Přebaluju děsně rád, hlásí pyšný tatínek Polák. Prioritou je pro něj cizina

Foto: Archiv Vojtěcha Poláka

6. srpna 2018, 17:05

Václav Jáchim

Trénuje a čeká na nové angažmá, ale Vojtěch Polák si také užívá rodinné štěstí. "Před čtyřmi měsíci se nám narodila dvojčata, snažím se jim co nejvíc věnovat a pomáhat manželce," říká zkušený útočník.

Na pažbě má spoustu zajímavých hokejových zářezů. Někdejší reprezentant okusil NHL, válel ve Švýcarsku či ve Finsku.A také v ruské KHL, kde během uplynulé sezony nastupoval za Jugru Chanty-Mansinjsk. "Přišel jsem tam později, nebylo to úplně optimální. Klubu se moc nedařilo, já tam byl zhruba polovinu sezony a vzhledem k dlouhé olympijské pauze stihl jen 18 soutěžních utkání," povídá.

Teď zažívá podobnou situaci jako loni. "Nové působiště ještě nemám. Řeší to můj agent Aleš Volek, je v kontaktu s kluby ze severu Evropy, jednání probíhají i jinde," zmiňuje. Nervózní prý není. "Sice se mě každý den někdo ptá, kde budu hrát. Ale to je v pohodě. jsem obrněný," usměje se. "Loni to bylo podobné. Člověk s tím musí počítat."

Foto: liiga.fi

Účastník mistrovství světa dvacetiletých, který na jaře 2011 slavil domácí titul s třineckými Oceláři, se chystá v Karlových Varech. "Chodím na led s Energií, za což bych chtěl moc poděkovat. Už od 17 let mi navíc pomáhají bratři Sajlerové, za nimiž jezdím do Mariánských Lázní makat na kondici."

Ačkoli Polák dlouho válí za hranicemi, na návrat domů to zatím nevypadá. "Jsem pořád mladej kluk, vždyť je mi teprve třiatřicet," směje se rodák z Ostrova nad Ohří. V Energii má dveře otevřené, v kabině by se mimo jiné potkal s tatínkem, který u Západočechů roky dělá kustoda. "Táta by byl asi rád, kdybych se vrátil, ale mě to pořád táhne ven. Sice se nám s manželkou narodila dvojčata, ale žena je pro mě obrovskou oporou a bude mě do zahraničí následovat. Za to si zaslouží obrovské poděkování," vzkazuje.

Ještě před rokem byli Polákovi bez závazků, cesta do dalekého Chanty-Mansijsku jim nečinila žádný problém. Oba v minulosti rádi cestovali a poznávali nové končiny. Po narození dětí se situace změnila. "To je pravda, ale zase ne tak výrazně. Až budu mít nový klub, půjdeme tam společně," hlásí přesvědčivě.

Vedle přípravy a hokejových plánů se Vojtěch snaží hodně věnovat rodině. "Kluci se jmenují Alexander a Maxim, jsou jim čtyři měsíce," říká pyšně. Přiznává, že po jejich narození si musel zvykat na pořádný cvrkot. "První tři týdny jsem byl docela unavený, s klukama jsme se totiž moc nevyspali. Teď už je to lepší, zvykli jsme si."

Ženě se snaží péči o mimina ulehčit. "Například děsně rád přebaluju. Na to jsem kadet. Dělám to fakt rád," upozorňuje z vesela. Letní dny a týdny slouží mimo jiné k tomu, aby si vnoučků užili dědečkové a babičky. "I pro ně je to novinka," reaguje. Až přijde pravá chvíle, Polák se s nejbližšími vydá na novou štaci. "Jsem optimista, něco už se rýsuje. Ale zatím nepředbíhám. Je počátek  srpna, zkušenosti z minulých let mi potvrdily, že se vyplatí trpělivost," uzavírá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz