Přes NHL a KHL až do Kladna. Uspěje bitkař Gratton na zkoušce?

Foto: mtv.fi

2. ledna 2017, 16:29

Adam Bagar

Kladenské vedení hlásí velice zajímavou posilu. Útočné řady aktuálně druhého týmu WSM Ligy rozšíří kanadský útočník se zkušenostmi z NHL a KHL Josh Gratton. "Josh zatím přichází na zkoušku. Pokud se stihne vše vyřídit, nastoupí už ve středu proti Prostějovu," líčí na klubovém webu Rytířů hlavní kouč Pavel Patera.

Pětatřicetiletý kanadský hokejista sice nepatří k vyhlášeným střelcům, zato má spoustu jiných předností, které Pavla Pateru zaujaly. "Očekávám od něj tvrdou, důraznou hru a tlak do brány. Počítáme s ním také do oslabení a chtěli bychom, aby v případě potřeby ochránil naše opory a brankáře. Chceme si u soupeřů získat větší respekt," přiznává kladenský trenér.

Gratton rozhodně nepatří k hráčům, kteří by se báli shodit rukavice. Právě naopak. Například v sezoně 2005-06 nasbíral nevídaných 309 trestných minut, o dva roky dřív 308 a velice podobná čísla měl i v dalších ročnících zámořských soutěží. Poslední dobou se uklidnil, přesto za poslední dva roky nasbíral v americkém Manchesteru a finském Pori 174 trestných minut.

"Chceme, aby v případě potřeby ochránil naše opory a brankáře. Chceme si u soupeřů získat větší respekt."

Teď chce svou tvrdou hru předvést na prvoligových stadionech. Gratton už se stihl seznámit s týmem, v úterý by neměl chybět na prvním tréninku. "Nějaké informace jsem o Kladnu získal a vím, že je to klub Jaromíra Jágra. Znám i další hráče z NHL, kteří jsou odsud. Co se mi tu líbí, je úzké hřiště, to mi bude vyhovovat," pochvaluje si po příletu kanadský hokejista.

Ten zatím s Rytíři absolvuje zkoušku. "Pokud se stihne vše vyřídit, nastoupí už ve středu proti Prostějovu," líčí Pavel Patera s tím, že pokud uspěje, pak podepíše smlouvu do konce tohoto ročníku. Gratton naposledy hrál ve finském Pori, na kontě však má i starty v nejlepších ligách světa. V zámořské NHL odehrál 86 střetnutí, v ruské KHL pak 81. Včetně Čechova.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz