Porazit Spartu? To je pecka! září Vondrka. Pražany srazil v oslabení

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

Piráti si připsali v novodobé historii první výhru na ledě pražské Sparty, když ve 32. kole Tipsport extraligy vyhráli 3:2. Michal Vondrka téměř v polovině zápasu vyrovnal a vstřelil v aktuálně hrané sezoně první chomutovský gól ve vlastním oslabení. Kapitán Severočechů si za necelých 24 minut připsal dva plusové body, vyhrál polovinu vhazování a získal tři Radegast index body.

Piráti si připsali třetí výhru proti Spartě v sezoně, po dvou vítězstvích v prodloužení na vlastním ledě vyloupili O2 arenu. „Bylo to perfektní. Už od začátku zápasu jsme plnili přesně, co jsme chtěli a drželi krok se Spartou,“ hodnotí Michal Vondrka.

Chomutovští od třetí minuty duelu prohrávali, ale dvakrát vyrovnali a nakonec přidali třetí a vítězný gól. „Sice jsme dostali gól, ale rychle jsme na něj odpověděli. Pak jsme jim o jednu branku odskočili a udrželi náskok až do konce zápasu,“ pokračuje kapitán Pirátů. „Jsem hrozně rád, že jsme na Spartě udělali tři body, protože porazit ji je pecka,“ říká.

Přestože už byl na střídačce uzdravený Ján Laco, do branky se postavil mladý Tomáš Král, který vychytal důležité vítězství. „Králík chytal neskutečně,“ chválí zkušený forvard. Třiadvacetiletý gólman inkasoval dvě branky z celkového počtu 26 střel, jeho úspěšnost činila více než 92 procent.

Pražané dali první gól v situaci, kterou musel potvrdit videorozhodčí, jenž nakonec branku uznal. „Nebál jsem se, protože jsem cítil z mančaftu sílu, která loni cítit nebyla,“ uvádí čtyřiatřicetiletý útočník.

V loňské sezóně se Chomutovu v Praze příliš nedařilo, jelikož po dvou vzájemných zápasech bylo skóre 11:1 ve prospěch sparťanů. „Bylo vidět, že jsme byli trochu vyjukaní z atmosféry, vlétli na nás a my na konci desáté minuty prohrávali 0:3,“ vzpomíná. „Tentokrát to bylo jiné. Chci klukům poděkovat a znovu říct, že Králík chytal výborně,“ srovnává kapitán Pirátů.

„Nebál jsem se, protože jsem cítil z mančaftu sílu, která loni cítit nebyla.“

Ve 28. minutě si Michal Vondrka připsal první chomutovský gól v oslabení během aktuálně hrané sezóny. „Začal jsem na naší modré dotírat na jednoho ze sparťanů, pak ho ještě natřel Tomba a vybojoval mi puk. Já jsem ho sebral a jel sám na bránu,“ popisuje. „Koukal jsem, jak bude Pöpperle stát, jak bude vyjetý a ke které straně. Rozhodl jsem se, až když jsem byl těsně před ním,“ pokračuje střelec vyrovnávací branky.

Sedm vteřin před koncem střetnutí za stavu 2:3 došlo před Tomášem Králem ke sporné situaci, kterou musel vyhodnotit videorozhodčí. „Já jsem to neviděl, ale kluci, co byli na ledě, říkali, že gól padl po pískání úplně jednoznačně. Takže jsem věděl, že branku neuzná,“ uzavírá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz