Plzeň rázně míří do semifinále. Ale splněno nemáme, hlásí Hrňa s Indrákem

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

18. března 2016, 21:48

Lucie Mužíková

Je to taková zvláštní čtvrtfinálová série. Sice to na ledě občas výrazně zajiskří, ale až na malý mediální výpad Romana Ráce o klaunském pojetí hry Hollwega jsou oba týmy na sebe až nezvykle hodné a milé. A série hladce plyne dál. Jenže z pohledu kohoutů až příliš rychle – Mora prohrála na vlastním ledě vysoko 1:8 a je jednu prohru od brzkého konce sezony.

Mora si svou účast ve čtvrtfinále moc a moc užívá. A v Olomouci hokej táhne. Nebylo pochyby, že by v prvním domácím zápase s Plzní nebylo vyprodáno. A když hlasatel oznámil návštěvu 5500, z tribun se řinul potlesk. A to i přesto, že domácí kohouti prohrávali vysoko 1:6.

„Olomouc nebyla v úvodu zápasu vůbec odlišná od toho, jak se prezentovala doma. Čekali jsme proto na chyby, což se nám vyplatilo, a my z nich dali branky. Domácí pak svou hru museli změnit, nám se začaly otevírat prostoru a pak jsme nastříleli i další góly,“ v kostce shrnul spanilou jízdu Plzně Miroslav Indrák (na snímku). Jak prosté, že?

"Jak domácí fanoušci, tak ti naši byli skvělí. Našim letí extra dík, protože jsme jejich podporu vnímali, a moc jim za ni děkujeme!"

Jenže Mora indiánům vůbec nic nedarovala. Hnaná úžasným publikem se nevzdávala, ani když inkasované branky na jejím kontě narůstali. Ani když prostor mezi tyčemi opustil nejlepší gólman základní části Konrád. Sice se pouštěla do aktivnějších útoku, než je jejím zvykem, ale tím svému soupeři práci neusnadňovala. A modrobílí čím dál tím více času trávili na trestné lavici. „Jako kdybychom to v té druhé třetině nebyli my,“ nechápal Erik Hrňa. Mora měla k dispozici dvě přesilovky pět na tři, nevyužila však ani jedinou. Jen poté při klasické variantě trefil Dávid Buc čestný úspěch červenobílých.

„Podle mě bylo klíčové, že jsme ta vyloučení přežili. Borci na ledě je skvěle ubránili! Každý tým to pak semkne a ještě víc nakopne,“ nemohl si Indrák vynachválit práci svých spoluhráčů. Sám také přispěl velkou měrou. Stejně jako jeho spoluhráči Kratěna a Lev také on si zapsal dvě vstřelené branky. „V prvním případě jsem vystřelil po zemi a do branky to prostě propadlo. A v tom druhém mě skvěle našel Dominik Kubalík a já už to musel trefit,“ smál se spokojeně. Jak vzápětí dodal, na hattrick ale nepomýšlel.

Indiáni před venkovním dvojbojem prohlašovali, že si na Hanou jedou pro jednu výhru. Minimálně, dodávali s úsměvem. „Ale splněno teď rozhodně nemáme!“ rezolutně odmítli Hrňa s Indrákem začátek otázky ohledně uspokojení. „Chceme vyhrát, abychom si mohli užít případné volno. Ale nemyslíme tak dopředu. Prostě máme v hlavě příští zápas, v něm chceme vycházet ze zabezpečené obrany a čekat na chyby Olomouce. Zkrátka další, jiné utkání,“ doplnil druhý jmenovaný s tím, že doufá, že se on i jeho spoluhráči, a vlastně i domácí, opět budou moci opřít o bouřlivou kulisu. „Jak domácí fanoušci, tak ti naši byli skvělí. Našim letí extra dík, protože jsme jejich podporu vnímali, a moc jim za ni děkujeme!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz