Plzeň má další titul! Po starších dorostencích slaví také junioři

Foto: Karel Švec, cslh.cz

Po dvou venkovních vítězstvích se plzeňští junioři přesunuli na domácí led, kde mohli stejně jako starší dorostenci slavit mistrovský titul. A povedlo se. Mladí indiáni ovládli třetí finálovou bitvu 3:2 a celou sérii jasně 3:0 na zápasy. Loňského šampióna z Třince potopil gól Petra Ereta, jenž na západě Čech odpálil před takřka dvěma tisíci fanoušky další zlaté oslavy.

Plzeňští junioři, povzbuzeni dvěma venkovními triumfy, vstoupili do třetího zápasu lépe a po prvním dějství vedli zásluhou obránce Jakuba Sysela. Ten si schoval první branku v play off na ten nejvhodnější okamžik. Ale třinečtí bojovníci se nevzdávali, v prostředním dějství nejdříve srovnal krok Michal Kvasnica a pouhých třináct sekund před druhou přestávkou zareagoval na gól Petra Kodýtka slovenský kanonýr Patrik Hrehorčák.

Foto: Karel Švec, cslh.cz

Ze třetí dvacetiminutovky ukrojilo pouhých 51 sekund a domácí znovu vedli, Syselu napodobil čerstvý dorostenecký mistr Petr Eret, jenž se v juniorském dresu trefil poprvé ve vyřazovacích bojích. A byla to hned trefa vítězná, mistrovská. Oceláři sice v závěru měli převahu a Kristiána Koláře zasypali šestnácti střelami, ale plzeňský talent odolal a v krátké době slavil druhý titul. Oceláři po loňském triumfu končí těsně pod vrcholem.

"Domácím opět výborně zachytal gólman. Opět jsme neproměnili několik vyložených šancí, to nás stálo zápas. Ale sérii jsme si prohráli už v Třinci. Byl by malý zázrak ji otočit, i když jsme na to měli," říká třinecký kouč Vlastimil Wojnar po nedělní porážce 2:3. "Nikdy nenajdu odpověď na to, proč jsme proti favoritovi vyhráli 3:0 na zápasy, ale mám pocit, že náš tým byl hladovější a udělal pro titul více," září plzeňský trenér David Bruk.

Výsledek třetího finále DHL ELJ

HC PLZEŇ 1929 – HC OCELÁŘI TŘINEC 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Sysel (Kodýtek, Rubner), 33. Kodýtek, 41. Eret (Kokoška, Kaňák) – 31. Kvasnica (Hrehorčák, Hladonik), 40. Hrehorčák (Hladonik).
Rozhodčí: Horák, Pavlovič – Lhotský, Svoboda.
Vyloučení: 3:3.
Bez využití.
V oslabení: 0:1.
Střely na branku: 31:36.
Diváci: 1 957.
Konečný stav série: 3:0.
HC Plzeň 1929: Kolář – Kačena, Kaňák, Sysel, Novák, Krystl, Pokorný – Kantner, Stráský, J. Roubal, Vavřička, Pour, Chalupa, Kodýtek, Kokoška, Vracovský, D. Roubal, Eret, Rubner. Trenéři: Bruk, Vlček a Černý.
HC Oceláři Třinec: Loubal – Hrachovský, Janiczek, Bartko, Michal Roman, M. Adámek, L. Doudera, Haman, Imrich – Stuchlík, Kaukič, Jašek, Flok, Hrehorčák, Kvasnica, Hladonik, Lacka, Miloš Roman, Kalus. Trenéři: Wojnar a Daňo.

Foto: Karel Švec, cslh.cz

Foto: Karel Švec, cslh.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz