<

Play off 2. ligy: V Nymburce i Novém Jičíně rozhodoval jediný gól

Foto: Pavlína Havelková, hokejzr.cz

5. března 2018, 22:49

Tomáš Nejedlo

V rychlém sledu pokračuje osmifinále play off skupin Západ a Střed, respektive předkolo východního oddělení. Na Západě jsou hned tři série srovnány, jen jasný favorit ze Sokolova neohroženě míří za postupem a s nováčkem ze Dvora Králové už má mečbol. Srovnat dokázala v dramatické bitvě Bílina s Jabloncem nebo Vrchlabí, které oplatilo Vrchlabí podobnou mincí, a sice vysokou výhrou 7:2.

Ve skupině Střed jsou krok od postupu tři mančafty, jen derby série Nymburka s Kolínem je srovnána – Polabanu stačil na vítězství jediný gól Štěpánka v prodloužení. Předkolo východní skupiny přineslo srovnání série Kopřivnice s Šumperkem, Bobři zaznamenali podobně jako Nymburk jediný gól v celém utkání a po druhém čistém kontu brankáře Šafránka kráčí za postupem.

SKUPINA ZÁPAD

Jediný tým západní skupiny má před středečními třetími zápasy osmifinále play off k dispozici mečbol. Je jím vítěz základní části a jednoznačný favorit ze Sokolova, který zvládl i druhé utkání s nováčkem ze Dvora Králové a na jeho ledě zvítězil 5:1. O vítězství favorita rozhodla druhá třetina, zejména dva slepené góly Baníku v jejím úvodu, jenž pak zkušeně dovedl duel do vítězného konce. Ve středu tak na vlastním ledě může slavit postup, pro nějž určitě udělá maximum, neboť se favoritu zcela určitě nebude opět chtít cestovat napříč republikou do města známého safari. Další série jsou vyrovnané. Překvapením je určitě výsledek z Bíliny, kde Draci prohrávali po dvou třetinách o tři branky, aby následně ve třetí části spustili smršť a v divokém duelu v prodloužení rozhodli o své výhře!

Prakticky stejnou mincí dokázali oplatit soupeři hráči pražské Kobry. Ti prohráli v sobotu ve Vrchlabí vysoko 2:8, aby v domácím duelu na favorizovanějšího soka především ve druhé části pořádně vlétli a časomíra po čtyřiceti minutách ukazovala už stav 4:1. S hosty bylo zle a v konečném součtu si do Krkonoš odvezli téměř na chlup stejnou porážku jako v sobotu Pražané – 2:7. Zajímavé to bylo v Trutnově, kde Děčín dlouho těsně vedl, až ve 46. minutě srovnal Voženílek na 2:2 a vyrovnaný mač dospěl až do nájezdů, kde ten rozhodující proměnil domácí Zahradník a Draci také dokázali s Medvědy srovnat krok v sérii a dá se tušit, že to budou ještě perné bitvy.

HC RODOS Dvůr Králové n. Labem – HC Baník Sokolov 1:5 (0:1, 1:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 37. Hrazdíra (Hejna) – 19. Kuběna (Hruška, Zadražil), 23. Šik (Strunz, Hruška), 24. Trapl (Strunz, Čejka), 39. Hruška (Zadražil), 57. Strunz (Kuběna).
Stav série: 0:2.

HC Draci Bílina – HC Vlci Jablonec nad Nisou 6:5 po prodl. (0:1, 1:3, 4:1 - 1:0)

Stav série: 1:1.

HC Kobra Praha – HC Stadion Vrchlabí 7:2 (1:1, 3:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 4. Chlapík (Novák), 25. Chlapík (Skočovský), 29. Hlinka (Chlapík), 30. Matějček (Tuma, Slanina), 45. Tuma (Skočovský, Matějček), 52. Kellner (Antončík), 57. Tuma (Verbík J.) – 5. Miškovský (Šimoníček, Jirků), 46. Filip (Šťastný).
Stav série: 1:1.

HC BAK Trutnov – HC Děčín 3:2 po sam. náj. (1:2, 0:0, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Malík (Vácha), 46. Voženílek (Malík), rozh. náj. Zahradník – 12. Navarra (Zika, Oliverius), 13. Petráš.
Stav série: 1:1.

SKUPINA STŘED

Ve skupině Střed je situace opačná – hned tři týmy mají před třetími duely k dispozici mečbol, a sice favorité z Vysočiny Havlíčkův Brod a Žďár, stejně jako Moravské Budějovice. Bruslaři zadělali na výhru v budějovickém Hokejovém centru Pouzar už v první části, kdy o sobě dvakrát dal vědět skórující David Michálek, aby ve 48. minutě skóre uzavřel a gólem na konečných 5:2 z pohledu celku z Kotliny zkompletoval svůj hattrick. Tři góly navíc podpořil ještě asistencí a byl tak ústřední postavou favorita.

Jedenáct gólů a nájezdové drama viděli diváci v Klatovech. V dresu Žďáru opět řádil novopečený otec Jakub Peslar, který teď prožívá fantastické období. V sobotu zachraňoval domácí duel, aby v pondělí téměř totéž předvedl na soupeřově ledě! Dvěma góly ve třetí třetině totiž notně pomohl k tomu, aby zápas dospěl do nájezdů, v nichž Střecha vystřelil rozhodující trefou Žďáru druhou výhru v sérii.

Polabská derby série je v úvodních dvou duelech na góly velice skoupá. V první střetnutí v Kolíně padly tři, rozhodovalo se v prodloužení. I v odvetě v Nymburce se nastavovalo, a sice za ojedinělého bezbrankového stavu po šedesáti minutách hry! Střelci si patrně vzali dovolenou, dominovali pak oba brankáři – Krofta se Sejpalem. Šťastnější byli nakonec domácí, když po necelých třech minutách prodloužení rozhodl nymburský Štěpán Štěpánek. Za postupem kráčí i Moravské Budějovice, které v pondělní odvetě zaskočily Tábor na jeho ledě dvěma brzkými góly, a snižující Březinův gól byl jen slabou náplastí na průměrný výkon, který na srovnání série nestačil. Žihadla ve středu budou moci doma rozhodnout o postupu.

HC David Servis Č. Budějovice – BK Havlíčkův Brod 2:5 (1:3, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 3. Bárta (Vylíčil), 53. Sumerauer (Bárta) – 7. Michálek (T. Semrád, Třetina), 17. Chlubna (Voříšek, Přidal), 20. Michálek (Třetina, Kulhánek), 35. Třetina (T. Semrád, Michálek), 48. Michálek (Milfait, Endál).
Stav série: 0:2.

SHC Klatovy – SKLH Žďár nad Sázavou 5:6 po sam. náj. (2:2, 1:0, 2:3 - 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Rubner (Kokoška), 19. Uhlik (Houfek), 37. Polívka, 44. Markov (Vlček, Polívka), 49. Krliš (Slavík) – 4. Benes (Pytlík, Poizl), 15. Střecha (Pytlík), 42. Peslar, 51. Peslar (Kunstmüller), 54. Gergel (Peslar), rozh. náj. Střecha.
Stav série: 0:2.

NED Hockey Nymburk – SC Kolín 1:0 po prodl. (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)

Branka a nahrávky: 63. Štěpánek (Stehlík, Kříž).
Stav série: 1:1.

Hockey Club Tábor – HC Moravské Budějovice 2005 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 31. Březina (Havran, Doktor) – 4. Salák (Lupač), 10. Horký (Rytnauer, Kabelka), 59. Matějka (Kabelka).
Stav série: 0:2.

SKUPINA VÝCHOD

Také ve skupině Východ se pokračovalo druhými zápasy. V předkole je srovnána série Kopřivnice – Šumperk, kde na úvodní gól hostujícího Kovaříka odpověděli ve druhé části Červenka s Markem a rozhodnutí po srovnání Gewieseho přinesla druhá trefa kopřivnického hrdiny v utkání Miroslava Marka, jenž v 55. minutě skrytou střelou pokořil bezmocného Lakosila a na dračím ledě se bude pokračovat za stavu série 1:1. Valašské Meziříčí v sérii s Novým Jičínem ani v druhém utkání neinkasovalo, na ledě Ďáblů navíc Bobrům stačil k výhře jeden jediný gól, a to ten Bruncův z 37. minuty utkání. Dušan Šafránek tedy v druhém duelu udržel čisté konto a je stěžejním mužem meziříčského mančaftu!

HC TATRA Kopřivnice – Draci Šumperk 3:2 (0:1, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 21. Červenka (Vyčesaný, Tomášek), 39. Marek, 55. Marek (Pargač, Tomášek) – 15. Kovařík (Králík, Gewiese), 42. Gewiese (Lehečka).
Stav série: 1:1.

HK Nový Jičín – HC Bobři Valašské Meziříčí 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Branka a nahrávka: 37. Brunec (Pořický).
Stav série: 0:2.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz