Poruba – Šumperk 9:5. Brod padl v Nymburce, derby pro Trutnov

Foto: Lukáš Bajgar, hcporuba.cz

7. října 2017, 21:17

Martin Schwarz

Dalšími třinácti zápasy pokračovala v sobotu třetí nejvyšší soutěž. V západní skupině se dařilo zejména Kobře Praha a Jablonci nad Nisou, Trutnov uspěl v derby proti Vrchlabí. Skupinu Střed gólově obohatila přestřelka Klatov s Českými Budějovicemi, Písek úřadoval na ledě Pelhřimova. Nymburk zase po nájezdech zdolal Havlíčkův Brod. Na východě smetla Poruba devíti brankami Šumperk, nezaváhal ani vedoucí Hodonín.

SKUPINA ZÁPAD

Drama ve Slaném rozsekl Šefl

Most ukazuje, že v západní skupině druhé ligy nebude jen do počtu. O kolo dříve přestřílel Řisuty, body bral i tentokrát. Domácí výhra se ale nerodila snadno, Bílina na zimním stadionu ve Slaném dvakrát otočila skóre, Draci mohli ukořistit dokonce vítězství v základní hrací době. Kdyby ovšem ve 49. minutě neurčil smírný stav mostecký Tomáš Rod, který tím pádem střetnutí poslal do nastavené dvacetiminutovky. Ta nerozhodla, samostatné nájezdy už ano. Domácím hrdinou je Karel Šefl, jenž vydřel pro Mostecké bod k dobru. Pro nováčka se jedná o druhé vítězství v tomto týdnu.

HC Most – HC Draci Bílina 4:3 v nájezdech (0:0, 2:2, 1:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 23. Kellerstein (Macháček), 37. Hlaváček (Hora), 49. Rod (Alinč, Kubinčák), rozhodující nájezd Šefl – 26. Procházka, 34. Zicho (Böhm, Jirkovský), 45. Procházka (Komínek).

Kobra zabrala, přestřílela Děčín

Tým z hlavního města čekal dlouho na vítězný okamžik, do dnešního dne prohrál třikrát za sebou. Což je statistika, na kterou jsme u Kobry nebývali zvyklí. Pražané ji spravili až doma proti Děčínu. Museli ale ustát několik obratů ve výsledku, Severočeši nedali nic zadarmo, dvěma góly pozdravil brankáře Moučka tradiční střelec Medvědů Roman Navarra. Ani Kobra soka nešetřila, z domácí strany se dařilo Tumovi či Jedličkovi. A co hlavně, pražská parta dobře zvládla první a poslední třetinu, v obou nasázela po třech gólech. Děčínští jsou překvapivě podruhé za sebou bez bodu.

HC Kobra Praha – HC Děčín 7:4 (3:2, 1:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 4. Semrád (Jedlička), 9. Šteiner, 9. Kellner (Matějček, Čurda), 39. Vacek L. (Hlinka, Jedlička), 45. Šteiner (Tuma, Novák), 58. Jedlička (Hlinka, Antončík), 59. Tuma (Novák) – 8. Volráb (Navarra, Macek), 11. Macek (Málek, Hašek), 42. Navarra (Oliverius, Baránek), 58. Navarra (Oliverius).

Trutnov má cennou výhru

Mužstvo Vrchlabí zvítězilo třikrát bez přerušení, ale s nedalekým Trutnovem si tak dobře nevedlo. Východočeské publikum rozradostnil chvíli před vypršení úvodní části Abraham, jenže druhá perioda patřila hostům, BAK zvrátil vývoj duelu po gólech Váchy se Sukem. Stadion Zabral, díky trefám Oppelta s Matějčkem dostal střetnutí do prodloužení. Nastavených pět minut však trvalo jen něco málo přes minutu, pak mač ukončil trutnovský Kastner. Hosté se mohou podruhé v řadě radovat, minule vyzráli na Kobru Praha.

HC Stadion Vrchlabí – HC BAK Trutnov 3:4 v prodloužení (1:0, 0:2, 2:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 19. Abraham (Oppelt, Filip), 47. Oppelt (Jirků, Šimoníček), 51. Matějček (Bláha) – 27. Vácha (Kolář, Půlpán), 38. Suk (Smékal), 52. T. Půlpán (Kastner), 62. Kastner.

Vlci nedali šanci Řisutům

Hosté začali bitvu na severu Čech nadějně, po pěti minutách je poslal do vedení Petr Kail. V tu chvíli ještě netušili, že další branky už nepřidají. Jablonec nad Nisou do první sirény vyrovnal a v prostřední části spustil útočnou smršť, trefil se hned čtyřikrát, třikrát z toho během necelých tří minut! Řisutští nekladli odpor ani ve třetí třetině, kdy hattrick dokonal Vlk Kamil Bříška. Jablonec nakonec přehrál Řisuty jednoznačně 6:1. Hostující celek padl počtvrté a nutně potřebuje bodovat. Účastník jarní kvalifikace o WSM Ligu naopak zůstává ve vrchních patrech tabulky druhé ligy – skupiny Východ.

HC Vlci Jablonec nad Nisou – HC Řisuty 6:1 (1:0, 4:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Bříška (Tondr Lukáš, Homolka), 25. Havlas (Víšek), 26. Bříška (Tondr Martin, Homolka), 28. Víšek (Havlas, Nevyhoštěný), 39. Žalud (Bříška), 44. Bříška (Tondr Lukáš, Homolka) – 6. Kail (Kos, Dostál).

Dvůr si zastřílel v Letňanech

O týden dříve to Letcům na vlastním kluzišti lepilo, rozstříleli 10:4 Řisuty. Tentokrát ale byli směrem do útoku mnohem skromnější. Pražský tým prohrál divokou první třetinu 2:3, načež v prostřední periodě inkasoval ještě dvakrát, Dvůr Králové odskočil na rozdíl tří zásahů, z velké části zásluhou dvougólového Milana Valáška. Hřebíček do pomyslné letňanské rakve zatloukl v 54. minutě Ondřej Hamerský. Domácí ještě v závěru snížili na 4:6, to jim však body nezajistilo. RODOS si tak spravil chuť po špatném mači v Sokolově, navíc přidal sedmý zásah.

HC Letci Letňany – HC RODOS Dvůr Králové nad Labem 4:7 (2:3, 0:2, 2:2)

Branky a nahrávky: 3. Lojka (Beran), 16. Havlůj (Volek, Lytvynov), 58. Saňa (Havlůj, Novák), 59. Beran (Kučera) – 2. Petira (Kocián), 14. Valášek (Ďurač), 15. Valášek (Kocián), 22. Kocián (Petira, Luštinec), 36. Luštinec (Petira, Kocián), 54. Hamerský (Luštinec, Kocián), 60. Luštinec (Valášek).

SKUPINA STŘED

Bruslaři z Nymburku vezou jen bod

Utkání chudé na góly, ale o to dramatičtější. Když havlíčkobrodský útočník Jan Milfait vstřelil ve 29. minutě první branku, ještě přihlížející netušili, že půjde na dlouhou dobu o poslední zásah. A skutečně. Další trefa přišla až v polovině třetí třetiny, k radosti Nymburku srovnal stav na světelné tabuli Jaroslav Vostřák. Zbytek základní hrací doby vítěze duelu neurčil, stejně jako následné prodloužení. O bodu navíc tak rozhodly samostatné nájezdy, v nichž se stal hrdinou domácí Jan Stehlík. Nymburk napravil nezdar v Písku, Brodští prohráli podruhé z posledních tří utkání.

NED Hockey Nymburk – BK Havlíčkův Brod 2:1 v nájezdech (0:0, 0:1, 1:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 51. Vostřák (Šťastný), rozhodující nájezd Stehlík – 29. Milfait (Vala, Voříšek).

Žihadla přišla o vedení, pak si ho vzala zpět

Do poloviny zápasu měly Moravské Budějovice utkání na ledě Kolína pod kontrolou, po týmové hvězdě Ladislavu Rytnauerovi mířil přesně také Peter Pucher. Kozlové ovšem nesložili zbraně. Ještě před druhou sirénou snížil na rozdíl jediného zásahu Marek Voženílek, kterému ve 45. minutě sekundoval Jakub Semrád. Rázem bylo srovnáno 2:2. Jenže poslední slovo měla Žihadla. Ladislav Rytnauer svým druhým gólem večera poslal hosty zpátky do vedení, skóre se dále neměnilo. Moravské Budějovice mají další tři body, Kolín schytal druhou porážku v řadě.

SC Kolín – HC Moravské Budějovice 2005 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 36. Voženílek (Malý), 45. Semirád (Malý, Morkes) – 26. Rytnauer (Wasserbauer, Kusý), 33. Pucher st. (Rytnauer), 52. Rytnauer (Kusý, Matějka).

Klatovy spasil hattrick Leštiny

Pravou ofenzivní podívanou si mohli vychutnat ti, kdo vyrazili na zápas v Klatovech. Vždyť jen první dvacetiminutovka nabídla pět gólů, domácí SHK i proto vedlo 3:2. Během prostředního dějství nicméně tahaly za delší konec lana České Budějovice, obrat ve skóre řídili Adam Vylíčil s Romanem Šulčíkem. Klatovští se stihli vzpamatovat, na 5:5 vyrovnával necelých sedm minut před koncem Lukáš Vlček. Dílo v prodloužení dokonal Ondřej Leština, jenž zajistil bod navíc pro Klatovy, k tomu završil hattrick. Domácí napravili nezdar z Tábora.

SHC Klatovy – David Servis České Budějovice 6:5 v prodloužení (3:2, 0:2, 2:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Vracovský (Piovarči), 7. Piovarči (Houfek, Vlček), 18. Leština, 46. Leština (Piovarči), 54. Vlček (Piovarči, Kaňák), 65. Leština (Topinka) – 17. Volf (Macháček), 20. Vylíčil (Šulčík), 23. Vylíčil (Trummer), 25. Šulčík (Trummer), 53. Rousek (Zayml).

Žďáru se nedaří, padl i s Táborem

Tohle nejsou výsledky, jaké by si hokejový klub z Vysočiny představoval. V rámci předešlého kola skupiny Střed Žďár nad Sázavou inkasoval deset branek od Moravských Budějovic, Plamenům to nešlo ani o víkendu na domácím ledě. Žďárské sice poslal v první třetině do vedení Štěpánek, avšak následovala velkolepá otočka Tábora. Jednou se trefili Matušík a Dvořák, dvakrát Jakub Andres. Za SKHL ještě pět minut před koncem snížil na 2:4 Lukáš Jícha, víc už domácí nestihli. Tábor zvítězil počtvrté bez přerušení.

SKLH Žďár nad Sázavou – Hockey Club Tábor 2:4 (1:0, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 16. Štěpánek (Kunstmüller, Vítek), 56. Jícha (Kunstmüller) – 30. Andres (Prokeš), 31. Matušík z trestného střílení, 50. Andres, 55. Dvořák (Seidl, Matušík).

Písek překvapil Medvědy

Pelhřimov doma umí dávat spoustu gólů, proti Písku mu ale pšenka nekvetla. Jihočeši chtějí odvrátit špatný vstup do sezóny, tento týden ve středu předčili už Nymburk. A dařit si nechali také na Vysočině. Ještě před polovinou základní hrací doby IHC vedlo 3:0, zatímco Lední Medvědi marně hledali odpověď. Ta přišla až na sklonku 35. minuty, kdy tribuny nadchnul Plachý. Ne na dlouho, za pár okamžiků Písečtí drželi na hokejkách náskok 5:1, druhou trefu večera přidal David Ciboch. Na konečných 2:5 symbolicky upravil Kaminsky. Pelhřimovu se nedaří, Písek poprvé v sezóně vyhrál dvakrát za sebou.

HC Lední Medvědi Pelhřimov – IHC Písek 2:5 (0:2, 1:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 35. Plachý (Votápek) – 13. Vlček (Ciboch), 15. Ciboch, 28. Vlk (Ciboch), 38. Sýbek (Pašek, Polata), 42. Ciboch (Koupal).

SKUPINA VÝCHOD

Opavě doma jeden gól nestačil

Na první branku museli diváci v Opavě čekat dlouho. Když se konečně dočkali, radost z ní neměli. Na startu druhé periody totiž otevřel gólový účet večera novojičínský Pavel Zedník, na kterého těsně před odchodem do šaten navázal spoluhráč Lukáš Motloch. Slezanu se vůbec nevedla koncovka, a to ani ve třetí části. Puky mířily buď mimo klec, nebo do výstroje připraveného Slováka. Ačkoli domácí nulu smazali v 52. minutě zásluhou Černého, o chvíli později dostal Nový Jičín zpátky do dvoubrankového trháku Chvostek. Opava končí bez bodu. To Ďáblové jsou ve skvělé formě, berou třetí výhru za sebou.

HC Slezan Opava – HK Nový Jičín 1:3 (0:0, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 52. Černý (Galvas) – 25. Zedník (Kafka, Málek), 39. Motloch (Janiczek, Kratochvíl), 56. Chvostek.

Kopřivnice utržila další debakl

Od Šumperka dostali pět branek, předtím z ostravských hokejek dokonce dvanáct. Obrana kopřivnického týmu nefungovala ani v Hodoníně. Drtiči začali proti moravskoslezskému celku pěkně zostra, za první třetinu si stačili vytvořit pohodové vedení 3:0. To ještě vyšperkovali během druhé části. Své druhé zásahy večera přidali Daniel Vaněk s Jakubem Sajdlem, Tatra byla v úzkých. Jihomoravané sice taky inkasovali, Halodu překonal Poruba, jenže třetí část znovu patřila domácím. Postupně gól oslavovali Romančík, Hložánek a Vrána. Drtiči si po neúspěchu v Novém Jičíně spravili chuť.

SHK Hodonín – HC Kopřivnice 8:2 (3:0, 2:1, 3:2)

Branky a nahrávky: 7. Sajdl (Peš), 16. Vaněk (Miklík), 17. Kadlec (Peslar), 23. Vaněk, 29. Sajdl (Matula), 47. Romančík (Sajdl), 47. Hložánek (Charvát), 48. Vrána (Vaněk) – 38. Poruba, 56. Sluštík (Čintala).

Poruba využila přesilovky a srazila i Šumperk

Ostravané se po týdenní přestávce vrátili do zápasového tempa a znovu nadělovali. Minulou sobotu jejich kanonádu odnesla Kopřivnice, tentokrát musel gratulovat Šumperk. Už po dvaceti minutách hry to bylo 4:1 pro Porubu, dvakrát skóroval obránce Marek Kaluža. Domácí stříleli dál, zkraje prostředního dějství udeřil Zdeněk, který se prosadil ještě ve 29. minutě zápasu, kdy zužitkoval přesilovku.

Před třetí třetinou šly týmy do kabin za stavu 6:2. Šumperští ztrátu nedotáhli, ač se v závěru prezentovali útočným hokejem a snížili na 7:5. Konečnou podobu výsledku určili osmým a devátým gólem Zachar se Zdeňkem. Druhý jmenovaný zkompletoval hattrick. Poruba zvítězila mimo jiné díky využitým přesilovkám. Pětkrát v řadě neztratila ani bod. Za hosty zapsal dvě branky Vladimír Cink.

HC RT TORAX Poruba 2011 – Draci Šumperk 9:5 (4:1, 2:1, 3:3)

Branky a nahrávky: 4. Kaluža (Zdeněk), 7. Říha (Jaroš, Adam), 17. Luka (Říha, Adam), 20. Kaluža (Zdeněk, Luka), 21. Zdeněk (Janota, Káňa), 29. Zdeněk (Luka, Janota), 44. Jaroš (Říha, Ollender), 53. Zachar (Kaluža), 59. Zdeněk (Káňa, Kaluža) – 14. Králík (Cink), 40. Cink (Šťáva), 45. Kovařík (Šťáva, Půhoný), 48. Ostřanský (Müller, Schejbal), 51. Cink.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz