Po Hradci nástup do Pardubic! Krále v Dynamu vystřídá trenér Draisaitl

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Jsou na dvanáctém místě Tipsport extraligy, jen dva body od poslední příčky. Hokejisté Pardubic spadli v klíčové fázi sezony do útlumu, vedení klubu proto podruhé v ročníku přistoupilo ke změně na trenérském postupu. Dynamo povede Peter Draisaitl, který se do Pardubic přesouvá po angažmá u rivalů z Hradce Králové, kde v prosinci předčasně skončil. Stávající náčelník Richard Král bude jeho asistentem.

Změna přichází po 37. kole, její cíl je jednoduchý: najít cestu ke zlepšení a posun tabulkou vzhůru. Ovšem zároveň jde ze strany vedení o koncepční krok, Draisaitl má totiž podepsat víceletou smlouvu. "Náš tým na podzim převzali pardubičtí trenéři, kteří mají velkou perspektivu a nadále s nimi počítáme. Nyní se nacházíme v těžkém úseku sezony, uvědomujeme si vážnost naší situace," vysvětlil na klubových stránkách generální manažer Pavel Rohlík.

Situace je vážná, žádá si řešení. "Sázíme na zkušeného trenéra, který vyznává naprosto profesionální přístup a totéž vyžaduje od hráčů. Stoprocentní disciplína je základem jeho práce, právě tyto atributy by nám měly pomoci zvrátit dosavadní vývoj sezony," doplnil Rohlík. Příchod Draisaitla bude navíc pikantní, zkušený kouč totiž ještě nedávno vedl hradecký Mountfield - tedy největšího rivala Pardubic v soutěži.

Ale to už je minulost, pro zásadového kouče nastává nová etapa. Pozici mu přepouští Richard Král, jenž loni na podzim nahradil Miloše Říhu mladšího a vydržel dvě čtvrtiny soutěže. Někdejší vynikající útočník nicméně bude v realizačním týmu pokračovat, přesouvá se do role asistenta. Králův dosavadní kolega Marek Zadina patrně nikoli, v klubu mu bude nabídnuta jiná pozice. Druhého kolegu si po dohodě s klubem přivede Draisaitl.

Velký pardubický třesk přichází na konci třetí čtvrtiny základní části soutěže, kdy Dynamo ztrácí sedm bodů na postup do předkola play off, ale také mu hrozí pád do baráže. Představitelé klubu po úvaze vybrali německého trenéra Petera Draisaitla. Zřejmě i proto, že zná české hokejové prostředí, coby rodák z Karviné ovládá řeč. Bývalý německý reprezentant a otec hvězdy Edmontonu Leona Draisaitla byl navíc volný a tudíž okamžitě k dispozici.

Nový kouč se práce ujme podle všeho v úterý, kdy povede první trénink. "Jednání, ze kterých mám velmi dobrý pocit, byla poměrně rychlá, bylo naším zájmem přivést k týmu zkušeného trenéra. Peter Draisaitl splňuje všechny předpoklady k tomu, aby nám pomohl,“ doplnil Pavel Rohlík. Pro německého trenéra s českými kořeny půjde o třetí extraligovou štaci. Od roku 2012 vedl České Budějovice, po přesunu Mountfieldu pak dvě sezony hradecký tým. Se svěřenci vždy postoupil do čtvrtfinále play off.

S Dynamem čeká Draisaitla první zápas v pátek na ledě Komety, dva dny poté přijde na řadu bezpochyby pikantní domácí souboj s Mountfieldem. "Pardubice nemohou jít v tabulce níž. Zápasů je málo a bodů, které musíme získat, mnoho. Nebudeme si vykládat žádné pohádky. Víme, o co nám jde, že musíme zachránit sezonu. Abych se přiznal, nedělní derby vůbec neřeším, tohle je moc daleko. Teď si chci připravit úterní trénink, dát všemu řád a rutinu," poznamenal pro klubový web nový pardubický trenér.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz