Porazit Kanadu se počítá, ví Jandač. Chválí Mozíka, přijde o Kubalíka?

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

15. prosince 2017, 21:41

Adam Bagar

(MOSKVA, od našeho zpravodaje) Zatímco po zápase s Finy panovaly smíšené pocity, souboj s Kanadou se českému týmu povedl na jedničku. Takřka bezchybný výkon, jenž vedl k výsledku 4:1 a druhé výhře na turnaji, potěšil také trenéra Josefa Jandače. "Zasloužené vítězství," pokyvuje šéf české střídačky.

Kanaďané si od prvních minut počínali důrazně, velmi dobře bruslili, ale čeští hokejisté s nimi ve všech činnostech drželi krok. "Myslím, že jsme výborně bruslili, zejména od druhé třetiny jsme přidali a začali soupeře přehrávat. Mužstvo se velmi dobře pohybovalo a minimálně se Kanaďanům vyrovnalo, ne-li je dokonce předčilo," těší Josefa Jandače.

Ovšem byl to právě zámořský výběr, kdo jako první krátce po polovině střetnutí otevřel skóre. V přesilové hře se prosadil Ellison. "Ale takové situace jsme zažili už hodněkrát, vůbec nebyl žádný důvod k panice. Soupeř prostě jenom využil přesilovku, my neměli za první dvě třetiny žádnou," pokračuje devětačtyřicetiletý kouč v hodnocení páteční bitvy.

Národnímu týmu moc pomohla branka Michala Řepíka, který půl minuty před druhou sirénou smazal jednogólové manko. "To bylo hodně důležité. Když dáte třicet sekund před koncem třetiny branku, vždycky vám to pomůže. Dostali jsme se tím zpátky do hry," hlásí Jandač. Jeho tým pak zcela ovládl třetí část, dokonal obrat a Kanadu přehrál 4:1.

"Porazit Kanadu se vždycky počítá. Jsme moc rádi i za výkon, který jsme předvedli. Myslím, že naše výhra je zasloužená. Těší nás také to, že jsme prorazili tu sérii," připomíná. Reprezentace naposledy zdolala zámořský výběr na světovém šampionátu v roce 2010. Od té doby sbírala jen porážky, nepříznivou bilanci zlomila až díky trefě Vojtěcha Mozíka.

Ondřej Němec po tvrdém duelu s Kanadou

Obránce Podolsku v přesilovce vstřelil vítězný gól, už předtím přitom připravil branku Řepíka a byl tak jedním z hrdinů zápasu. "Hrál výborně. Nebylo to jenom o těch gólech, ale i v poli si počínal moc dobře," pokyvuje Jandač. Jedinou černou kaňkou na jinak bezvadném vystoupení českého národního týmu tak bylo zranění útočníka Dominika Kubalíka.

Ten u mantinelu pocítil kanadskou tvrdost a na konci prostřední části hry musel odstoupit ze zápasu. Jeho místo v lajně kanonýrů zaujal vítkovický útočník Jakub Lev. "Uvidíme, jak na tom bude. Zatím nic nevíme, má něco s ramenem," prozrazuje Jandač. Jeho tým zakončí turnaj v neděli soubojem se Švédskem a bude útočit na celkové prvenství na ruské akci.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz