Překvapení na Hané. Pátý Prostějov odvolal trenéra Přecechtěla

Foto: Lubomír Tesař, lhkjestrabi.cz

Několik kol vedli Jestřábi prvoligovou tabulku, v posledních čtyřech zápasech ale naplno nebodovali a po debaklu 1:9 v Českých Budějovicích klesli na páté místo. Klub reaguje odvoláním hlavního trenéra Kamila Přecechtěla. Tým převezme Pavel Arnošt.

„Chtěl bych poděkovat panu Přecechtělovi za práci, kterou v našem klubu odvedl. Jeho příchod před více jak rokem a půl byl pro celý tým nepopiratelně velkým přínosem. Velice si vážíme toho, že náš klub pozvedl a pomohl mu posunout se o něco blíže k vysněnému cíli," uvedl pro lhkjestrabi.cz generální manažer Jaroslav Luňák.

Teď přichází to "ale".

„Výsledky posledních zápasů nás však přesvědčily o tom, že je třeba udělat změnu, která by přinesla do týmu nový impuls. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli v naší spolupráci nepokračovat," vysvětluje Luňák.

Kamil Přecechtěl je tak druhým odvolaným trenérem v letošním ročníku WSM Ligy. Stejný osud před časem potkal havířovského Štefana Mikeše.

Posledním zápasem Přecechtěla na střídačce Hanáků bylo pondělní utkání v Českých Budějovicích, které Jestřábi nezvládli a před obrazovkami České televize prohráli 1:9.

„Výsledky posledních zápasů nás přesvědčily o tom, že je třeba udělat změnu, která by přinesla do týmu nový impuls."

Prostějovského A-mužstva se od pátku ujme Pavel Arnošt.

Dvaačtyřicetiletý Arnošt u seniorského týmu dosud nepůsobil. Pracoval v mládeži Mladé Boleslavi nebo Sparty. V uplynulých čtyřech sezonách byl hlavním trenérem národních mužstev do šestnácti, respektive sedmnácti let. Mezi jeho největší úspěchy patří postup s Mladou Boleslaví do nejvyšší dorostenecké soutěže nebo vítězství se Spartou v základní části extraligy juniorů.

Nyní jej čeká další výzva – Prostějov se netají ambicemi na postup do baráže. Za Kladnem, Českými Budějovicemi a Jihlavou ale zatím zaostává a se 38 body je pátý. 

Pavel Arnošt.

Pavel Arnošt. | Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz