineslo Vaše Kladno.

Už dříve bylo oznámeno, že smlouvy podepsali obránci Matyáš Zelingr, Martin Kehar, Jurij Repe a František Matula. V útoku zůstávají David Tůma, Patrik Machač, Jakub Strnad, Adam Kubík a Tomáš Redlich. 

2. května 12:00 – Pekrovo setrvání na Kladně potvrzeno
Kladno – Včerejší informace o tom, že kanonýr Matěj Pekr pokračuje u Rytířů, se ukázaly jako pravdivé. Pekr už se s týmem připravuje na ročník 2017/2018. V tom minulém krátce působil i v Třebíči a celkově zaznamenal v 50 zápasech 14 branek a 17 asistencí.

2. května 2017 11:57 – Kladno zahájilo přípravu i s trenérem Hořavou
Kladno – V pondělí prvního května začali letní přípravu hokejisté Kladna. Na trénink dohlížel krom Pavla Patery a Jiřího Kopeckého i Miloslav Hořava, o kterém se spekuluje, že se stane právoplatným členem realizačního týmu Rytířů.

2. května 2017 11:42 – Dostane Šlahař šanci ve Zlíně?
V jednom z dubnových rozhovorů vedení zlínského klubu naznačilo, že by se do mužstva mohl vrátit Jakub Šlahař. Zda se útočník, který hrál poslední dva roky za Prostějov, opravdu zapojí do přípravy PSG, není dosud známo. Šlahařovo jméno zatím chybí i na tvořící se soupisce Jestřábů.

2. května 2017 11:34 – Kantor do Litvínova
Litvínov – Pavel Kantor, v minulé sezoně brankář Prostějova, se podle očekávání vrací do TELH. Podepíše Litvínovu.

2. května 11:14 – Pechanec na zkoušce v MořeOlomouc – Potvrzeno: šikovný útočník Antonín Pechanec bude bojovat o smlouvu v Olomouci. Dosud působil ve Frýdku-Místku, respektive mateřském Havířově.

Jiří Holík s Janem Suchým vhodili čestné buly před prvním čtvrtfinále WSM Ligy mezi Frýdkem-Místkem a Jihlavou. Na vhazování jsou Antonín Pechanec a Josef Skořepa.

Jiří Holík s Janem Suchým vhodili čestné buly před prvním čtvrtfinále WSM Ligy mezi Frýdkem-Místkem a Jihlavou. Na vhazování jsou Antonín Pechanec a Josef Skořepa. | Foto: Tomáš Buksa, hcdukla.cz

1. května 22:27 – Slavia si pojistila mladíkyPraha – Ze slávistické juniorky do A-týmu se přesouvají obránce Dominik Valík a útočníci Denis Heldák s Alešem Furchem. Nový kontrakt má forvard Petr Tejral.

1. května 22:23 – Razým zůstává trenérem Slavie
Praha – Milan Razým zůstává na střídačce sešívaných. Loni dokázal se Slavií divy – navzdory velké rotaci hráčů ji dovedl do semifinále a v něm jeho svěřenci ostudu neudělali. Asistentem bude i nadále Jan Srdínko, trenérem brankářů je Roman Málek. Přípravu začnou slávisté ve středu 3. května.

1. května 21:42 – Slovan bude spolupracovat s Mladou Boleslaví a Litvínovem
Ústí nad Labem – Dnes zřejmě naposledy z Ústí: Slovan se dohodl na spolupráci se dvěma extraligovými celky. „Budeme úzce spolupracovat s Mladou Boleslaví a pak taky s Litvínovem, ale v žádném případě nebudeme někoho farma. Máme zájem o mladé hráče, které nám uspoří část rozpočtu,“ uvedl v rozhovoru pro klubové stránky Jiří Zdvořáček, ekonomický jednatel Slovanu.

1. května 21:39 – Hokejisté Ústí se budou připravovat individuálně
Ústí nad Labem – Další novinka z ústeckého hokeje se týká letní přípravy. „Rozhodli jsme se letos o revoluční variantu a hráče necháme připravit individuálně, tak jak je tomu zvykem v cizině. Ale neznamená to, že hráči budou odpočívat. Po nástupu k mužstvu musí všichni splnit fyzické testy, jejich nesplnění je porušení a rozvázání smlouvy. Mužstvo se sejde nejpozději 23. července na ledě. Řada ústeckých hráčů se navíc dohodla trénovat spolu s tím, že jsem jim nabídl zaplatit kondičního trenéra," prozradil ekonomický jednatel klubu Jiří Zdvořáček.

1. května 21:38 – Slovan sníží rozpočet
Ústí nad Labem – Někdejší prvoligový mohykán vstoupí do příští sezony WSM Ligy s nižším rozpočtem než letos. „Hráči, realizační tým a management se museli uskromnit, ale většina situaci pochopila a klubu vyšla vstříc. Sezona je nesestupová a příležitost dostanou hlavně mladí hráči, což je i zájem ČSLH,“ uvedl pro slovanusti.cz ekonomický jednatel klubu Jiří Zdvořáček.

1. května 21:28 – Kantor se vrací do extraligy
Prostějov – Brankář Pavel Kantor, který strávil sezonu 2016/2017 v Prostějově a v play off měl skvělou formu, se v úterý stane posilou některého z extraligových mužstev.

1. května 21:21 – Vrdlovec nebo Brož pokračují v Ústí
Ústí nad Labem – Krom Roubíka pokračují v Ústí nad Labem brankáři Jakub Soukup s Martinem Volkem, obránci Vladimír Brož, Patrik Husák, Martin Zdvořáček, Marek Macek a útočníci Daniel Vrdlovec s Davidem Mertou. V jednání jsou pak tito hráči: Dlouhý, Vágner, Hes, Vaněk, Navarra, Gengel, Melka, Baránek, Sladkovský a Markulinec.

Ústí nad Labem by rádo udrželo i obránce Davida Bernada s útočníky Zdeňkem Doležalem a Patrikem Poulíčkem. „Tam záleží, jak tito hráči dopadnou ve svých mateřských klubech. Pak jsme na tahu my. Například o Zdeňka Doležala má zájem řada extraligových klubů, kterým konkurovat prostě nemůžeme. Navíc je hráčem Sparty,“ uvedl pro klubové stránky ekonomický jednatel Slovanu Jiří Zdvořáček.

1. května 21:15 – Dalecký, Moučka nebo Přindiš končí ve Slovanu
Ústí nad Labem – Fantom Roubík sice zůstává, Ústí nad Labem ale opouští několik jiných hráčů: krom Jaroslava Kasíka, o jehož odchodu do Slavie jsme už psali, také důrazný bek Petr Přindiš, mladík Dominik Málek a útočníci Jan Dalecký, Patrik Moskal (viz níže), Jaroslav Moučka a Vojtěch Komárek.

1. května 21:10 – Roubík zůstává ve Slovanu
Ústí nad Labem – Ikona prvoligového hokeje Jaroslav Roubík zůstává věrný Ústí nad Labem. „Chtěl bych už po několikáté vyzvednout přístup Jardy Roubíka, který se nejdřív staral o klub a ostatní hráče a až pak o svůj plat. Je to opravdu ústecká ikona. Těším se, až s ním oslavíme 1000. bod a 1000. utkání. Prostě Kladno i Ústí má svého Jardu,“ cituje web slovanusti.cz ekonomického jednatele Slovanu Jiřího Zdvořáčka.

Kuchař z pořadu Ano šéfe aneb Já to dal omylem do jinýho hrníčku s hvězdou ústeckého hokeje Jaroslavem Roubíkem.

Kuchař z pořadu Ano šéfe aneb Já to dal omylem do jinýho hrníčku s hvězdou ústeckého hokeje Jaroslavem Roubíkem. | Foto: Karel Dvořáček, sportyusti.cz

1. května 21:06 – Moskal je volný
Ústí nad Labem – Slovan se rozloučil s kreativním centrem Patrikem Moskalem. Na sever Čech přišel během lednové přestupové uzávěrky z Poruby. Sezonu 2016/2017 zahájil v Prostějově. Nyní si opět hledá angažmá.

1. května 16:22 – Obránce Novák pokračuje ve Slavii
Veterán Jan Novák se dohodl na prodloužení smlouvy se srdečním klubem z Edenu. Loni pomohl Slavii v nelehké situaci a hokejově ožil.

1. května 16:21 – Slavia potvrdila příchod Kasíka
Tak si vrabci nad Edenem štěbetali správně. Zkušený obránce Jaroslav Kasík skutečně posílil Slavii. Loni hrál v Ústí nad Labem (56 zápasů, 4+18).

Hokej bolí. Ve tváři Jaroslava Kasíka je to znát.

Hokej bolí. Ve tváři Jaroslava Kasíka je to znát. | Foto: Karel Dvořáček, sportyusti.cz

1. května 16:20 – Pohl míří do EBEL
Praha – Ofenzivně laděný obránce Jan Pohl opouští Slavii i WSM Ligu. V kariéře bude pokračovat v EBEL (dosud není známo kde). V letošní sezoně získal ve 48 zápasech skvělých 26 bodů (9+17).

1. května 15:45
Jedinými prvoligovými kluby, které dnes přinesly oficiální informace o svých kádrech, jsou Třebíč a České Budějovice. Přidá se k nim v pondělí ještě někdo?

1. května 15:38 – Pekr zřejmě zůstává Rytířem
Kladno – Neoficiální fanouškovská stránka Matěje Pekra na Facebooku přinesla zprávu, že se šikovný kanonýr dohodl na pokračování v týmu Kladna. Stejná stránka loni jako první přinesla zprávu o Pekrově odchodu na Kladno. Je to tedy zřejmě důvěryhodný zdroj informace.

1. května 15:26 – Podepíše Kučný Vsetínu?
Vsetín – Mladá Boleslav ukončila spolupráci se zkušeným obráncem Jiřím Kučným. Vrátí se do mateřského Vsetína?

1. května 15:17 – Ze zámoří se do Českých Budějovic vrací Kachyňa
České Budějovice – Do Motoru se vrací devatenáctiletý obránce Ondřej Kachyňa. Poslední dva roky strávil za mořem – v OHL a USHL. „Je třeba počítat s tím, že do konce roku smí nastoupit do zápasu vždy jen 17 hráčů nad 20 let a k nim jeden mladík. I proto jsme rádi, že se do týmu vrací ze zámoří talentovaný obránce Ondřej Kachyňa. Je to mládežnický reprezentant, má ambice dostat se na mistrovství světa do 20 let a za Motor už si připsal nějaké starty v předloňské baráži," uvedl pro hcmotor.cz generální manažer českobudějovického klubu Stanislav Bednařík.

1. května 15:13 – Suchánek opouští České Budějovice
České Budějovice – Motor se nedohodl na podmínkách smlouvy s obráncem Jakubem Suchánkem. V sezoně 2015/2016 ho fanoušci vyhlásili nejlepším hráčem Motoru, letos byla jeho role v týmu skromnější. V 51 zápasech přesto získal solidních dvacet bodů.

Foto: Pavel Kacerovský, hcmotor.cz

1. května 15:02 – Nedorostův příchod do Motoru potvrzen
České Budějovice – Potvrzeno. Václav Nedorost uzavřel s Českými Budějovicemi smlouvu a stává se novou prvoligovou osobností! Loňský útočník Slovanu Bratislava (KHL) zatím podepsal na rok.

„Dá se říct, že jeho zkušeností chceme jako klub využít maximálně, dlouhodobě a nejen na ledě. Vašek si je vědom toho, že v jeho případě je pokračování kariéry zejména otázkou zdraví, proto jsme se dohodli do konce sezony s tím, že si vždy na konci sedneme a řekneme si, jak na tom je a v jaké roli bude pokračovat. Je to jeden z nejlepších hráčů, kteří v Českých Budějovicích vyrostli. Ale bude nesmírně důležité najít k němu také správné spoluhráče, sám nám postup nikdo nevybojuje," uvedl generální manažer Motoru Stanislav Bednařík.

1. května 14:07 – Vrátí se k Rytířům Zajíc junior?
Kladno – Nadějnému obránci Josefu Zajícovi skončilo hostování v Pardubicích. Jeho hráčská práva patří Kladnu. Vrátí se tam?

1. května 13:37 – Přijde do Třebíče "zajímavé jméno"?
Třebíč – Horácká Slavia podle slov generálního ředitele Karla Čapka jedná s "jedním hodně zajímavým jménem". „Zatím nemůžeme prozradit podrobnosti. Jakmile to bude možné, naše fanoušky budeme informovat," řekl Čapek pro hstrebic.cz.

1. května 13:32 – V Horácké Slavii pokračuje Malec
Třebíč – Horácká Slavia podepsala novou smlouvu nejen s Tomášem Kalábem, ale dohodla se rovněž na pokračování angažmá Ondřeje Malce. Důrazný útočník je velkým bojovníkem a nebojí se shodit rukavice. Kaláb i Malec podepsali s Třebíčí roční smlouvy.

Bitka Ondřeje Malce s Tomášem Havlínem ze základní části WSM Ligy:

1. května 13:28 – Kaláb se vrací domů
Třebíč – O čem se hovořilo, se potvrdilo. Tomáš Kaláb se vrací z Jihlavy do mateřské Třebíče. Horácká Slavia tím získává skvělého obránce do přesilových her.

1. května 13:18 – Češi, kteří skončili v zahraničí
Z různých důvodů ukončili působení ve svých týmech například Michal Velecký, David Kuchejda, Adam Havlík nebo Aleš Sova. Zamíří někdo z nich do WSM Ligy?

1. května 13:15 – Mladá Boleslav získala mladíky. Pošle je na rozehrání do WSM Ligy?
Ze zámoří se Mladé Boleslavi vrátili nadějní útočníci Ondřej Najman a Pavel Kousal. Vybojují si místo v sestavě, nebo budou sbírat zkušenosti v první lize? Připomínáme, že v minulém ročníku Bruslařský klub spolupracoval s Benátkami nad Jizerou.

1. května 13:10 – Hradec uvolnil tři hráče, kteří loni působili ve WSM Lize
Širší kádr Moutfieldu opouštějí obránci Martin Bača (loni Slavia), Karel Plášil (Litoměřice) a útočník Petr Beránek (Slavia). Zůstanou ve WSM Lize?

Martin Bača.

Martin Bača. | Foto: Jiří Novák, hc-slavia.cz

1. května 12:59 – Jak ovlivní skladbu mužstva nové pravidlo o počtu hráčů v sestavě?
WSM Liga – Dosud mohly prvoligové kluby nasadit 18 hráčů do pole a dva brankáře bez věkového omezení. Pro příští sezonu se limit snížil na 17 hráčů do pole a dva gólmany. Znamená to, že pokud budou týmy chtít nasadit do hry všech 22 hokejistů, tedy kompletní čtyři pětky, musí dostat prostor minimálně tři junioři (v příští sezoně hráči ročníku narození 1998 a mladší). Nové pravidlo jistě ovlivní i tvorbu kádrů.

1. května 12:31 – Zdráhal mění Třebíč za Jihlavu
Jihlava – Obránce Jan Zdráhal opouští Horáckou Slavii – zamířil do extraligové Jihlavy. Více zde.

1. května 12:21 – Přikryl se vrací do Plzně
Kladno – Hostování v Kladně skončilo Romanu Přikrylovi. A šikovný útočník se k Rytířům nevrátí – stal se staronovou posilou Plzně. Viz tento článek.

1. května 12:20 – Energii opouští Denis Kindl
Karlovy Vary – WSM Ligu za Karlovy Vary nebude hrát útočník Denis Kindl. Posílil Plzeň. Viz tento článek.

1. května 12:12 – Jak zahýbe se změnami na soupiskách uzavření soutěže?
WSM Liga – Z WSM Ligy se v příštích třech sezonách nebude sestupovat a postupně se bude rozšiřovat o vítěze druhé ligy. V rámci finančních úspor by proto některé kluby mohly snížit počet veteránů na svých soupiskách.

1. května 12:11 – Kdo je na odchodu z Havířova?
Havířov – Už od minulého týdne se na novou sezonu připravují hráči AZ. Do tréninku se zatím nezapojili veterán Daniel Seman nebo útočníci David Dvořáček, Michal Hlinka a Marek Kalus. Znamená to, že jejich havířovské angažmá skončilo?

1. května 11:40 – Znojmo získalo bývalé hráče z WSM Ligy
Do Znojma míří někdejší hráč Horácké Slavie Adam Raška, bývalá kadaňská opora Marek Račuk, českobudějovický mladíček Tomáš Guman či loňský forvard Prostějova Radim Matuš.

1. května 11:39 – Boleslav zlákala hvězdy WSM Ligy
Spousta věcí se toho nyní děje v Tipsport extralize. Mladá Boleslav získala ze Slavie Ronalda Knota, z Jihlavy pak Jiřího Říhu a z Komety Brno, respektive Třebíče, Petra Mrázka.

Foto: Petr Vančura, hc-slavia.cz

1. května 8:48 – Jihlava hledá brankáře
Jihlava – Po odchodu Miroslava Svobody musí Dukla k Jakubu Škarkovi nutně najít parťáka. Ve Spartě právě skončil jihlavský odchovanec Filip Novotný (viz zde), v úvahu možná padá také karlovarský brankář David Honzík. 

1. května 8:32 – V úterý začne příprava Horácké Slavie
Třebíč – V úterý mají třebíčští hokejisté první trénink před nadcházející sezonou. Zatím jsou oficiálně známa jen dvě jména, která v klubu pokračují: klíčoví útočníci Roman Erat a David Dolníček (viz níže).

30. dubna 8:12 – Jak to bude s hráči z Mostu?
Most – Most je na nějakou dobu posledním týmem, který sestoupil z WSM Ligy (od sezony 2017/2018 je WSM Liga nesestupová). Bude zajímavé sledovat, kam povedou kroky mosteckých hráčů. Do Německa je to kousek, někteří by ale mohli zůstat v Česku. V Mostě bylo několik zajímavých jmen: Tomáš Divíšek, Vojtěch Kubinčák, Tomáš Rod, Pavel Smolka, Ondřej Havlíček, Kamil Černý nebo Radek Veselý

1. května 8:00 – Havířov bude spolupracovat s Vítkovicemi a Olomoucí
Havířov – AZ hodlá spolupracovat s extraligovými kluby z Vítkovic (vzhledem k chystanému odchodu Poruby do polské extraligy ve větší míře než loni) a Olomouce. „Z těchto týmů k nám přijdou nejen hokejisté na zkoušku, ale před sezonou i zkušení hráči," řekl manažer Patrik Rimmel v rozhovoru pro klubové stránky.

1. května 7:16 – Budou Ústí a Litoměřice spolupracovat s Litvínovem?
Litvínov – Litvínovu sestoupila v letošním ročníku WSM Ligy mostecká farma. „Naší snahou je, aby mladí hráči pokračovali v první lize," uvedl pro hcverva.cz generální manažer Litvínova Robert Kysela. Pokouší se proto navázat spolupráci s dalšími severočeskými účastníky druhé nejvyšší soutěže: Ústím nad Labem a Litoměřicemi. „Už od letní přípravy by si tam mohli naši kluci vybojovat základní sestavu a pak se poprat o litvínovský dres," řekl Kysela na konci března v rozhovoru pro klubové stránky. „I spolupráce s Mostem by v menší míře měla pokračovat." Dá se ale očekávat, že typickou farmu už Litvínov ve WSM Lize mít nebude. 

V Mostě měla Verva například brankáře Patrika Spěšného či útočníky Pavla Smolku, Ondřeje Havlíčka, Jaroslava Šimečka, Jana Dufka nebo Ivana Řehoře. 

1. května 0:27
Na další novinky si zřejmě musíme počkat do rána. Prozatím se tedy s vámi loučím a zítra si článek zase rozklikněte. Místo spekulací totiž přijdou oficiální přestupy! 

1. května 0:18 – Jiránek zůstává v Jihlavě
V Dukle, teď už extraligové, pokračuje důrazný útočník Tomáš Jiránek. Klub o tom informoval na svých stránkách. Jiránek přišel do Jihlavy v den přestupové uzávěrky z Mladé Boleslavi. Za tým z Vysočiny odehrál 29 zápasů s bilancí 9+7. Odváděl skvělou práci v defenzivě – podobně jako loni ve Slavii. S Duklou se dohodl na roční smlouvě.

1. května 0:00 – Přestupové období začíná
Šílenství je tu! Oznámí některé týmy změny v kádru ještě v noci?

30. dubna 23:30 – Shrnutí přestupových SPEKULACÍ
Vyjdou některé ze spekulací? Komentáře k nim najdete níže.

Jan Zdráhal – Jihlava?
Richard Kristl – Jihlava (Kristl potvrdil, že ho Jihlava kontaktovala – což samo o sobě samozřejmě ještě tolik neznamená)
Pavel Skrbek – Kladno?
Luboš Rob – Jihlava?
Tomáš Nouza – Jihlava?
Jaroslav Kasík – Slavia?
Václav Nedorost – Č. Budějovice (klub potvrdil, že s Nedorostem jedná)
Zdeněk Kutlák – Č. Budějovice?
Antonín Pechanec – Olomouc?
Filip Novák – odchod z Motoru (klub potvrdil, že Novák vyčkává na jinou nabídku)
Dominik Frodl – Hradec Králové (klub potvrdil, že je Frodl jednou z variant)
Ronald Knot – ELH?
Ondřej Holomek – Vsetín?
Tomáš Kaláb – Třebíč?

30. dubna 23:20 – Jaká bude sestava Varů?
Karlovy Vary – Změny se uskuteční také u nováčka WSM Ligy Karlových Varů. Udrží Energie opory v čele s Jakubem Flekem, Dávidem Grígerem nebo reprezentačním obráncem Tomášem Dvořákem

30. dubna 23:07 – Kam půjde Endál?
Havlíčkův Brod – Třicetiletý útočník Lukáš Endál se nechal slyšet, že by se nebránil odchodu do vyšší soutěže. Minulý rok strávil v druholigovém Havlíčkově Brodě (40 utkání, 85 kanadských bodů) a krátce vypomáhal i Slavii (13 zápasů, 5+7). Vrátí se nyní do Edenu nastálo?

30. dubna 22:55 – Vrátí se Kaláb do Třebíče?
Třebíč – Pomohl Dukle do nejvyšší soutěže, v příští sezoně si ji ale nezahraje. Tomáš Kaláb opouští Jihlavu po sedmi letech. V ročníku 2015/2016 byl nejproduktivnějším obráncem Jihlavy, letos byla jeho role v týmu o něco skromnější a v 68 zápasech získal třináct bodů (6+7). Pyšní se především dobrou střelou od modré čáry, určitě je tedy žádaným zbožím. Vrátí se do Horácké Slavie, odkud do Jihlavy v roce 2010 odcházel výměnou za Davida Dolníčka?

Tomáš Kaláb.

Tomáš Kaláb. | Foto: Tomáš Buksa, hcdukla.cz

30. dubna 22:28 – Posílí Holomek mateřský Vsetín?
Vsetín – Valaši by mohli patřit k černým koním soutěže. Hráče se jim bude do Vsetína lákat snadněji než některým týmům ligové konkurence: VHK ROBE má skvělé fanoušky a nemalé ambice. Jednou z nových posil by se mohl stát šestadvacetiletý obránce Ondřej Holomek, který je vsetínským odchovancem. V minulé sezoně se pokoušel prosadit do sestavy extraligového Zlína, většinu času ale strávil na hostování v Prostějově a Havířově (dohromady 29 zápasů, 0+3). V ročníku 2015/2016 pomohl Ústí nad Labem k senzačnímu postupu přes Kladno do semifinále WSM Ligy.

30. dubna 21:47 – Kasík do Slavie?
Praha – Vrabci nad Edenem si štěbetají, že přijde obránce Jaroslav Kasík. Nebylo by to překvapení – Kasík totiž z Prahy pochází a dlouhá léta hrál za Spartu. Minulou sezonu strávil 34letý bek v Ústí nad Labem a v 56 zápasech získal 22 bodů. Předtím hrál za slovenský Poprad a mihl se i v obrozeném Motoru. Prvoligoví fanoušci si ho mohou pamatovat také z Mladé Boleslavi.

30. dubna 21:20 – Kutlák v Motoru?
České Budějovice – O návratu Zdeňka Kutláka na jih Čech se hovoří už několikátou sezonu. Posledních deset let strávil v cizině, hrál ve Švýcarsku, KHL za Slovan Bratislava a poslední tři roky působil v Salcburku (EBEL). V Red Bullu, kterému předtím pomohl ke dvěma titulům, v průběhu letošní sezony předčasně skončil. Vrátí se v sedmatřiceti letech do mateřského klubu? Stříbrný medailista z MS 2006 by byl skvělou náhradou za Filipa Nováka, který pokukuje po angažmá v lepší soutěži (viz níže).

30. dubna 20:48 – Opustí Knot sešívané?
Praha – Jméno Ronalda Knota, elitního slávistického obránce, je skloňováno se zájmem několika extraligových celků – zejména Pardubic a Mladé Boleslavi. V letošním ročníku odehrál za Slavii 58 zápasů, ve kterých zapsal 19 bodů (4+15). V předcházející sezoně byl ještě produktivnější.

30. dubna 20:12 – Nouza s Robem do Jihlavy?
Jihlava – Jihlavští fanoušci mají příjemné starosti. Mohou spekulovat nad složením nového extraligového týmu. Často (a nejen na diskuzním fóru Dukly) padají jména útočníků Luboše Roba (53 zápasů, 14+20) a Tomáše Nouzy (56 utkání, 22+23), kteří skončili v Českých Budějovicích. Uvidíme, co je na tom pravdy. Rob WSM Ligu přerostl, pro Nouzu by to zase mohla být poslední šance zahrát si v nejvyšší soutěži. Dukla oznámí posily v pondělí 1. května.

Luboš Rob.

Luboš Rob. | Foto: Pavel Kacerovský, hcmotor.cz

30. dubna 19:46 – Pomůže nadějný slávista Frodl Hradci?
Praha – Jednadvacetiletý brankář Dominik Frodl by mohl po životní sezoně zamířit do Hradce Králové. Nabízí se to i proto, že Slavia s Mountfieldem spolupracuje. „Je to jedna z možností, Dominik tu dokonce v rámci „B-mužstva“ připraveného zaskočit v play off trénoval. Akorát má stále platný kontrakt na Slavii, což respektujeme. Musím ale říct, že dosavadní jednání se Slavií probíhají korektně a velmi dobře, takže si dokážu představit, že se dohodneme i na tomhle," řekl před časem pro mountfieldhk.cz generální manažer Hradce Aleš Kmoníček.

Frodl byl statisticky druhým nejlepším gólmanem uplynulého ročníku WSM Ligy. O něco lepší čísla měl jihlavský Miroslav Svoboda (nyní Plzeň).

30. dubna 19:20 – Postaví se na kladenskou střídačku Hořava?
Kladno – Loni pomáhal Rytířům jako konzultant a vedl pár tréninků, na střídačku během zápasů ale nechodil. Tentokrát by se Miloslav Hořava, někdejší kouč Litvínova či Znojma, mohl stát právoplatným členem realizačního týmu. Spekulaci přinesl kladensky.denik.cz. Na pozici asistenta by nahradil Františka Kaberleho, který musel v klubu z pracovních důvodů skončit – chce se naplno věnovat podnikání (viz zde). 

30. dubna 18:52 – Novák se poohlíží po angažmá ve vyšších soutěžích
České Budějovice – Jak jsme už informovali, kádr Motoru projde velkou obměnou. Nejisté je i pokračování čtyřiatřicetiletého obránce Filipa Nováka. „Mluvili jsme spolu, ale zatím to nechává otevřené. Je to hráč určitých kvalit a dívá se po nabídkách z KHL i extraligy. Nevyloučil, že by zůstal u nás, ale zatím preferuje spíše lepší soutěže," uvedl pro web hcmotor.cz trenér Antonín Stavjaňa.

Mistr světa z roku 2010 přišel do Motoru v průběhu sezony z KHL (Slovan Bratislava). Novák v Českých Budějovicích odehrál 35 zápasů (3+14) a byl lídrem týmu v kabině i na ledě, k postupu do extraligy ale Motor nedovedl.

30. dubna 18:33 – Zkusí Pechanec štěstí v Olomouci?
Olomouc – Mezi havířovskými fanoušky se hovoří o možném novém působišti Antonína Pechance – šikovný centr by mohl zamířit na zkoušku do Olomouce. Bude tomu skutečně tak? Pechanec začal sezonu 2016/2017 v Havířově a dokončil ji ve Frýdku-Místku, kam přišel výměnou za Petra Kanka. Po 62 zápasech měl bilanci 10+35. Nastoupil také ke třem utkáním za extraligový Zlín.

30. dubna 18:12 – Ton nevyloučil pokračování v kariéře
Kladno – Třiačtyřicetiletý kanonýr Petr Ton kariéru nebalí. Zatím. „Nechci se rozhodovat unáhleně. Nechávám to otevřené. Třeba ještě budu hrát. Samozřejmě každý ví, že mám nějaký věk, ale to neznamená, že už žádná nabídka nepřijde," řekl pro Vaše Kladno.

Trojnásobný nejlepší střelec TELH působil v letošní sezoně doma na Kladně. V 55 duelech dal 18 gólů a přidal 23 asistencí. Kvůli zranění ale chyběl Rytířům v závěru semifinálové série s Jihlavou. Co bude dál? „Nic konkrétního v hokeji neplánuji, protože, jak jsem říkal, nevím, co nejbližší týdny přinesou. Každopádně koncem června plánuji s rodinou odjet na Floridu na dovolenou. V létě se uvidí, co přijde," dodal v rozhovoru pro vasekladno.cz.

30. dubna 17:46 – Posílí Jihlavu opory krajského rivala?
Třebíč – Mladá fronta přišla se spekulací, že má Dukla, která se po dvanácti letech vrátila do extraligy, zájem o tahouny nedaleké Třebíče: obránce Jana Zdráhala (55 zápasů, 7+17) a kanonýra Richarda Kristla (51 utkání, 21+10). Jednadvacetiletý Kristl pro iDnes.cz potvrdil, že ho Jihlava skutečně kontaktovala a proběhl telefonát. Nic konkrétního ale údajně nepadlo. Kristl na Vysočině hostoval z Plzně, Zdráhal z Pardubic.

Richard Kristl.

Richard Kristl. | Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz

30. dubna 17:09 – Jak to bude v Kadani?
Kadaň – Sestup Karlových Varů ovlivnil i situaci v Kadani. Energie měla totiž minulý rok v týmu Trhačů vyhrazeno deset míst pro svoje mladíky. „Farma v Kadani v tuto chvíli samozřejmě padá, Kadaň bude náš soupeř,“ řekl po sestupu Západočechů generální manažer Miroslav Vaněk.

Zda si Kadaň najde jiný extraligový tým, se kterým bude spolupracovat, nebo zůstane „pouze“ farmou Chomutova, se ukáže. Trhače každopádně čeká 20. sezona v první lize. Připomínáme, že v realizačním týmu skončil hlavní trenér Jaroslav Beck, který se přesunul k chomutovským juniorům (viz zde).

30. dubna 16:35 – Podepíše Skrbek smlouvu s Rytíři?
Kladno – Po odchodu z Olomouce by mohl Pavel Skrbek zamířit domů na Kladno (nic ale není potvrzeného). Osmatřicetiletý bek letošní ročník promarodil. Zdravotní problémy ho trápily i v předcházejících sezonách. Pokud by zůstal zdravý, byl by v Kladně jistě pilířem defenzivních řad a mozkem přesilových her. V 85 extraligových zápasech v dresu Mory získal skvělých 47 bodů. Má zkušenosti z NHL, reprezentace a ve švédské Elitserien odehrál přes 500 utkání.

30. dubna 16:20 – Příchod Nedorosta do Motoru je na spadnutí
České Budějovice – Roli lídra Motoru by měl v příští sezoně plnit pětatřicetiletý útočník Václav Nedorost. O jeho návratu do Českých Budějovic se spekuluje dlouho – poslední dva ročníky měl v případě neúčasti Slovanu Bratislava v play off KHL skutečně dohrát v mateřském Motoru.

Nestalo se tak. Teď je ale na spadnutí, že bude v Českých Budějovicích od začátku sezony – klub s ním dolaďuje smlouvu. V rozhovoru pro hcmotor.cz to oznámil trenér Antonín Stavjaňa.

Pokud jeho příchod vyjde, zařadí se k největším osobnostem WSM Ligy. Nedorost má zkušenosti z NHL (Colorado a Florida), je dvojnásobným juniorským mistrem světa a hrál i za seniorskou reprezentaci. Posledních sedm sezon strávil v Kontinentální hokejové lize (Novokuzněck, Poprad, Doněck a Bratislava). V té letošní prodělal otřes mozku – za Slovan tak stihl jen 36 zápasů (8+5).

Václav Nedorost.

Václav Nedorost.

30. dubna 16:03 – Po sestupu z TELH vyhlásily Vary za cíl okamžitý návrat
Karlovy Vary – Chceme postoupit zpátky a hned v další sezoně, hlásí vedení Energie. Je si totiž vědomé, že s postupem mezi elitu to bude rok od roku obtížnější. „Všechny partnery požádáme, aby nám podrželi stejný rozpočet jako letos, a pokusíme se postoupit zpátky," řekl pro hokejkv.cz generální manažer Miroslav Vaněk.

Většina karlovarského mužstva podepsala smlouvy i pro příští sezonu, a protože klauzuli o odchodu v případě sestupu mají jen dva hráči, změn na soupisce by nemuselo být tolik. „Útok máme v podstatě pohromadě, potřebujeme ho doplnit jen o jednoho, dva forvardy," citují Vaňka klubové stránky. Náročnější to bude se skládáním defenzivy. Nové angažmá si budou pravděpodobně hledat obránci, kteří byli ve Varech na hostování: Tomáš Dujsík (Brno), Marek Baránek (Litvínov) nebo Viktor Baldajev (Spartak Moskva). Více zde

30. dubna 15:46 – Valaši chtějí do play off
Vsetín – Nováček soutěže VHK ROBE Vsetín vyhlásil za cíl pro příští ročník postup do play off. „Je jasné, že postupem do WSM Ligy musíme posílit na všech postech, ať je to rozpočet, hráči či management. Pracujeme, řešíme a věřím, že to všechno zvládneme," řekl pro klubové stránky jednatel Daniel Tobola.

30. dubna 15:30 – Rytíři si pojistili Strnada, Machače nebo Tůmu
Kladno – Rytíři budují kádr pro příští sezonu. V klubu pokračují obránci Matyáš Zelingr, Martin Kehar, Jurij Repe a František Matula. V útoku zůstávají David Tůma, Patrik Machač, Jakub Strnad, Adam Kubík a Tomáš Redlich. Kladno zároveň potvrdilo odchod asistenta trenéra Františka Kaberleho (více zde). O dalších kontraktech a posilách klub jedná, stejně jako o obsazení realizačního týmu.

Jakub Strnad.

Jakub Strnad. | Foto: Tomáš Kostečka, Benyho galerie

30. dubna 15:30 – Erat a Dolníček pokračují v Třebíči
Třebíč – Roman Erat a David Dolníček podepsali nové smlouvy s Horáckou Slavií. Dolníček je dlouholetým centrem číslo jedna a v letošní základní části zapsal 37 bodů. V únoru měl osmatřicáté narozeniny. Stejný věk oslaví v květnu Erat, který v uplynulé sezoně WSM Ligy odehrál 41 utkání s bilancí 7+29. Erat s Dolníčkem jsou prvními potvrzenými hráči na soupisce Třebíče pro příští rok. Tým z Vysočiny začne letní přípravu 2. května.

30. dubna 15:30 – Jestřábi mají na soupisce devět hráčů
Prostějov – Jestřábi staví kádr pro příští sezonu: udrželi brankáře Jakuba Neužila, obránce Daniela Koláře a útočníky Ondřeje Fialu, Lukáše Krejčíka, Lukáše Luňáka, Jana Rudovského, Matouše Venkrbce, Jiřího Hozáka a Matěje Zabloudila. O prodloužení smluv s dalšími hráči se jedná, stejně tak o nových posilách.

30. dubna 15:30 – Zemětřesení v Českých Budějovicích
České Budějovice – Po nesplnění cíle v podobě postupu do extraligy sáhl Motor k velkým změnám na soupisce. V klubu končí obránci Dušan Žovinec s Martinem Mazancem a útočníci Tomáš Nouza, Luboš Rob, Štěpán Hřebejk, Tomáš Vak, Jakub Babka, Jiří Fronk, Vladimír Škoda a zraněními pronásledovaný Benjamin Walker. Více zde.

30. dubna 15:30 – Havířov získal Sikoru a Drtila
Havířov – AZ hlásí velkou posilu: po sedmi letech se vrací útočník Marek Sikora. V posledních dvou sezonách válel v Přerově, který měl zájem o jeho služby i nadále, Sikora ovšem z rodinných důvodů kývl mateřskému Havířovu. Obranu AZetu posílil Tomáš Drtil, který ve druholigovém Šumperku sbíral bod na zápas. Více zde. Na zkoušku přicházejí útočníci Lukáš Peterka (jun. Mladé Boleslavi), Vlastimil Malina (jun. Vítkovice) a opora druholigové Poruby Dominik Kafka.

30. dubna 15:30 – Dukla se rozloučila s několika hráči
Jihlava – Dukla po postupu do extraligy obměňuje kádr. Nepokračují obránci Tomáš Kaláb s Filipem Dundáčkem a útočníci Lukáš Jícha a David Březina. Hostování skončilo Šimonu Szathmárymu (Chomutov), Aleši Jerglovi a Patriku Danišovskému (oba Olomouc). Více zde. Do Plzně navíc míří brankář Miroslav Svoboda a obránce Jiří Říha pravděpodobně posílí Mladou Boleslav.

30. dubna 15:30 – Zubři udrželi Zbořila a Chmelíře
Přerov – Po Karlu Pláškovi jsou známa další jména, která pokračují v kádru Přerova. Jsou jimi obránci Mikuláš Zbořil a Lukáš Chmelíř. Dvaadvacetiletý Zbořil má za sebou průlomovou sezonu – udržel se v základní sestavě Zubrů a získal osm bodů. Veterán Chmelíř jich zaznamenal o čtrnáct víc.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz