Pardubice mají kádr na desítku, hlásí Tybor. Petr dostal dáreček

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

Na vítkovickou střídačku se po šesti zápasech vrátil hlavní kouč Jakub Petr. Jeho svěřenci mu udělali radost, po dvou porážkách zabrali a na svém ledě jasně přehráli trápící se Pardubice 4:1. "Je fajn, že jsme mu mohli dát takový dáreček v podobě vítězství," hlásí útočník Radoslav Tybor, jenž se v utkání zaskvěl dvěma body a byl zaslouženě vyhlášen nejlepším hráčem ostravského týmu.

Dvě třetiny to vypadalo jako hra kočky s myší, Dynamo však definitivně srazily až četné fauly z poloviny zápasu, kdy během pouhých 198 sekund zamířili na trestnou lavici postupně Schaus, Nedbal, Starý a Sýkora. "Je pravda, že nám to tím usnadnili. Asi přijeli jenom bránit. Byli dost zatažení, ty fauly vznikaly z naší aktivity. Naštěstí jsme toho dokázali využít a odskočili na 3:0," těší Radoslava Tybora.

Vítkovice využily nejdřív přesilovku čtyři na tři, vzápětí také pět na tři. "Konečně jsme vstřelili nějaké góly z přesilovek. Rozhodlo to zápas. I když si myslím, že jsme byli po celou dobu lepší a zaslouženě vyhráli." O vítěznou trefu se postaral právě Tybor po výstavní nahrávce Ondřeje Romana. "Ondra je výborný hráč, už dvakrát po sobě mi to poslal takto před prázdnou bránu," smeká před parťákem.

Vítkovice po dvou ztrátách znovu zabraly, Dynamo přehrály hladce 4:1. "V posledních utkáních jsme se opět střelecky trápili, tentokrát nám tam napadaly čtyři góly. Myslím, že to mančaftu pomůže hlavně psychicky," ví slovenský útočník. Jeho dvoubodové odpoledne už ze střídačky sledoval také hlavní kouč Jakub Petr. "Je fajn, že jsme mu mohli dát takový vítězný dáreček," dodává Radoslav Tybor.

Pardubičtí toho v Ostravě příliš nepředvedli a prohloubili své trápení. "Ale připravovali jsme se na ně jako na každého jiného soupeře. Chceme jít tabulkou výš. Proto musíme porážet jak týmy nad námi, tak i pod námi," velí Tybor, který na východě Čech působil čtyři sezony. "Kluky tam skoro všechny znám, občas si s někým napíšu, ale o aktuální situaci jsme se nebavili," říká sedmadvacetiletý hráč.

"Nevím, co se tam nyní děje, jakou mají filosofii nebo jak o tam je s financemi. Kluci to taky nijak neovlivní, musejí počkat. Já jim mohu jen popřát hodně štěstí do dalších bojů. Myslím, že kádr nemají špatně poskládaný a šanci na desítku rozhodně mají," hlásí útočník, který se už v neděli postaví dalším bývalým spoluhráčům. Ocelářům. "Na ta utkání se vždy těším, mám větší motivaci je porazit," líčí.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz