Premiérový hattrick Růžičky! Druhý gól byl jak od Messiho, směje se

Foto: Jan Pidrman, piratichomutov.cz

Piráti ve 38. kole Tipsport extraligy porazili Brno 6:3 a protáhli šňůru výher na čtyři po sobě jdoucí utkání. V roce 2017 zatím neztratili jediný bod. Třetinu všech gólů zápasu s Kometou vstřelil Vladimír Růžička mladší, jenž zaznamenal svůj první extraligový hattrick v kariéře. Tři góly se mu podařilo zkompletovat s porcí štěstí a umu ve 472. utkání, ke kterému v nejvyšší soutěži nastoupil.

Vladimír Růžička během necelých deseti minut prostřelil Karla Vejmelku hned dvakrát, a tak měl na dovršení hattricku více než padesát minut. „Bylo to super. Abych řekl pravdu, tak jsem v hattrick doufal. Když jsem dal v první třetině dva góly, ke třetí brance jsem se tlačil, protože jsem hattrick do zápasu s Brnem ještě v extralize nedal,“ říká. „Více jsem ale myslel na body pro tým, tři góly to je jenom třešnička na dortu,“ dodává.

Úvodní gól si připsal navrátilec do sestavy už v čase 4:07, když ujel brněnské obraně a zavěsil. „U prvního gólu bylo hodně místa nad vyrážečkou, tak jsem to jenom propálil,“ popisuje. „Druhý gól byla velká náhoda. Jenom jsem plácnul do puku, který se od hokejky obránce ztečoval. Brankáře to přelobovalo, jak kdyby to dával Messi. Ani jsem to tak nechtěl, ale počítá se,“ pokračuje.

Hattrick uzavřel až ve třetí třetině, když upravoval na 6:2. „Byl v brankovišti volný puk, který jsem zametl do brány,“ uvádí ke třetímu gólu. „Puk mi schovali, asi si ho vystavím, ale pak se na to práší, tak ho hodím někam do šuplíku,“ směje se Vladimír Růžička. „Tomáš Král, náš druhý gólman, říkal, ať se tlačím do brány, že když tak hodí i čepici,“ vypráví.

Gólové možnosti měl sedmadvacetiletý útočník už ve druhé třetině, kdy mohl vnést klid na chomutovské hole a dokončit první hattrick v nejvyšší soutěži. „Šancí jsem měl dost. Ve druhé třetině jsem měl dvě, které jsem nevyužil a trochu si za ně nadával. Skóre bylo ještě na vážkách, tak jsem si říkal, že to tam mělo padnout,“ přibližuje část zápasu, kdy se Brno dotahovalo na rozdíl jednoho gólu.

"Abych řekl pravdu, tak jsem v hattrick doufal. Když jsem dal v první třetině dva góly, ke třetí brance jsem se tlačil, protože jsem hattrick do zápasu s Brnem ještě v extralize nedal."

Vladimír Růžička se po zranění vrátil jen na pár zápasů. Pak opět vypadl, v mistrovském zápase se proti Brnu představil po deseti dnech. „Škoda, že jsem se zranil proti Třinci, ani jsem nevěděl, že budu tak dlouho chybět. Po zranění jsem se vrátil na čtyři zápasy. V den odjezdu do Olomouce jsem se probudil úplně vypnutý. Sotva jsem vylezl z postele, celá chřipka mě zastavila asi na deset dní,“ líčí.

Rodák z Mostu má na kontě v letošní sezóně pouze šestadvacet zápasů na rozdíl od ostatních, kteří mají i plný počet osmatřiceti odehraných kol. „Hokej mi chyběl dost, ale měl jsem z toho trošku obavy, protože jsem dlouho nehrál, ale už jsem se při zápase cítil docela dobře. Pomohlo, že jsme potrénovali s kondičním trenérem Petrem Švehlou,“ vysvětluje.

V neděli mají Piráti volno, protože odehrají 39. kolo Tipsport extraligy až v úterý, kdy odjedou do Hradce Králové. „Trochu si odpočineme a v úterý jedeme do Hradce. Myslím, že letos hrajeme venku lépe než loni, tak doufám, že to tam potvrdíme a protáhneme šňůru výher,“ uzavírá Vladimír Růžička.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz