Přerov? Nejlehčí soupeř na rozjezd, další budou silnější, tuší Lang

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Až nečekaně jednoznačným způsobem vstoupili mladší dorostenci Hradce Králové do finálového turnaje. Proti oslabeným Zubrům ukázali ofenzivní tvář, nasázeli jim šest gólů, a důrazně se přihlásili o jednu z medailí.

Byla to hodně důležitá otázka pro všechny účastníky turnaje. Kdo za Přerov vůbec nastoupí? Čtvrtý tým nadstavby B musel v prvním utkání oželet Stanislava Svozila, Martina Ryšavého i Filipa Chytila. Tedy tři ze čtyř nejproduktivnějších borců, které víc potřeboval starší dorost v klíčovém zápase o postup do extraligy.

A marná sláva – jejich absence byla hodně znát. „Nechtěl bych nijak řešit, jestli nám někdo chyběl, nebo nechyběl. My jsme takhle hráli i play off, v podobném složení dokázalo tohle mužstvo projít až sem. Myslím, že ať nastoupíme v jakékoli sestavě, tak když podáme výkon, jaký máme, dokážeme být konkurenceschopní,“ reaguje přerovský trenér Pavel Neumann.

Na úvod vítkovického mistrovství to ovšem rozhodně neplatilo, Zubři Mountfieldu konkurovat nedokázali. „Byl to pro nás momentálně asi nejlehčí soupeř na rozjezd. Další budou určitě silnější. Očekáváme vyrovnané zápasy, dáme do nich všechno,“ burcuje Kryštof Lang, jenž dvěma góly v první třetině nasměroval favorita za vítězstvím.

Ty znamenaly velkou úlevu nejenom pro tým, ale i samotného střelce. „Poslední dobou to nebylo úplně nejlepší, teď jsem trochu spokojenější,“ říká autor 14 tref a 31 asistencí z dlouhodobé části. „Spíš nahrávám, ale taky mi tam něco spadlo. V lajně se snažíme hrát všichni všechno, a zatím nám to vychází,“ libuje si.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Lang ale zároveň nabádá k opatrnosti. Druhý zápas mezi Plzní a Libercem nabídl skvělý hokej a nastínil možnosti obou soupeřů. „S Libercem jsme hráli v základní části, Plzeň neznáme. Tam znám akorát kluky z repre, nic víc. Uvidíme, jaké to bude,“ přemýšlí hradecký štírek.

Co se dá na hradeckém výkonu do soboty vylepšit? „Vždycky všechno. Musíme hrát víc zezadu. Teď jsme na konci dostali zbytečný gól, který nás hodně mrzel. Já jsem tam osobně udělal takový omyl,“ mrzí Langa ztracené čisté konto Tomáše Sajdla. Hradeckou defenzivu pořádně prověří až další týmy. „Naší velkou předností je podle mě silný útok, umíme dávat góly,“ tvrdí forvard, jenž do klubu přišel před sezonou z Tábora.

Přerov se musel kromě jasné porážky vypořádat také s další nepříjemností. Přišel totiž o kapitána Matyáše Gréče, jenž po tvrdém zákroku Lukáše Pajera odjel rovnou do nemocnice s otřesem mozku. „Bohužel, ale to je hokej, občas se to stává,“ reaguje Lang.

Zubři teď budou chtít – nejspíš už s posilami – napravit špatný start, naopak Hradec má na co navazovat. „Vstup do turnaje se nám povedl, ale v sobotu jdeme zase s pokorou od nuly,“ ujišťuje hradecký kouč Petr Luštinec.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz