Premiérové trefy! Radimu Zohornovi donesl puk bratr, slavil i Sklenička

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

Byl to večer velkých příběhů. Mládežničtí reprezentanti David Sklenička a Radim Zohorna se v duelu Plzně s Kometou dočkali své premiérové trefy v extralize. Po utkání bylo více do zpěvu domácímu obránci. Indiáni totiž dokázali před vlastními diváky otočit druhé utkání v řadě a porazili ambiciózní Brno 4:3.

 

Moravané vstoupili do duelu impozantně. Neuplynuly ani tři plné minuty a díky hrubici Plzně ve středním pásmu ujel Leoš Čermák, který si tváří v tvář v souboji s Polívkou věděl moc dobře rady. „Vstup do utkání rozhodně nebyl podle našich představ,“ přiznal po utkání devatenáctiletý bek Plzně David Sklenička.

Západočeši ale dokázali rozjíždějící se převahu Brna zkrotit a sami se začali častěji objevovat před Markem Čiliakem. A znovu se potvrdilo, že v zápasech velice často hrají osudovou roli přesilové hry. Tu svoji indiáni totiž přetavili ve vyrovnávací gól, když se trefil Miroslav Indrák.

Ze špatného vstupu do první dvacetiminutovky se domácí ale vůbec nepoučili. Znovu ho prospali a Kometa opět trestala. Tentokrát hned dvakrát. Nejprve domácí zcela zapomněli před brankou pokrýt Jana Hrušku, aby pak Skleničkovo zakopnutí, pád a ztrátu puku využil po Čermákově střele dorážkou proti odkryté kleci Radim Zohorna.

„Domácí neměli prakticky nic a byli nebezpeční jen v přesilovkách.“

„V té době jsme Plzeň přehrávali prakticky ve všem. Domácí neměli prakticky nic a byli nebezpeční jen v přesilovkách,“ popisoval ještě pohodové chvíle Zohorna. A jak bude vzpomínat na svou první velkou extraligovou trefu? „Tak, že Vilda Burian netrefil prázdnou branku a já to tam dorazil,“ odpověděl s úsměvem. Puk na památku mu donesl jeho bratr Hynek.

S Plzní to tedy nevypadalo vůbec dobře. Za rozjetou Kometou zaostávala prakticky ve všem. Přesto dokázala zvednout hlavu a přidat také dvě slepené branky. Jestli proti Olomouci a Litvínovu závěr prostřední části indiány srazil do kolen, proti Brnu to byla jiná písnička. Nejprve poprvé ve své kariéře mezi dospělými své jméno na střeleckou listinu zapsal David Sklenička. „Po soubojích u mantinelu mě výborně našel Míra Preisinger na středu a já vystřelil. Je to víceméně jeho zásluha,“ ocenil talentovaný bek přínos slovenského útočníka. Vyrovnávací trefu pak přidal tři a půl minuty nato Jakub Lev. A znovu to bylo v přesilové hře.

„Morální síly nám teď neschází.“

Ve třetí třetině se dlouho hrála vyrovnaná partie. Domácí si napotřetí pohlídali start třetiny a na tribunách už začínalo být poměrně jasno – kdo dá gól, vyhraje. A byla to Plzeň, která mohla slavit. Svou druhou branku v duelu střelil Lev. „Morální síly nám teď neschází. Vždyť je taky začátek sezony,“ chechtal se Lev po zápase. „Pocity krátce po zápase jsou suprové, protože máme z domácího prostředí tři body. To je důležitější než můj gól,“ pokračoval Sklenička rovněž s úsměvem. Aby ne. Po výhře se totiž Škoda posunula až na samý vrchol extraligové tabulky.

Diametrálně rozdílná byla nálada v hostující kabině. Nadějně rozehraný zápas, dvoubrankové vedení, přesto se Kometa vydala na trnitou cestu po dálnici D1 bez bodu. „Hrozně to mrzí. 3:1 vedeme a pak to poděláme. Nevím, co se s týmem stalo, ale nebylo to poprvé. Musíme si to v kabině vyříkat a napravit to,“ hlesl po utkání nejmladší Zohorna.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz