Přerov žije hokejem! ví sympaťák a nová posila Komety Dostálek

Foto: Jiří Miklas

Před rokem brázdil druholigovými stadiony a pomáhal porážet hráče, kteří přes den chodí do zaměstnání. Letos táhne Zubry ve WSM Lize a nakoukl do nejvyšší soutěže - vskutku raketový vzestup Vlastimila Dostálka. Třetí nejlepší střelec dosavadního průběhu sezony nechybí v čtrnáctičlenné nominaci do ankety Sympaťák WSM Ligy. Podpoříte ho svým hlasem?

Když by vám někdo před rokem řekl, že si v sezoně 2015/2016 zahrajete v extralize, věřil byste mu?
„To bych nevěřil (úsměv). Ještě minulý rok jsem hrál druhou ligu a bojovali jsme o postup. Ani před touto sezonou bych nečekal, že se nám i mně osobně bude takhle dařit. Rozhodně jsem to nepředpokládal."

Čím to, že jste od doby, co jste odešel z Ústí nad Labem, udělal tak velký výkonnostní pokrok?
„V Ústí nad Labem jsem tolik nehrál. Byl jsem mladý kluk, v osmnácti letech jsem tam dostával menší prostor, abych se v chlapském hokeji a v první lize alespoň trochu otrkal. Od té doby, co jsem se vrátil domů, jsem dostal strašně moc prostoru, za což bych chtěl poděkovat klubu, trenérům i vedení. Díky prostoru, co jsem v Přerově dostal, jsem se hrozně vyhrál, zvedl jsem se a nasbíral spoustu zkušeností. Hraju tady s nejlepšími hráči první ligy a s hráči, kteří mají za sebou extraligovou minulost, takže i tohle mně hrozně pomáhá."

„Že bych letos nastoupil v extralize, to jsem opravdu nečekal. Ještě minulý rok jsem hrál druhou ligu a bojovali jsme o postup."

Výrazné posílení postupového kádru asi bylo potřeba. Přece jen rozdíl mezi soutěžemi je značný.
„Je to opravdu velký schod. K posílení kádru dojít muselo. Hráči jako Milan Procházka, Roman Pšurný, Kuba Grof, Lukáš Chmelíř, Tomáš Sýkora a další, to jsou hráči, kteří jsou platní a musí tady být. Pro tým je pochopitelně důležité dravé mládí, ale samozřejmě také zkušenost. Takže kroky, které po postupu vedení provedlo, jsou samozřejmě výborné a začíná se nám to vyplácet."

Vy, Roman Pšurný a Milan Procházka si asi hokejově rozumíte.
„Určitě souhlasím. Na začátku soutěže nám trošku trvalo, než jsme si pořádně sedli, ale myslím si, že od nějakého pátého šestého zápasu už o sobě víme a sedí nám to. Roman s Prochym jsou tvůrci hry, kteří mi to chystají, já jsem spíš zakončovatel. Zatím, musím zaklepat, nám to tam padá a dalo by se říci, že určitým způsobem táhneme tým."

V listopadu probíhal v Přerově Movember. Jak jste si ho užil?
„Je to pro dobrou věc, tak jsme se do toho zapojili všichni včetně vedení a trenérů. Všichni jsme ten knírek měli a samozřejmě z toho byla legrace, protože na to, že v kabině nosíme kníry, nejsme opravdu zvyklí (smích). Na některé kluky padly docela velké srandičky. Byla to sranda (úsměv)."

Můžete prozradit, kdo byl nejčastějším terčem vtípků?
„Určitě Jirka Goiš a Michal Popelka (smích)."

O přerovských fanoušcích asi můžete říct jen samou chválu, že?
„Samozřejmě, fanoušci jsou tady výborní. Jezdí na každý výjezd a na domácích zápasech jsou naším šestým hráčem. Vždycky nás ženou k vítězství."

„Chorea mají výborné. Dělají to sami, z vlastních prostředků, nikdo jim na to nepřispívá, takže jim za to patří velký dík."

Zažil jste i loňskou sezonu. Jsou oproti minulému ročníku fanoušci ještě hlučnější?
„Loni chodilo na druhou ligu taky dost lidí, ale tím, že jsme postoupili, tak je divácká kulisa pochopitelně ještě větší, jsou kvalitnější soupeři. Ale i minulý rok v play off a v kvalifikaci byli super, takže opravdu mohu říct jen samou chválu."

Panuje podle vás v Přerově hokejová horečka?
„Tady byl po hokeji vždy hlad. Lidi tím v Přerově žijí. Po postupu se ta návštěvnost rapidně zvedla a lidi to prožívají ještě víc než před pár lety."

Líbí se vám jejich chorea? Sledujete je jako hráči, nebo už se při nástupu na led soustředíte jenom na hru?
„Když je možnost, tak se samozřejmě podíváme, i když třeba jen na fotografie. Já osobně je při zápasech až tolik nesleduju. Chorea mají výborné. Dělají to sami, z vlastních prostředků, nikdo jim na to nepřispívá, takže jim za to patří velký dík."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz