Po Francouzovi uspěl i Kanaďan, Dynamu se upsal obránce Holland

Foto: hcdynamo.cz

10. srpna 2017, 17:07

Adam Bagar

Po francouzském reprezentantovi Jordanu Perretovi uspěl na zkoušce v Pardubicích také kanadský bek Rhett Holland. Ještě před přípravným duelem s Českými Budějovicemi podepsal na východě Čech roční smlouvu. Dynamo o tom informovalo v tiskové zprávě.

"Rhett Holland nás přesvědčil svými výkony v přípravě, že nám v sezoně pomůže. Jedná se o velmi důrazného obránce, který se vymyká svým stylem hokeje v porovnání se zadáky, které máme. Byl u nás na zkoušku na základě doporučení, která jsme na něj získali. Se zkouškou se popasoval velmi dobře a svými výkony nás přesvědčil," líčí generální manažer Dušan Salfický.

Třiadvacetiletý hokejista, který byl před pěti lety draftován Arizonou, působil v předchozích pěti ročnících v univerzitní NCAA. "Na českou extraligu je typologicky jiný. Rhett je důrazným obráncem, co tvrdí muziku. Mile nás překvapil. Takového zadáka potřebujeme do svých řad," hlásí sportovní manažer Pavel Marek na adresu úspěšného studenta Michiganské univerzity.

Foto: hcdynamo.cz

Pro Hollanda půjde o první angažmá mimo zámoří, s klubem se domluvil na ročním kontraktu. "Když jsem zde přicházel na testy, říkal jsem si, že podepsat tu smlouvu by se rovnalo splnění snu. Jsem šťastný, že jsem uspěl, a mohu za Dynamo hrát. Už se těším na novou sezonu, až to všechno 8. září vypukne," září vytáhlý rodák z kanadského Calgary po podpisu smlouvy.

Dynamo pokračuje ve formování kádru pro novou sezonu, už na začátku tohoto týdne získalo do svých řad francouzského reprezentanta Jordana Perreta, který uspěl na zkoušce a upsal se na dva roky. Naopak už během zkoušky opustil východní Čechy kvůli zranění litevský útočník Tadas Kumeliauskas a angažmá v jiném klubu si musí hledat forvard Jaroslav Moučka.

Aktuální kádr HC Dynamo Pardubice

Brankáři: Ondřej Kacetl, Milan Klouček, Martin Růžička.

Obránci: Jacob Cardwell, Petr Čáslava, Ladislav Havlík, Rhett Holland, Josef Horyna, Karel Nedbal, Jan Ščotka, Ondřej Trejbal, Marek Trončinský, Ty Wishart.

Útočníci: Matěj Beran, Martin Kaut, Denis Kusý, Jakub Martinec, Ondřej Panna, Tomáš Pipek, Patrik Poulíček, Peter Quenneville, Jordann Perret, Miroslav Rohlík, Tomáš Rolinek, Jan Starý, Ján Sýkora, Petr Sýkora, David Tomášek, Sacha Treille, Tomáš Vondráček, Daniel Voženílek, Václav Zídek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz