Předčasný konec sezony ve Slovanu. Lukáš Kašpar musí na operaci

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

16. ledna 2018, 15:55

Václav Jáchim

Zatímco pětadvacítka českých hokejistů si užívá radosti z nominace na olympijské hry, pro jiné už sezona skončila. Minulý týden vyšlo najevo, že zranění kolena vyřadilo Jiřího Novotného, nyní zamířil na marodku také další z mistrů světa 2010 Lukáš Kašpar. Útočník Slovanu Bratislava ještě absolvoval poslední domácí duel proti Čeljabinsku, teď už myslí na zákrok, který ho v nejbližší době čeká.

Kašpar má vleklé potíže v dolní části těla, podle dostupných zdrojů by mělo jít o problémy s kyčlí. Litvínovského odchovance trápí zranění delší dobu, navzdory tomu sehrál v letošní KHL 46 utkání a zaznamenal 21 kanadský bod. Další starty už ale nepřidá. Padají rovněž úvahy a spekulace, jestli by Kašpar případně nedokončil soutěžní období v jiném týmu.

Hokejisté slovenského klubu dnes odletěli k sérii utkáním venku, pak následuje olympijská pauza, po níž Slovan čekají už jen utkání v Podolsku a derniéra doma s Minskem. Kašpar u toho nebude, v nejbližších dnech podstoupí operaci. "Zranil jsem se už v přípravě na sezonu proti Zlínu, v jednom osobním souboji. Sice jsem to cítil, ale díky pomoci fyzioterapeutů jsme to dokázali aspoň částečně tlumit," říká v rozhovoru na stránkách Slovanu.

Situace se nelepšila, zkušený český reprezentant navzdory tomu nadále pravidelně hrál. "Po sérii několika utkání v řadě to nebylo ideální, bolest jsem pociťoval i během zápasu, což do jisté míry ovlivňovalo moje bruslení a tím pádem výkony. Několikrát jsem zranění konzultoval s lékaři a vedením klubu, postupně bylo jasné, že bude nutná operace," popisuje.

Zákrok proběhne brzy, na klinice doma v Česku. "Z toho vyplývá, že pro mě sezona skončila," potvrzuje smutně. Letos si moc hokejové radosti neužil. "Sám jsem nebyl spokojený se svými výkony, problémy se prohlubovaly. Při zpětných rozborech u videa jsem se někdy ani nepoznával. Vzhledem ke zdravotním potížím jsem nedokázal hrát, jak nejlépe umím. Klubu jsem ale chtěl pomoci a vydržet co nejdéle," přiznává bývalý útočník San Jose, Oulu, Astany nebo třeba ukrajinského Doněcku.

Slovenský účastník KHL nemá povedenou sezonu. Klub už dřív ztratil šanci na postup do play off, ročník pro něj skončí nezvykle brzy. Po olympijské přestávce sehraje Slovan dva poslední duely. Ovšem všechno zlé je k něčemu dobré, Kašpar tím pádem může na operaci v lednu. Před startem nového soutěžního období bude mít dostatek času k tomu, aby se vyléčil.

"Termín operace jsem zvolil po rozhovorech s managementem Slovanu," hlásí. Věří, že se zase přiblíží lepší hokejové časy. "S letošní sezonou nemůžeme být spokojeni. Hodně brzy jsme ztratili šanci na play off. Nedokázali jsme vozit body z venku, což byla hlavní příčina," uzavírá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz