Povedená akce. Lidi si na ni opět najdou cestu, myslí si o All Star Cupu Vůjtek

Foto: All Star Cup/City-Press GmbH

18. února 2018, 9:15

David Jahoda

Vladimír Vůjtek si při All Star Cupu užil návrat na střídačku. Tribuny bratislavského stadionu Ondreje Nepely jej přivítaly bouřlivými ovacemi. Všichni totiž mají stále v živé paměti, jak dovedl slovenský národní tým ke stříbru na mistrovství světa 2012. Jeho výběru Tipsport extraligy nakonec v premiérovém ročníku této exhibiční akce jen o kousek uteklo vítězství. „Finálový zápas jsme měli rozehraný dobře, Slováci po výhře ale toužili víc,“ hodnotil Vůjtek. Věří, že All Star Game má potenciál.

Po třinácti letech jste byl opět trenérem výběru české extraligy na Utkání hvězd. Jak jste si to užil?
Něco jsem kdysi na podobné akci trénoval, to je pravda. Ale abych se přiznal, už si to ani pořádně nepamatuju (směje se). Tehdy šlo ale o úplně jiné výběry, dělali je novináři a trenéři, navíc se hrálo pět na pět a ne tři na tři jako teď. Je to taková premiéra a novinka, nikdy předtím jsem to nezažil.

Utkání hvězd obecně ale pro vás takovou novinkou není, je to tak?
Ano, máte pravdu. Hodně utkání hvězd jsem zažil v Rusku, myslím, že jich bylo šest. V Česku jsem byl na třech nebo čtyřech.

>> Výběr TELH na All Star Cupu druhý, triumfovali hráči slovenské ligy

Jak se vám tedy zamlouval premiérový ročník All Star Cupu?
Byla to exhibice, která se podle mě povedla. Myslím si, že to má budoucnost a jak lidem, tak hráčům by se to mohlo líbit i v dalších letech. Jsem přesvědčený, že si na to lidi najdou cestu. Není to moc pro trenéry, ani pro brankáře (usmívá se), je to ale určitě zajímavé. Fanoušci mohli vidět spoustu gólových momentů, bylo tam hodně přečíslení a úniků.

Nechybělo mnoho a váš výběr mohl turnaj vyhrát. Šlo vám hodně o vítězství?
Vyhrát to chtěl každý. Byli jsme tomu blízko, finálový zápas jsme měli rozehraný dobře. Slováci do toho dali ale víc vůle a v závěru i víc chytrosti, zřejmě po tom víc toužili. Zvítězili zaslouženě.

Miroslav Svoboda: Bylo dobré si zahrát úplně bez tlaku

All Star Cup nabídl zajímavou konfrontaci čtyř lig. Daly se mezi výběry po hokejové stránce vypozorovat nějaké odlišnosti?
Ani bych neřekl. Někteří hráči se omluvili, jiní jsou na olympiádě. Zatím to nemá tradici. Byly to takové na rychlo sebrané výběry. Pokud se ale All Star Cup bude konat i v dalších letech, tak teprve potom by se mohly ukázat rozdíly mezi soutěžemi.

Fanoušci vás na stadionu Ondreje Nepely hezky přivítali. Co jste říkal atmosféře turnaje?
Čekal jsem o trošku větší návštěvu a bouřlivější atmosféru. Bylo to ale samozřejmě dané tím, že probíhá olympiáda. Hrál se zápas mezi Slovenskem a Slovinskem, navíc se běžel i biatlon, kde se Slovensko dočkalo velkého úspěchu (zlato biatlonistky Anastasie Kuzminové – pozn. red.). Dost lidí tedy asi zůstalo doma a dívalo se na olympiádu. I tak to ale nebylo špatné. Bratislava je město, které hokej miluje.

Foto: All Star Cup/City-Press GmbH

Jak podle vás zvládli turnaj hráči?
Bylo to pro ně specifické. Prodloužení tři na tři se sice hraje i v lize, jenže ne všichni hráči, co se tu sešli, to v klubech hrají.

Vypadalo to, že se váš výběr hokejem hodně bavil. Několikrát dokázal vymyslet opravdu pohledné akce...
Bylo to takové typicky české. Kluci si to chtěli užít, ale ne vždy to brali správným směrem. Třeba Rakušané, když měli šanci, tak se ji snažili zakončit. Zato my jsme se pořád pokoušeli hledat někoho v lepší pozici nějakou žabičkou, akci zkrášlit… ale většinou to končilo někde v rohu.

>> Bednář válel po boku Nečase. To abych dostal nabídku z Caroliny, co?

Jak probíhalo skládaní trojic? Nechali jste to na samotných hráčích?
Formace jsme složili my trenéři. U některých to nebylo úplně ono, tak jsme to po prvním utkání trochu pozměnili. Hráči, kteří jsou zvyklí tuhle herní situaci hrát i v lize, byli vidět i tady. Prosazovali se jak Bednář s Nečasem, kteří dávali dost gólů, tak třeba i Pech s Polanským. U brankářů jsme to nechali vyloženě na nich. A oni se dohodli tak, že se budou točit vždy po polovině zápasu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz