Poletín vede bodování extraligy. Nad hattrickem jsem nepřemýšlel, říká

Foto: Jan Pidrman, piratichomutov.cz

Chomutov vylepšil novodobý klubový rekord, vítěznou sérii natáhl i proti Spartě. Michal Poletín si v rámci šestého kola připsal dva góly, kterými poslal Chomutov do vedení. Pětadvacetiletý útočník se tak s bilancí 4+3 posunul na první místo produktivity celé soutěže po bok litvínovského Viktora Hübla. Mladý forvard (na snímku vlevo) už získal víc bodů než v dresu Plzně za celou minulou sezonu!

Piráti zdolali i druhého finalistu. Stejně jako proti Liberci, tak i nad Spartou zvítězili až mimo rámec šedesáti minut. „Byli to nesmírně nároční soupeři a vyrovnané zápasy. Stálo nás to hodně sil. Hráli jsme, co jsme chtěli, nedělali jsme velké množství chyb a oba duely jsme dotáhli do vítězného konce,“ připodobňuje Michal Poletín. Proti Pražanům přišly dva body o chvilku dříve. „Byl to hodně náročný a vyrovnaný zápas. Jsme rádi, že jsme v prodloužení vyválčili vítězství. Ale je to pouze začátek sezony, takže musíme pracovat dál,“ uvědomuje si mladý útočník.

Chomutov na domácím ledě prohrával už po 38 vteřinách, do konce první periody se však skóre ustálilo až za stavu 3:2. „V šatně jsem si říkali, že si chceme pohlídat začátek, což se nám moc nepovedlo. Naštěstí se nám to podařilo napravit. Potom góly nějak napadaly a postupně se to zklidňovalo,“ popisuje původní předsevzetí.

Piráti po šesti zápasech ještě neokusili hořkou chuť porážky a užívají si vysněný vstup do soutěže. „Nesmíme si myslet, že když máme šest vítězství, tak to půjde do konce sezony. Sice by to bylo hezké, ale musíme pokračovat v tvrdé práci a hrát stejně. Když se bude vyhrávat, síla bude narůstat a bude to jednodušší,“ říká Michal Poletín.

Po nevydařené první minutě Piráti otočili vývoj zápasu, a to z velké části díky němu. Pražský rodák vstřelil první rozdílovou branku, stejně jako tu další za stavu 2:2. „Je to skvělý pocit, ale zápas se hraje šedesát minut, popřípadě pětašedesát s prodloužením. Takže je hlavní, abychom se radovali na konci,“ uvědomuje si Poletín.

Druhou trefu domácích zařídil slávistický odchovanec v početní výhodě, které mají Piráti nejlepší v soutěži. „Kluci to udělali dobře, Vondrka vystřelil od modré a u brány odvedl svoji práci Huml. Ke mě se puk odrazil před prázdnou bránu,“ popisuje svou první branku v zápase. „Ve druhé situaci Kämpf zatáhl hru až na vrchol kruhu a přihrál mi. Já jsem jenom se štěstím vystřelil, protože puk mi ve vzduchu trochu zaplaval,“ pokračuje.

Michal Poletín byl mezi Piráty zatím nejblíž hattricku, jelikož dvě branky měl na kontě už ve třinácté minutě. „Abych řekl pravdu, tak jsem nad tím moc nepřemýšlel. Snažil jsem se, abychom vyhráli,“ ujišťuje pětadvacetiletý forvard.

Bronzový medailista z roku 2013 už v dresu Chomutova získal o jeden bod víc než v celé loňské sezoně za Plzeň. „Sedli jsme si s klukama v lajně. Mám větší icetime a hraju přesilovky i oslabení, každému se hraje líp, když je na ledě. V přesilovkách jsme si sedli, hrajeme, co jsme si řekli. Vychází nám to,“ vysvětluje. „Už jsem o tom i někde četl, ale my musíme získávat body do tabulky. Hokej je týmová hra, kdo dává góly, je až druhá věc,“ ví Poletín.

V dalším kole Piráti uzavřou třízápasový domácí maraton proti Pardubicím. Loňský účastník skupiny o udržení zatím nezískal ani bod a se skóre 10:22 leží na dně tabulky. „Vím, že vyměnili trenéra, a to je vždycky nějaký impuls. Nesmíme zápas podcenit, musíme se připravit a hrát poctivou hru do obrany,“ prozrazuje.

Po vydařeném střetnutí, kdy Michal Poletín vyslal na bránu soupeře šest střel a z toho dvě zapadly až za záda Pöpperleho, si ho diváci vyvolali na pozápasovou děkovačku. „Je to krásný, proto hokej hraju. Jen aby nám série vydržela co nejdéle, a nejlíp pořád,“ usmívá se. Po vyhraném zápase hráči v pirátské šatně rádi buší do již vytipovaných míst. Je jen otázkou, kdy se propriety rozletí na kusy, jestli bude Chomutov pokračovat ve stejném tempu. „To je otázka spíš na výrobce, jak dlouho to vydrží. Je to projev radosti, výhra se prostě musí oslavit,“ odlehčuje závěrem Michal Poletín.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz