Plzeň v přestřelce zdolala Tygry a snížila. Oceláři zabrali v Chomutově

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

19. března 2017, 19:14

Jan Šimek

Tipsport extraliga nabídla pokračování dalších čtvrtfinálových sérii. Plzeň se po dvou prohrách v Liberci představila doma, kde na Bílé Tygry vletěla. Zajímavou přestřelku nakonec ovládla v poměu 6:3 a bere první výhru ve čtvrtfinále. Hattrickem se blýskl plzeňský útočník Tomáš Svoboda. Hokejisté Chomutova se rvali o postupový mečbol, ale v prodloužení podlehli Ocelářům, kteří snížili chomutovský náskok ve čtvrtfinále.

Plzeň zlomila Tygry, výhru řídil třígólový Svoboda

Plzeňští nastoupili na úřadujícího šampiona bez respektu a po necelých osmi minutách vedla 2:0. Nejprve po nahrávce Svobody domácí kapitán Kratěna nadvakrát procpal puk za záda Lašáka. O chvíli později ve vlastním oslabení pláchli Lev s Pulpánem a druhý jmenovaný krásnou trefou pod víko přidal druhý gól. Vzápětí ale Valský kontaktní brankou vrátil liberecký celek na dostřel.

Svoboda pak vrátil domácím dvoubrankové vedení, jenže Jelínek dvoubrankové manko smazal. A na začátku druhé části znovu. Svoboda dal gól a Bulíř snížil – 4:3. Další gól přišel v čase 47:15. Svoboda nekompromisní bombou prostřelil Lašáka a završil hattrick. Liberečtí se hnali za snížením, ale místo toho Kubalík získal volný puk a poslal jej do prázdné branky. Indiáni vyhráli 6:3 a ve čtvrtfinálové sérii snížili na 1:2.

Ladislav Čihák (trenér Plzně): „Chtěli jsme do utkání vstoupit aktivně, což se nám povedlo. Víme, jak Liberec hraje, a chtěli jsme proto více napadat, abychom byli více na puku. Hráli jsme aktivně, z čehož vyplynuly přesilovky, které jsme využili. Celkově jsme viděli pohledné utkání. Bylo to nahoru-dolů, takto by to mělo vypadat. Jsme rádi, že jsme vyhráli, ale je to pouze jeden zápas. Kluci to odmakali a nechali na ledě všechno. V pondělí je nový den a vše začíná nanovo.“

Filip Pešán (trenér Bílých Tygrů): „Domácí hráči létali vzduchem a my jsme dostali tři branky v oslabení. Jinak se hrálo hodně bojovné utkání, které se muselo divákům líbit. My se musíme na pondělní utkání připravit ještě lépe než na toto.“

HC ŠKODA PLZEŇ – BÍLÍ TYGŘI LIBEREC 6:3 (3:2, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 4. Kratěna (T. Svoboda), 8. Pulpán (Lev, Čerešňák), 13. T. Svoboda (Pulpán), 23. T. Svoboda (Kratěna), 48. T. Svoboda (Kratěna), 60. Kubalík – 10. Valský (Ševc, Svačina), 16. P. Jelínek, 26. Bulíř (P. Jelínek).
Rozhodčí: Hodek, Šír – Barvíř, Blümel.
Vyloučení: 4:4.
Využití: 3:1.
V oslabení: 1:1.
Střely na branku: 25:38.
Diváci: 7 536.
Nejlepší hráči: Tomáš Svoboda – Petr Jelínek.
Stav série: 1:2.
HC Škoda Plzeň: Machovský – Němeček, P. Kadlec, D. Sklenička, Frühauf, Pulpán, Čerešňák, Kvasnička – Lev, Kratěna, T. Svoboda – D. Kubalík, Stach, Indrák – Schleiss, Preisinger, Martin Procházka – Koreis, Kracík, Hrnka. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Hanzlík a Čihák.
Bílí Tygři Liberec: Lašák – Ševc, R. Šimek, Vitásek, Jánošík, Derner, Pyrochta – L. Krenželok, P. Jelínek, Bartovič – Radivojevič, Bulíř, Lakatoš – Svačina, Vantuch, Valský – Ordoš, Bližňák, J. Stránský – J. Mikyska. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Chomutov doma padl, Oceláře spasil Kane

Chomutovští hokejisté si v případě vítězství nad Oceláři mohli zajistit postupové mečboly, naopak Slezané museli nutně zabrat. V první třetině vyprodaný stadion branku neviděl, ale pak v přesilovce udeřil hostující Kane a Třinec vedl. Domácím ale stačilo přesně 50 sekund na to, aby strhli vedení na svou stranu. V čase 31:53 srovnal Vondrka a hned nato Skokan upravil na 2:1.

Piráti dlouho bránili těsný jednobrankový náskok, ale do konce řádné hrací doby to nestihli. Roth zhruba pět minut před koncem zkusil nahodit puk na branku a uspěl – 2:2! V závěru prodloužení pak Kane získal odražený puk po střele Rákose, zasunul jej do branky a zajistil Ocelářům důležitou výhru. Díky vydřenému vítězství tak slezský celek snížil ve čtvrtfinálové sérii na 1:2. V pondělí se pokračuje v Chomutově, který v součtu s předkolem padl poprvé po šňůře pěti výher.

Vladimír Růžička (trenér Pirátů): „Zápas byl úplně vyrovnaný, prodloužení taky. Bylo to trochu i o štěstí, které se tentokrát obrátilo na Třinec. Musíme si na rovinu říct, že není jednoduché porazit Třinec třikrát za sebou. Hráči ale na ledě nechali všechno a teď se musíme připravit na pondělí.“

Vladimír Kýhos (trenér Ocelářů): „Začátek utkání byl opatrný, ale začali jsme dobře a dokázali jsme jít trošku náhodným gólem do vedení. Opět se projevila naše slabina, kdy po vstřelené brance přestaneme hrát. Po našich chybách jsme si nechali dát během minuty dva laciné góly. Pak to bylo o vůli. Hráči zaslouží uznání za to, že bojovali. Odměnou je pro nás důležité vítězství.“

PIRÁTI CHOMUTOV – HC OCELÁŘI TŘINEC 2:3 po prodl. (0:0, 2:1, 0:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 32. Vondrka (V. Růžička, Sklenář), 33. Skokan (Huml, Tomica) – 28. Kane (Krajíček, Petružálek), 55. Roth (Dravecký, Martin Růžička, 77. Kane (Kreps).
Rozhodčí: Pešina, Souček – Brejcha, Suchánek.
Vyloučení: 5:5.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 29:42.
Diváci: 5 250 (vyprodáno).
Nejlepší hráči: Ján Laco – Vladimír Roth.
Stav série: 2:1.
Piráti Chomutov: J. Laco – Rutta, L. Chalupa, Flemming, Skinner, Valach, Mrázek, Dlapa – Skokan, Huml, Tomica – Vondrka, V. Růžička, Sklenář – Kaše, Kämpf, Koblasa – Raška, Šťovíček, Poletín. Trenéři: V. Růžička starší, Martínek a Šťastný.
HC Oceláři Třinec: Hamerlík – Linhart, Roth, M. Doudera, Krajíček, L. Galvas, Nosek, Hrabal – Rákos, Kreps, Kane – Netík, Jašek, Irgl – Adamský, Redenbach, Petružálek – Dravecký, Marosz, Martin Růžička. Trenéři: Kýhos a Mucha.

Další program čtvrtfinále Generali play off TELH

Pondělí 20. března – 4. zápasy:
17:20 HC Škoda Plzeň  – Bílí Tygři Liberec (ČT sport)
17:30 Piráti Chomutov – HC Oceláři Třinec

Úterý 21. března – 5. zápas:
17:20 Mountfield HK – HC VERVA Litvínov (ČT sport)

Středa 22. března – 5. zápasy:
17:20 HC Oceláři Třinec – Piráti Chomutov (ČT sport)
18:00 Bílí Tygři Liberec – HC Škoda Plzeň 

Čtvrtek 23. března – případný 6. zápas:
17:20 HC VERVA Litvínov – Mountfield HK (ČT sport)

Pátek 24. března – případné 6. zápasy:
19:10 HC Škoda Plzeň  – Bílí Tygři Liberec (ČT sport)
17:30 Piráti Chomutov – HC Oceláři Třinec

Sobota 25. března – případný 7. zápas:
16:20 Mountfield HK – HC VERVA Litvínov (ČT sport)

Neděle 26. března – případné 7. zápasy:
16:00 Bílí Tygři Liberec – HC Škoda Plzeň 
17:00 HC Oceláři Třinec – Piráti Chomutov

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz