Pardubice zabraly, otočily bitvu s Energií. Mora předběhla Zlín

Foto: Jan Jedlička, hcdynamo.cz

12. března 2017, 17:41

Adam Bagar

Extraligová skupina o umístění pokračovala třetími zápasy. Druhou venkovní výhru v řadě slavila Mora, která po Pardubicích dokázala přetlačit rovněž Zlín. Gólově chudou partii rozsekl David Škůrek, brankář Martin Falter vychytal premiérovou nulu v sezoně. Ve druhém zápase Pardubice parádně otočily utkání s Karlovými Vary, v play out zapsaly první výhru a po 42 dnech slavily tříbodový zisk. Dramatickou bitvu rozsekl talent Filip Zadina.

Olomouc přetlačila Zlín, Falter má první nulu

Libor Kašík a Branislav Konrád dostali volno, mezi tyče se postavili Tomáš Štůrala s Martinem Faltrem. A právě oni byli hlavními postavami brankově chudého střetnutí. Ševci v dlouhodobé části ovládli oba domácí duely, ale tentokrát na Hanáky nenašli recept. Olomoucký gólman tak mohl slavit první čisté konto v sezoně. Jeho spoluhráči se prosadili až v nerovnovážném počtu hráčů na ledě, nejdřív v přesilové hře David Škůrek a v závěru při vlastním oslabení Marek Laš. Mora v play out uspěla podruhé v řadě a poskočila na jedenácté místo před Zlín, který podruhé smutní.

Jan Tomajko (asistent trenéra Olomouce): "Zápas se nehrál v nějakém velkém tempu, nehrálo se ani moc do těla. Vyhráli jsme 2:0 a nevím, co bych k tomu dále řekl. Nebylo to žádné super utkání."

Robert Svoboda (trenér Zlína): "Super utkání to nebylo. Nás to mrzí, protože jsme podali nejslabší výkon v této části soutěže. Pro nás je to zklamání, hráči by mohli předvést lepší hru a pobavit lidi. Když ale nevstřelí žádné branky, pak je to těžké. Z naší strany se akorát můžeme omluvit lidem, co přišli a slibovali si, že se pobaví hokejem."

PSG ZLÍN – HC OLOMOUC 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 37. Škůrek (Burian, R. Vlach), 55. Laš.
Rozhodčí: Kubičík, Kika – Ganger, Hanzlík.
Vyloučení: 5:5, navíc Macuh (Olomouc) 10 minut.
Využití: 0:1.
V oslabení: 0:1.
Střely na branku: 24:25.
Diváci: 1 427.
PSG Zlín: Štůrala – Marušák, Chmelíř, Matějíček, V. Zadražil, O. Horák, Ferenc – Bukarts, P. Holík, O. Veselý – Kovařík, Popelka, Kubiš – J. Ondráček, M. Kratochvíl, Říčka – Honejsek, Ostřížek, Goiš. Trenéři: Svoboda a Hamrlík.
HC Olomouc: Falter – Škůrek, Vyrůbalík, Rutar, Ondrušek, Rašner, Staněk – Eberle, Roman Vlach, Burian – T. Mikúš, Holec, Laš – Fořt, P. Mrázek, Macuh. Trenéři: Venera a Tomajko.

Zadina trefil Pardubicím po 42 dnech tři body

Pardubice viděly souboj dvou jistých účastníků baráže. Energie v úvodu potvrzovala výbornou formu a už po 322 sekundách vedla 2:0. Východočechy nakopla až využitá přesilová hra pět na tři a svým fanouškům předvedli parádní obrat. V brankově bohatém utkání trefil pardubickou výhru sedmnáctiletý talent Filip Zadina. Dynamo slavilo proti Západočechům teprve podruhé v sezoně a po dlouhých 42 dnech zaznamenalo na své konto tři body. I díky přesilovým hrám, tým trenéra Miloše Holaně proměnil hned tři početní výhody. Karlovy Vary tak v play out poprvé zaváhaly.

Miloš Holaň (trenér Pardubic): "Ani si nedovedete představit, jak jsem za hráče šťastný, že jsme konečně vyhráli za tři body. V šesté minutě by si asi na nás nikdo nevsadil, protože jsme udělali dvě hrubé chyby a opět prohrávali. Strašně si cením toho, že jsme dokázali výsledek otočit, ačkoliv jsme dostali další smolný, spíše vlastní gól na 3:3. Dobře jsme osvěžili sestavu mladými hráči, na kterých byla vidět velká chuť a odpovědnost. Do kabiny míří veliká pochvala za to, jak jsme to zvládli, stejně tak děkujeme fanouškům za neustálou podporu."

Jan Tlačil (trenér Karlových Varů): "Zápas jsme začali dobře, dali dva rychlé góly, ale pak jsme Pardubicím nabídli moc přesilovek a soupeř je využil."

HC DYNAMO PARDUBICE – HC ENERGIE KARLOVY VARY 5:3 (1:2, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 8. P. Sýkora (Rolinek, Trončinský), 29. J. Sýkora (Nedbal, Zajíc), 34. T. Kaut (Zajíc, Zadina), 47. Zadina (T. Kaut, Beran), 54. Nahodil (Rolinek, Trončinský) – 3. Dušek (Mikulík), 6. Stloukal (Flek), 40. T. Rachůnek.
Rozhodčí: Horák, Hejduk – Flegl, Kotlík.
Vyloučení: 6:8.
Využití: 3:0.
Střely na branku: 23:26.
Diváci: 3 024.
HC Dynamo Pardubice: J. Hübl – Trončinský, Ovčačík, Nedbal, Chaloupka, Havlík, Ščotka, Zajíc – Rolinek, Poulíček, P. Sýkora – Tomášek, M. Kaut, J. Sýkora – Hubáček, Nahodil, Beran – Panna, T. Kaut, Zadina – Špirko. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.
HC Energie Karlovy Vary: Závorka – Sičák, M. Rohan, Baránek, Harant, Rýgl, Benák, Weinhold – Mikulík, Dušek, T. Rachůnek – Gorčík, Skuhravý, Vachovec – V. Tomeček, Tuominen, Stloukal – Flek, Harkabus, O. Beránek – Davídek. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Tabulka skupiny o umístění TELH

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. HC Olomouc 55 19 7 5 24 130:135 76
2. PSG Zlín 55 18 8 4 25 136:166 74
3. HC Energie Karlovy Vary 55 14 1 11 29 122:171 55
4. HC Dynamo Pardubice 55 10 6 5 34 138:192 47

Další program skupiny o umístění

Pátek 17. března – 4. kolo:
18:00 HC Olomouc – PSG Zlín
18:00 HC Energie Karlovy Vary – HC Dynamo Pardubice

Neděle 19. března – 5. kolo:
15:30 HC Energie Karlovy Vary – HC Olomouc
17:00 HC Dynamo Pardubice – PSG Zlín

Pátek 24. března – 6. kolo:
17:30 PSG Zlín – HC Energie Karlovy Vary
18:00 HC Olomouc – HC Dynamo Pardubice

Baráž o Tipsport extraligu startuje v úterý 28. března, kromě Pardubic a Karlových Varů se v ní představí vítězové semifinále WSM Ligy. Na programu je dvanáct kol – to poslední 23. dubna. Dva nejlepší týmy si zajistí účast v příštím ročníku TELH.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz