Pláňkův návrat? Bez mřížky. Je to risk, ale nevidím přes ni, říká

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

29. ledna 2017, 10:30

Martin Voltr

Až do pátku se museli hradečtí hokejisté potýkat s následky vyhrocené bitvy proti Liberci z 3. ledna. Zdálo se, že Martin Pláněk jim bude chybět ještě delší dobu, ale defenzivní opora Mountfieldu se proti Karlovým Varům už vrátila do hry. Přitom reprezentační obránce sám přiznal, že jeho stav ještě není stoprocentní.

Nedobrovolnou třítýdenní stopku zařídil Pláňkovi liberecký Petr Jelínek, jenž hradeckého beka nachytal a poslal ho hlavou přímo proti hraně mantinelu. Se zlomenou lícní kostí bylo jasné, že Pláněk bude týmu nějaký čas chybět. Zápasy mohl prožívat jenom z tribuny.

Emoce v Hradci. Lvi přišli o Pláňka a vetovali sudího Pešinu »

„Přiznám se, že jsem se na to ani nemohl moc koukat. Snažil jsem se nedívat, aby mi nebylo ještě víc líto, že tam nemůžu být. Bylo to pro mě těžké, proto jsem se zase tak těšil do zápasu,“ vypráví upřímně zadák Mountfieldu. „Vynechal jsem jenom týden po zranění, co jsem bral antibiotika. Pak už jsem do toho zase šel. Ze začátku jsem trénoval individuálně, pak jsem se přidal k týmu.“

„Říkal jsem, že to je můj risk a beru to na sebe.“

A do hry naskočil, jakmile Hradec zamířil na led posledních Karlových Varů. „Na sto procent to ještě nemám srostlé. Ale už mě nebavilo jenom trénovat a chodit do posilovny. Měl jsem obrovskou chuť hrát, sice se ještě necítím extra dobře, ale jsem rád, že mi to trenéři umožnili,“ děkuje.

Že mají hokejisté oproti běžným „smrtelníkům“ posunutý práh bolesti, to není žádná novinka. V Pláňkově případě se k tomu přidala pořádná odvaha. Spousta dalších hráčů by teď nasadila košík, on ho ale odmítl. „Jelikož se blíží play off, bylo by asi bezpečnější mít mřížku, aby se mi něco nestalo. Já jsem to ale zkoušel a bohužel přes ni nevidím. Říkal jsem, že to je můj risk a beru to na sebe,“ přiznává pětadvacetiletý obránce.

Ačkoli šel proti Energii do hry coby sedmý bek, trenéři točili defenzivu téměř pravidelně. Pláněk tak odehrál solidních 23 střídání a víc než 16 minut. „Po konzultaci s lékařem jsme se Martina na jeho přání rozhodli zařadit. Na to, že dlouhou dobu nehrál, podal solidní výkon. Nakonec dal i pěknou branku,“ kvituje asistent trenéra Tomáš Martinec.

Ovšem solidní vizitka hradeckého čísla devatenáct po nepříjemném zranění byla jednou z mála věcí, které mohly Mountfield v pátek těšit. Třetí tým tabulky se ve Varech čtyřicet minut marně hledal, až potom zapnul a rval se o body. Pláněk ještě ve druhé části snižoval na 2:1 z pohledu domácích, Dragoun pak v 54. minutě na 3:2, ale to bylo všechno.

Skuhravý opět táhne Energii. A Vary daly Hradci konečně gól »

„Když se prohraje, žádný návrat není dobrý. Zvlášť ve Varech, kde bychom body měli sbírat. Prvních čtyřicet minut to prostě z naší strany nebylo ideální, a proto jsme taky prohráli. Body jsme si ani nezasloužili,“ přiznává Pláněk sebekriticky.

Tahle porážka se moc nečekala, zvlášť když Energie za tři dosavadní vzájemné zápasy nedala Hradci ani gól. Ale už v neděli měla blízko k výhře na ledě Liberce, předtím zdolala rozjetý Zlín, bodovala na Spartě... Extraligový outsider se rve hodně statečně!

„Na postavení v tabulce bych se vůbec nedíval. My jsme s Karlovými Vary hráli i předešlé zápasy vyrovnaně, žádný nebyl jednoznačný,“ připomíná Tomáš Martinec. „Teď hrály velmi dobře a nám se zápas naopak vůbec nepovedl,“ potvrzuje.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz