Paříž místo dovolené, jsem rád, hlásí Kubalík. Těší se na angažmá v Ufě

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

4. května 2017, 12:04

Václav Jáchim

Už se viděl někde u moře, na pláži. Dominik Kubalík původně ukončil sezonu po druhém přípravném duelu v Německu. Reprezentační trenéři ho sice požádali, aby byl na telefonu, jenže plzeňský střelec s návratem do mužstva moc nepočítal. Život však nabízí různá překvapení, jedno velké potkalo Kubalíka. V mužstvu pro MS je zpátky místo zraněného Petra Holíka. "Nejdřív to byl trošku šok, ale jsem potěšený, že jsem nakonec v Paříži," konstatuje.

Uplynulé dny byly pro nejlepšího kanonýra Tipsport extraligy hektické. Kubalík měl jiné plány, všechno ovšem rád změnil. "Musel jsem rušit dovolenou, odlétat na ni jsem měl už v sobotu. Místo toho jsem v Paříži, což je určitě lepší," pochvaluje si. S kamarády prý chystali cestu za exotikou. "Což neklaplo, takže to měl být jenom Egypt. Narychlo jsme si vyřizovali pasy, nakonec zbytečně. Kamarádům jsem se musel omlouvat, v létě to napravíme," vzkazuje.

Z ničeho nic mu totiž se naskytla možnost ještě zabojovat o účast na šampionátu. Před několika dny vypadaly šance beznadějně. "Když jsem se dozvěděl, že v mužstvu končím, byl jsem trošku zklamaný," přiznává. "Ale teď jsem šťastný!" O turnaj usiloval už loni, tehdy byl v Moskvě posledním českým útočníkem, jenž se nevešel na oficiální soupisku. Je jasné, že nyní by rád dopadl lépe. "Jdu do toho s tím, že budu připravený a doufat v šanci od trenérů. Když ji dostanu, doufám, že mužstvu k něčemu budu," připomíná.

O návratu do národního týmu poprvé uslyšel v pondělí večer. "Volali mi pan Jandač s Jardou Špačkem. Zrovna jsem byl doma a uklízel. Hodně mě to potěšilo," hlásí. O své roli s koučem nemluvil, především znovu potřebuje chytit optimální hokejové tempo. "Pár dní jsem teď nebyl na ledě, tak se do toho hlavně musím rychle dostat." Když v úterý ráno dorazil do reprezentační kabiny, od parťáků z týmu uslyšel pár hlášek. "Hned mi říkali, že to určitě byla plánovaná pauza a dobírali si mě, jestli jsem byl někde na dovolené. Pár kluků, kteří za poslední týden v mužstvu přibyli, jsem neznal, ale to není problém," usměje se

Čeští hokejisté si po přesunu do francouzské metropole dnes poprvé zatrénovali v pařížské aréně. Dominik je plný chuti, v přípravě cítil, že to z jeho strany nebylo ono. "Jsem zastáncem toho, že člověk musí jít štěstí naproti. A já mu asi nešel. Teď se to budu snažit napravit. Pokud dostanu šanci, chci ukázat, že na to mám," potvrzuje. Když spoluhráči bojovali na Carlson Hockey Games, sledoval Kubalík dění na dálku. "Viděl jsem zápasy s Finy a Švédy a musím přiznat, že mé trochu mrzelo koukat na hokej, jehož jsem se teoreticky mohl zúčastnit. Radši bych byl na ledě, ale stejně jsem si tu televizi zapnul."

Kromě pobytu v přípravě národního týmu řešil Kubalík také další angažmá. Klub to sice ještě veřejně nepotvrdil, nicméně plzeňský útočník má namířeno do ruské Ufy. "Dokud to nebude oficiální, nechci o tom moc mluvit. Ale měl bych odejít do Ruska," reaguje. Netají, že se těší. "Samozřejmě, ale zároveň se i trošku bojím. Když od kluků v reprezentaci slýchám, jak to občas v Rusku chodí... Věci, které jsou u nás samozřejmostí, tam neplatí. Věřím ale, že to v mé kariéře bude krok dopředu," doplňuje závěrem.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz