Plzeň dala Zlínu sedmičku. Byli jsme nažhavení, směje se novic Procházka

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

Lepší premiéru si Martin Procházka asi nemohl představit. Po příchodu do Plzně jej v premiéře čekal důležitý domácí zápas se Zlínem, se kterým Západočeši bojují o účast v desítce. Indiáni ale očekávanou bitvu zvládli s lehkostí a ševce vyprovodili sedmi góly!

Po hostování v Liberci zamířil Martin Procházka na závěr základní části do Plzně, a hned prvním zápase v novém dresu mohl slavit vysoké vítězství. „Co bych k tomu řekl. Skončilo to 7:1, super zápas od kluků. Od gólmana přes obranu až po útočníky odmakaný zápas. Super výkon, nemám co vytknout. I já jsem do toho dal sto procent a doufám, že to bylo vidět,“ usmívá se odchovanec Sparty.

Ve stejném duchu mluvil i autor čtvrtého gólu David Stach, Procházkův bývalý spoluhráč z Kladna. „My jsme do utkání vstoupili výborně, dali jsme gól prakticky z každé šance, takže jsme po třetině vedli 4:0. Takovýto zápas je jednou za sezónu, kdy vám tam padne všechno, my jsme samozřejmě rádi, že to vyšlo zrovna v takto důležitém utkání.“

Góly TELH: Úchvatný slalom Stacha, paráda Eberleho či Vydarené víko »

Procházka naskočil do utkání v jednom útoku s Preisingerem a Svobodou, tedy ve formaci, která se podepsala pod pátý gól domácích. „S Mirem Preisingerem a Tomášem Svobodou se mi hrálo super. Doufám, že se to bude ještě zlepšovat a jako lajna bude dávat i víc gólů,“ věří mladý útočník.

Přestože skóre mluví jednoznačně ve prospěch domácího týmu, o nějakém odpočinku během utkání nemohla být řeč. „V takhle důležitém zápase, kde se hraje o desítku a předkolo, se nesmí vůbec polevit. Takže ani za stavu 6:0 nebyl problém s koncentrací.“ Už jen proto, že se hráči Plzně na duel se Zlínem mimořádně důkladně připravovali.

„Pro mě to byl první zápas, nemůžu porovnávat, ale kluci byli nahecovaní. Neřekl bych ale, že tam byla nějaká nervozita, aspoň tedy ne větší, než před většinou zápasů. Byli jsme nažhavení a myslím, že to bylo vidět,“ popisuje atmosféru nový hráč v dresu s okřídleným šípem.

V takto jednostranném utkání si Procházka mohl naplno užít i podpory domácích fanoušků, kteří už od poloviny zápasu slavili důležitou výhru. „Suprovej pocit (nastoupit v Plzni jako domácí hráč), já už jsem to říkal, že fanoušci jsou jako šestý hráč na ledě. Paráda, pro mě super pocit a fantastický zážitek,“ neskrýval mladý útočník své nadšení z premiéry před plzeňskými diváky.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz