Ostrý start sedmnáctky. Zábranský, Plášek, Malík a spol. míří do Dallasu

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

28. července 2016, 11:54

Adam Bagar

Novou reprezentační sedmnáctku čeká hned na startu nového ročníku pořádná prověrka. Tým kouče Petra Hakena odletí už na konci příštího týdne do Dallasu, kde se v rámci Turnaje pěti zemí postupně střetne se Slováky, Němci, Švýcary a domácími Američany. "Je to pro nás velká zkouška. Věřím, že to zvládneme a uspějeme," hlásí Haken v rozhovoru pro hokej.cz.

Zatímco několik reprezentačních trenérů skončilo, Petr Haken má stále důvěru svazu, plynule se přesunul z reprezentační šestnáctky k sedmnáctce a pokračuje tak v rozdělané práci. "Jsem moc rád, že mám tu možnost pokračovat u týmu. Moc si toho vážím," přiznává Petr Haken. Ten k sobě získal nové asistenty, sedmnáctku vede po boku Reného Muchy a Václava Eismanna. "Sedli jsme si. Věřím, že to tak bude působit také na hráče," říká.

"Na turnaj pojedeme s tím nejlepším, co jsme na kempech viděli."

Po dvou kempech v Třemošné čeká na trenérské trio první ostrá prověrka, s mančaftem vyrazí až do amerického Dallasu. "Na kempy jsme zvali hráče, kteří nás loni nejvíc zaujali. Myslím, že na turnaj pojedeme s tím nejlepším, co jsme viděli. Vybírali jsme už prověřené hráče, protože bylo relativně málo času. Jistě se pak najde spousta kluků, kteří nás budou chtít upoutat a se začátkem soutěže se ukážou," má jasno osmatřicetiletý lodivod.

Mezi nominovanými nechybějí ani jedni z nejproduktivnějších hráčů uplynulé sezony nejvyšší soutěže mladších dorostenců Karel Plášek, Vojtěch Dobiáš a Jakub Lauko či Libor Zábranský se Zackem Malíkem, kteří jsou syny bývalých hráčů zámořské NHL. "Čeká nás velká zkouška. Pro kluky je ideální si vyzkoušet, jak obstojíme ve čtyřech těžkých zápasech. Věřím, že připraveni budeme a turnaj zvládneme," líčí šéf reprezentační sedmnáctky.

Domácí Američané? Nejtěžší utkání na závěr, bude to velká prověrka

Ta se během pouhých 75 hodin postupně střetne se Slováky, Švýcary, Němci nebo Američany. "Na závěr nás čeká nejtěžší utkání, bude to velká prověrka," pokyvuje Haken, který si nemyslí, že by přechod na jiné kluziště měl reprezentantům dělat problém. "Máme už za sebou nějaké tréninky na užším hřišti a tam ještě čtyři dny před startem turnaje. Doufám, že nebude těžké se aklimatizovat. Budeme tam trénovat každý den," prozrazuje.

Národní tým se sejde ve středu 3. srpna v Kladně, kde absolvuje krátký kemp. Už v pátek ráno totiž míří na letiště a s přestupy v Amsterodamu a Minneapolisu se přesune do dějiště turnaje v Dallasu. "Už jen to cestování bude náročné, někteří možná poletí poprvé takhle daleko," říká Haken. Ten plánuje také nějaké zpestření programu. "Určitě se půjdeme někam organizovaně podívat. Ale zlehka, jsme tam hlavně kvůli hokeji," zdůrazňuje.

Nominace sedmnáctky na Turnaj pěti zemí v USA (Dallas, 9. – 13. srpna 2016):

Brankáři:
Lukáš Dostál (Kometa Brno), Kristián Kolář (Plzeň).

Obránci:
Filip Bernáth, František Klejna (oba Karlovy Vary), Libor Zábranský (Kometa Brno), Jakub Adámek (Třinec), Tomáš Dajčar (Olomouc), Zack Malík (Vítkovice), Daniel Kowalczyk, Jan Dluhoš (oba Zlín).

Útočníci:
Jan Jeník (Liberec), Matěj Blümel (Pardubice), Adam Gajarský, Karel Plášek (oba Kometa Brno), Michal Kvasnica (Třinec), Vojtěch Střondala (Poruba), Dominik Arnošt, Vojtěch Kropáček (oba Sparta Praha), Ondřej Pavel (Kobra Praha), Tomáš Koblížek, Jakub Lauko (oba Chomutov), Vojtěch Dobiáš (Zlín).

Náhradníci:
David Bálik, Petr Had (oba Liberec), Otakar Šik (Karlovy Vary), Matěj Kolda (Plzeň), Zdeněk Sedlák (Oulu), Daniel Dvořák, Denis Martinec (oba Hradec Králové), Ondřej Bláha (Kladno), Vít Seemann (Chomutov).

Realizační tým:

Manažer týmu: Mgr. Radek Ťoupal
Hlavní trenér: Petr Haken
Asistenti trenéra: René Mucha a Václav Eismann
Trenér brankářů: Václav Fürbacher
Video trenér: Jan Zachrla
Hospodář: Zdeněk Vojtěchovský
Lékař: MUDr. Tomáš Madrý
Fyzioterapeut: Radovan Sakaláš

Program sedmnáctky na Turnaji pěti zemí v Dallasu:

Středa 10. srpna:

02:15 Česko "17" – Slovensko "17"
22:30 Česko "17" – Německo "17"

Pátek 12. srpna:

02:15 Česko "17" – Švýcarsko "17"

Sobota 13. srpna:

02:15 USA "17" – Česko "17"

Poznámka: Začátky zápasů jsou uvedeny v letním SEČ, v Dallasu je o sedm hodin méně.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz