Plzeň si pojistila čtyřku klíčových hráčů, uspěje Kudroč na zkoušce?

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

14. prosince 2015, 15:57

Adam Bagar

Zatím pouze na měsíční zkoušku získala Plzeň velice zajímavou posilu – slovenského zadáka se zkušenostmi z NHL a KHL Kristiána Kudroče. Kromě toho si aktuálně třetí celek extraligové tabulky pojistil hned čtveřici klíčových hráčů, brankáře Matěje Machovského, obránce Davida Skleničku nebo útočníky Dominika Kubalíka a Miroslava Indráka.

Především pojištění služeb posledních dvou jmenovaných střelců bylo pro plzeňský klub velkou prioritou. „Ve formaci s Jaroslavem Kracíkem se v první polovině základní části stali tahouny týmu. Věřím, že v budoucnu budou v tomto duchu pokračovat,“ hlásí sportovní manažer Tomáš Vlasák na adresu Dominika Kubalíka a Miroslava Indráka, kteří v letošním ročníku dohromady nastříleli už 26 branek.

Machovský může mít čistou hlavu, Sklenička je příslibem do budoucna

Západočeši si pojistili také služby brankářské jedničky Matěje Machovského, jenž v pouhých 22 letech podává stabilně kvalitní výkony. „Jsme rádi, že se nám to povedlo. Matěj sám věděl, že mu končí smlouvu, což každý hráč podvědomě řeší. Jsem rád, že jsme se rychle dohodli. Nyní může být v klidu a mít čistou hlavu,“ prozrazuje Vlasák na adresu Machovského, který na západě Čech vydrží minimálně další rok.

A posledním ze zmíněné čtveřice, která prodloužila smlouvu, je teprve devatenáctiletý zadák David Sklenička, který se indiánům upsal na další dvě sezony. „David zapadl do týmu skvěle a hodně důležité pro něj bylo, že začal hrát ve dvojici s Petrem Kadlecem, od kterého sbírá zkušenosti. I když byl Petr v posledních zápasech zraněný, David ve výkonech pokračoval dále. Je to příslib do budoucna,“ pokyvuje.

Přichází obr Kudroč, Johnson s Hollwegem budou mimo hru do února

Novicem v kádru aktuálně třetího týmu tabulky elitní tuzemské soutěže je čtyřiatřicetiletý bek Kristián Kudroč, který se vrací na hokejovou scénu po více než roční pauze způsobené zraněním. V minulosti si však zahrál v NHL, KHL nebo nejvyšších soutěžích ve Švédsku a Finsku. Více než dvoumetrový slovenský hokejista se popere o místo v plzeňské sestavě během měsíční zkoušky, na níž se dohodl.

Škoda však čítá také nepříjemné ztráty. Přibližně dva měsíce bude svěřencům trenérů Straky a Čiháka chybět americký útočník Nicholas Johnson, jenž podstoupil operaci. A na marodce zůstává i další zámořský tvrďák Ryan Hollweg. Ten absolvoval už druhou operaci stehenního svalu a jeho návrat nyní v klubu odhadují nejdříve na únor. Hlavně absence Johnsona, jenž letos zapsal 20 bodů, je pro Plzeň ztrátou.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz