Parádní posila pro Horáckou Slavii! Vrací se Jan Zdráhal

Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz

Tak obránce číslo jedna už by Třebíč měla. Na roční hostování z Pardubic přichází Jan Zdráhal. „Jedná se o špičkového beka, na kterém budeme stavět. Je to výborný hráč do přesilovek s vynikající střelou, který by měl hodně pozvednout celou naši obranu," uvedl pro hstrebic.cz trenér Martin Sobotka.

„Na obraně pracujeme. Jednáme se čtyřmi až pěti beky," řekl před časem. „Pokud z toho dva tři dopadnou, budeme strašně rádi."

No, a první už je podepsán.

A je to velké jméno.

Dá se říct staré, dobré a známé. Zkrátka jméno, u kterého Horácká Slavia nemůže šlápnout vedle.

Jan Zdráhal.

Hokejista, který by mohl patřit k deseti nejlepším obráncům celé soutěže.

Naposledy hrál za Třebíč v sezoně 2014/2015, která byla v klubové historii jednou z nejúspěšnějších. Zdráhal měl na konečném třetím místě velkou zásluhu – hrál takřka bezchybně a týmovou produktivitu podpořil 24 kanadskými body.

„Jedná se o špičkového beka, na kterém budeme stavět."

Když se loni v létě vracel do Pardubic, zdálo se, že v něm Dynamo najde muže, na něhož se bude moci spolehnout řadu dalších sezon. Za Východočechy ale nastoupil jen ke čtrnácti duelům. Většinu času strávil v partnerském Šumperku, kde sehrál 46 utkání s bilancí 6+11.

Teď zase míří do Třebíče. Chce pomoci jí i sobě.

V pětadvaceti se extraligové budoucnosti nehodlá vzdát.

Hráči SK Horácká Slavia Třebíč v přípravě

Brankáři: Dominik Svoboda, David Svoboda, Roman Šoustal

Obránci: Jan Zdráhal, Václav Čejka, Jakub Schejbal, Milan Přibyl, Michal Kupčík, Jakub Kubeš, Jiří Wasserbauer, Ján Niko, Daniel Kabelka, Lukáš Hort, Jakub Šaur

Útočníci: David Dolníček, Roman Erat, Martin Čech, Richard Kristl, Jan Wasserbauer, Jan Milfait, Radim Zohorna, Matěj Psota, Marcel Juráň, Lukáš Paták, Silvester Kusko, Dominik Pokorný, Luka Petelin, Jiří Všetečka, Patrik Matov, Radek Kajnar, Jakub Boltvan, Jakub Kadlec, Ondřej Stehlík, Jozef Huňa, Lukáš Motloch

Jan Zdráhal.

Jan Zdráhal. | Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz

AZ otestuje Valchaře a Cútta


Do přípravy Havířova se zapojí útočníci Radim Valchař a Radovan Cútt. Oba přichází na zkoušku.

Sedmadvacetiletý Valchař se může pochlubit zajímavým životopisem. Zahrál si na mistrovství světa osmnáctek i dvacítek a tři sezony působil v zámořské WHL. V nejtvrdší z juniorských soutěží se přiučil důraznému stylu hry, který je jeho předností doteď. Poslední roky strávil ve Francii, kde patřil k nejproduktivnějším hráčům ligy. Dosáhl i týmového úspěchu – s Gapem loni vyhrál tamější nejvyšší soutěž.

To o rok mladší Cútt strávil takřka celou kariéru doma na Slovensku. Převážně tedy ve druhé nejvyšší soutěži, ve které nastoupil ke 179 zápasům a zapsal 143 bodů.

„Další hráče na try out, střídavý start a přestup představíme v průběhu několika dnů."

„Radim je hráč z regionu v dobrém věku, který poslední sezony působil v nejvyšší soutěži ve Francii. Radovan hrál loni v Bardějově baráž o extraligu, kde patřil k nejlepším," uvedl na adresu potenciálních posil Patrik Rimmel, manažer klubu. „Další hráče na try out, střídavý start a přestup představíme v průběhu několika dnů."

Zkušený bek Daniel Seman by měl pokračovat v zahraničí, je tedy řeč o Tomáši Drtilovi a Marku Haasovi, po kterých Havířov pokukuje delší dobu?

Hráči AZ Havířov v přípravě

Brankáři: Marek Laco, Kamil Šimeček

Obránci: Jiří Krisl, Karol Korím, Marcel Petran, Martin Lenďák, Jakub Peslar, David Nesvadba, David Bahounek, Marek Charvát, David Chroboček

Útočníci: Antonín Pechanec, Michal Sztefek, Jan Maruna, Marek Kalus, Václav Meidl, Radovan Cútt, Radim Valchař, Lukáš Bednář, Jakub Kotala, Dominik Matula, Samuel Ollender, Jakub Orság, Radek Pořízek

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz